Fi-miu e mort după cașcaval, i se pare cea mai tare mâncare din lume, ar mânca numai asta dacă l-am lăsa. Într-o vreme, cumpăram Hochland Family Pack, cașcaval feliat, într-un singur ambalaj. De vreo două luni, nu se mai pot desface feliile. Încerci să desfaci o felie, se rupe, se fărâmițează, nu poate fi pus […]

Căutam un înlocuitor pt. vechiul meu grill electric, care și-a dat sfârșitul omorându-mi și siguranțele, și am zis să încerc un Tefal. După o lună de folosire sunt chiar încântat. Pros: Se încălzește repede – undeva la ~5 minute maxim pentru treapta 3 de putere. Se curăță foarte ușor. În caz că apucă să se […]

Unde am fost, am halit de două ori chestii mediu picante. Puțin picante după standardele lor, mediu picante după standardele europene (sau deloc picante după standardele mexicane și indiene). Bun de tot. După, știți și voi, foc la ieșire. Întrebarea mea e dacă focul ăsta încetează după o vreme. Adică mănânci 1 lună picant și după […]

Ignorând prezentarea de la început, care e copiată după un material "Last Week Tonight" cu aceeași temă, reportajul e bun.     Cine naiba mănâncă 6 lingurițe de zahăr pe zi? Una la cafea, poate ceva dulce în timpul zilei, hai, maxim 3. Dar, la naiba, 6?!?!?

Mă sună niște prieteni: – Nu vrei sa mergi cu noi la pescuit? – Știți ca eu nu pescuiesc, dar pentru voi, da, aș veni. Numai că am o mică doleanță: aș vrea să vin cu bicicleta. Așa că voi plecați dimineață cu mașina, iar eu vin cu bicicleta; stau cu voi, apoi mă întorc […]

Mă dusesem pregătit să fiu dezamăgit, pentru că anul trecut s-a făcut pe o alee mai sus, care era îngustă și nu era loc și de oameni și de camioane. De data asta s-a făcut pe Aleea Tiberiu Brediceanu, unde e loc și de mese și de oameni și de camioane. Asta nu însemnă că […]

Raluca, o prietenă, se ocupă de ghidul culinar Gault&Millau în România. Ghidul e la prima ediție, e despre restaurante și bucătari. La gala a fost lansat ghidul Gault&Millau Romania 2018, care include 141 de restaurante si localuri POP din 6 orase (Bucuresti, Cluj, Timisoara, Oradea, Brasov, Sibiu). In premiera, restaurantele din Romania au primit note […]

Aseară am mânca niște prune și peste câteva ore am băut niște cola, prilej pentru un festival al fierberii în stomac. Nu pățesc asta prea des (cred că e a doua oară în ultimii 4-5 ani), dar de fiecare dată mă macină aceleași gânduri. Pur și simplu nu îmi vine să cred că avem probleme […]

Cred că de vreo 2-3 ani am lăsat-o mai moale cu zahărul. Nu știu cum și de ce s-a întâmplat, n-am vreo boală, nu mi-au ieșit analizele prost, pur și simplu am început să observ că e prea mult zahăr în jur. Bag zahăr la cafea, mănânc ciocolată, beau Cola Zero, mănânc Nutella sau unt […]

Apropo de discuția de ieri cu localurile unde se mănâncă prin Brașov, mai ales centru. Bella Musica Au schimbat bucătarul acum doi ani sau mai mult, mâncarea a devenit banală sau pur și simplu proastă. E plin din inerție și pentru că românul a citit că aia trebuie să fie mâncare bună. Pilvax Bucătar plecat, […]

Un studiu despre obezitate, unu care spune că mâncarea sănătoasă e ieftină, o părere despre implicare și abstinență și una despre mișcare. Faza e cam așa: fast food-ul e o soluție ușoară la o problemă apăsătoare. Ți-e foame, intri undeva, iei ceva, halești, arunci resturile, gata. Alternativa e cam așa: te duci la supermarket sau […]

La noi în zonă s-a deschis un Kaufland pe locul unor hale jegoase. Grătar afară, parcări pentru persoane cu nevoi speciale ocupate de handicapați, mărfuri variate. La departamentul de carne stau bine de tot, coastele și ceafa sunt ceea ce trebuie să fie pentru un grătărel în curte. Dar e o schemă: carnea din timpul […]

Am dat peste un articol amuzant, scris de Carmen Radu, o mămică din gașca Parenting PR, care e plin de sfaturi din cărți despre risipa de alimente și despre cum o putem contracara. Ia să vedem: Cantitatea de alimente care se aruncă anual la nivel mondial ar fi suficientă să hrănească 1 miliard de oameni! […]

În poză vedeți 1,7kg de cârnați, pentru care am plătit 32 de lei. I-am luat de la o măcelărie de familie, unde oamenii au grijă de ce fac și ce pun în ce vând. Am mai luat și de Crăciun o serie, așa că acum mă gândesc la o fază. Acolo sunt doi cârnați, adică […]

Acum 10 ani, când stăteam în Militari, era pe Moinești o speluncă a unui judecător, GEDI, care făcea pizza cu blat pufos. Nu era cine știe ce, cred că secretul lor principal era că puneau puține chimicale. Prin țări străine nu am mâncat pizza, nici măcar în Italia sau SUA, locurile de baștină ale diverselor […]

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube