Pentru a distruge rolul ăla clasic de gospodină, cu capotul de diftină plin de pete, care pune murături, face șnițele, scade gemul și fierbe piftia.
Sau e ceva cu economie la un televizor? Că nu mai ai nevoie de încă unul în bucătărie, ca te uiți la ăla din sufragerie.
Sau, și mai bine, e pentru petrecut quality time împreună, amândoi în aceeași cameră, el la cratiță, ea la meci.
Anyway, piesa asta, făcută pentru Tazz, e foarte tare.
(articol sponsorizat)
Indiferent ce se spune pe blogul ala de unii specialisti dar si de unii „specialisti”, bucatarie open space comuna cu living-ul e misto cand ai copil mic si gatesti. Copilul se poate juca linistit acolo, tu gatesti linistit(a). Cu o hota puternica (dar puternica, hotele la 200 lei nu se pun) si un geam batat, ai scos 80% din miros. Si daca stai la casa, gratarele le faci afara, pentru supe/ciorbe ajunge hota. Acum depinde si cum iti place sa gatesti, dar si CE. Recunosc ca sotia gateste mai des ca mine, dar as zice ca minim 25% din mesele facute in casa sunt facute de mine. Stiu, cacat, e la moda sa iei mancare de la curier. Sincer, daca tot platesc pret de restaurant, prefer sa scot familia in oras.
Și eu stau la casa dar nu fac grătar afara de fiecare data când vreau o friptura și mai ales iarna…
@ Cristi: daca e iarna, ger si -20, nici eu nu ies afara. Dar asta e maxim 2-3 saptamani pe an. In zona unde stau eu, daca mut gratarul la soare si ii dau drumul cu carbuni, in maxim 30 minute am caldura perfecta pentru gatit.
Dar, bucatari+living open space sa aiba minim 35 de metri, altfel e degeaba. Si nu vezi asa ceva la mai mult de 1% din apartamente.
Mor cand vad open space de 20 de metri :))
Si mirosul de mancare este superb cand il ai in mai multe camere
Nu friptura împute cel mai tare, ci prăjelile. Chiftele, șnițele, orice mâncare care începe cu „luați 1-x cepe, tăiați-le cubulețe/peștișori și căliți în ulei până se înmoaie”, iar regele mirosului este peștele cu mujdei.
Chiar și niște banali cartofi prăjiți cu ouă ochiuri.
Bucataria+living sunt open-space, nu tot apartamentul. Cel putin la mine intre cele 2 si holul de acces spre celelalte spatii exista o usa.
Nu știu cum e la tine, dar eu dacă deschid geamul, se creează un curent de aer care împinge tot fumul de sub hotă spre sufragerie. Deci la mine merge cu hotă puternică între timp și deschis geamuri după.
Open space e ok, am locuit doar în apartamente/case open space aici și nu e o problemă.
@punkreas
Diamond Residence Pipera.
Mirosul de ouă ochii pe casa scării: diamant.
@Giani Mucea: regula simpla in ventilatie (lucrez in domeniu, desi nu rezidential) este ca aerul care iese trebuie sa si intre pe undeva, altfel aduci presiune negativa si reduci eficienta hotei pana in punctul in care lucreaza aproape degeaba. Sigur, in industriile specializate exista calcule de Pa si flux de aer, dar regula se pastreaza – aerul evacuat trebuie sa fie inlocuit de alt aer care intra pe undeva.
La tine daca hota functioneaza bine e probabil pentru ca pe undeva ai scapari grave de aer de care nu tii cont (fereastra deschisa altundeva?), ceea ce ar explica de ce curentii de aer creeati iti muta fumul de sub hota. Daca mai pui ca poate nici hota nu are volumul de aer necesar calculat in mc/h pentru spatiul in care se afla si da, posibil sa se intample ce spui tu. As incerca sa vad care e motivul pentru care am curenti de aer si sa rezolv asta prima data.
Ca regula generala, ideal ar fi sa deschizi geamul usor mai indepartat al camerei open-space si sa tragi aer de acolo. Ca sa iti faci o idee, eu am geam la bucatarie si pe latura fix opusa e geamul de la living. Cea mai buna ventilatie cu minim de miros rezidual e daca deschid geamul din living, pentru ca pe acolo intra aer „curat”. Sigur, se tine cont de situatie – temperatura de afara, alte persoane sensibile la frig, etc. Dar primavara/toamna functioneaza perfect.
Daca copilul nu se joaca pe PS5 conectat la telembizorul de 2m si spatiul de luat masa e cel legal, incape si el intr-o bucătărie.
@ Cineva: daca asambleaza un LEGO, da, fiica-mea de multe ori o face pe masa din bucatarie. Dar daca se joaca cu papusile, scoate casa de papusi (ca deh, in living e fain nu in dormitor), incep sa zboare hainite de papusi si mai vine si motanul sa-i fure cate o rochita de Barbie, da-mi voie sa nu-i las pe toti prin bucatarie.
@Arthur La fel si a mea, dar ii ajunge si masa din bucatarie si spatiul de pe jos. Mancarea se prepara pe blatul din bucatarie/aragaz/cuptor si incap jucariile si oalele si mancarea.
Dar pisica nu am si chiar nu are ce cauta in casa, casa mea.
Ce poate sa fie mai „misto” si relaxant decat sa-ti duduie hota in cap cand stai pe canapea la TV?!
Evident ca nu poti manca cu ea pornita si mirosurile din farfurie trec dupa si in restul camerei. Nu vorbim de peste / ceapa / usturoi prajit, DAR orice prajeala trece lejer… chiar si cu hota pornita.
Am fost in 4-5 ap cu open space pe la Cluj unde „prinde” porcaria asta cu open space si mereu cand intram de afara la ei simteam… n-am auzit pe unul din astia sa laude ca e mai bine asa.
Astia de fac reclama la „open space” sunt tot aia de reparau inainte Dacia in fata blocului… mai aveti sa va laudati ca aveti paturi supraetajate in living si ca iarna stati la gramada pentru ca e „eco” si mai eficient.
Inca mai exista de astea?
@Arthur: da, există locuri pe unde intră aerul, am grilaje de ventilație care stau aproape mereu deschise/doar când e foarte frig întredeschise. Dar departe de hotă. Dacă deschid geamul opus e ok, dar dacă deschid geamul apropiat, curentul de aer împinge aburul/fumul direct în sufragerie.
Dar uite, discutând asta mi-am dat seama că mai am o sursă de presiune negativă – un sistem care trage aerul din baie, bucătărie și pod. De obicei stă la turație mică, cu excepția cazurilor în care e umezeală în baie și pod. Dar dacă se întâmplă să pornească tocmai atunci și hota funcționează în același timp, sigur îi reduce din eficiență. Mă gândeam oricum să îl închid în bucătărie, să aibă putere mai mare în baie și pod, ăsta e un motiv în plus. Merci.
Hota cred că e suficientă, adică mă orientez după miros. Da, când fac un burger trebuie uneori să îi dau un boost ca să nu simt absolut deloc miros la 2 metri distanță, dar de cele mai multe ori e suficient să o țin la maxim. Problema ei e că diametrul evacuării e puțin mai mic decât zice în specificații, dar n-am nici cea mai mică întenție să dau găuri în pereți deocamdată.
Arthur are dreptate, factual. Dar se inseala profund.
„ai scos 80% din miros” – ca in bancu cu politistu si STOP. Tu ce ai prefera. Sa iei doar 20% dintre pulane pe spate sau sa nu iei nici un pulan pe spate?
Asa si cu mirosu. Da. Daca faci ciorba e ok cu o hota buna. Nu prea ajunge decat 20% din miros in living. Daca ai fiert o burta ai belit pula. Ca 20% din miros e tot miros
Si. Sa nu uitam. O hota calumea are o problema: face zgomot. Pe langa ca e scumpa, aia iertam. Deci. Fierbe ciorba acolo, tie iti flutura urechile de la zgomot, dar e ok, ai doar 20% miros
Plm. Io nu am usa la bucatarie. Am hota ok si usa afara. Cand dau drumu la hota si deschid si usa raman doar 5-10% arome. Dar tot ma enerveaza
3 in p**a mea.
Eu eram partizanul bucatariei separate. In planurile initiale ale casei chiar aveam bucatarie separata.
Dar cum stim cu totii, barbatii nu au niciun cuvant de spus cand e vorba de interiorul casei. Asa ca planurile sotiei s-au concretizat intr-o mare insula care contine chiuveta, masina de spalat vase si locul de luat masa in locul zidului despartitor. Masa din insula este la nivelul uzual, nu am vrut sa ma cocoț pe scaune de bar ca sa mananc.
Nevasta-mea e de moda veche, inca gateste, deci nu o pot suspecta ca vrut sa fuga de responsabilitati. Poti sa razi cat vrei, chestia cu tv-ul cand gateste chiar a fost unul din motivele enumerate de ea.
Dracul nu este atat de negru daca ai o hota bine dimensionata. Bine, nu ma apuc sa prajesc o scrumbie in casa, pentru chestiile deranjante, am pus langa gratarul de afara o plita cu doua ochiuri si clasica butelie. Ma bate gandul sa construiesc o bucatarie de vara la anul, in afara casei am voie sa imi dau cu parerea.
Mai mult decat atat, lucrand 2 ani de acasa, am inceput eu insumi sa gatesc. Inca nu a murit nimeni.
Băi cat mai e până apare iar scrumbia…:oftatdinrarunchi:
Rău ai făcut că ai cedat!
În mintea mea nu se pupă în veci openspeis cu tocănița sau fasolea scăzută.
Mai ales că și fumăm…
Problema mea e cu zgomotul, nu cu mirosul. Dacă vrei să citești sau să lucrezi, aproape orice faci în bucătărie face destul zgomot cât să fie deranjant.
De ce nu ai băgat divorț?
Conceptul de open-space a fost inventat de dezvoltatori ca prețul pe mp sa iasă cât mai mic, astfel încât profitul lor sa fie mare.
Totodată a fost inventat și pentru ca altfel ar fi fost evident ca ap. de 40 mp sunt extrem de mici insa asa neavând bucătărie separata.pare mai mare.
Dacă va uitați la apartamentele decomandate o sa vedeți ca fiecare camera are geam, adică la un ap. de 2 camere ai geam la fiecare camera + un geam la bucătărie.
Asta înseamnă o anume structura a blocului,care trebuie sa fie mai lung.
Dacă ai open-space ai bucătărie și living la un loc, deci ai un singur geam, spațiul locuibil este desfășurat mai mult în interiorul blocului, adică blocul va fi mai scurt decât situația în care ai geam la.fiecare camera.
A, ca unii oameni încep sa găsească avantaje ale gătitului în sufragerie- nu ma mira, face parte din natura umana sa accepți situația în care ești și sa mergi mai departe.
Pana sa ma mut intr-un apartament cu living + bucatarie open space mi se parea a big no no, mai ales ca simt foarte usor toate mirosurile si nu ar fi fost ok. Dar cu hote pe care o am si cu aerisit, nu am avut probleme pana acum si gatim destul de des in casa, ba chiar ocazional mai facem si prajeli ( poate un peste, poate un snitel, poate gogosi ). Chiar nu e asa de rau pe cat se spune.
Mirel, zici foarte bine. Trendul asta cu „open space” e promovat masiv la Cluj. Nasul cumnatului face blocuri pe acolo si inevitabil mai aud de la ei. Ultimul bloc facut de el se vinde fix asa:
– „open space”
– „semifinisat”
– „pereti din gips carton”
Forma blocului e in stil „vagon”, are ap doar de 1 si 2 camere… probabil daca facea si de 3 ii „strica profitul”.
Nu stiu cate carpeli mai pot sa faca dezvoltatorii astia si lumea sa cumpere in continuare… nu m-as muta in viata mea intr-un ap/casa cu pereti din gips carton.
Chiar sunt curios daca sta cineva in ap/casa cu pereti din gips carton si cum se pastreaza dupa 5-10 ani.
Tocanita sau fasolea se pot face la multicooker si atunci nu mai e miros
Se poate și fuma la multicooker să nu miroasă?
Pentru fumat poti încerca balconul.
Serios? Am gatit la multicooker si aromele alea treceau „prin” usi, din bucatarie in tot spatiul de locuit. Da, nu era fum dar aroma/”parfumul” ala de mancare era si in ultimul dulap.
Fantezie maxima…sa fumezi in casa dar sa te plangi de mirosul de mancare din openspeis…
Când eram copil, mergeam la bunici la țară și îmi amintesc că aveam rude care, mai ales iarna, dar câteodată și în restul anului, se refugiau cu toată familia într-o bucătărie mare de vară. Acolo găteau, acolo serveau masa, acolo dormeau cu toții, erau camere imense dar joase, ușor de încălzit, care aveau și vreo două paturi. Na, open space. 😄
Restul casei rămânea intact, nu mai era nevoie să faci zilnic curățenie, se deschidea doar când veneau musafiri și trebuia să se fălească cu ce casă și-au construit.
In altă ordine de idei, fiecare ar trebui să-și cunoască nevoile când își cumpără sau ridică o casă. Dacă știi exact ce implică un open space, e ok. Dacă ulterior te plângi că ce nasol e și că era mai bine altfel, că nu poți găti de miros, pui mâna și mai ridici un zid.
Mama ce buna esti … ideatic vorbind!
Dacă ridic un zid să separ bucătăria într-un ,,rezidențial dinăsta lucs,, o să obțin din open space exact două debarale.
Iarna in bucataria de vara??? In ce zona a tarii?… La bunicii mei bucataria de vara era open space..folosita doar vara
Spun drep că am avut intenția de a transforma bucătăria de apartament în birou. Pur și simplu nu găteam niciodată acasă, masa mereu la muncă/restaurant.
Pandemia mi-a arătat însă că e bine să o ții acolo.
No comment
#babaieti, pentru aia cu ciorbe, tocanite & stuff: crockpot cu presiune. E magica, merg de la supe la curryuri si alte tocanite, cu minim de mirosuri si maxima comoditate. 30 min sote + 30-120 gatit la presiune, cam orice fel de mancare. Plus modul aburi + accesoriu de broil = cele mai coaste din viata mea.
Am facut o fasole cu ciolan de-au innebunit salcamii, stock & supe saptamanal, iar vara si-a scos toti banii cand n-am pornit nimic fierbinte in bucatarie, pentru ca no ac.
Mie mi se pare ca crockpot-ul degaja mai mult miros decat o oala normala. Cand scoti aburul ala la presiune maxima iese si mirosul mult mai concentrat, si se imbiba si in pereti. La o oala normala o fereastra deschisa face fata, nu am nevoie nici sa dau drumul la hota, dar crockpotul o da la tencuiala!
@Ninja presiunea eu o scot cu oala pe pervaz si supapa in exteriorul balconului. Bineînțeles si multă atenție la mânuire ei.
@ninja, daca nu e graba o lasi sa ajunga la presiune „natural”, si dupa ~45 min nu mai face niciun fas.
Dupa cum am mai zis tot aici, gatitul acasa e cel mai simplu si ieftin lucru pe care il poti face ptr sanatate. E si foarte relaxant, deschide ochii la sanatate, nutritie, natura, calitate, resurse, irosit de mancare si cresterea de carne industriala de proasta calitate. E si antrenament de supravietuire, de ex gatitul in natura sau cu un anumit buget.
Nu prietene.
Postarea nu e despre gătit, openspace, nutriție and shit.
E pur și simplu despre femei, despre neveste mai exact!
Adică ființele cu care împărțim toate bucuriile și necazurile și nenorocirile și catastrofele pe care nu le-am fi avut dacă nu ne-am fi însurat.
Atât!
Pai împărțim si bucătărie si treburile din ea. Vorba aia „tragem împreună, nu?”
Împărțim pă dracu’ să ne ia.
Tu ai văzut că ele nu prea mănâncă din ce-au gătit? ” Am făcut-o pentru tine”
Anul ăsta la mare la un restaurant am cerut doi porții de ciorbă a la grec
– Păi am făcut luna trecută, ai mâncat o dată și am aruncat ditamai oala
– Pesemne că aveam covid or samthin
N-am mai mers la restaurantul ăla.
@Klaxxon ai tras lozul necâștigătoar sau poate compensează la alte aspecte.
Pentru mine a fost un criteriu important sa ne înțelegem si in bucătărie.
Toți l-am tras prietene!
Sau tu ești soțul lui Margot Robbie?
Ce interesanți sunteți voi, ăștia de jeliți pe net că v-a curmat însurătoarea o viață plină de pontențial. Păi cine v-a pus, dacă e așa nasol? Erați adulți cu consimțământ? V-a sechestrat femeia? Ați semnat cu pistolul la tâmplă?
Un bărbat puternic, cu atâtea calități, să fie păcălit de smiorcăiala unei femei care vrea inel și dragoste eternă? Atât de tragic 🙄
Ok, vi s-a vândut un promo frumos și înșelător? Divorț și zburați spre zări pline de margot robbies despletite. Cine vă oprește să scăpați din lanț? Căsnicia nu e balada Miorița. Ah, parcă nu vă vine să renunțați la căldurică.
Asumare.
daca pentru conceptul de open space mai pit gasi argumente pro, , totusi nu vad absolut nici unul pentru a-ti face reclama cu o curva penala in rol principal.
si nici pe despot nu-l inteleg ce cauta in acelasi studio, ca sa nu mai zic de scena, cu patachina.
se cheamă facturi.
Nigger, eu nu înțeleg aici termenul „curvă penală”. Are dosar penal că a fost prinsă curvind (sau preacurvind, după anumiți bărboși, și ei tot negri) , sau cum? Nici eu nu-l văd pe despot vreo lumină, cred că e un drogangiu penal. Dar de fapt nu-l cunosc, deci nu emit certitudini.
Nigger…?
e cumva curva penala ca nu vrea sa faca copii ca nu vrea complicatii sau de ce? esti din gasca aluia cu sus inimile?
„penala” ala incercati sa il cititi mai argotic asa. pe la mine prin cartier se folosea cu sens de „penibil”. desi combinatiile cu one parca au si ceva iz penal adevarat. si mi se pare mie sau era si ea bagata prin ceva cacat cu imobiliare in dubai?
in ce il priveste pe despot, omul chiar facea muzica odata dar de ceva vreme vad ca se prostitueaza din ce in ce mai grav. intai a fost jurat in balciul ala infect cu pseudo cantareti in juriu si toti dobitocii nesemnalizati pe scena, acum colaborare cu gonflanbila. ce urmeaza? un rol in las fierbinti impreuna cu proasta aia de la „trei in pula mea”, in care sa reconstituie scena intr-o apoteotica glorie melteano-suedejeasca?
ceva începe să miroase urât
@Ambra – c***ă penală = c***ă sadea
Conspirația era să scot femeia din bucătărie. Numai că…
Șnițel: pictură în ulei de floarea soarelui Van Gogh și în loc să scăpăm de 4 ore pentru o ciorbă fără gust și un munte de vase de curățat ne-am ales cu open space.
Încă un proiect eșuat Oculta Mondială sucursala România. Tazz?
O să trăiești cu cel puțin 10 ani mai mult.
Viva la openspace!
Au dispărut niste comentarii ‘rautacioase’ ? Mane, sper că nu îmbătrânești urât…
am mai vorbit despre cum ne comportăm la articolele sponsorizate.
Eu am o problema cu mirosurile si nu suport sa puta hainele sau camerele a ce am gatit acum 5 ore. De asta pentru mine open space e big no. Am experimentat cativa ani iar atunci chiar gateam super rar si tot era nasol, acum ca gatesc des ar fi un calvar.
Depinde si ce gatesti. Daca faci brocolli sau orez nu e nimic, dar cand faci prajeli (stiu, nesanatos frate) se impute treaba. Prefer bucatarie inchisa, intru si fac mirosul de pe lume si ies, eventual imi schimb hainele. Iar in rest e clean air, nu sa stau la TV cu iz de omleta in nas.
„Eu am o problema cu mirosurile” Dap fix asta. Schema cu bucatarie open-space nu prinde daca esti mai de la tara si fie ati trait nspe insi intr-o camera care era si bucatarie si sufragerie, dormitor etc, sau, cum e cazul meu, daca ai avut un coleg de banca care era in situatia asta (un tip de treaba altfel) „iar a facut ma-ta chiftele”:D , stai departe de bucatarie open-space ca dracu de tamaie.
Nimeni nu zice nimic despre copt vinete… Nu ala industrial, pentru pus pe iarna sau pentru zacusca, ci ala curent, 2-3 vinete pentru o salata. (Nu, la cuptor nu e ce trebuie).
E chiar mișto open space cu două condiți: să ai geam la bucătărie și o hotă capabilă.
Daca e openspace de unde bucatarie?
Zona de gatit e multe ori e la 4-5m distanta de geam,
Mai exista muzica nesponsorizata?
mai există zona underground?
mai exista muzica necopiata? (am un asa feeling de limp bizkit de pe la min1:40)
(pacat de piesa/clip, ar fi putut fi buna, daca nu bagau atit de tare sponsorul pe git)
– Chef(a), vrei să-ți facă gagio un open space aligant la viitoarea noastră casă ?
– Vezi poate vrea maică-ta.
Părerea unei femei despre bucătărie si open space.
48 de comentarii si niciunul despre refrenul ala jenant „Dili Dili dam-dam li lei” ?! saracu Despot how the mighty have fallen … pe toti ne prind creditele intr-un final :)))
Toată piesa mi se pare jenantă, dar poate nu am eu gusturi muzicale. Și asocierea cu tazz mi se pare tot jenantă, dar poate nu am eu rate destule.
partea aia din refren e de aici https://www.youtube.com/watch?v=c5cFCpUwKT4
au pus si multumiri speciale in descriere.
^ de fapt e de la acelasi cantautor, dar putin mai veche si se referea la tranchilizat cai, in timp ce celuilalt ii facea capul ca elicea.
Open space in lumea civilizata = bucatarie intr-o nisa fara usa cu aerisire beton.
Open space in RO = bucataria pe un perete al sufrageriei.
Am stat aprox o luna intr-un apartament de genul si poti sa ai hota cu motor de MIG , daca faci o omleta tot ti-ai imputit perdelele. Cei care spuneti ca nu miroase, probabil v-ati obisnuit.
Boss, în lumea civilizată 80% se mănâncă la restaurant sau se încălzesc semipreparate
În rromania, de sărăcie, 80% încă se gătește în casă, că e mai ieftin.
Deocamdată.
Deci ce comparăm?
Corect, dar adevarul e ca oriunde prin europa la bloc o bucatarie openspace e de 2-3 ori mai mica decat una openspace de unde au aparut ele initial in america.
Doi, la casele americane ai intrare->living-> bucatarie si restul camerelor la etaj si eventual basement.
Adica futi, te joci, lucrezi orice mai separat decat orice bucatarie normala (comunista) de la noi chit ca acolo ai vezi doamne openspace.
La noi nu e vorba doar de mirosul de mancare, e vorba de galagie si deranj vizual, ca o masa ca lumea nu se face in 30 de minute si in 2 farufuri si o oala. Si practic ce faci cu openspaceul e ca transformi tot spatiul (cu living inclus) intr-o bucatarie (din punct de vedere zgomot, miros, vizual, etc) Cata vreme nu ai pretentia sa folosesti livingul pentru ce e el facut cata vreme se gateste e ok.
Domnul Despot (că nu ne cunoaștem) a fost tot timpul un mister pentru mine. Habar nu am de ce e văzut așa de bine în industria muzicală românească, așa cum și cât e ea. Iar cu această adăugire la colecția personală, misterul se adâncește și mai mult, sincer nu exclud un premiu în viitorul apropiat.
Are fata aia si atitudinea de om ratat si f. trist/ganditor cu privire inteligenta. E genul de imagine pe care merita sa o ai pana la 23 de ani, dupa aia iti da lumea 5 lei si o tigara si trece mai departe.
E amuzant cum se pozitioneaza el anti-sistem, cand el sta cu tazzul in gura, cand el practic a aparut datorita unor bombe de marketing ca scoala vedetelor care puteau face din orcine vedeta.
Practic e greu sa gasesti in zona asta personaj mai „construit” de marketing si televiziune decat el, insa el tot are alura aia de ratat neinteles de societate.
Haida bre Boris ca daca si Scoala vedetelor a fost bomba de marketing atunci Paco al nostru e cel mai cuminte comentator de pe blog :)))
Aia a fost o cioaca a TVR-ului care a prins ca era seceta pe divertisment.
Scuze Pacule, am zis sa dau si eu exemple din ograda sa mai facem o economie ca e criza.
Despot e baiatul ala care a intrat la colectiv de cateva ori inapoi sa mai scoata din nefericiti si a salvat cateva vieti? Parca da, deci atitudinea de ratat si trist e doar o imagine.
A, e si mason. Na, dati acu cu pietre
@Lucifer, e treaba lui Boris cum îl vede, eu nu discutam caracterul omului, persoana în sine. Doar că mi se pare umflat din punct de vedere muzical. Acuma, nah, păstrând proporțiile, mie și The Beatles mi se par ”overrated”.
pvladc, da, pe baza de lipsa de divertisment era bopmba. „scoala vedetelor” era on cand aveai 3 posturi romanesti la tv si nici internet nici netflix.Probabil avea audiente duble decat au azi vocea romaniei, x factor si inca 5 emisiuni de top.
Si m-am referit la bomba de marketing, ca facea fix ce ii zicea numele. Era o scoala unde niste anonimi (bine, nici unul nu era nimeni, majoritatea erau „ai cuiva”, dar nu stia lumea de ei) erau facuti vedete. Adica fix o bomba de marketing.
Lucifer, absolut de acord, eu vorbeam de imaginea publica ca el ca artist cu asta se expune, in rest poate sa fie om de nota 1000.
@pvladc, te-a păcălit Auto Correct-ul de pe telefon. Cu minte, nu cuminte. Pe mine m-au înșelat ochelarii, că am și de fază scurtă și de fază lungă. Și când m-a întrebat mama pe uațap ce fac, i-am scris că sunt acasă, am derapat la muncă și m-am lovit la picior. Și că mă dau dau cu ceva cremă antiinflamatoare pe pul(p)ă că am ditamai vânătaia. Mama m-a întrebat că de ce mă dau acolo cu cremă. Am recitit mesajul și am constatat că lipsea al doilea (p) din cuvântul pulpă.
Delia asta intruchipeaza perfect Europa. Un cadavru cu miros de parfum, din care nu iese nimic viu, dar se tine in viata cu chimicale extatice. https://youtu.be/AW6DstI1V5Y
Stau intr-un apartament printr-o tara cu apa calda, nou, eu primul chirias, evident bucatarie deschisa.
-hota Siemens, probabil vreo 800eur bucata
-masina de spalat vase si masina de spalat rufe in bucatarie
-utilaj ventilatie apartament, tot in bucatarie
-cuptor, evident ca in bucatarie
Daca ai ceva haine la spalat+incalzesti ceva la cuptor+prajesti altceva pe plita (aka cu hota pornita), s-a dus p..lii de liniste, nu mai ai ce muzica sau afaceri sa discuti in living.
Daca mai deschizi si un geam (ca hota nu face fata), aduni si ambulante sau tramvaie la zgomot.
Ma tot uit sa inchid o usa dar de unde? Am mutat biroul in dormitor si uite asa am living de 30mp degeaba.
Poti sa dezvolti te rog, ai un brand+model sau link la indemana cu sistemul, „utilajul”, de ventilatie? Mersi.
Gogu, eu am un d-asta cu senzor de umiditate. in mod normal sta la 5%, cand fac baie ii creste viteza. e montat in camera tehnica.
https://www.vent-axia.com/range/mechanical-ventilation-with-heat-recovery-mvhr
Utilajul de ventilatie e o chestie bagata intr-un dulap din bucatarie, mare cam cat doua centrale cu gaz, cu doua tuburi groase sus si alte doua jos (cam cat cele de hota dar bine izolate), are si doua filtre care seamana foarte mult cu filtrele de polen, auto. Pe el nu scrie decat firma care face mentenanta..
Are un un ecran unde nu afiseaza decat OFF si F130 + un controler wireless simplu, 3 moduri si dat mai tare/mai incet ventilatorul.
In fiecare camera se afla in tavan o gura rotunds pe unde sufla aer+un grilaj deasupra blatului din bucatarie.
Si bazaie cand e pornit, cam ca o hota pe treapta 1 inchisa intr-un dulap (sau ca un cuptor electric dupa ce a terminat de copt si se raceste).
Personal nu ii vad utilitatea, 10 min de deschis geamul fac mai bine decat 2h de ventilat si bazait. Plus ca filtrele nu rezista prea mult, nici 1 luna la utilizare moderata; obligatoriu trebuie schimbate, se opreste singur. Mai si consuma curent, nu mult, nu are decat ventilatoare (nu face caldura si nici rece, dar vara cam baga aer cald de afara, iarna cam rece).
Vara mai avea chef sa fac pizza si incalzeam cuptorul la 220 de grade, coceam niste pizza, cand ieseam din bucatarie si intram in living parca intram in frigider. Daca era open space, transformam toata casa in subratul lui Satana, 40 de grade. Nici nu vreau sa ma gandesc ca daca prajesti orice, iti miros perdelele din toata casa, canapeaua, fotoliile, etc. Traiasca usa la bucatarie!
Open space-ul este visul graselor blonde si oxigenate care gatesc in colanti negri sperand ca barbatul IT-st care sta intins pe canapea sa-i vada camel toe ul bine reliefat si nu-i asa poate pica una scurta in pauza meciului Unirea Slobozia – Voluntari gen
Prevăd un parteneriat Tazz-Ikea de sărbători.
Salată boeuf DIY. Fiecare gospodină poate să orneze salata în stil propriu.
Așa am împăcat și capra și varza murată.
Crăciun fericit.