blogoAutor:
valivineri, 12 februarie 2010, 00:44 3050 60
Eu sunt singurul care cumpără banane coapte? De fiecare dată când sunt la zona de banane din hypermarket, toată lumea îşi ia banane verzi. Care e logica? Cumperi banane să le mănânci azi sau săptămâna viitoare, când s-au copt?
Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$
60 comentarii
NOU
#1
AmZis
eu vreau sa iau coapte si dau numai de verzi:)) rar prind banane coapte. le cumperi tu pe toate?
00
NOU
#2
ScOrPiOn aka tZacaniT
Oameni nu se uita la banane daca nu sunt pt ei;) Le ia le baga in punga si gata… !
00
NOU
#3
Adi Popescu
Unii au rămas pe vechi și le țin în ziar în debara
00
NOU
#4
sorin
si daca le iei coapte crezi ca n-au fost verzi ?
te-ai gandit la varianta in care oamenii vin la supermarket odata pe saptamana ?
00
NOU
#5
0Minime0
Depinde
Daca le iei sa mananci azi, le iei coapte.
Daca stii ca vrei sa mananci si maine si poimaine, iei si verzi.
00
NOU
#6
Piticu21
Chestia asta e intrata in memorie. Pe vremea lui Ceasca se cumparau banane verzi, ca sa tina mult, o saptamana, doua si sa ne laudam la toti prietenii si vecinii ca am gasit banane si ce instariti suntem noi ca avem :D)
cam asta ar fi rationamentul.
00
NOU
#7
aurache
unii oameni cumpara pt. toata saptamina, caci n-au timp de umblat aiurea zilnic pe la supermarket. de-aia iau banane verzi, care urmeaza a se coace zilele urmatoare; daca vor coapte, au deja acasa banane coapte, din cele cumparate in saptamina precedenta.
daca le-ar lua deja coapte, ar trebui sa le manince pe toate sau s-ar strica in 3 zile. varianta cu „iau si coapte si verzi” e prea complicata.
00
NOU
#8
lesede
@piticu21, gresesti fatal , pe vremea lu’ Ceasca cumparau ce prindeau caci nu era pe alese
00
NOU
#9
Ovi
Bananele care ajung la noi sunt oprite de mult din procesul de „coacere”. Nu stiu daca ai mancat vreodata banane direct din bananier, dar sunt extrem de dulci.
In general si eu prefer bananele galbene de la magazin, pentru ca stiu ca peste 2-3 zile o sa-mi cumpar din nou.
Ca idee, daca bananele sunt tinute in frigider, ca si oricare alte fructe, se pastreaza mai mult.
Iau numai coapte. Dacă încep să aibe şi urme de negru şi mai bine. Iar dacă este preţ bun iau şi pentru o săptămână. Nu este nevoie să iei verzi pentru a le ţine o săptămână. Poate dacă le ţii vreo lună, să vadă oaspeţii că ai mereu fructe în casă. Pe cine ştiu eu că îi plac verzi le ia ca să le mănânce imediat. În general prefer fructele bine coapte, nu numai când este vorba de banane. Când sunt coapte au maxim de gust, aromă şi substanţe nutritive.
00
NOU
#12
vali
@AmZis: nu cred. am observat ca 90% dintre banane sunt verzi pe raft.
NOU
#13
Sakura
@Ovi: Am auzit şi eu că la ele acasă sunt mult mai bune şi cred că asta este valabil în general pentru fructele aduse de departe, toate plecând la drum verzi şi îmbibate de substanţe conservante. În afară de asta, acolo sunt varietăţi de banane cum sunt la noi de mere. Noi aici ştim doar de banane şi atât, cu puţină atenţie putem să distingem unele mai mici dar mult mai dulci, altele normale şi unele imense dar fără prea multă aromă. Ei au mai mult de atât, inclusiv varietăţi roz, nu galbene.
@Elisa: Mereu m-am întrebat de ce dacă iei o fotografie banală şi îi pui acel halou negru pe margini toată lumea cade-n fund că vai, ce poză faină…
00
NOU
#14
Sakura
Mi-am amintit de o ţărăncuţă cu care am discutat destul de recent. Ea fiind puţin mai mică nu-şi amintea mare lucru despre Epoca de Aur, nu-i venea să creadă cum era atunci cu avorturile (ea fiind amatoare de aşa ceva), repartiţiile, etc. Avea numai amintiri frumoase, de exemplu că uneori mânca banane până nu mai putea. Tat-su era ceva secretar pe la casa de cultură din comună şi când veneau cu ocazia sărbătorilor banane dădea câteva pe ici-colo, restul le ducea acasă. Saci de banane. Şi făceau pălincă din ele.
00
NOU
#15
vali
@Sakura: hai mah ca nu era chiar asa rau. patru banane si doua portocale (uneori doar una) puse la copt pe sifonier, sa nu ajungem la ele. doua saptamani uneori…
NOU
#16
tizul
Majoritatea fructelor din import vin crude si se se coc, gazate cu etilena, un hormon care determină coacerea fructelor:
Pe vremea lui Ceasca ni le coceam singuri, pe dulap, invelite in ziar.
Oricum, bananele nemodificate genetic sunt mult mai mici si au samburi. Bananele din comert sunt fructe provenite de la hibrizi si nu au seminte.
Eu cumpar banane verzi. Pentru ca imi plac mult mai mult verzi decat coapte. De alftel, majoritatea fructelor imi plac mai necoaptea.Plus ca tin mai mult. Daca ajung in stadiul de .. pete negre le arunc.
00
NOU
#18
Marius
@Ovi: Specia de banane care se vinde in magazin („Cavendish”) n-a fost niciodata dulce. A fost creeata artificial pentru comert, altoita si modificata de zeci de ori ca sa nu mai aiba samburi si ca toate bucatile sa fie lungi, frumoase si sa reziste mult pe rafturi.
Sunt specii de banane care nu rezista nici 2 zile dupa ce le dai jos din copac si alte specii care au samburi, care sunt colorate diferit samd… evident ca trebuie sa mergi in alte tari sa le mananci.
00
NOU
#19
anya
Bananele vezi au indicele glicemic si incarcatura glicemica mai mica. Poate sunt oameni la dieta, si nu vor sa manance bananele coapte. Astea verzi is cu nush ce carbohidrati mai greu de rupt decat alea coapte . zic si eu…
00
NOU
#20
SS
Simplu: daca ti le`ar aduce coapte ar rezista pe raft foarte putin sau chiar deloc … iar alea care le gasesti tu coapte probabil tot la ei s`au copt …
am vazut pe Discovery la „How It`s Made” treaba asta incepand de la cules pana pe raft … iar toate bananele pleaca verzi…
o alta explicatie ar fi … mai multa lume prefera bananele verzi … eu de ex. prefer orice fruct sa fie pargauit sau chiar verde …
alta explicatie ti`ar putea sa ti`o dea PROFESOARA PRONO :)))
si o alta explicatie dar … nu cred ca e asta de plauzibila ar fi ca sunt contrafacute .MADE IN CHINA… vezi treaba asta cu ouale :))
00
NOU
#21
vali
@SS: de acord, ele se coc pe raft. dar in conditiile in care ai ambele variante pe raft, de ce le-ai lua verzi?
NOU
#22
ionel
Pe principul asta ar trebui sa mananci azi cand iti faci cumparaturile cam tot ce pui in cos sau oricum mare parte din el.De ex carnea de la raionul macelarie are termen 3 zile.Eu cumpar de acolo diverse sortimente si totalizeaza cam 3 kile(sunt din cei care merg la carfur de 2 ori pe luna).Nu as putea manca in 3 zile 3 kile de carne si o congelez…asa poate fac si cei cu bananele crude…le lasa la copt.In plus in Carfur 99% din banane sunt verzi si deci e greu sa cumperi coapte
De multe ori alea verzi se fac negre inainte de a se coace, deci nu prea vad rostul.
Eu aleg intotdeauna banane coapte, ca sunt mai gustoase.
00
NOU
#24
maddy
le cumpar cand-cum, important e sa nu fie maronii. nu`mi plac nici verzi ca vreau sa le mananc dupa ce le`am cumparat, ideal e sa fie galbene dar nu moi. teoria bananei.
00
NOU
#25
misu
mie mi se par mai gustoase putin ne-coapte…
00
NOU
#26
D.O.
Ciudat este faptul ca si la ei (in tarile „calde” unde cresc natural bananele si citricele), localnicii tind sa le cumpere tot verzi.
Am locuit acolo multi ani si intotdeauna m-a mirat asta.
00
NOU
#27
Mana-n Var
Nu, nu le mananci saptamana viitoare, ci pe loc.
Nu stiu cum au altii noroc, dar daca eu cumpar niste banane „galbene”, nu sunt „coapte”. Coapte erau in urma cu vreo 3 luni sau ceva, ca dupa ce le cojesti, descoperi ceva storcit si maro inauntru. O fi banana? O fi…?
Cam de-asta cumpara lumea banane verzi. Ai o sansa sa descoperi inauntru o banana.
00
NOU
#28
corcodusul
femeile le cumpara pe alea verzi, mai ales cand nu se gasesc castraveti
00
NOU
#29
cotosilv
Daca iti cumperi mai multe banane e bine sa le desprinzi de ciorchine, astfel vor rezista mai mult timp (nu o sa devina maronii)
00
NOU
#30
geretus
Se coc de pe o zi pe alta… Daca sunt deja coapte cand le cumperi, e posibil sa devina negre a doua zi….
00
NOU
#31
bladutz
@zoso: Pentru ca imi plac mai mult verzi; dah
00
NOU
#32
Arthur
Nu stiu daca a fost mentionat si mai sus. Ca nu am citit tot dar cauta pe net sau oriunde sa vezi ca cele verzi sunt cele ” coapte ” adica dulci si bune, iar cele galbene care le cumpara majoritatea sunt ” trecute” ca sa folosesc un termen …
00
NOU
#33
mArius
Nu ar fi normal ca, la fiecare fruct sau leguma sa fie trecuta DATA RECOLTARII ?
Asa, s-ar mai limpezi tot folclorul ( sau realitate ? ) conform caruia multe fructe/legume sunt injectate/gazate sau mai stiu eu ce ?
00
NOU
#34
vali
@mArius: oricum o sa le mancam. ori platim 20 lei banana recoltata ieri din columbia, ori 0.2 lei de acum 3 luni.
Man, nu stiu daca e poza ta sau nu, dar data viitoare cand mai vrei sa-i faci o vigneta (ca sa scoti in evidenta subiectul) incearca sa o faci mai putin evidenta. Poti sa faci asta si in PS daca trasezi un contur neregulat in jurul subiectului si dai un feather mare.
Asa cum e in poza asta forma aia regulata a vignetei iti cam ia ochii de la subiect. Parerea mea.
Daca nu e poza ta… sfatuieste pe ala de la care ai luat-o :).
00
NOU
#36
vali
@jollyca: nu, mersi, ma descurc.
NOU
#37
TheGreatMaster
Mie sincer imi plac bananele verzi, intotdeauna. Au alt gust, mai fraged, mai nush cum sa spun. Nah, fiecare cu gusturile lui.
00
NOU
#38
SilviuB
Eu cumpar banane „made in Romania”. Este o livada de pomi bananieri la Braila si la Tulcea. Sunt foarte bune si tot timpul proaspete.
00
NOU
#39
camil
cele semicoapte au gust mai bun.și sunt și mai tari
Eu cumpar verzi, dar nu verzi de tot. Bananele prea coapte nu-mi plac, sunt prea…nu situ. Cele putin mai verzi au un gust care-mi place mai mult. Si nu le cumpar ca sa le mananc dupa nu stiu cat timp.
00
NOU
#41
matei
Eu imi iau cat mai verzi, cat mai necoapte.. Pentru ca asa imi plac. Alea coapte imi displac din toate pdv… La fel si cu merele
00
NOU
#42
alina
Mie nu-mi mai plac decat putin necoapte dupa ce, in copilarie, intr-un an, am reusit performanta de a uita de bananele puse la copt in camara. Si cand ne-am adus aminte de ele erau negre.
00
NOU
#43
potion
alea verzi nu sunt inca gazate
00
NOU
#44
MoFo
Nu e nici o chestie de vremea lui Ceasca sau orice altceva. Se zice ca bananele verzi sunt mai sanatoase … cica alea contin toate vitaminele … De fapt bananele se culeg verzi din copac … si apoi pe parcurs se ingalbenesc intr-o camera de coacere.
