Apropo de chimicalele de pe fructe și legume…

Aveți idee ce e muntele ăsta alb de pe marginea drumului? Sănătate curată și agricultură bio, nu?!

chimicale

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

35 comentarii

  1. Apropo de viteza.
    Apropo, care-i secretul tau? Nici sa ma pici cu ceara nu ma pot trezi la 5 dimineata. Abia reusesc la 8.

    00
    • Cătălin, cea mai sigură metodă e să (mai) faci un copil.

      00
    • @Gupi: batranii cunoaste. S-a trezit la 6:20 azi.

      00
    • Solutia aia cu pus ceasul cu alarma si trezit in fiecare zi la ora 6, indifferent la ora la care te culci, e o pacaleala. Dupa ceva vreme o sa strangi in tine o oboseala care o sa te doboare, asta daca nu cumva ai 18 ani si absolut nicio grija/responsabilitate pe cap (primele semne: scadere de imunitate, raceli dese, herpesuri si alte cele)

      Ia culca-te in fiecare zi la ora 10 fix, chiar daca adormi sau nu. Stai acolo in pat, fara TV, telefon, tableta sau alte cele. Si gandeste la nemurirea sufletului. Dupa o saptamana sau doua, daca esti un om normal, pe la 6:30 o sa fii in picioare, ready for action. Pana la urma e un schimb cinstit: ce faci oricum cu timpul ala de dupa 10 seara? Zapping tv?

      00
  2. Fii atent cat de mult a nins!!! Intr-un singur loc!!!

    00
  3. Sunt amendamente sau carbonat de calciu umed. Se folosește pentru reglarea acidității terenului. Dacă terenul agricol are PH-ul prea mare, se împrăștie amendamente (baza) pentru reglarea PH-ului.

    00
  4. amendamente ….. adică var nimic deosebit, carbonat de calciu.

    00
    • varul nu e carbonat de calciu decat inainte de a intra in cuptor ca dupa e fie oxid (CaO vezi var nestins) fie hidroxid (Ca(OH)2 vezi varul stins).
      Iar ce e acolo poate fi fie stins sau chiar pulbere de calcar (CaCO3)

      00
  5. Sunt reziduri obtinute in urma fabricarii ingrasamintelor de la combinatul Azomures. Amelioreaza aciditatea solului. O fi bun dar nu e un produs natural, denumirea data de producator e carbonat de calciu.

    00
    • CaCO3 e tot CaCO3 indiferent cum a fost obtinut. Comparatia intre natural vs artificial nu are sens. Mai mult, faci o mare eroare logica considerant tot ce nu e „natural” ca fiind rau. Ia zi-mi, cat de bun e arsenicul? E natural, il gasesti in semintele merelor. Dar uraniul? Sunt foarte sanatoase amandoua.

      Apropo, bananele, cartofii si semnintele de floarea soarelui sunt radioactive pentru ca contin potasiu-40. Nu le mai manca!

      00
    • Nimeni nu mai face CaCO3 cum facea bunica. Mai tineti minte cum mirosea de Craciun a CaCO3 proaspat scos din ler? Ala era CaCO3 nu rahaturile astea de carbonate!

      00
  6. Pune în loc o grămadă la fel de mare de bălegar și-ai să vezi cum se ițesc sclifosiții. Că miroase, că nu e frumos, căcăcuța de bovină e câh.

    Și nu mai zice că ai nevoie de ceas ca să te obișnuiești cu trezitul de dimineață, că unii o să-ți ceară și ceas.

    00
  7. Ca tot ziceai ca nu vezi sensul chimiei :), uite asta ar fi trebuit sa fie in scoala, o discutie despre aciditatea solului, apa, etc

    00
  8. si te intrebai de ce ti-a dat un doi la chimie in liceu …

    00
  9. Pai nu trebuia sa moara satul romanesc ala primitiv, care face agricultura de subzistenta cu calul si cu caruta, fara mijloace de productie moderne, care l-ar putea scoate din saracie? E, surpriza, asa se face agricultura moderna, productie mare si rezistenta cu ingrasaminte, tratamente contra daunatorilor si studiul culturilor si al modurilor in care pot fi ele imbunatatite. Bineinteles, asta pentru consumul de masa. Cine vrea eco, bio si alte hipsterisme are oricand la dispozitie alternative mai scumpe.

    00
  10. 93km/h la intrarea in zona de 70 :D

    00
  11. si eu cred ca e zapada…altceva ce poate fi?

    00
  12. O intrebare surprinzatoare, venita de la un om care se uita infocat la breaking bad.

    00
  13. Si prin zona mea am zarit o gramada mare de sare, dar pana vine zapada, nu mai e nimic. Zilnic vad oameni cu sacii, no, si apoi ne mai gandim unde se duc banii nostri.

    00
  14. Depinde raspunsul in functie de categoria terenului, daca este teren inregistrat in agricultura ecologica. Baza de date este in situl MADR. In agricultura ecologica se aplica tratamente totusi. Pe de alta parte agricultura bio nu exista in Romania.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile