Backup: două moduri simple de a salva tot

Pentru că lunar aud 2-3 poveşti stupide de genul “am formatat şi am pierdut tot”, “am scăpat laptopul pe jos” sau “mi s-a ars singurul hard”, iată două modalităţi de a face backup fotografiilor şi altor documente:

Backup online

Sunt zeci de servicii care fac asta automat, unele gratis, altele la preţuri foarte bune. Eu folosesc SugarSync, pentru care plătesc 5$/lună şi am toate pozele online, nu neapărat la îndemână (deşi e util şi mişto să poţi căuta prin ele de pe iPhone), ci în siguranţă. Mai sunt DropBox, Box.net, SkyDrive şi altele. Un soft stă deschis în permanenţă şi urcă pe internet ce pun în folderul specificat.

Backup local

Am două harduri externe, unul ataşat permanent şi unul ascuns prin casă (paranoia e în floare, mă gândesc să nu îmi spargă cineva casa şi să îmi fure ambele backupuri împreună cu laptopul). Pe ambele am o copie a discului pe care lucrez, copie făcută cu SyncBack (versiunea free e aici, acum sunt la versiunea 6, pentru care cer bani), un program mic şi simplu, care compară fişierele de pe partiţii şi le copiază după reguli definite.

NO MOR EXCUSES!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

4 comentarii

 1. HDD extern + dropbox, pana acum fara probleme.

  00
 2. Dacă ai Picasa și Google+, poți upload-a un număr nelimitat de poze, atâta timp cât sunt sub rezoluția 1600×1600. Înainte de upload, ești întrebat dacă vrei să faci resize-ul, faci automat asta și ai toate pozele tale pe net. Poți face albumele private. Ulterior, cu Picasa instalat, apeși un buton și se descarcă un album în calculator.

  00
 3. Eu descarc pe laptop pozele in varianta bruta. Le fac backup pe HDD extern si, apoi, cu XNView le fac varianta mai mica pe care o pun pe Dropbox.

  @Olivian Poti sa faci albumele private direct din Picasa?

  00
 4. @Darius – da, poți seta înainte de upload, chiar din program, cum să fie noul album – privat/public. Poți schimba ulterior.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube