Apa

E vară, e cald. Ba chiar foarte cald. Așa că dublăm (cel puțin) consumul de apă…

Asta e bine. Ce nu e bine e că odată cu acest consum crește și numărul de ambalaje de tip PET pe care prea puțini ne batem capul să-i reciclăm. Ca să-i presăm înainte, nici nu îmi mai pun problema. Plus că trebuie să cari bax-urile alea de apă. Și nu-s chiar ușoare. Iar acasă trebuie să le mai și depozitezi, că doar nu le bagi pe toate în frigider.

Alternativa? Filtrele de apă de tipul celor din poză. Sau căutați pe Google. Există un renumit model german, dar nu dau nume, ca să nu fac reclamă. Eu de doi ani folosesc un astfel de filtru și n-am de ce să mă plâng. Și mai e un avantaj: litrul de apă potabilă e mult mai ieftin.

Sursa foto: aici.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

9 comentarii

  1. Si eu folosesc cu succes tot de vreo 2 ani o cana brita. E drept acum ca nu am dispus vreodata de un tds sa masor calitatea apei filtrate dar tot am un confort psihologic facand asta.

    00
  2. Nu înțeleg (în online) de ce spui „nu dau nume ca sa nu fac reclamă”. Doar nu îți dă CNA amendă.

    00
    • NOU
      #3

      @em: Pentru ca nu-i prima data (indiferent de subiect) cand spun ceva si e luat ca si advertorial. Eu chiar am asa ceva acasa si mi se pare o solutie economica si ergonomica. :) Nu stiu daca si mai sanatoasa decat apa imbuteliata, o sa fac intr-o zi si analiza calitatii apei. Si o sa revin cu detalii.

  3. Daca nu dai nume de marca, atunci ai scris niste generalitati anoste. Ce aflu eu din articol? Ca trebuie sa caut pe Google?!

    00
    • NOU
      #5

      @solon: Ca ai alternative la caratul inutil de bidoane… Era atat de greu sa dai click pe unul din linkurile din cautare?
      Brita. Eu folosesc Brita. Pentru ca rezerva de filtru e disponibila in mai toate magazinele de tip Real, Auchan, Metro, Selgros. Dar mai ai si Aquaphor, doar online am vazut.
      N-am vorbit de solutiile profesioniste (filtre pe conducta de apa), doar de aceste mici dispozitive pe care trebuie sa le inlocuiesti o data pe luna.

  4. Am un prieten care sta la casa, si recent si-a facut fantana. A ajuns la concluzia ca tot apa de la robinet e mai buna, aia din pamant avand concentratie prea mare de nitriti/nitrati.
    S-a dus dracului si panza freatica.

    00
  5. @50debani
    Normal ca s-a dus dracu pinza freatica. Doar e vorba de prima pinza freatica. Daca vrei o apa de „fintina” care de fapt s-ar numi put, se cauta a treia pinza freatica cel putin. Prima pinza e reltiv aproape de suprafata si toate mizeriile ajung la ea. E inevitabil.
    Eu am put la a doua pinza, insa la 55 de metri. Si crede-ma, la analize nu a iesit nici urma de nitrati. Doar ca mai vine ceva nisip. Dar asta se corecteaza relativ usor.

    00
  6. NOU
    #8

    Ba in a 4-a panza freatica trebe sa cauti.

    00
  7. Ba hai sa ne batem in numere. :))
    Cita vreme a doua pinza de la mine e ok, nuvad de ce sa merg mai jos. Mai ales ca intre priam si a doua pina sint 35 de metri de argila. Numa zic.
    Da e bine sa mai argumentam si raspunsul gen.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube