Asesoft și istoria care se repetă…

De când nu prea mai câștigă contracte IT și lumea e cu ochii pe ei, ba chiar îi și investighează serios, Asesoft e pe cale să se ducă dracului, unde îi e locul. Sebastian Ghiță un tip deștept, dar prost, confirmă că e deștept și prost în același timp, neînvățând absolut nimic din nimic.

Cred că primul lucru care m-ar preocupa, imediat ce aș avea câteva contracte din astea bănoase cu statul, ar fi cum transform businessul ăsta pe care îl am în ceva sustenabil, pe care să îl pot lăsa nepoților. Asta scrie în toate cărțile, asta e povestea tuturor afacerilor din lume: bunicul făcea trafic de droguri, cu banii de acolo a deschis o shaormărie și a transformat-o într-un lanț de shaormării de lux.

Nu mă prind de ce tinerii noștri afaceriști nu văd deloc faza asta. Deloc. Toate business-urile începute cu bani sifonați de la stat au dat faliment imediat ce partidul X n-a mai fost la putere sau afaceristul a trebuit să concureze într-o piață reală: mass media, construcții, alimentație. TOT. Și apar gigei care o ard “eu o să fiu mai bun, eu o să livrez în continuare produse proaste și o să supraviețuitesc”. Cum?!

Bine, știu cum:

  1. se angajează consultanți tot felul de faliți, care pupă în fund pentru o masă caldă și care n-au mai ieșit în piața reală să vadă care e treaba de zeci de ani. pe media, de pildă, Turturică sau Comănescu încă rezistă, pentru că balta are în continuare pește. puțini afaceriști vor consultanți reali.
  2. se dau afară oamenii care chiar vor să facă produse reale și utile și se promovează incompetenți obedienți.
  3. ăștia, neștiind prea bine ce se întâmplă, fac rahatul praf, dar nu sunt concediați, pentru că treaba se rezolvă cu șpăgi și nu există nimeni care să facă recepția produsului și să nu fie uns.

De aia nu pot participa la licitații reale. Pentru că nu sunt reali. Și de aia vor muri toți pe rând, pentru că nu sunt destul de inteligenți să realizeze că sunt proști grămadă.

 

fun-bitch

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

28 comentarii

  1. Tinerii de succes in Romania…..

    00
  2. te inseli la faza cu grupul Asesoft
    Au intrat puternic pe pietele externe

    00
  3. iar firma puternica e Asesoft International si nicidecum ceea citata in articol…

    00
    • NOU
      #7

      Damn, you’re hot:
      Asesoft International S.A. se află în procedura insolvenţei
      reglementată de Legea nr. 85/2014, în conformitate cu Hotărârea
      intermediară nr. 976/03.11.2015 pronuntata de Tribunalul Prahova,
      Sectia a II-a civilă, de contencios administrativ si fiscal in dosarul
      nr. 6133/105/2014.

      00
  4. „De aia nu pot participa la licitații reale. Pentru că nu sunt reali. Și de aia vor muri toți pe rând, pentru că nu sunt destul de inteligenți să realizeze că sunt proști grămadă. ”

    … Care licitatii reale unde ?
    Majoritatea sistemelor economice din RO sunt organizate in jurul / pentru / entitati ale aparatului de stat, care a fost si este principalul proprietar si/sau administrator de active din RO.

    Cine sa vina la licitatii la spitale, de exemplu ? [ordonator principal de credite – ministerul sanatatii, cateva miliarde de euro pe an]
    Niste super-firme conduse de super-vizionari care angajaeza super-profesionisti ? Serios ? De unde sa apara aceste firme ? De unde sa apara, unde sa se formeze, de unde sa se informeze temeinic acei profestionisti… ?

    Cine sa vina la licitatii pentru autostrazi ? [ordonator principal de credite – CNADNR – cateva miliarde de euro pe an] Niste super-firme conduse de super-vizionari care angajaeza super-profesionisti ? Serios ? De unde sa apara aceste firme ? De unde sa apara, unde sa se formeze, de unde sa se informeze temeinic acei profestionisti… ?

    Toata lumea vorbeste de IT. Bun, soft, programare, bani, si pt salariatii din domeniu, si pt firme, si pt stat, etc. Aparent win-win-win. Dar ce fac ei de fapt, care e viitorul, care e valoarea adaugata pe termen lung , la modul real, in RO? Care baza de date / sistem integrat creat si instalat pt autoritatile de stat a fucntionat/functioneaza corect si e si util cuiva ?

    S-au turnat sute de milioane de euro in EADS. La ce ne foloseste ?


    Si sa incerc un raspuns la intrebarea „Cred că primul lucru care m-ar preocupa, imediat ce aș avea câteva contracte din astea bănoase cu statul, ar fi cum transform businessul ăsta pe care îl am în ceva sustenabil, pe care să îl pot lăsa nepoților.”

    Nu exista aceasta mentalitate la noi. Romanii sunt un popor grav distrus in istorie, in pragul disparitiei de mai multe ori (pe la anii 1000, 1500, 1945), si care NU pot gandi pe termen lung. NU pot. Acum, azi, in secunda asta, TREBUIE furat oricat de mult, pt ca maine e posibil sa nu mai fie nimic.

    00
    • „Acum, azi, in secunda asta, TREBUIE furat oricat de mult, pt ca maine e posibil sa nu mai fie nimic.” – pai vezi tocmai ca pot sa gandeasca pe termen lung si realizeaza perfect care este viitorul. Deci suntem prea realisti pentru a lasa ceva urmasilor.

      00
    • @Alexxx

      Evită să vorbeşti despre tine şi despre noi, în general, la persoana a 3-a plural sau singular, generalizat. E… dăunător…

      00
  5. Pai chiar tu ti-ai raspuns la intrebari – oamenii aia nu stiu sa faca business, ei stiu doar sa participe la licitatii.
    Stiu o firma a carei unic scop era sa participe la licitatii pe fonduri europene (era un pui de-a lui Teamnet). Aveau unu – doua proiecte pe zona de privat dar asa, praf in ochi. Normal ca atunci cand a devenit un pic mai dificil sa participi la licitatii la stat a inceput s-o ia in jos.

    Tristetea este ca sunt putine firme mari de IT in Romania care sa nu fi fost implicate in afaceri cu statul. Pur si simplu a fost (si cred ca inca mai este) o paine foarte calda de mancat din afaceri de genul asta.

    00
  6. Bunica-tu – traficant de droguri, tatal – in puscarie, tu – fraude imobiliare… Frumos, elegant, cat de cat…

    00
    • De shaormerie nu am auzit pana acum … o baga asa pe sest …

      00
    • O dinastie construita pe criminalitate. Cu shaormariile mi-a batut la ochi inca de ieri, cand a venit cu ideea complet deplasata de a nu da copiilor shaorma pana la 16 ani. Un fel de „Hotzu’ striga Hotzii!”, incearca sa ascunda ca au shaormarii propovaduind viata sanatoasa. Ar trebui ca cei de la Antena3 sa investigheze mai pe larg aceste aspecte, ce spui, Mircea?

      00
    • băi, glumim, dar acum vreo doi ani m-a intrebat un reporter despre „ce activități ați desfășurat cât ați stat la berlin” și „nu stiu dacă e un reportaj, momentan cercetez”.

  7. Lasa ca acum citeste comentariile si are si sursa.

    00
  8. acum incep sa inteleg eu de unde are bani baiatul ala de la Calif…

  9. Ce omiti in premiza este ca toti afaceristii de stat si-au decapitalizat firmele si au mutat cash-ul afara, in conturi personale. Toti sunt patroni bogati cu firme falite. Ideea afacerilor cu statul este aceea de „tun” nu de baza pentru viitor. Din pacate…

    00
    • SOV, Sorin Ovidiu Vântu, a spus-o într-un video pe youtube, parafrazez: „Statul e acolo ca noi (el şi alţi şmenari ca el) să-l furăm.”

      00
  10. Daca vrei sa vezi afaceri de succes si curate acum dar incepute cu bani negri sau furati uita-te la suedejii bogatasi. Stiu doua exemple, chiar stateam la un momendat si ma gandeam la chestia asta.
    Aia stiu cum sa spele banii sa nu ii mai poata dovedi nici dracu peste 10-15 ani ca au furat. Acum daca merge ANAF peste ei sa ii puna sa isi justifice averea ies basma curata.
    Mai stiu cativa cativa fosti securisti pe vremea lui Ceausescu care au inceput cu bani negri dupa revolutie si le-au transformat in afaceri curate. Unul dintre cazurile care le stiu a ajuns unul dintre cei mai mari transportatori din tara.

    00
  11. Te-ai gandit ca poate-l doare-n buca pe Ghita de Asesoft? Odata tunurile date, pe om il doare-n basca. Oricum a ajuns mult mai bogat deca s-a visat vreodata.
    Tot din prostie si infatuare se baga in politica, in loc sa stea in umbra, ferit.
    Si-a depasit obuectivele, e imens in proprii ochi, are bani bani bani si incepe sa se abereze grandoman.
    Putini sunt cei cu viziune, care-si pastreaza ambitia dupa ce s-au scos. Poate Tiriac, Patriciu…

    00
    • eronezi. el n-a furat pentru el, a furat pentru șefii lui.
      și îl doare la bască pentru că acum o să ajungă la bulău.

    • Eh, c-o fi sarman, saracu’!
      O sa ajunga la puscarie pentru ca a furat.
      Tu puneai problema strategiei long term si a sanatatii businessului.
      Eu zic ca nu-l intereseaza. In capul lui e un mare smecher, c-asa-s cam toti astia. De la Hrebe la Ghitza. Se inchipuie mari boieri, cu mega influenta, banii le sunt suficienti, alte chestii ii preocupa: sa puna premieri, presedinti, etc.
      Nu sa faca bani curati si business pentru nepoti. Ca nu e fun!

      00
    • Banii vor rămâne la familie şi el, după nişte ani de pârnaie, exact ca-n cazul lui Adamescu.

      00
  12. Nu poţi continua un business care a fost clădit pe mişmaşuri.

    Păi ce faci, după 15 ani vine cineva şi găseşte un mişmaş de acum 15 ani, şi îţi confiscă firma ce o ai atunci.
    Ştiu şi ei ce ştiu.

    Tun şi ascundere şi apoi făcut hoteluri / restaurante, chestii unde nu trebuie multă minte, numa de spălat vase şi cearcafuri.

    Trebuie doar să vă uitaţi în toate oraşele, cine deţine cele mai luxoase, grandomane restaurante şi hotele. 99% politicieni :)

    00
  13. NOU
    #26

    Banii facuti de bunicu’ (din droguri) au intrat in familie.

    Banii facuti de Sebi G s-au dus pe la sefi, partid, etc. La bugetul familiei? Probabil not so much. Au fost si tentative de afaceri sanatoase (echipa de baschet, Realitatea TV), dar pentru asta ai nevoie si de cap pentru afaceri. Nu oricine are ceva.

    00
  14. Cred că primul lucru care m-ar preocupa, imediat ce aș avea câteva contracte din astea bănoase cu statul, ar fi cum transform businessul ăsta pe care îl am în ceva sustenabil, pe care să îl pot lăsa nepoților. Asta scrie în toate cărțile, asta e povestea tuturor afacerilor din lume: bunicul făcea trafic de droguri, cu banii de acolo a deschis o shaormărie și a transformat-o într-un lanț de shaormării de lux.

    Nu mă prind de ce tinerii noștri afaceriști nu văd deloc faza asta. Deloc. Toate business-urile începute cu bani sifonați de la stat au dat faliment imediat ce partidul X n-a mai fost la putere sau afaceristul a trebuit să concureze într-o piață reală: mass media, construcții, alimentație. TOT. Și apar gigei care o ard “eu o să fiu mai bun, eu o să livrez în continuare produse proaste și o să supraviețuitesc”. Cum?!

    Fragmentele ăstea două sunt cele mai importante, inclusiv finalul:

    De aia nu pot participa la licitații reale. Pentru că nu sunt reali. Și de aia vor muri toți pe rând, pentru că nu sunt destul de inteligenți să realizeze că sunt proști grămadă.

    Vali, dar pe lângă asta (io chiar nu ştiu), ce legătură are Ghiţă cu Asesoft?
    Şi când zici de şefii lui [ghiţă], te referi la cei din partid sau din servicii?

    Oricum, mulţi dintre ei nu-şi dau seama că se joacă cu moartea, exact cum a făcut şi Condrea. A ţinut cât a ţinut, a primit favoritisme pt că avea spatele acoperit dar, până la un punct, şiiii… BUFF… INRI

    Cum i se spune? Caietul de sarcini? Eee, caietul de sarcini e cel mai păgubaş la licitaţii, că tot se întreba @Alexx de ce nu vine nimeni.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube