Axel Springer cumpără Business Insider

O publicație online veche de 8 ani, cu 300 și ceva de angajați, a fost cumpărată azi de grupul Axel Springer contra sumei de 343 milioane dolari.

Din două motive:

 1. BI au mult know-how pe partea de scris știri și de urmărit știri. și scriu bine, și scriu ușor și la obiect. nu se pierd cu zeci de mii de paragrafe. în ziua de azi, asta e foarte important, drept rezultat…
 2. publicul BI e format din tineret, care apreciază știrile scrise într-un limbaj nescorțos, deci public bun, care cumpără și revine pe site.

Până acum câțiva ani, când am făcut prostia să dau câteva linkuri pe aici, foarte puțini jurnaliști din România auziseră de SAI sau BI. Acum, traduc articole întregi de acolo fără să crediteze sursa.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

8 comentarii

 1. BI este un site foarte ok pentru stiri de tot felul, il citesc de vreo 2-3 ani. Nu are titluri panicarde, desi in ultimul an am vazut ca a cam inceput sa creasca numarul articolelor de 2 bani sau care nu au un subiect cat de cat coerent… insa exista cu siguranta o parte a publicului lor care este interesata de respectivele articole. Acum ceva timp vazusem un articol in care ei se autoevaluau la 100 milioane, vanzand cu de 3 ori si jumatate mai mult cred ca e mai mult decat multumitor pentru ei.
  Au un avantaj foarte mare, BIntelligence, partea de studii de piata pe care le fac mai ales in segmentul de tech, care reprezinta un subiect de interes major pentru publicul lor. Si da, articolele sunt foarte light si usor de urmarit, fara harfe de analizde de pe la noi.

  00
 2. iar esti arogant, bă?

  00
 3. Baietii de la Ziarul Financiar traduc pana si articolele despre proprietatile imobiliare postate acolo.

  00
 4. Suma exactă ar fi 442 milioane de dolari, conform spuselor celor de la BI. Cât despre ceea ce se publică pe acolo, evident că este o publicație de oameni profesioniști, nu pârțari ca pe la noi.

  00
  • „profesionisti” in sensul modern, adica scriu decent.

   altfel sunt prea de stanga pentru gusturile mele.
   si apoi au o abordare extrem de superficiala
   probabil ca din cauza asta si prind, pentru ca sunt usor de urmarit
   un fel de Click pentru stiri politice/economice

   00
 5. Axel Springer tocmai a pierdut un proces cu AdBlock :)

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.