Atenţie, domnilor! Top 10 greşeli de ţinută

sursa foto

Faptul că eşti mascul, ai voce groasă, prezenţă impunătoare şi două mii de ani de tradiţie daco-romană ţi-au detaliat cum „un bărbat trebuie să fie puţin mai frumos decât dracu’ ” nu te scuteşte de expunerea la ridicol.

Suntem oameni, venim în toate înălţimile, greutăţile, formele şi culorile, şi nimic din ceea ce e omenesc nu ne e străin. Asta nu e o scuză pentru lipsa igienei, pentru haine murdare sau şifonate, pentru eternii jeanşi purtaţi până la totala epuizare a materialului. Faptul că eşti un bărbat activ şi modern nu înseamnă că trebuie să neglijezi ţinuta. Nici că trebuie să fii cochet ca o duduie, dar o minimă atenţie e necesară.

Unde greşesc cel mai des domnii?

1. Ocazia – înainte să arunci adidaşi, blugi şi un tricou pe tine, ia-ţi un moment să te gândeşti unde mergi. E o lipsă cruntă de respect să mergi la un spectacol (teatru, operă, concert simfonic etc) îmbrăcat în blugi şi tricou sau altfel de ţinută sport. E o practică foarte comună azi să jucăm cartea nonşalanţei şi să apărem la cele mai dichisite evenimente îmbrăcaţi de parcă ne-am pregăti pentru spălat geamurile. Nu se face, monşer, din respect pentru ceilalţi invitaţi şi organizatorii evenimentului, care poate au muncit luni întregi să creeze o atmosferă cochetă.

2. Şosetele – cel mai uşor poţi să te expui grotescului purtând şosete albe la pantaloni negri. Dacă vrei să eviţi zâmbetele maliţioase ale doamnelor, ţine minte două reguli şoseţeşti: trebuie să fie de aceeaşi culoare ca pantalonii (NU se asortează la pantofi, ci la pantaloni!) şi lungi până aproape de genunchi, pentru ca atunci când te aşezi să nu se vadă o fâşie de piele (păroasă) între şosetă şi pantalon.

3. Pantofii – Dacă vrei să fii un bărbat elegant, renunţă la pantofii cu talpă groasă, din cauciuc, şi cu vârf pătrăţos sau ascuţit. Sunt ridicoli, vei arăta ori ca un răţoi neajutorat, ori ca şi cum te-ai pregăti pentru ultimul concert Guţă. Pantofii cei mai potriviţi sunt cei simpli, cu vârf uşor rotunjit şi cu talpa cât mai subţire. Inutil să mai menţionez că pantofii scâlciaţi sau murdari vor lăsa cea mai proastă impresie.

4. Acul de cravată – bunicul îl purta cu mândrie, poate şi tata. Azi e demodat, uşor ridicol şi arată numai că încă te mai îmbracă mămica.

5. Costumul, cravata, cămaşa – dacă nu eşti genul care se îmbracă elegant des, vei avea probabil un singur costum, eventual cu una sau două cravate şi maxim trei cămăşi. Cea mai mare greşeală pe care poţi să o faci e să-ţi cumperi costumul negru. Vei arăta ca un pinguin sau ca un chelner. Optează pentru un gri, bleumarin sau maro închis, eventual cu linii (foarte!) fine uşor mai deschise (nu albe, nu vrei să arăţi ca Don Corleone).Cămaşa va fi într-o culoare care să te flateze (întreabă vânzătoarele dacă nu te poţi decide). Ideal e să ai două cravate: una închisă la culoare şi mai lucioasă, pentru ocazii seara şi una în culori vii pentru zi.

Recomandare Maddame: găseşti cravate din poliester începând cu 20 lei şi din mătase începând cu 40-50 lei. Dacă tot ai numai una sau două, ia-ţi din mătase, vor arăta mai elegant şi vor rezista mai bine în timp.

6. Mărimea contează. Parol, monşer! Am văzut nenumăraţi bărbaţi, de altfel frumoşi de la natură, înotând în tricouri prea largi sau sufocându-şi rotunjumile frontale în cămăşi prea strâmte. Pantaloni prea scurţi sau prea lungi, curele cu care te poţi înconjura de trei ori, blugi cu turul la genunchi, te vor face să arăţi de parcă eşti fericitul moştenitor al dulapului de haine comunitar de la Centrul de Plasament 2 din Cuca Măcăii. Sau de parcă te îmbracă mama, care a văzut ea cum e cul la televizor.

7. Bijuteriile – mare NU. Bărbatul va purta două „podoabe” : ceasul şi verigheta. Atât.

Nu contează că e brăţara/lănţucul de aur primit de la mămica la 18 ani.  Bijuteriile sunt modul în care se triază bărbaţii de copii. Ai lănţuc de aur? Probabil că îţi mai spală mami chiloţii. Chiar vrei să laşi impresia asta?

8.  Haine şifonate – acum 100 de ani călcatul era o problemă. Fiarele se încălzeau cu cărbuni şi căldura se păstra greu. Acum găseşti scule deştepte care aproape îşi fac treaba singure. Nu ai niciun motiv să umbli cu cămaşa sau tricoul şifonate.

Recomandare Maddame: când calci o cămaşă, începe cu mânecile. Ele oricum se şifonează primele (când îndoi prima oară coatele), deci nu-i o problemă dacă nu sunt perfect călcate. Continuă cu spatele cămăşii. Ultimele părţi sunt faţa şi gulerul, care vor trebui să arate mereu impecabil (sunt cele care se văd din costum).

9. Mike, Puba, Adibas, Calvin Clein, Dolce şi Banana. Fără firme la vedere, monşer. Am văzut inclusiv chiloţi scoşi la vedere din nădragi, să se vadă bordura pe care scria calvin klein. Chiar trebuie? Dacă ai mulţi mulţi bani şi vrei să fii stilat şi îmbrăcat bine, încearcă să nu arăţi ca o reclamă umblătoare pentru cine ştie ce casă de modă.

10. Igiena. Nu voi detalia subiectul, pentru că trăim totuşi în secolul 21 şi igiena ar trebui să fie de la sine înţeleasă. Câteva sugestii totuşi: când e foarte cald afară, consideră să ai un deodorant la tine. Dacă simţi că e nevoie, retrage-te discret la baie şi împrospătează-te (apă plus săpun plus deodorant). Nu folosi parfumuri puternice sau dulci, vei mirosi ca o cocotă – deloc sexy. Nu purta mai mult de o zi o cămaşă – asta e, bărbaţii transpiră mai mult ca femeile. Taie-ţi unghiile şi îngrijeşte-ţi mâinile – iubita ta îţi va mulţumi.

Gata. E mult? E greu? Nu cred. E minima atenţie şi grijă. Felul cum te prezinţi arată în primul rând respect pentru ocazia şi  oamenii din jurul tău. E tare frumos să arăţi că îţi pasă.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

54 comentarii

  1. Acul de cravată se foloseşte doar de ospătari să nu le intre cravata în ciorba clientului.

    00
  2. O mică completare. Dacă mergi la un eveniment şi te îmbraci la costum ar fi preferabil să te bărbereşti. Altfel arăţi ca un infractor în costum (sau parlamentar).

    00
  3. NOU
    #3

    „Ai lănţuc de aur? Probabil că îţi mai spală mami chiloţii. Chiar vrei să laşi impresia asta?”

    Nu e nimic în neregulă cu a purta ceas şi o brăţară stilată la cealaltă mână. Şi articolul ar fi fost mult mai potrivit dacă era scris cu un ton nemapendulativ. Totuşi e foarte bun. Mulţumesc pentru un articol minunat, îl aştept pe următorul!

    00
  4. Ce n-am inteles eu… astia din poze sunt dati ca exemplu negativ sau pozitiv? poate ne explici si de ce…

    00
  5. Alexandru, manipulativă, eu? Mais non!

    Am vorbit exclusiv din perspectiva unei femei, iar noi tindem să fim destul de severe cu bijuteriile masculine (ghiul, brăţară de aur, lanţ etc.).

    Nu este vorba aici de ţinute casual, unde brăţările din piele sau din sfoară pot arăta foarte sexy, ci de cele elegante, unde bijuteriile sunt în plus.

  6. Sunt cu totul de acord. :)

    Multumesc pentru explicatii.

    00
  7. Robert Downey Junior – negativ, sacoul sta pe el ca pe gard iar botoşii sunt de un penibil care frizează decenţa :D
    Clive Owen– pozitiv, ne arată că şi costumul poate fi purtat lejer şi cool şi că nu trebuie să arăţi ca un cartof numai pentru că porţi costum
    Edward Norton – sunt fascinată de el în filme (American History X şi Fight Club ftw!) DAR în poza asta (şi în general la evenimente) arată ca un tocilar îmbrăcat cu hainele fratelui mai mare. Pantalonii şifonaţi şi cu genunchi, prea strâmţi în zonele esenţiale (văd…chestii) şi cravata prea scurtă (cravata trebuie să ajungă exact până la catarama curelei, nici mai sus, nici mai jos)creează impesia de neglijent şi nu-i oferă creditul meritat unui actor, totuşi, excepţional
    Daniel Craig – Cred că este un exemplu de eleganţă înăscută. Genial. Probabil şi ajută faptul că e un bărbat foarte bine făcut. Este motivul pentru care Maddame a văzut James Bond. De trei ori, fie-mi iertată digresiunea :)

  8. > Dacă simţi că e nevoie, retrage-te discret la baie şi împrospătează-te (apă plus săpun plus deodorant).

    Hai sa fim seriosi. Unde naiba te poti spala la subsuori la baie? Astept sa vad si eu baia aia. Mai risti si sa te uzi pe pantaloni. Ca sa nu mai vorbesc de uscat. Ce faci? Bagi bratul sub uscator? :-))
    Zau, astia pasionati de moda aveti uneori niste texte in voi de zici ce-i aia.

    00
  9. De acord cu acest mini indreptar. Foarte bine exemplificat.

    00
  10. Adica ce are costumul negru cu camasa alba si o cravata neagra ingusta?
    E cel mai smecher mod de a purta un costum, mai ales daca mai combini totul cu un ceas smecher cu curea de piele neagra si o pereche de ochelari tot neagra.

    00
  11. N-are nimic costumul negru, purtat cu cămașă albă. E ca rochia neagră la femei: merge peste tot (inclusiv la înmormântări și nunți), dar arată lipsă de imaginație.

    Iar uniforma descrisă de tine sună a Men in Black. Îți mai lipsește un pușcoci fain și poți pleca la vânătoare de extratereștri.

    Dincolo de glume acum, negrul lasă impresia de ieftin și deși lumea îl poartă oriunde, puțini sunt cei cărora cu adevărat le vine bine.

  12. @Cristian: Șervețele umede?

  13. Am sa te contrazic la unul din puncte. O bijuterie potrivita, chiar un lant nescos pe dinafara si potrivit cu hainele si cu dimensiunea, poate fi extrem de decenta.

    00
  14. si un diamant pe pinkie toe :))

    00
  15. NOU
    #15

    mda, iese la iveala (din comentarii) `bunul gust` al barbatilor romani: lanturi si bratari de aur, sa nu zic de ochelari de soare (cu costum? la un eveniment? probabil seara? come on)

    thanks maddame, bun articol, m-ai descris aproape complet (un singur costum, fara bijuterii, pantofi simpli samd)

    succes :)

    00
  16. @Maddame: se vede ca esti femeie. Pai ori apa si sapun, ori servetele umede?

    00
  17. Dacă nu apă şi săpun (că nu e baie, că te uzi, că buhuhuuu!), atunci şerveţele umede.
    Sunt mândră că sunt femeie, dacă deciziile astea simple unui bărbat îi creează dileme.

  18. @Maddame: departe de a-mi crea probleme. Nu ma mai spal deloc si gata :-))

    00
  19. @Stefan Murgeanu: Ma scuzi ca port ochelari de soare cand e LUMINA afara, dar tu daca ii porti noaptea, inseamna ca esti zeu ca vezi pe bezna.

    @Maddame: Nu Men in Black, ci Reservoir Dogs. Recunosc ca acum nu am nici un costum, dar cand va fi nevoie, cred ca la bal, atunci asta va fi alegerea mea.

    00
  20. He he :D
    Oricum, ma gandesc si la un costum gri, cu pantalonii un pic pana si sacoul cambrat, ceva in stilul pe care il poarta Clive Owen, dar tot, negru+alb+cravata ingusta=omg!

    00
  21. Ceva mai iesit din formal dar foarte foarte des intalnit :

    Pantofi cu blugi. Nimic nu e mai ridicol decat aceasta combinatie. E comparabil cu sacou, camasa, cravata si panataloni scuti hawai.

    00
  22. NOU
    #23

    @acsel,

    nu face nimic, te scuz :)

    00
  23. Mihai, până la urmă și bijuteriile femeilor trebuie alese foarte bine, pentru că pot atrage atenția în mod neplăcut la părțile la care te refereai.

