"Atena" şi "Gara Lipscani"

Am tot zis că scriu de locurile de îndopat pe care le frecventez în centru, am făcut pozele necesare şi am tot uitat să scriu. Acum, că sunt cu foamea în gât, scriu.

Dacă vă aflaţi vreodată pe la Univesitate şi nu vreţi să haliţi de la buticurile de doi lei din pasaj (McD, şaormeria aia naşpa, fornetti, găina turbată şi scumpă), încercaţi „Atena”. E un mic fast-food pe Batistei, puţin mai sus de Ambasada SUA. Mâncarea e excelentă şi merită deranjul mersului până acolo. Partea nasoală e ca nu au foarte mult loc în interior. Partea şi mai nasoală e că patronul îşi cam ceartă angajatele ziua în amiaza mare. Dar mâncarea merită.

Felul meu preferat: „chifteluţe de pui cu cartofi prăjiţi”.

Un alt loc cu haleală bună la orice oră este „Gara Lipscani”. E pe lângă Lipscani, pe străduţa vizavi de Bizon. Mâncare foarte bună, din păcate timpul de aşteptare până se prepară e cam mare (~20 minute), dar asta garantează că e proaspătă şi caldă.
Una din chelneriţe e noua, nu vă certaţi cu ea!

Felul meu preferat: „şnitel de pui pane”.

romania, personal, turism

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

13 comentarii

  1. o sa fi surprins. ps: e la subsol.

  2. Ai uitat sa pomenesti tuslamaua de la Gara Lipscani. O pomenesc eu, ca m-am trezit cu foamea-n git. Buna mincarea de acolo

    00
  3. se pare ca aparantele inseala. De fiecare data cand treceam pe langa „Gara Lipscani” ma gandea…” Ia uite ce bodega…arata mai naspa decat Hanu’ cu tei”.
    N-am intrat pana acum…..will try
    de preturi nu intreb ca doar n-or fi bomba…

    00
  4. Ce faci, frate, imi iei piinea de la blogu’ de papa?

    00
  5. concurenta, moşule… :)

  6. mai au salata aia dobrogeana cu legume si smantana ? :)

    00
  7. Thanks, chiar ma gandeam ce naiba sa mai mananc cand n-am chef de mancare in weekend :)

    00
  8. insurati-va, fratilor, cu o fata buna, gospodina, care stie sa gateasca (nu doar cartofi prajiti si supa la plic), lasati dreaq mancarea la iesle (fast-food, bombe, catacombe) ca va distrugeti stomacul, va faceti praf ficatul, cheliti si faceti burta, iar la 40 de ani ajungeti niste epave. fugiti de IT-eiste „emancipate” si d’astea ce poarta tricoul deasupra buricului, care nu-s in stare decat sa clampane la pisi si sa frece ness-ul in ceasca, ca nici una, nici ailalta nu face cat o ciorba adevarata, un ostropel de pui cu smantana si o baclava cu miere facute in casa. remember, life is a bitch!

    00
  9. Gara Lipscani e chiar tare… Merg acolo de vreo 3 ani de zile si intotdeauna dau de acelasi chelner binevoitor care ma intreaba.. „Paine trebe’?”

    00
  10. Tin pe aceasta cale sa precizez ca saorma de la Valea Lunga (Apusului), da, vestita saormerie deschisa nonstop la care ma duceam eu pe la 4 dimineata cand n-aveam somn si mi-era foame, face niste saorme de tot rahatul in ultima vreme. Dupa ce ca s-a facut 15 RON, ultima oara am gasit vreo 8 bucati de piele de pui aproape crud. Scarbos….

    00
  11. Ha! Cât am lucrat

  12. Ar mai fi shaormeria de la Piata Rosetti, Str Sperantei colt cu Bd. Carol. Cel putin mie mi se pare mult mai buna decat cea de la Batistei.

    00
  13. de ce te mira 20 minute pentru prepararea mancarii? daca vrei repede, stii unde sa mergi.

    ah, tu esti roman neaos, le vrei pe toate, si repede, si bun, si gratis, daca se poate.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.