CNA interzice televiziunilor sa mai difuzeze reclamele bancare mincinoase.
Informatiile scrise trebuie sa fie expuse suficient timp iar marirea corpului de litera sa fie suficienta pentru a putea fi citita usor. In cazul spoturilor pentru servicii bancare publicul trebuie informat ca pe langa dobanda bancara fixa mai exista si alte costuri.
Unele banci anuntau in reclame niste dobanzi extrem de mici iar in subsol cu litere abia observabile aratau toate datoriile clientului. Altele spoturi incorecte anuntau doar ratele pe care trebuia sa le plateasca clientul fara sa pomeneasca nimic de dobanzile reale si de comisioanele care trebuiau platite.
Bancile s-au aratat contrariate de decizia CNA, spunand ca ele au respectat normele legale in vigoare privind publicitatea.
Ieri a fost o ştire la teve cum că băncile măresc dobânzile la împrumuturi, iar clienţii nu pot decât suporta, neexistând o metodă sau altceva prin care să se plângă sau să spună nu. Frumos. Vă întrebaţi de ce singurele instituţii care prosperă, indiferent de condiţii, sunt băncile? Răspunsul e simplu: pentru că se clădesc pe futut în cur oameni.
e vina si oamenilor ca nu sunt atenti cand fac un credit, se bucura ca il pot face doar cu un buletin, fara avans, cu nu stiu ce dobanda mica, dar nu sunt atenti la restul dobanzilor(ex. DAE)
cel mai bun credit este cel care se obtine cel mai greu si pe termen cat mai scurt
e complicat de tot. hai sa simplific!
ai incercat sa fii tu o banca?(stiu ca principial urasti asta) – o sa`ti dai seama cat e de trist, cand dai bani cuiva si ajungi sa`ti para rau ca`l deranjezi la ore tarzii sa`ti dea banii inapoi…
daca nu ar exista aceste mici impedimente, si toti am avea incredere unii in altii, poate bancile ar da faliment a doua zi. dar nu putem face asta.
bancile pot! dar o fac pe bani