    Din punctul meu de vedere, cred că și bărbatul poate să poarte un lanț bine ales, alături de ceas. Dar pentru asta nu e nevoie să se vadă jumate pieptul, cu părul din dotare :)

  24. Femeile poarta bijuterii ca sa atraga privirile asupra mainilor fine si frumoase, asupra urechilor rotunjite sau asupra decolteului adanc, chiar si asupra gleznelor subtiri.

    Dar barbatii de ce ar vrea sa poarte un lant de aur? Ca sa ii sclipeasca pe pieptul paros? Sau o bratara ca sa fie acoperita pe jumatate de parul de pe mana?

    Singura bijuterie „legala” la un barbat este ceasul, care si el trebuie potrivit cu evenimentul. In rest, barbatii oricum poarta „bijuteriile” cu ei, dar nici acelea nu au voie sa se vada.

    00
    • Ceasul de mana pe care îl porți la costum cu sau fara cravata trebuie să aibă curea din piele, în niciun caz brățară de metal.

      00
  25. @Maddame: Draga Maddame, ce spui despre bijuteriile, si aici ma refer stric la lantisoare foarte finute din aur, daruite chiar de catre jumatatea mai buna?

    00
  26. Dacă jumătatea simte nevoie să-și marcheze teriroriul…Maddame nu se poate împotrivi de dragul stilului.

    00
  27. Acul de cravata are un rol bine definit, si anume acela de a nu iti flutura crata peste ochi daca bate vantul, sa nu iti intre in chiuveta cand te apleci sa te speli pe maini, etc… Se poarta in partea inferioara a cravatei si nicidecum nu este DOAR o bijuterie si nu se poarta DOAR pentru expunere sus, aproape de nodul cravatei cum este purtat de majoritatea politicienilor romani, care in ţopârlănia si snobismul lor au inteles ca acul de cravata este DOAR o bijuterie, de multe ori foarte scumpa si drept urmare trebuie expus, evident, cat mai sus pe cravata, langa nod, sa il vada toata lumea. Si nu, nu cred ca e demodat tocmai din aceasta cauza si motivatie practiva pentru care a fost inventat…

    00
    • Just! In America toți ofițerii poarta ac la cravata și acolo ofițerimea are educație specială. In rest, americanii poarta ac la cravata și aproape că nu vezi american fara lanț la gât și bratara de metal prețios ( deobicei aur).

      00
  28. Da, Eugen, ai dreptate. Dar acul la care te referi tu nu se vede, e un accesoriu de susţinere.

    Eu mă refeream la alea purtate la vedere,ca bijuterii, cum bine ai remarcat.

    00
  29. sa te imbraci, sa nu te impaiezi fiindca ai sa arati ridicol!intodeauna sa ceri sfatul unei femei! sa ai grija ca nu tot ce este in trend e si benefic!

    00
  30. As vrea sa fac si eu o mica adaugare la acest articol. Costumul intr-adevar nu trebuie sa fie prea mare sau prea mic, totusi daca un sacou iti vine bine ca marime, parerea mea este ca nu ar trebui sa fie prea lung, (a se tine cont daca se poarta sau nu vesta). De observat in imagini – un sacou cu 2 nasturi nu se inchide decat cel de sus. Inca ceva eu prefer sacourile cambrate. De asemenea camasile consider ca ar trebui sa fie cambrate ( acum daca ai burta… nu se mai aplica). Pantalonii fara pense, asta da inovatie.
    As atrage putin atentia si asupra materialului, crom, lucios sau cum vreti sa-i spuneti… niciodata. As evita si hainele pufoase sau catifelate.

    00
    • Sacoul trebuie sa fie lung până la îndoitură degetului mijlociu. Nu este elegant ca un bărbat să aibă sacou scurt care să nu îi acoperea fundul, sa meargă dând din buci, că da de bănuit. Creeatorii de moda masculina, aproape toți sunt „îndărătnici”.

      00
  31. cine a ajuns sa ia sfaturi de la asta are probleme :))downey junior ala e imbracat de 50 de stilisti si ii explica madam cum sa se aranjeze

    00
  32. ddz, tu eşti din ăla/aia care are mai mare încredere în revistele de modă decât în propriul discernământ, corect?

    00
  33. Astept cu nerabdare un articol asemanator dar despre femei. Neaparat sa scri ca la fusta nu se poarta adidasi . Ma minunez de fiecare data cand vad cum reusesc unele sa iasa in evidenta prin cat de penibil se imbraca…

    00
  34. Atenţie, domnilor! O femeie scrie un text!!!

    „Nu este vorba aici de ţinute casual, unde brăţările din piele sau din sfoară pot arăta foarte sexy, ci de cele elegante, unde bijuteriile sunt în plus.” dar „Am văzut nenumăraţi bărbaţi, de altfel frumoşi de la natură, înotând în tricouri prea largi sau sufocându-şi rotunjumile frontale în cămăşi prea strâmte. Pantaloni prea scurţi sau prea lungi, curele cu care te poţi înconjura de trei ori, blugi cu turul la genunchi,[…]” si „Fără firme la vedere, monşer. Am văzut inclusiv chiloţi scoşi la vedere din nădragi, să se vadă bordura pe care scria calvin klein.”, deci???

    Nu merge costum negru? :))) Mamaie, pardon, Madamme, eu cred că ar fi trebuit să te informezi puţin în ceea ce priveşte vestimentaţia masculină, ÎNAINTE de a-ţi da cu părerea.

    Bijuteriile la masculi. Iar un subiect care te depăşeşte, dar nu te-ai sfiit să-l abordezi. Poate ai avut tu ceva probleme cu mamele iubiţilor, dar nu extrapola în asemenea hal.

    Deci! Costumul negru conferă avantajul unei flexibilităţi vestimentare, putându-i-se ataşa combinaţii de cravate şi cămăşi de o reală diversitate cromatică, fără să strice „tabloul”. Bijuteriile dau bine şi la bărbaţi, chit că vorbim de un inel, o brăţară, un ceas sau chiar cercei. Nu, nu este de vină nici mami, nici buni pentru acest lucru, ci liberul arbitru, adică ăla neplătit de Gigi.

    Cât despre text… este ambiguu, foloseşti un limbaj forţat şi abordezi o temă pe care n-o stăpâneşti. Se poate mairău?

    00
  35. draga mea maddame….. un barbat poate sa poarte mai multe accesorii … mai exista si butoni la camasa , si inele cu blazonul familie si alte mici chichite in care tu te-ai cam pierdut parerea mea

    00
  36. ciudata parere:-?….eu consider ca fiecare ar trebui sa se imbrace cum vrea..daca cineva se simte bine cu un lantisor de bun gust..subtire la gat….sa il poarte…..e ok articolul..dar cam multe cuvinte folosite de Caragiale in operele lui..din pacate pt tine ele erau folosite de anumite femei..care sigur nu erau doamne…c’est vrai maddame?

    00
  37. si o mica completare….ceasul e accesoriu nu bijuterie..eventual un ceas extrem de scump il poti numi o bijuterie de ceas…

    00
  38. auziti,as dori si eu un sfat daca se poate, ce camasa,si ce cravata merge la un costum gri putin lucios,pt seara si daca mai sunt la moda cravatele,ca am vazut ca se mai poarta din ce in ce mai putin la petreceri(nunti,botezuri)peste putin timp se naste primul meu copil si as dori sa dau o impresie buna la botez………….am 30 ani …………

    00
  39. Eu ma imbrac cum imi place mie si port ce vreau eu si in ce ma simt eu bine… moda? pe dreaq!

    00
  40. NOU
    #45

    Bine v-am gasit dragi prieteni,

    Sunt perfect de acord cu articolul, dar nu in ceea ce priveste ACUL DE CRAVATA. Nu e de purtat unul masiv care duce spre citch, din tinichele ieftine si de prost gust, cu o cravata subtire si un sacou cu rever lucios (trendul cocoseilor de duzina considerati CoOl).
    Un NATURAL PEARL PIN TIE (model Cartier 1920 ART DECO) sau un ac de cravata realizat manual din argint, cu poincon de mester, undeva inaintea lui 1900 de cei de la Faberge poate completa cu succes o tinuta eleganta si rafinata a unui barbat care se respecta si cunoaste adevaratele accesorii de stil. Dar asta pt cei adevarat cunoscatori, nu pentru POR HOLOI (=cei multi)

    Eleganta este o atitudine.

    00
  41. As face o adaugare la bijuterii: butonii. Fac diferenta intre un barbat si un domn.

    00
  42. ” Cea mai mare greşeală pe care poţi să o faci e să-ţi cumperi costumul negru. Vei arăta ca un pinguin sau ca un chelner”

    acu` ficare cu parerea lui! pe cine sa mai crezi??!!

    https://shosho.ro/giorgio-armani-cum-se-imbraca-un-barbat/#.UajKDNh9PMB

    00
  43. Parerile mele nu se raliaza in intregime la acest text asa ca voi incerca sa mi le expun. Voi lua punctual fiecare problema ca sa fiu mai bine inteles.
    1. De acord.
    2. Partial de acord. Se pot purta sosete ascunse ce dau impresia de inexistenta a acestei piese vestimentare. (chiar si la costum, chiar si la tinute elegante). Internetul si GQ abunda de astfel de tinute.
    3. Partial de acord. Un varf prea ascutit duce cu gandul la imparatii bizantini si la sultanul Beirutului. Indezirabil.
    4. Toti ar trebui sa-l purtan cu mandrie, indiferent de forma sa(ac, clema, lant, etc.). Este un accesorie ce denota stil si rafinament. Completeaza foarte bine tinutele elegante si aduc un plus, atat dpdv estetic cat si practic (tine cravata intr-o pozitie stabila). Chiar daca nu mai are moda anilor ’50, este un veritabil accesoriu.
    5. Primul costum trebuie sa fie in mod cert unul gri (nuanta de gri se alege in functie de ten). Eu as recomanda absenta dungilor pentru versatilitate si pentru a evita anumite greseli probabile la o persoana la primul costum (asortare de imprimeuri de aceeasi forma/dimensiune). NU cravata lucioasa la o tinuta eleganta! La fel cum nu trebuie un papion lucios, pentru ca nu arata altceva decat prost gust si o trimitere spre material de proasta calitate, plastic si kitsch. Daca tot e vorba de 2 cravate macar sa nu fie de poliester; exista oricand varianta materialelor mai calitative: matase, lana, s.a. Mai degraba o a doua cravata cu imprimeu polka dots. Totusi un costum negru te poate scoate din multe situatii in care suplineste un tuxedo sau este singura varianta. (mormantare, nunta, evenimente black-tie/bow-tie)
    6. Corect. Croitorul e un prieten bun.
    7. Exista mai multe bijuterii ce pot compune o tinuta (fie ea si eleganta): acul de cravata, butonii (care trebuie asortati cu acul de cravata), pin-ul de pe reverul sacoului. Ostracizand familiile nobiliare si cei care au un inel marcand acel blazon, anumite inele completeaza o tinuta casual.
    8. Intr-adevar, orice material care poate fi calcat, e bine sa fie. Nu va stresati prea mult cu inul, oricum nu-si pastreaza prea bine forma necutata.
    9. Desigur, de bun simt.
    10. Ar merge niste esente lemnoase, fresh… Tare ma indoiesc ca va umbla cineva cu geanta de cosmetice dupa el sa poate face mini-dusuri, dar exista un gel de curatare, fara apa si sapun, destul de bun.
    Numai bine!

    00
  44. foarte util, multumesc.

    00
  45. Cam mult bigotism in acest articol. „Nu vrei sa arati ca Don Corleone…” Poate vreau. Poate indragesc moda anilor 60. In fine, per total articolul e bunicel. Sper ca data viitoare sa existe totusi mai mult obiectivism.
    PS: acul de cravata e un clasic. A se consulta orice carte de imbacaminte adecvata unui gentleman si il veti gasi acolo. (Cu exceptia sa nu scrie pe el un mare si stralucitor „GUESS”)

    00
  46. sper ca la bijuterii nu te referi si la cercei…iar acul de cravata nu trebuia inclus in topul ala!

    00
  47. Referitor la pct.7 (bijuterii):
    alaturi de ceas si verigheta mai port si BUTONI la camasa, iar la inelarul drept un „ghiul” (college ring) al unei universitati, promovate in ’82 in statele unite…

    00
  48. Salut tuturor am si eu o intrebare am un ceas orient auriu cu brata metalica tot aurie si nu stiu la ce tip de imbracaminte sa il folosesc .De exemplu la liceu cand vreau sa ma imbrac elegant gen,,camasa pantaloni pantofi’ ce culoare trebuie sa aibe camasa,pantaloni casa se poate asorta cu ceasul?

    00
  49. NOU
    #54

    Articolul e foarte bun dar faza cu lanțul nu prea e ok ! Eu am un lanț care il port e un cadou si un inel nu am lăsat nimănui impresia ca imi spala mama chilotei ci din greșeală am lăsat impresia ca sunt căsătorit si dur dar nu îmi pasa .

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile