Atât de simplu e: bună ziua, de unde ați avut bani?

În condițiile în care tac-tu era angajat la stat pe un salariu de mizerie, de unde ai avut tu bani să cumperi afaceri și să începi afaceri? Suntem de bună credință, zi de unde. Vino cu explicații, acte, dovezi. Ai economisit alocația? Ai fost ca Voiculescu, care a spus că nu a mâncat în deplasări și a economisit diurna? De la mătușa Tamara?

Atât de simplu e. Că n-are ce să spună. Nu există explicații logice și normale. Sunt niște bani obținuți prin cine știe ce scheme de ta-su și trecuți pe numele lui la 18 ani. Iar el, în loc să bage capul la cutie, e și jeg sfidător.

Articolul complet aici.

Și nu e doar el. Sunt politicieni, polițiști, bombardieri și neamurile lor care fac la fel. Sunt, din nou, simplu de detectat. Dar cine să o facă? Polițiștii trebuie să înceapă din parcarea secției. Zi tati de unde ai avut bani de X5 din 1.000€ salariu. Nu știi? Bulău. Inspectorii ANAF din ultimii 20 de ani. De unde aveți vilele și mașinile astea? Din salarii? Toate vilele angajaților SRI, că mai știm și noi cât sunt salariile pe acolo. Din ce bani?

E o corupție generalizată, care susține o economie gri și neagră, din cauza căreia datoria a ajuns la 50% din PIB și care o să ne aducă iar împrumuturi FMI și BM. PSD știe asta prea bine, de aia o mai arde la guvernare maxim jumătate de an și lasă pe alții să ia măsurile nepopulare și ei vor folosi măciucile Antena3 și site-urile jegoase pentru a se plânge că ei au vrut prosperitate, dar uite, nenorociții de la putere vă taie salariile. Ați văzut episodul ăla din Insula Iubirii unde alea două concurente își iau limba în gură? Dar de noul copil al lui Reghe ce ziceți?

ps: prost să vii la guvernare acum și să nu bați cu ciocanul în masă. da, coae, salvăm noi barca, dar trecem rapid 20 de legi de care avem nevoie. parlament de 300 oameni, confiscare extinsă, digitalizare accelerată, conectarea sistemelor informatice între ele, termen limită pentru procese, răspundere pentru judecătorii care dau decizii greșite și alte asemenea. rapid. dar cine să facă asta, partidul de ITiști funcționali?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

75 comentarii

  1. taci dracu, prostule, că poate te mai încălțăm cu un dosar!

  2. Hai să ne organizăm petrecerea de Crăciun la Andrei Năstase la local, că e mișto.

    00
  3. Perfect de acord. Cu privire la polițiști, sunt și din ăia care vin la serviciu in Logan și, când îi întrebi al cui e Mercedesul pe care îl conducea in concediu, zicea că i l-a împrumutat un cumătru. Că da, toți avem cumetri care ne împrumută mașini scumpe când avem nevoie. Adică zic că ăia care le afișează sunt proștii satului, nu că sunt cei mai corupți. Cei mai corupți sunt șefii care știu să execute un abuz în serviciu asupra subalternilor „ca la carte”, adică cu rapoarte și dispoziții bazate pe legislație și fisa postului. Toate interpretate după interesele lor. Ăștia sunt baza icebergului.

    00
    • îl chemi pe cumătru cu actele mașinii și explicatii pentru banii cu care a cumpărat mașina aia. că nu le are. nici unul nu are așa ceva.

    • Cumătrul o are pe nevastă -sa sau părinții care lucrează afară. Și care îi trimit bani să-si învingă sentimentul de vinovăție pentru abandon. 😄
      True story.

      00
    • cool. să vedem transferul de bani. i-a trimis cash? să vină cu fluturașul de salariu din Italia.

    • ANAF-ul poate să întrebe direct în Italia. Evitarea dublei impozitări. Vine răspunsul imediat, nu e ca și cum anaf Vrancea face cerere la anaf Sălaj.

      00
    • Pai stai sa vezi. I-a mancat catelul fluturasul de salariu

      00
    • Asta este ca in bancul ala sovietic cu noptiera:
      – tovarase Ivanov, de unde aveti banii?
      – v-am spus tovarase anchetator, din noptiera.
      – si cine-i pune in noptiera, tovarase?
      – sotia mea, tovarase anchetator.
      – si sotia de unde are banii?
      – de la mine, tovarase anchetator.
      – pai si tu de unde-i ai?
      – Pai v-am spus deja, tovarase anchetator, din noptiera!

      00
    • @Gabriel
      – Și de ce v-ați despărțit?
      – Într-o dimineață mi-a dat rest.

      00
  4. Ha ha ha! Păi la noi, după legislație, statul trebuie să demonstreze că banii tăi sunt ilegali, nu tu trebuie să demonstrezi că sunt legali. Adică te prinde cu ceva si-ti confiscă banii implicați în infracțiune. Nu există infracțiune, se prezumă că banii tăi sunt legali. Nu ești obligat să demonstrezi.

    00
    • legile se schimbă. de aia avem parlament.

    • Parlamentul ăsta este oglinda poporului, alcătuit după chipul și caracterul majorității care a votat. Adică, dacă îți întrebi vecinul (unul, oricare), despre Dragnea sau oricare alt corupt (dovedit!), o să-ți spună că e șmecher, că a furat dar a și dat pensii, că ce, tu n-ai fi făcut la fel în locul lui? Toți ar fi făcut! Dacă spui că nu, te privește cu milă. Și da, ar face și el câteva luni/ani de pușcărie dacă ar fi să rămână pe urmă cu tot bănetul ăla. Deci, care Parlament zici tu să schimbe legislația?

      00
    • Deci, care Parlament zici tu să schimbe legislația?

      parlamentul care se va confrunta cu mișcări de stradă.

    • NOU
      #20

      sunt 2 aspecte:
      1. primul e corect. Nu e obligatia ta sa te justifici ca nu sunt bani ilegali. DAR
      2. e obligatia ta sa platesti impozite pe banii obtinuti. Care suma se verifica pe baza documentelor – facturi, extrase de cont sa fie completa. Ai primit de la matusa, matusa a platit impozit? de unde a avut venituri? ei.. aici este o bucata de legislatie (sunt mai multe) care poate sa fie folosita (legislatie spalare de bani). Mai departe in cazul in care exista o condamnare in acest sens se poate presupune ca si restul banilor vin din acelasi loc (confiscare extinsa).

      in teorie exista legislatia necesara, desigur se poate imbunatatii tot timpul. In practica exista multa legislatie redundanta si birocratie care blocheaza procesul.

      00
    • @vali

      au mai incercat o data prin august, dar nu a mers
      cred ca sezonul bun de miscari de strada e numai in decembrie :D

      00
    • „legile se schimbă. de aia avem parlament.”

      E lege constituțională.

      00
    • @MP – nici in decembrie nu e sezon de proteste ca e sezon de ski. Poate undeva prin ianuarie/februarie dar sa nu pice nici atunci in vacanta scolara ca iar e sezon de ski ;)

      00
    • In toata lumea civilizata e legea ca daca nu poti sa-i justifici sunt facuti la negru si se confisca si doar la noi nu te poate intreba nimeni?

      00
    • tu n-auzi că la noi „nu se poate”?

    • nu exista nicaieri ideea de confiscare si, in toate tarile cu legislatie de tip latin, veniturile se prezuma a fi licite. dar se impoziteaza. daca ai bani intrati in banca si nu poti sa ii justifici, iei cea mai mare categorie de impozitare.

    • Exact, orice venit e considerat legal. In caz de suspiciune, autoritatea statului trebuie sa demonstreze ilegalitatea, nu tu legalitatea. E una din bazele unei societati democrate si cu respect fata de individ.

      Legea venitului ilicit 18 din 24 iunie 1968 a fost abrogata imediat dupa 1990, asa cum e normal. Daca ar fi existat inca, abuzurile ar fi fost enorme. De ex. iese Nelu la alergat cu o noua pereche de Adidas Ultraboost – poate fi acostat de orice persoana si intrebat de unde are bani pt ei.

      Plus, mai este si conceptul de libertate economica a individului – adica „fac ce vreau cu banii mei”. Daca vreau sa scot 100,000 lei din banca si sa ii dau lui Nelu, pot sa ii dau, si Nelu are dreptul sa nu ii declare la ANAF. Si nici eu, fiind banii mei.

      00
    • @vali avem parlament si legile pot fi schimbate dar poate nu e bine sa fie schimbate. O astfel de idee te transforma in infractor a priori. Regula de drept este ca dovada apartine celui care pretinde. Altfel iti vin acuzatii pe banda rulanta de la diversi si o sa mori producand dovezi dupa dovezi ca esti cinstit.

      00
    • @vali miscarile de strada ar trebui sa fie pentru aplicarea legilor deja existente nu pentru schimbarea lor la 180 de grade.

      00
    • aia e, nici nu ne putem pune de acord asupra a ceea ce vrem. orice idee ar avea 10 oameni, al 11lea se va pune cu curul în potecă că el vrea altfel. USR all over again.

    • @vali
      @Bebito85

      Carta Iliesciană Iorgovanistă alias „Constituția României” Capitolul II – Drepturile şi libertăţile fundamentale ›› Articolul patruzeci și patru (44) – Dreptul de proprietate privată ››› Alineatul opt (8) – Averea dobândită licit nu poate fi confiscată. Caracterul licit al dobândirii se prezumă.

      https://www.constitutiaromaniei.ro/art-44-dreptul-de-proprietate-privata/

      00
  5. Sa se ia, sa se confiste extins, sa etc… cine sa faca toate astea ? Tara se imparte in uni care iau spagi, fura cu legea in mana, angajati degeaba la stat si altii care sunt cinstiti ca nu au incotro ca asa au nimerit si nu pot face „manevre” … nasol de ei. :) Bine, mai exista 0.1% din populatie recte noi … astia de pe blog care suntem cinstiti si IT-isti tantalai dar care condamnam vehement tot ce se intampla in tara asta domne ! :D

    00
    • Succint . Bravo.
      De ex.,eu, după aproape 25 de ani de lucrat doar in privat in Romanica, văzând ce am realizat și mai ales perspectivele, tare as lua si eu niște spaghelnitza , sa am ceva pt batranete…s-a dus draq optimismul și aplombul tineretii…

      00
  6. Solutiile simple pe care le propui au niste efecte colaterale nasoale. Pe de o parte toata lumea isi doreste o tara mai buna si orice om care gandeste vede cum Romania rateaza oportunitatile pe banda rulanta. Pe cealalta parte fiecare om are in familie/cercul de cunoscut sau apropiati un caz pe care tu il descri si s-ar putea sa-l afecteze. Si sa fim sinceri chestia ii sperie pe multi.
    A doua problema este faptul ca toate legile alea pe care le propui vor trebui sa fie trecute prin parlament si dezbatute. Parlament care va avea o grija absoluta ca legile sa fie proaste si daca e nevoie sa pice la noul CCR.
    Societatea romaneasca iubeste acest tip de politicieni si pune foarte pret pe smecherie si descurcareala. Inca nu ne-a ajuns cutitul la os cum le-au ajuns celor de prin imprejurimi de au ales alta garnitura politica. Si cum salvarea individuala este solutia nici nu ne va ajunge. Cam atat putem face si ne indreptam spre o restauratie a anilor 90 cu mai mult netflix si cola.

    00
    • Inca nu ne-a ajuns cutitul la os cum le-au ajuns celor de prin imprejurimi de au ales alta garnitura politica.

      ai rezumat foarte bine situația actuală.

      Pe cealalta parte fiecare om are in familie/cercul de cunoscut sau apropiati un caz pe care tu il descri si s-ar putea sa-l afecteze.

      sincer acum, mai dă-i in pula mea. la bulău cu ei. nu ai cum să ai o societate funcțională, dar și să teg bucuri că-ți mai dă unchi-tu bani din ce fură.

    • `„Don’t do the crime if you can’t do the time” cum zicea un coleg mai în vârstă.

      00
    • Cum sa il bagi la beci pe unchiu’ betiv profesor universitar cand m-a bagat la facultate fara plata ? Sau pe matusha doctorita ce are salar 35000 de lei dar nu te opereaza fara 500 de euro ? Sau pe vecinul procuror ce m-a rezolvat cu NUP desi eram pula de beat cand am rupt cu masina un stalp de iluminat ? Nu asta e coruptie… coruptia e la guvern, aia fura ci miliardele ! :D

      00
    • Ii dau iar like lui Ciocanul….nu e ușor sa ‘mai da-i in plm’…am trăit-o pe pielea mea…eu fiind ala care a fost dat în plm, în favoarea unor bugetari corupti…asta e ‘semintia’…

      00
    • @vali
      Situatia actuala este un pic mai mult de atat. Gandeste-te ca in acest moment exista o oarecare clasa de mijloc dezvoltata in ultimii 5-7 ani. Sunt oameni carora salariile li s-au dublat daca nu mai mult in decursul a catorva ani. In acelasi timp costul de viata in marile orase a ramase constant si pana la cresterile din zona energiei nimeni nu s-a plans. Pe langa asta capitala are cea mai mare subventie la caldura. Foarte pe scurt o gramada de romani inca o duc bine si nu este doar de azi de ieri ce de dinaintea pandemiei. Oamenii astia cand vor avea cutitul la os vor alege fix ce au ales si romanii in 90 in duminica orbului. Intelectualii care au avut de castigat din globalizare vor migra foarte usor catre alte tari si viata va merge inainte, asta daca nu au facut-o deja.
      Intreaga situatia imi aduce aminte de Grecia de acum cativa ani unde totul era lapte si miere pana cand a venit scadenta. Nu cred ca dupa aia ceva s-a schimbat in bine. Punctual vor fi cativa oameni care nu vor simti socul, dar pentru multi romani senzatia de revenire in anii 90 o sa fie ceva normal. Mi se pare ca suntem blestemati sa traim in acelasi ciclu si sa facem greselile celor de dinaintea noastra. Si cand spun lucrurile astea vorbesc la nivel macro, nu micro.

      00
    • @asdad2005 eu sunt de părere că și costul de viață în marile orașe a crescut simțitor. Și când spun asta mă refer la prețul combustibilului care s-a dublat din 2020 și până acum, prețul chiriilor și prețul per metru pătrat al apartamentelor care a ajuns la nivelul din 2008, apoi mai pune și prețul energiei. Chiar am auzit pe cineva de curând zicând: „Uite avem salariul mult mai mare și nu ne rămân bani nici cât înainte și nu facem nimic diferit”.

      00
  7. Ma gandesc ca sunt printre cititorii blogului si avocati/contabili:

    1. hai sa vedem ce prevede legislatia actuala
    2.hai sa facem un studiu comparativ, in tarile UE/nonUE, si sa incercam sa identificam mecanisme/bune practici ce pot fi implementate rapid, atat legislativ, cat si tehnic
    3.sa facem un draft de modificari legislative
    4.sa luam programari, vineri, la toti parlamentarii din toate circumscriptiile electorale, si sa le prezentam programul
    5.sa facem influencing pana cand se vor gasi partide sensibile la aceasta initiativa
    6.la alegeri sa ii votam pe cei ce sustin initiativa, si ofera garantii ca se va implementa
    7.sa incercam in jurul nostru, sa condamnam coruptia si evaziunea fiscala

    In rest, daca ne lamentam pe bloguri, Dragnea&comp vor face suta de milioane la anul.

    00
    • 1. nu prevede nmic.
      2. cool, un studiu.
      3. în ce calitate?
      6. nu ai cu cine. toți zic că da, numai să scape de tine.
      7. unii facem asta de ani de zile.

    • @becaly te credeam om serios :D
      2 – PSD mai ales dar si ceilalti au un talent sa ia idei bune din afara, dar nu copiaza cap coada legile mecanismele implementate prin Franta/Germania etc. Nu, nu trebuie sa mai bage acolo ceva sa fie cu specific romanesc si uite asa pervertesc idei bune in idei vai steaua lor doar sa mai iasa de niste smenuri sau in cel mai bun caz sa vada alegatorul ca Jean s-a facut ca munceste.
      6 – ti se va raspunde ca trebuie sa ii voteze 51% plus dintre romani ca sa iti garanteze ce vrei tu pentru ca dupa mintea lor asa functioneaza o democratie. Un partid trebuie sa spulbere tot la alegeri si sigur nu o sa le-o ia mintea razna de la asa scor electoral.
      7 – mai mult asta a fost motivul pt care am zis ca te credeam om serios … aici tot ce conteaza e ce personalitate ai ca om. Stii sa te faci placut printre cunoscuti/rude etc, ai personalitatea aia joviala ? Cine zice ceva de tine ca ai spaguit in stanga si in dreapta ca sa iti mearga afacerile struna, e catalogat drept nesuferit/invidios/party pooper/frustrat (ca atata stie romanul de la psihologie, ca la restul orelor a chiulit sa fumeze in scara de bloc) si daca tot insisti pe ideea asta, incet incet te evita lumea ;)
      Asta plus scuza cu „dar tu nu vezi ca statul nu face nimic de banii aia, intai sa se vindece statul de coruptie si abia apoi o sa fiu si eu corect”. Ca respectivul sigur nu o sa inventeze noi si noi scuze :))) doar sa se minta ca e om cinstit si vrea o tara ca afara dar nu o are din cauza altora, nu si a lui.

      00
    • 2. Un studiu care sa aibă ca rezultat propuneri de tipul: legea xx pe 20xx art. x litera x de schimbat „Georgel” în „Ginel” și tot așa.
      3. În calitate de cetățean roman
      5. 100 de oameni care sa doneze 200 de EUR anual pentru o asociație care sa se ocupe cu asta ar face minuni
      6. Urmărit orice mișcare a alesului și tras de mâneca când o ia pe arătură

      00
    • 1. hai sa schimbam daca nu ne convine
      2.3. https://www.constitutiaromaniei.ro/art-74-initiativa-legislativa/
      6.daca toti sunt la fel, suntem fara speranta
      7.te certi cu niste rude 5 (si asa nu te aveau prea mult la suflet, si te chemau la nunti si botezuri doar, prieteni, platesti mai mult pe niste chestii, dar se poate trai si fara compromisuri majore)/poti sa te auto exilezi in alte tari, si mai vii cateva saptamani pe an in Romania, timp in care tii la distanta toata mizeria

      00
    • Pai la alegeri se voteaza pe liste si ca sa ajunga pe liste pe loc „eligibil” toti sponsorizeaza la partid sau unde trebuie. Deci, pana la tine, ala mai are niste datorii de platit ca a intrat pe lista aia.
      Incep sa cred ca e mai cinstit cu lobby pe fata ca la americani, decat cu parandarat pe sub mana ca la noi.
      Macar stii cine ce vrea si pentru ce plateste.

      00
    • 1. nu prevede, schimbam
      2, 3. https://www.constitutiaromaniei.ro/art-74-initiativa-legislativa/
      6. daca nimeni nu poate schimba nimic, atunci bagajele si la gara/aeroport/ cand SRI a scos lumea in strada, cand ucidea coruptia/se macelareau legile justitiei s-a putut, de ce nu s-ar putea din initiative civice ?
      7.te certi cu rude (si asa te chemau doar la nunti si botezuri), prieteni, platesti mai scump anumite chestii, dar poti trai fara compromisuri/te autoexilezi, si atunci in alea doua saptamani in care vii, stai departe de mizerie

      00
  8. Terminati cu prostiile astea. Se cheama capitalism SI asa functioneaza. Get use to it.

    00
    • Dacă ti-aș spune că alunecăm încet dar sigur spre o autocrație, ți-ar da cu eroare?

      00
    • @Vali N

      Elaborează.

      Sunt atâtea pădurici in Romania–nu mai spun de instituțiile de forta–încât e imposibilă așa-zisa autocrație.

      Trebuie sa satisfaci cu promisiuni jde mii de oameni (în total, nu mă refer doar la capetele de săgeată).

      00
    • Vali N. Om aluneca spre autocratie, dar visul celuilalt Vali, de a scris articolul, e fix legea ilicitului a lui ceasca. Si ma intelegi el se presupune a fi din aia mai iluminati.

      Vali, pe scurt, motivul pentru care legi de genul „ai scuipat pe jos, glont in ceafa” nu-s bune pentru tari ca romania e fix faptul ca in tari ca romania nu exista ceea ce anglosaxonii numesc „rule of law” (adicatelea egalitate in fata legii). Si nu poti aduce acest rule of law, dand legi.

      Asa ca atunci cand s-o da legea aia de vrei tu, stai linistit ca sansele maxime sunt sa-ti ia tie parul de pe oua daca iti da vreun piarzida o bere in plus ca sa pui un articol sponsorizat pe site si nu declari, si nu clubul lu’ fiu lu’ nastase, ginerele lu’ teleaga, etc etc.

      00
  9. Eu cred ca la noi si sa intrii la DNA trebuie sa dai spaga.

    00
    • Am povestit pe aici experienta mea cu DNA cand am reclamat un bugetar corupt…
      Nu cred ca tara asta mai are șanse…

      00
  10. Ce repede s-a uitat de dosarul TELDRUM, inceput cu „breaking news” in 2017 si bani furati de la UE… si acum e „tot in lucru”.

    Marii corupti nu mai sunt „albiti” in tara, DAR sunt lasati sa plece pe afara…

    Oare de ce toti astia fie Udrea fie Piedone fie Dragnea… dupa condamnari au facut aceleasi amenintari „Vom spune…”?!

    Ei sunt de fapt niste „producatori”, niste albine politice care lucreaza pentru „cei alesi” in format „celula”, pica una, apare alta. Marea lor durere este sa nu le fie confiscati BANII, toti ameninta ca urmeaza sa spuna cine e „Regina”, dar nimeni nu o face… Sebi Ghita e singurul care a dat o mica parte din „Iceberg”, dar tot a fost „pierdut” cand a fugit.

    Cine sa vina sa dea legile alea!? Chiar crezi ca USR o sa faca asta vreodata?

    Astia nici acum nu au reusit sa scape de „omul PSD” infiltrat la varf… da, de Ciolos e vorba. Acelasi om care in 2016 „certa” PNL in pragul alegerilor dupa ce aia aveau afise cu el si era propunerea lor de prim ministru. Tot omul asta acum se chinuie sa sparga USR pentru ca nu i-a reusit „manevra” de preluare…

    El a ajutat PSD sa castige alegerile in 2016 cu 46%. Tot el de cateva luni baga „fitile” in presa cum urmeaza sa sparga USR desi acum e cel mai fertil teren pentru USR sa creasca… economia merge praf, coruptia e iar pe la TV, guvernul vrea sa bage taxe…

    00
    • „cei alesi” <- e referire la filmul cu acelasi nume dar la singular? ;)

      00
    • DanilaP, exact…

      Probabil o sa supar multi PLUS-istii ca mi-am permis sa il critic pe „zeul Ciolos”, dar sunt sigur ca niciunul nu o sa poata explica asta:

      Cand a facut „partidul DC”, pardon PLUS… in STATUTUL oficial, practic in legea interna de functionare a partidului scria fix asa: 5 oameni din conducere sunt „alesi” de el, iar ceilalti 5 pot candida si sa fie votati…

      Deci PLUS era de fapt partidul DC si restul… pentru ca EL avea mereu majoritate, restul erau de umplutura…

      Acelasi om „si-a adus aminte” ulterior cum ca:
      – a stat de paza la Doina Cornea celebra anticomunista ( „armata la S” )
      – e ruda cu Vulpea de la 2,15 care a „rezistat” sub Constantinescu, Iliescu si chiar si Basescu… in 98/99 astia aveau tehnica de interceptare/monitorizare mai tare ca SR*. Omul asta putea sa reziste atata timp doar daca era „jucator” si avea „multe dosare”…

      Oare cine nu a fost de acord cand USR a vrut sa „incrimineze” chiar si minorii care au colaborat cu „S”?!

      00
  11. Nutrielo Group SA a avut in 2021 un profit declarat de 500K eur la o CA de 8.5mil si are datorii de 10 mil euro. Eu nu l-as invidia chiar asa tare.

    00
    • NOU
      #58

      depinde ce inseamna datoriile alea. Daca sunt datorii catre asociati care au „imprumutat” firma ca sa cumpere terenuri, cladiri, utilaje.. nu e asa de rau. Sau daca sunt credite de la banci/alte firme dar cu dobanda fixa 0, 000 si fara penalizari daca nu plateste (gen Bancorex)

      00
    • Datoriile alea sunt cu cantec

      00
  12. Astept ziua cand presa va face diferenta intre a *facut* 42.5mil lei si a *rulat*/avut cifra de afaceri de 42.5mil lei.

    00
  13. E o corupție generalizată, care susține o economie gri și neagră, din cauza căreia datoria a ajuns la 50% din PIB și care o să ne aducă iar împrumuturi FMI și BM.

    Eu am încercat să-ți caut un videoclip, văzut de mai demult (încă îl caut, dacă îl găsesc; era înainte să-ți faci zugrăvirea de iarnă, la masa/biroul cu PC), să-l pun aici.

    Nu mai rețin tematica dar îmi amintesc ultimul segment: ai zis că noi putem să ne schimbăm dacă ne forțează cei de afară, iar pentru asta e nevoie să ne împrumutăm mult de la băncile ăstea.

    https://www.youtube.com/c/valipetcuro/videos

    00
  14. Eu cred ca statistic, cei bogati care respecta legea sunt in minoritate. Majoritatea bastanilor pe care ii cunosc fac manevre… si aia care nu fac, probabil fac si ei dar nu stiu eu… E clar ca e generalizata treaba si singura solutie e scaderea masiva a taxelor.

    00
  15. Daca legislatia e neclara poti sa dai in judecata si obtii ceea ce ti se cuvine, uite cum au facut un colectiv obisnuit de oameni ai muncii În septembrie 2020, 13 din cei 14 membri aleși ai Consiliului Superior al magistraturii (CSM) și-au dat în judecată propria instituție pentru majorarea indemnizațiilor cu 25% pe motiv de discriminare. Dacă soluția rămâne definitivă, cei 13 vor primi jumătate de milion de lei fiecare.

    00
    • cautat pe net si textul zice cam asa

      „În urmă cu șase ani, guvernul a majorat cu 25% salariile consilierilor de probațiune, adică cei care se ocupă de reintegrarea socială a condamnaților din România.

      Trei ani mai târziu, cei 13 membri nemulțumiți din CSM au ajuns la concluzia că, începând cu 2017, au fost discriminați.

      Din moment ce salariile consilierilor de probațiune au crescut cu o pătrime și fac parte din familia ocupațională „justiție”, aceasta ar însemna că și salariile celor din CSM, care fac parte din aceeași familie ocupațională, trebuie să crească cu 25%.”

      „După calculele Europei Libere, la cei 370.000 de lei pe care ar trebui să îi primească fiecare dintre cei 13 membri ai CSM, se adaugă dobânda legală penalizatoare de 104.000 de lei și indexarea cu inflația.

      În total, aproape 500.000 de lei pentru fiecare.”

      ce nu scriu aia de la ziar, si nu scrie nici @Nicu este ca logica respectiva discuta de „familia justitie” iar cand aia de la CSM castiga un spor, ala se aplica la toti procurorii si judecatorii, bonus maxim ca fiind un beneficiu din 2017 se aplica si la toti pensionatii procurori si judecatori din perioada respectiva si se recalculeaza si pensia + plati salariale restante

      ultimul aliniat de aici e interesant unde spune predoiu de aplicarea globala
      https://www.hotnews.ro/stiri-esential-25285545-ministrul-justitiei-mareste-pensiile-speciale-ale-magistratilor-fost-obligat-iau-astfel-masura-evitam-astfel-procese-cheltuieli-zeci-milioane-lei.htm

      ps. luati un nume de procuror/judecator din ziar, cautati pe declaratii.integritate.eu numele respectiv si vedeti sumele din alti ani de venituri restante

      00
  16. Sa ii fie rusie. Tatal sau abia traieste din banii sai si ai iubitei sale si el e milionar.

    00
  17. What if… stay with me… ne facem un partid?
    USR e mort si ingropat, PSD=PNL.
    Mi se pare ca exista un vid de optiuni in zona asta a electoratului mediu-inalt educat.
    Ce draci sa asteptam? Ciolos sa isi faca alt partid? Drula sa termine de cheltuit banii din acțiuni?
    Facem noi unul.

    00
  18. Intersectia intre presoanele dispuse sa puna aceste intrebari si persoanele din sistem care au si autoritatea sa le si execute este mulțimea vida.

    Ma gandeam ca de fapt, asta e Romania din cel mai mic catun pana la Cotroceni: e tara care e construita pe clanuri, familioane, cumetrii.

    La noi e critic sa te intelgi bine cu neamurile si te intelegi bine prin diferite favoruri si usi deschise peste tot. O mana spala pe alta, aproape mafiot.

    Si clanurile se extind prin nunți si botezuri, de unde și nevoia asta de a epatata și unde intervine și biserica (atenție, nu religia) ca un fel de notar ce atesta autenticitatea. D-aia avem toate cacaturile cu taiat moț si alte cele.

    Până nu se dizolvă genul asta de metehne, nu scăpăm de corupție.

    00
  19. România trebuie să aibă un moment ca Grecia sau Argentina, altfel nu se vor schimba lucrurile niciodată.

    Avem exemplul clar: Italia. Toată țara e paralizată dpdv economic și e în continuare ținută artificial în viață.

    Au cele mai multe bănci pe cap de locuitor deși nu dau credite la nimeni, există doar artificial din legislație, au la angajați la stat ceea ce la noi ar fi doar vise. E greu spre imposibil să miști orice, trăiesc practic din inerție și din faptul că au fost o putere industrială și din renumele brandurilor, dar majoritatea numelor mari sunt subvenționate de stat, inclusiv FIAT și marii industriași italieni. Restul se mută unde-apucă, România, Albania, șamd.

    Obsesia e să nu se piardă locurile de muncă, oricât de prost plătite ar fi ele, și, evident, să nu ne atingem de cei ce lucrează la stat. În rest paste și voie bună dar văd zilnic ce-i acolo (de la italieni 100%, nu români plecați acolo) și-mi zic niște chestii ce mie mi se par SF. Acolo vom ajunge, ca din banul încasat să rămâi cu 30-40% maxim, restul la stat. După care cu ăia mergi la magazin și te mai belește odată tva-ul.

    00
    • Nu ne putem compara noi cu Italia, ei o duc mult si bine asa. E pe primele locuri la turism, se bate doar cu China si SUA.
      Brandurile din Romania le enumeri pe degete pe cand in Italia iti trebuie o carte de telefoane.

      00
    • @Claudiu da, dar toate brandurile alea sunt vechi, trăiesc strict din trecut.

      Orice italian care începe ceva nou își înregistrează firma în Elveția sau chiar le și mută acolo.

      Au oameni foarte buni, infrastructură foarte bună și tot ce vrei, și eu lucrez cu ei și ghici ce,mulți încearcă să lucreze pentru nemți sau elvețieni, evită orice activitate economică în italia pe cât posibil.

      Banii la negru au valoare aproape dublă la ei, adică pe oricine intrebi cât e prețul cu factură îți zice cu minim 50-60% în plus și chiar mai mult. Îi dai banul cash, altfel discuți.

      La noi la srl e paradis fiscal, cu 1% și 5% pe dividende cam toți lucrează la alb.

      00
  20. NOU
    #73

    Are careva 1 leu ca sa nu schimb suta!?

    00
  21. E simplu, dar nu e :D

    Multi se ascund in spatele caracterului licit al averii, acea aberatie romaneasca sau e aberant aplicata.

    Problema este ca de la argat la boier, sunt foarte multi care nu pot explica de unde au ceea ce au, fie ca vorbim de furt, fie ca vorbim de munca cinstita… la negru.

    Un exemplu poate ciudat pt zilele noastre.

    Azi l-am chemat urgent pe al meu electrican/instalator, ca facea bum instalatia solara dc nu ma miscam repede.

    Omul castiga bine la stat, unde e angajat ca instalator.
    Dupa program lucreaza la negru pentru cei care isi fac case in regie proprie + instalari PV.

    In week-end a instalat un sistem PV si a scos 1000 EUR dupa 2 zile de munca.

    Nu exista luna sub 3-5000 EUR curati in casa, cu tot cu salariu.
    Are 2 apartamente, 2 copii, Passat ~ nou si isi face concedii in Grecia si Turcia (nu Maldive).

    La fel, cunosc destui oameni care lucreaza cu mainile si capul, in mare masura la negru, care castiga foarte bine.

    00
  22. am vazut un clip interesant cu Valeriu Nicolae (https://www.youtube.com/watch?v=-qhgbI5hjHA are 2 ore 22 asa ca citez din memorie, nu gasesc rapid momentul cand poveste) cu niste idei interesante: (nu pun ghilimele dar cam alea sunt ideile)
    – am facut parte din organizatie de ajutorarea romilor, dar am plecat cand mi-am dat seama ca cei de acolo nu cauta decat sa se imbogateasca folosind aceleasi proiecte de peste 30 de ani care stiu prea bine ca o sa esueze lamentabil, de ce persista ? fix pentru beneficii salariale si altele conjuncturale
    – am fost in usr si am plecat cand am vazut ce fac cei de acolo, dpmdv parlamentarii si membrii de partid nu ar trebui sa participe in CA-uri la firmele de stat, sunt parlamentari tineri care au incasat sume enorme de acolo, dar nu o sa vedeti ca spun asta clar, dar le au in declaratiile de avere
    mai sunt multe alte idei, astea mi-au ramas in minte

    acum fix la articol si oarecum la ideile din comentarii,
    – reactivezi legea 18 (pescuita din comentarii @tziahs Legea venitului ilicit 18 din 24 iunie 1968) si crezi ca rezolva problema dar uiti ca sistemul in sine este putred, asa ca probabil o sa pescuiasca cativa fazani care ies din hora, in rest acea lege o sa aiba efect devastator asupra oricarui opozant pentru ca poate fi folosita sa forteze pe toti sa dovedeasca tot si e la latitudinea unora din sistem sa decida daca sunt multumiti sau nu. beneficiu 10% nasoleala 90%

    – ceri schimbarea legilor – sistemul e acolo, aia care voteaza sunt lupii, ghici cum sa fie legile ? fix ca in filmul ala cu diavolita aia care indeplineste dorinte, fiecare are un spil care poate fi abuzat de aia cu bani care au acces la avocati destepti, restul si-o iau dupa noroc sau ghinion, tu ziceai intr-un video ca sansele sunt 50/50 eu zic ca gresesti si sunt mult mai proaste pentru cetateni vs stat si estimez un 15 si 85% sa castigi ceva. ma uitam la legea cu anulatul pensiilor speciale care a fost taraganata prin parlament si pana la urma produsa cumva si toti bucurosi, dar cum ziceam e facuta de ei (parlamentari &co) pentru ei, prostimea citeste stirile scrise de niste idioti care abereaza, cand legea e luata la bani marunti de ccr e anulata pentru ca produce discriminari de care parlamentarii stiau de la inceput si era clar ca o sa fie anulata. discutam de 2 ani pierduti in campanie electorala ca dau legea, 1 an de laba in cerc cum sa o faca, 1 an trecut prin parlament, 2 ani pe la ccr sa vada aia daca e ok, si la final anularea ei si plata retroactiva pentru toata lumea cu sume restante cu dobanzi sanatoase. a mai trecut 1 mandat jumate la toata lumea, fraierii au muscat-o, istetii sunt inca acolo si par niste mici sfinti care sunt abuzati de ccr

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Alte linkuri (mostly NSFW)