00
NOU
#45
Alex
Eu cel putin cand imi cumpar banane verzi, ma aflu pe dieta. Bananele coapte nu sunt atat de recomandate, iar dupa putin timp, incepi sa prinzi gustul bananelor verzi.
Eu le cumpar verzi din doua motive: 1. imi plac la nebunie asa 2. nu ma duc zilnic la cumparat de banane, iar fructele astea au obiceiul de a se coace repede.
00
NOU
#48
trender
Pana la urma se pare ca tine de gusturi. Mie imi plac mai mult fructele cand nu sunt foarte coapte. Au un gust mai bun, sunt mai aromate.
Asta e motivul pentru care cumpar doar banane galbene (nu chiar verzi).
00
NOU
#49
zapacita
Si mie imi plac mai mult galben-verzi. Bananele coapte au mult mai mult zahar Iau coapte numai pentru prajituri
00
NOU
#50
Bad Pitzi
Mie de exemplu imi plac crude, deci iau doar verzi. Si ma enervez cand gasesc doar coapte.
00
NOU
#51
SS
o alta explicatie ar fi … ca provin din sectorul 5 … iar de frica ca maimultele din primaria lu` Vanghelie sa nu crape in ele tot ce prind … le culeg verzi …
00
NOU
#52
matza
Mie-mi plac cele verzi. Cu cat mai verzi, cu atat mai bine
00
NOU
#53
mihai
pur si simplu sunt mai bune verzi
00
NOU
#54
mihaela
eu nu suport bananele verzi imi aduc aminte de copilarie cand nu mai aveam rabdare sa se coaca si le mancam asa verzi,beah pentru mine aveau asa un gust de sapun si culmea doar verzi gasesc
00
NOU
#55
martipan
vai, nu va inteleg.
eu mananc bananele verzi, foarte verzi, crude, cu gust de cartof. urasc bananele coapte, galbene, maro, negre, lovite, batute. si de curand am aflat si ca o banana coapta are mai multe calorii decat cand era cruda, deci 2 x yay me!
Cumpar banane coapte, galbene, frumoase…In general le mananc cam repede 1-2 zile. Ce rost are sa iau verzi si sa astept sa se coaca? Eventual poate se decojesc si singure?… Romanii au un mod ciudat de a-si face cumparaturile. Ei cumpara cat mai multe, isi fac provizii, cara si cheltuiesc milioane, de parca se baga in buncare si nu mai ies 1 an de acolo.
00
NOU
#57
ByClick
Mie imi plac mai mult alea verzi.
00
NOU
#58
Ionut
Piticu iar e prost, cu rationamentul lui.
00
NOU
#59
clau
eu iau banane verzi pentru ca mi-a explicat nutritionistul ca au mai putine calorii
00
NOU
#60
Ioan Popa
pe vremea lui ceasca se gaseau destul de rar si atunci se cumparau „cat mai multe” nu „cat mai coapte sau necoapte” … si erau de preferat cele verzi care tineau mai mult pentru ca lumea le lua in general pentru a le da spaga.
dupa unii nutritionisti cele verzi „te incuie” si cele coapte „te mana”
eu vreau sa iau coapte si dau numai de verzi:)) rar prind banane coapte. le cumperi tu pe toate?
Oameni nu se uita la banane daca nu sunt pt ei;) Le ia le baga in punga si gata… !
Unii au rămas pe vechi și le țin în ziar în debara
si daca le iei coapte crezi ca n-au fost verzi ?
te-ai gandit la varianta in care oamenii vin la supermarket odata pe saptamana ?
Depinde
Daca le iei sa mananci azi, le iei coapte.
Daca stii ca vrei sa mananci si maine si poimaine, iei si verzi.
Chestia asta e intrata in memorie. Pe vremea lui Ceasca se cumparau banane verzi, ca sa tina mult, o saptamana, doua si sa ne laudam la toti prietenii si vecinii ca am gasit banane si ce instariti suntem noi ca avem :D)
cam asta ar fi rationamentul.
unii oameni cumpara pt. toata saptamina, caci n-au timp de umblat
aiureazilnic pe la supermarket. de-aia iau banane verzi, care urmeaza a se coace zilele urmatoare; daca vor coapte, au deja acasa banane coapte, din cele cumparate in saptamina precedenta.daca le-ar lua deja coapte, ar trebui sa le manince pe toate sau s-ar strica in 3 zile. varianta cu „iau si coapte si verzi” e prea complicata.
@piticu21, gresesti fatal , pe vremea lu’ Ceasca cumparau ce prindeau caci nu era pe alese
Bananele care ajung la noi sunt oprite de mult din procesul de „coacere”. Nu stiu daca ai mancat vreodata banane direct din bananier, dar sunt extrem de dulci.
In general si eu prefer bananele galbene de la magazin, pentru ca stiu ca peste 2-3 zile o sa-mi cumpar din nou.
Ca idee, daca bananele sunt tinute in frigider, ca si oricare alte fructe, se pastreaza mai mult.
superba poza
Iau numai coapte. Dacă încep să aibe şi urme de negru şi mai bine. Iar dacă este preţ bun iau şi pentru o săptămână. Nu este nevoie să iei verzi pentru a le ţine o săptămână. Poate dacă le ţii vreo lună, să vadă oaspeţii că ai mereu fructe în casă. Pe cine ştiu eu că îi plac verzi le ia ca să le mănânce imediat. În general prefer fructele bine coapte, nu numai când este vorba de banane. Când sunt coapte au maxim de gust, aromă şi substanţe nutritive.
@AmZis: nu cred. am observat ca 90% dintre banane sunt verzi pe raft.
@Ovi: Am auzit şi eu că la ele acasă sunt mult mai bune şi cred că asta este valabil în general pentru fructele aduse de departe, toate plecând la drum verzi şi îmbibate de substanţe conservante. În afară de asta, acolo sunt varietăţi de banane cum sunt la noi de mere. Noi aici ştim doar de banane şi atât, cu puţină atenţie putem să distingem unele mai mici dar mult mai dulci, altele normale şi unele imense dar fără prea multă aromă. Ei au mai mult de atât, inclusiv varietăţi roz, nu galbene.
@Elisa: Mereu m-am întrebat de ce dacă iei o fotografie banală şi îi pui acel halou negru pe margini toată lumea cade-n fund că vai, ce poză faină…
Mi-am amintit de o ţărăncuţă cu care am discutat destul de recent. Ea fiind puţin mai mică nu-şi amintea mare lucru despre Epoca de Aur, nu-i venea să creadă cum era atunci cu avorturile (ea fiind amatoare de aşa ceva), repartiţiile, etc. Avea numai amintiri frumoase, de exemplu că uneori mânca banane până nu mai putea. Tat-su era ceva secretar pe la casa de cultură din comună şi când veneau cu ocazia sărbătorilor banane dădea câteva pe ici-colo, restul le ducea acasă. Saci de banane. Şi făceau pălincă din ele.
@Sakura: hai mah ca nu era chiar asa rau. patru banane si doua portocale (uneori doar una) puse la copt pe sifonier, sa nu ajungem la ele. doua saptamani uneori…
Majoritatea fructelor din import vin crude si se se coc, gazate cu etilena, un hormon care determină coacerea fructelor:
https://www.gandul.info/reportaj/la-buftea-unde-se-coc-bananele-2936009
Pe vremea lui Ceasca ni le coceam singuri, pe dulap, invelite in ziar.
Oricum, bananele nemodificate genetic sunt mult mai mici si au samburi. Bananele din comert sunt fructe provenite de la hibrizi si nu au seminte.
Eu cumpar banane verzi. Pentru ca imi plac mult mai mult verzi decat coapte. De alftel, majoritatea fructelor imi plac mai necoaptea.Plus ca tin mai mult. Daca ajung in stadiul de .. pete negre le arunc.
@Ovi: Specia de banane care se vinde in magazin („Cavendish”) n-a fost niciodata dulce. A fost creeata artificial pentru comert, altoita si modificata de zeci de ori ca sa nu mai aiba samburi si ca toate bucatile sa fie lungi, frumoase si sa reziste mult pe rafturi.
Sunt specii de banane care nu rezista nici 2 zile dupa ce le dai jos din copac si alte specii care au samburi, care sunt colorate diferit samd… evident ca trebuie sa mergi in alte tari sa le mananci.
Bananele vezi au indicele glicemic si incarcatura glicemica mai mica. Poate sunt oameni la dieta, si nu vor sa manance bananele coapte. Astea verzi is cu nush ce carbohidrati mai greu de rupt decat alea coapte . zic si eu…
Simplu: daca ti le`ar aduce coapte ar rezista pe raft foarte putin sau chiar deloc … iar alea care le gasesti tu coapte probabil tot la ei s`au copt …
am vazut pe Discovery la „How It`s Made” treaba asta incepand de la cules pana pe raft … iar toate bananele pleaca verzi…
o alta explicatie ar fi … mai multa lume prefera bananele verzi … eu de ex. prefer orice fruct sa fie pargauit sau chiar verde …
alta explicatie ti`ar putea sa ti`o dea PROFESOARA PRONO :)))
si o alta explicatie dar … nu cred ca e asta de plauzibila ar fi ca sunt contrafacute .MADE IN CHINA… vezi treaba asta cu ouale :))
@SS: de acord, ele se coc pe raft. dar in conditiile in care ai ambele variante pe raft, de ce le-ai lua verzi?
Pe principul asta ar trebui sa mananci azi cand iti faci cumparaturile cam tot ce pui in cos sau oricum mare parte din el.De ex carnea de la raionul macelarie are termen 3 zile.Eu cumpar de acolo diverse sortimente si totalizeaza cam 3 kile(sunt din cei care merg la carfur de 2 ori pe luna).Nu as putea manca in 3 zile 3 kile de carne si o congelez…asa poate fac si cei cu bananele crude…le lasa la copt.In plus in Carfur 99% din banane sunt verzi si deci e greu sa cumperi coapte
De multe ori alea verzi se fac negre inainte de a se coace, deci nu prea vad rostul.
Eu aleg intotdeauna banane coapte, ca sunt mai gustoase.
le cumpar cand-cum, important e sa nu fie maronii. nu`mi plac nici verzi ca vreau sa le mananc dupa ce le`am cumparat, ideal e sa fie galbene dar nu moi. teoria bananei.
mie mi se par mai gustoase putin ne-coapte…
Ciudat este faptul ca si la ei (in tarile „calde” unde cresc natural bananele si citricele), localnicii tind sa le cumpere tot verzi.
Am locuit acolo multi ani si intotdeauna m-a mirat asta.
Nu, nu le mananci saptamana viitoare, ci pe loc.
Nu stiu cum au altii noroc, dar daca eu cumpar niste banane „galbene”, nu sunt „coapte”. Coapte erau in urma cu vreo 3 luni sau ceva, ca dupa ce le cojesti, descoperi ceva storcit si maro inauntru. O fi banana? O fi…?
Cam de-asta cumpara lumea banane verzi. Ai o sansa sa descoperi inauntru o banana.
femeile le cumpara pe alea verzi, mai ales cand nu se gasesc castraveti
Daca iti cumperi mai multe banane e bine sa le desprinzi de ciorchine, astfel vor rezista mai mult timp (nu o sa devina maronii)
Se coc de pe o zi pe alta… Daca sunt deja coapte cand le cumperi, e posibil sa devina negre a doua zi….
@zoso: Pentru ca imi plac mai mult verzi; dah
Nu stiu daca a fost mentionat si mai sus. Ca nu am citit tot dar cauta pe net sau oriunde sa vezi ca cele verzi sunt cele ” coapte ” adica dulci si bune, iar cele galbene care le cumpara majoritatea sunt ” trecute” ca sa folosesc un termen …
Nu ar fi normal ca, la fiecare fruct sau leguma sa fie trecuta DATA RECOLTARII ?
Asa, s-ar mai limpezi tot folclorul ( sau realitate ? ) conform caruia multe fructe/legume sunt injectate/gazate sau mai stiu eu ce ?
@mArius: oricum o sa le mancam. ori platim 20 lei banana recoltata ieri din columbia, ori 0.2 lei de acum 3 luni.
Man, nu stiu daca e poza ta sau nu, dar data viitoare cand mai vrei sa-i faci o vigneta (ca sa scoti in evidenta subiectul) incearca sa o faci mai putin evidenta. Poti sa faci asta si in PS daca trasezi un contur neregulat in jurul subiectului si dai un feather mare.
Asa cum e in poza asta forma aia regulata a vignetei iti cam ia ochii de la subiect. Parerea mea.
Daca nu e poza ta… sfatuieste pe ala de la care ai luat-o :).
@jollyca: nu, mersi, ma descurc.
Mie sincer imi plac bananele verzi, intotdeauna. Au alt gust, mai fraged, mai nush cum sa spun. Nah, fiecare cu gusturile lui.
Eu cumpar banane „made in Romania”. Este o livada de pomi bananieri la Braila si la Tulcea. Sunt foarte bune si tot timpul proaspete.
cele semicoapte au gust mai bun.și sunt și mai tari
Eu cumpar verzi, dar nu verzi de tot. Bananele prea coapte nu-mi plac, sunt prea…nu situ. Cele putin mai verzi au un gust care-mi place mai mult. Si nu le cumpar ca sa le mananc dupa nu stiu cat timp.
Eu imi iau cat mai verzi, cat mai necoapte.. Pentru ca asa imi plac. Alea coapte imi displac din toate pdv… La fel si cu merele
Mie nu-mi mai plac decat putin necoapte dupa ce, in copilarie, intr-un an, am reusit performanta de a uita de bananele puse la copt in camara. Si cand ne-am adus aminte de ele erau negre.
alea verzi nu sunt inca gazate
Nu e nici o chestie de vremea lui Ceasca sau orice altceva. Se zice ca bananele verzi sunt mai sanatoase … cica alea contin toate vitaminele … De fapt bananele se culeg verzi din copac … si apoi pe parcurs se ingalbenesc intr-o camera de coacere.
Eu cel putin cand imi cumpar banane verzi, ma aflu pe dieta. Bananele coapte nu sunt atat de recomandate, iar dupa putin timp, incepi sa prinzi gustul bananelor verzi.
Nu stiu altii cum sunt, dar mie imi plac mai mult alea mai verzi. Le mananc in aceeasi zi.
Eu le cumpar verzi din doua motive: 1. imi plac la nebunie asa 2. nu ma duc zilnic la cumparat de banane, iar fructele astea au obiceiul de a se coace repede.
Pana la urma se pare ca tine de gusturi. Mie imi plac mai mult fructele cand nu sunt foarte coapte. Au un gust mai bun, sunt mai aromate.
Asta e motivul pentru care cumpar doar banane galbene (nu chiar verzi).
Si mie imi plac mai mult galben-verzi. Bananele coapte au mult mai mult zahar Iau coapte numai pentru prajituri
Mie de exemplu imi plac crude, deci iau doar verzi. Si ma enervez cand gasesc doar coapte.
o alta explicatie ar fi … ca provin din sectorul 5 … iar de frica ca maimultele din primaria lu` Vanghelie sa nu crape in ele tot ce prind … le culeg verzi …
Mie-mi plac cele verzi. Cu cat mai verzi, cu atat mai bine
pur si simplu sunt mai bune verzi
eu nu suport bananele verzi imi aduc aminte de copilarie cand nu mai aveam rabdare sa se coaca si le mancam asa verzi,beah pentru mine aveau asa un gust de sapun si culmea doar verzi gasesc
vai, nu va inteleg.
eu mananc bananele verzi, foarte verzi, crude, cu gust de cartof. urasc bananele coapte, galbene, maro, negre, lovite, batute. si de curand am aflat si ca o banana coapta are mai multe calorii decat cand era cruda, deci 2 x yay me!
Cumpar banane coapte, galbene, frumoase…In general le mananc cam repede 1-2 zile. Ce rost are sa iau verzi si sa astept sa se coaca? Eventual poate se decojesc si singure?… Romanii au un mod ciudat de a-si face cumparaturile. Ei cumpara cat mai multe, isi fac provizii, cara si cheltuiesc milioane, de parca se baga in buncare si nu mai ies 1 an de acolo.
Mie imi plac mai mult alea verzi.
Piticu iar e prost, cu rationamentul lui.
eu iau banane verzi pentru ca mi-a explicat nutritionistul ca au mai putine calorii
pe vremea lui ceasca se gaseau destul de rar si atunci se cumparau „cat mai multe” nu „cat mai coapte sau necoapte” … si erau de preferat cele verzi care tineau mai mult pentru ca lumea le lua in general pentru a le da spaga.
dupa unii nutritionisti cele verzi „te incuie” si cele coapte „te mana”