Cum arată zen-ul

Întrebat ce părere are că CEDO a dat dreptate Laurei Kovesi în procesul cu demiterea ei, Valer Dorneanu a fost cel mai sincer român în viață explicând că n-are nici un sentiment pe faza asta.

Mai pe larg, a zis cam așa: „Băi, nemuricilor, puțiți a sărac. Vă miroase gura a foame, de ce naiba sunteți preocupați de opiniile mele? Ați verificat internetul înainte să mă întrebați asta? Am 75 de ani, câștig cam un milion pe an și sunt șeful Constituției României. Niște unii, pe undeva, au zis că nu e așa cum zic eu. O fi, cui îi pasă. Poate vouă, pârliților. Eu am decis că e corect, ăia decid că nu, mă doare-n cur. De fapt, nici acolo. N-aveți ce să-mi faceți. Puteți să lătrați, dar închid geamul la limuzină și-i cer șoferului să vă calce. Chiar dacă vă schilodesc, o să vă interzic prin lege să strigați de durere, ce nu e clar? Dați-mă în judecată la CEDO, să vedeți dacă mă arestează ăia. Acuma, că a venit unu, că plm, că ai decis ceva greșit, posibil. Nu mă puteți da jos. Mandatul meu e mai lung decât al președintelui, și eu nu sunt ales de toți fraierii, capisci? Știți ce-i aia independența justiției? Înseamnă că pot face ce vrea pla mea fără să pățesc nimic. O să mâncați pământ și tăiței să-mi plătiți mie pensia specială. Hai, marș la muncă, taxele alea nu se fac singure. Când îl vedeți pe Klaus spuneți-i că noi, CCR, am decis că trebuie să se apuce de fumat și ultima țigară din pachet să și-o stingă pe frunte. Dacă nu face asta îl dau afară, mă piș pe voi, valea”.

Logic ar fi să ne grăbim, să numim de pe-acum o stradă cu numele lui: „Valeriu Dorneanu, inventatorul zenului”.

Că presa de stat i se adresează ăstuia cu „domnule Dorneanu” și lucrurile astea nu se vor schimba prea devreme. Știi cum jurnaliștii retardați de la tv tot fac ochii bulbucați și spun „dar are studii superioare” deși 90% din țară a luat diploma pe șustache?

Ei, așa și cu Dorneanu, o să-i zicem „domnu” până moare ultimul fraier din țară: „Domnule Dorneanu, vreți să facem o stradă cu numele dumneavoastră? -Fie, vă dau voie, dar doar dacă-mi faceți și o statuie de bronz la intrare. Una care să mă reprezinte pe mine în timp ce vă calc pe gât, cu șlițul desfăcut și roba de judecător pe mine. -Binenînțeles domnule Dorneanu, cu deosebit respect, permiteți să pupăm dreapta. -Doar piciorul, puleți, doar piciorul”.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

62 comentarii

 1. Viermele asta sovietic ar merita „o manifestare ” a inchiziției, cu el pe rug, in mijlocul pieței.

  Comentariu apreciat.8234
 2. Lasa ca iese cu picioarele inainte Dorneanu si intra cu picioarele direct in functie Geani.

  Indecis. Tu ce zici?2614
 3. Comentariu ascuns de spiriduși!
  [Click aici]

  Comentariu nasol. 5698
  • NOU
   #5

   Daca faci putin de reverse engineering, o sa-ti dai seama ca decizia CCR nu e atacabila pentru ca CCR nu avea competenta de a da o decizie in acel caz. Si-a arogat o competenta care aparinea unei instante de judecata. CCR judeca probleme constitutionale, iar aici era o problema de drept administrativ. Nu va mai uitati ca prostii la A3

   Comentariu apreciat.16337
  • @Tiberiu: CEDO nu a spus ca decizia CCR nu e atacabila, ci ca CCR a decis ca decretul de demitere nu va fi atacabil, cand ala e act administrativ si orice persoana interesata il poate contesta in contencios.

   Comentariu apreciat.5824
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 3762
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 2352
  • Ma doare în cot ca fost Dorneanu sau mai multi de Dorneanu, CEDO a zis care au fost ilegalitățile, ca n-a avut dreptul sa se apere și i s-a pus și botniță cu interzicerea dreptului la libera exprimare
   Mno.. sa se decidă cine le-a făcut, nu sa o aburească ca n-a zis de noi

   Indecis. Tu ce zici?3321
  • @alunelu
   În Germania Ministrul Justitiei a demis Procurorul general pt. o singură declaratație contrară pozitiei guvernului .
   Kovesi nici măcar n-a contestat in instanța română decretul de demitere semnat de KWI s-a plîns direct la CEDO că nu ar fi putut contesta in justiția națională cele 20 de motive formulate de Tudorel. LCK a susținut la CEDO și c-a fost demisă doar pt. c-a criticat modificarile legilor justiției și deci i s-a încălcat libertatea de exprimare.
   Asta dacă te-ai întrebat de au schimbat liberalii agentul (avocatul) României la CEDO și de ce România nu va cere reexaminarea cauzei în plenul judecatorilor CEDO.

   Indecis. Tu ce zici?3750
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 2260
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 1055
  • @Tiberiu – zice Alunelu mai sus => CCR a decis ca decretul de demitere nu poate fi atacat. Deci unde putea ataca Kovesi acest decret? Cine-i inregistra dosarul daca CCR zice ca nu exista cale de atac?
   Oare CEDO functioneaza tot ca CCR – decidem cum ne place noua ( prin noua – sa intelegem PSD) ? Asa credeti voi…

   Indecis. Tu ce zici?2915
  • @geretus
   Cu cine o fi votat Iulia Motoc în completul de șapte care a judecat Kovesi vs România ? Cu țara sau cu prietena ? De ce nu s-a recuzat?
   Despre judecatorii CEDO exista analiză-raport a The European Centre for Law and Justice.
   CCR nu judecă oameni. CCR nu a judecat-o pe LCK. CCR nu a analizat cele 20 de motive invocate de Tudorel .
   CCR judecă conflicte între instituții.
   CCR a judecat daca Președintele are competența să respingă propunerea de revocare a unui procuror-sef facută de Ministrul de Justitie.

   Indecis. Tu ce zici?1924
  • @Cornel
   CCR si-a a incalcat competentele 2 puncte :
   1. A hotatit ca Presedintele trebuie sa o demita pe Kovesi : CCR nu are rol de instanta. Are rol doar de a spune da sau nu : s-a incalcat constitutia sau nu. Pentru programatori : CCR e o functie booleana : raspunde cu true sau false
   2. A hotarit ca Presedintele trebuie sa semneze orice propune ministrul de justitie. A transformat Republica semiprezidentiala in Republica Parlamentara.
   Cum se spune mai sus nu-ti lua informatiile de la A3

   103
 4. Comentariu ascuns de spiriduși!
  [Click aici]

  Comentariu nasol. 45100
  • Face și Portocală o plîngere la CEDO cum’că a fost exclus abuziv din DNA.

   Comentariu apreciat.4510
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 3174
  • Exemple? CEDO a dat câştig de cauză mai mult pe probleme de încălcare a dreptului de proprietate şi pe condiţii din închisoare. Ce zici tu, probabil gândindu-te la Dan Voiculescu, nu s-a pronunţat.

   Comentariu apreciat.3810
  • Plang de mila bugetarului care din salar de 500 de euro pe luna are vila cu piscina si S class.

   Comentariu apreciat.425
  • Care sunt procesele alea castigate la CEDO de victimele DNA domnu kakarau?
   Asa cu exemple, la lucru dragi postaci ca e cam subtire pozitia pezedeului azi.

   Comentariu apreciat.4213
  • Noi avem procurori care nu lasă trupele speciale să intervină peste criminali in serie pt că nu e încă ora 8 dimineață, într-adevăr nu sunt probleme totul e perfect și procurorii respecta dreptul la viață și libertate a Alexandrei.

   Indecis. Tu ce zici?2227
 5. Cat tupeu a trebuit sa aiba la acea vreme gasca ce a dat-o jos pe Kovesi stiind ca presedintele ii privea atent si ingrijorat.
  Si acum sa vina CCR si sa spuna ca deciziile CEDO sunt neconstitutionale, nu se aplica in Romania si de acum inainte acestea au doar un caracter consultativ/informtiv.

  Indecis. Tu ce zici?2618
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 1659
  • NOU
   #25

   Clar ca nu revine, dar asta nu inseamna ca decizia nu are valoare juridica.
   Daca condamni un criminal, e clar ca nu mai aduci mortul inapoi de la groapa, dar nici nu poti zice ca decizia nu are valoare juridica.

   Indecis. Tu ce zici?319
  • @Tiberiu
   nu revine Kovesi asta e clar, insa sunt multe cazuri in care romanii au dat in judecata statul roman si au castigat la CEDO, Romania fiind obligata ca sa ii despagubeasca. Acum s-ar putea crea un precedent si statul roman sa invoce acest lucru si sa refuze orice plata sau alta masura impusa de cedo.

   620
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 1054
  • Kovesi a declarat din start ca nu intentioneaza sa revina la DNA chiar daca va castiga la CEDO, deci vorbim vorbe.

   179
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 945
  • @Tiberiu, Câți ani ai?

   Indecis. Tu ce zici?3511
  • @Tiberiu – sper ca esti postac pentru ca altfel inseamna ca nu intelegi ce scrie negru pe alb. Importanta deciziei e simpla – incepand de azi nici un partid politic nu o sa poata demite in mod similar un procuror, doar ca asa are chef. Nu e tot insa e un pas in stoparea abuzurilor.

   194
  • Ia uite la postacu asta mic ce s-a activat ca mentosu in cola :))
   Esti platit la randuri sau la postari tibisor?
   Te vad cam agitat un pic, va trimite pezedeul in somaj tehnic?

   124
  • @Cezar – sigur mai mulți decât fanii procurorilor dintr-o țară în care s-au ras toate padurile fara că mult stimații procurori sa găsească vreun vinovat.

   Indecis. Tu ce zici?630
  • Hotii striga hotul nu-i așa bugbear&Dax ?

   Decizia CCR nu permite unui partid politic sa demită procurorul șef Dna ci ministrului justiției făcând legătura cu prevederea din constituție care spune că procurorii sunt sub subordinea ministrului justiției.

   317
  • Deci că să fie clar, inclusiv pt. Postacii penelisti, decizia de ieri a CEDO n-a schimbat absolut nimic în continuare ministrul justitiei poate demite orice procuror sef nu doar de la dna ci și procurorul general și de la DIICOT, schimbarea se poate face doar prin modificarea actualei constituții, decizia ccr care îi permite ministrului justiției sa demită procurorii șefi a devenit parte a actualei constituții.

   416
  • Cum a devenit parte a actualei Constitutii? S-a facut referendum si n-am aflat eu?

   90
  • Toate deciziile CCR devin parte a constituției, nu trebuie făcut nici un referendum.

   312
  • @ Tiberiu
   „Toate deciziile CCR devin parte a constituției,”
   Cum poti sa mai comentezi cind ai o intelegere atit de precara a constitutiei si rolul CCR ?

   122
 6. Psd ponta baciul ungurean si tariceanu vor decide ca la anul se tin toate alegerile si cui nu-i convine sa conteste la ccr. Postacii totusi lucreaza, pe caiet probabil.

  158
 7. Merci Eftimie! Macar cateva randuri bine lucrate in freza sa-si ia dornenii si tudoreitoaderii, aceste venerabile institutii comunistoide.
  Ca simplu cetatean nu prea ai ce sa le faci. Poti doar sa-i injuri inteligent cat sa-i deranjeze un pic, un minim disconfort cat sa-i faci sa regrete libertatea expresiei, cat sa se oftice ca orice eftimie poate scrie ce vrea muschiu’ lui pe bloguri.

  Romania, tara unde binele invinge la urma si dup-aia e convertit la starea de fapt.

  Indecis. Tu ce zici?1714
 8. Cred ca omul are opinii doar daca ii iese si lui ceva din toata afacerea, daca nu, nu! Pe de alta parte la cat de smecher a trebuit sa-i pupe cariciu unui taranete coclit ca Dragnea!

  610
 9. Foarte bun textul.

  79
 10. NOU
  #47

  Cum era aia: pișă-te pe noi, pișă-te pe noi!
  Iar cei aflați un pic într-o parte: plimbă jetul, plimbă jetul!!

  157
 11. NOU
  #48

  Apropos, Todirelul a glasuit ceva dupa sentinta CEDO de ieri?

  118
 12. Excelent textul. Vorba bancului: „Are Ceusescu dreptate cand zice – romanii pot, dar nu vor”

  109
 13. NOU
  #52

  Unii-i zic „zen”, dar eu ii zic „nesimtire”,”sorici gros”, „impunitate”, „magarie”, „nesimporcism” etc. etc.

  Bosorogul are probabil in spate ceva servicii externe dinspre Rasarit.

  E un fapt trist: poate ca deasupra pamantului om fi in UE, dar Romania e inca taram sovietic.

  137
  • Dincolo de toate conspirațiile stupide, sunt curios câți oameni care erau ai KGB-ului au rămas în poziții prin țară. Cred că unul din motivele pentru care s-au grăbit ăia să ardă din arhivele securității (pe lângă ca să-și scape propria piele în noul cadru politic, evident) a fost și ca să se scape urma celor care dădeau cu subsemnatul la alte țări.

   Cine știe câți au rămas prin instituții, companii strategice de stat, poate chiar politică, și azi fac pe marii patrioți români.

   63
 14. Cică va contesta iohanis la CEDO decizia CCR de azi de anulare a amenzilor din perioada de urgenta că fiind neconstituționale, mult succes klaus io nupot.

  320
  • „Decizia CEDO vorbește despre un lucru foarte simplu: Oricare cetățean al acestei țări, dacă este dat afară din slujbă, are dreptul să conteste asta în fața unei instanțe judecătorești. Acesta este un drept constituțional. Deci, oricare cetățean are acest drept, cu excepția unuia – Laura Codruța Kovesi.” – CTP
   Acum, nu trebuie sa ne placa CTP sau Eftimie sau Fluture ca sa apreciem o idee. Problema nu a fost niciodata ca o dau afara pe Kovesi sau ca o fac discretionar, ci faptul ca i-au luat un drept si daca sefului DNA ii iei un drept fara jena in prime time la CCR asta implica ca multe alte drepturi tocmai mi-au disparut mie neica nimeni pe internet. Eu asta am inteles.
   Cat despre nenumaratele what-about-isme pe care le-ai insirat o putem ruga pe gazda sa faca un articol pentru fiecare.

   174
  • @Pixel – CCR nu a judecat persoana fizica kovesi ci conflictul constituțional între ministru justiției și președinte cine poate demite procurorul șef DNA, mai departe kovesi putea contesta oriunde demiterea, CCR nu i-a interzis accesul în instantele de judecata.

   510
  • Decizia CEDO asta spune. Pot sa aleg sa nu ii cred si sa recitesc decizia CCR prin care contenciosul administrativ e scos din procedura : „Curtea reţine, de asemenea, că autoritatea ministrului justiţiei nu este una administrativă, din contră, acesta are plenitudine de competenţă sub aspectul autorităţii asupra procurorilor. Această plenitudine este limitată doar prin dispoziţiile constituţionale exprese, respectiv cele referitoare la numirea în funcţia de procuror şi la aplicarea sancţiunilor disciplinare [art.134 alin.(1) şi (2) din Constituţie, acestea fiind dispuse de Președintele României, respectiv de Consiliul Superior al Magistraturii. Noţiunea de autoritate are o semnificaţie foarte puternică, ea fiind definită drept putere de a da dispoziții sau de a impune cuiva ascultare, însă, în contextul constituţional dat, acesta se referă la o putere de decizie în privinţa gestionării carierei procurorilor.”

   72
  • Nu scrie nicăieri că CCR ii interzice lui kovesi accesul în justiție.

   612
  • Băi Tibi, nu vrei tu să ne cauți prin altă parte?

   117
 15. Pai dupa ce si-au luat mumu de ieri de la Kovesi care a castigat la CEDO, CCR si kgb-istul de Dorneanu se razbuna prin a declara amenzile de la PNL ca fiind neconstitutionale. Adica, idiotii astia cu minte de copii de 3 ani nu-si inchipuie ca in realitate lovesc fix in romani, si mai ales in votantii baronilor si interlopilor PSD care conduc CCR.
  Eu nu cred ca pentru un varf de victime trebuie sa ne pregatim, ci pentru un ditamai Everestul. O sa ajungem Italia, SUA, UK, Spania si Franta din urma pana la toamna.

  115
 16. Dpdv formal, legal, decizia CCR nu se referea la Kovesi, ci doar reglementa un raport constituțional între două instituții ale statului, președinte și ministerul de Justiție. Cei care cred că CCR e ca un tribunal, sunt bătuți în cap. Tiberiu și alții au încercat să vă explice, dar n-au cui. Nu vă mai luați lumina de la Iohannis că rămâneți proști. Back to school!

  26

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube