America e minunată, vă spun…

Chestia asta am mai auzit-o, dar de fiecare dată mi se face pielea de găină.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

40 comentarii

  1. Dacă priveşti de afară şi România e minunată. păcat că e locuită

    00
  2. Și nu e prima oară când prezintă chestiile aberante maxim de peste baltă!
    Daca exemplele pe care le știu personal nu ma convinseseră, britanicul John mă convinge in fiecare săptămână să nu fac pasul ăla, sau cel puțin nu pe termen lung!

    Nu știu unde filmează și unde trăiește, dar parcă aș spune ca LA, prea e pornit! Și face un camion de bani…

    00
    • NOU
      #5

      Daca faci pasul pe un salariu ok si ceva beneficii, n-ai de ce sa-ti faci griji. Ce prezinta el e aplicabil persoanelor care traiesc de la salariu la salariu si care nu isi permit sa plateasca pe loc o amenda de $50. Daca te duci acolo sa faci foamea si sa nu poti sa scoti $50 din buzunar la orice ora din zi, atunci clar, nu te duce.

      Singura diferenta cu Romania e ca aici nu intri in niste aberatii gen alte „taxe” sau asa usor la inchisoare pentru ca nu ai platit o amenda; presupun ca sunt mii si aici care daca iau o amenda de 300 de lei ii da peste cap in luna respectiva pentru ca nu au de unde sa o plateasca. Trist, dar adevarat. Si nu e valabil doar la capitolul amenzi, se aplica si la cheltuieli neprevazute cu sanatatea, intretinerea casei, etc.

      00
    • Aia nu avea 40 de dolari? In State? Ce salarii sunt in zona aia, ma, de n-au 40 de dolari!?

      00
    • Mai degraba New York din ce stiam. Ca era cu Stewart.
      Si da si acolo sint mizerii din astea ieftine. Sa vezi cu ce pasiune vinau politistii pe soferii hispanici care livrau marfa la magazine si parcau exact acolo unde era semn de aprovizionare si intre orele care trebuie.
      Ai nostri inca mai au de invatat de acolo.

      00
    • Am comentat unde nu trebuie. :)

      00
    • In orice, ca sa existe succes, coexista si o anume doza de „insucces” sa-i spun asa. Acum gandeste-te ca la fiecare treaba care merge prost in US, sunt probabil alte 9 care merg brici dar nu e rolul lui Oliver sa le prezinte. La final cand tragi linie sub pro si contra, ca de obicei, e o chestiune de prioritati personale cand alegi una sau alta… Inclusiv aparent absurda alegere .ro in loc de .us.

      00
    • și la ei, ca și la noi, discrepanța dintre ăia care au si ăia care n-au se mărește.

    • Daca luam unitate pe unitate, 40 de parai in State e mai putin de 40 de lei la noi.
      Si aia care merg cu masina, la noi, n-au 40 de lei?
      Au cautat si gasit 5 cazuri, si bat moneda cu ele.
      Intr-adevar, e aberant ce fac firmele alea care cumpara amenzi neplatite, dar crede cineva ca din luna a doua primaria vinde pachetul de amenzi catre firme de recuperari? Aia-s niste nesimtiti, sunt convins, care au stat luni de zile fara sa plateasca „40 de lei”.

      00
    • @Cristi: cum ti-a iesit tata calculul asta? de $40 iei 60 de litri de benzina la ei. De 40 de lei la noi abia de iesi din bucuresti cu benzina aia. Si nu mai compara totul la salariile din California sau Coasta de Est. Uite-te si in ce zone au fost prezentate cazurile, si anume Midwest + South unde unii dintre ei traiesc doar din food stamps.

      00
    • „cum ti-a iesit tata calculul asta?”
      Ma gandeam ca 3000 de unitati salariu in Romania sunt cam 3000 de unitati de salariu la ei.
      Nu stiu ce sa spun, exista americani care au salariul minim de 850 de unitati, cum sunt la noi?
      Si la noi, cei care au 850 de unitati salariul, chiar e imposibil sa gaseasca 40 de unitati sa plateasca o amenda? Chiar apar la TV plangand ca nu gasesc 40 de lei?

      00
    • 50 de lei (unitati de salariu) e o amenda RATB.
      COME ON!!!!!
      Vezi studenti plangand ca n-au 50 de lei?

      00
  3. Si tu ai mai zis-o, e o societate extrem de competitiva, fara mare intelegere si mila pentru aia care nu tin pasul. Si interesant e ca inclusiv cei mai multi dintre sarmani aproba sistemul (in general, nu neaparat problema din clip).
    Pe de alta parte, daca esti dintre cei care reusesc, cred ca America iti poate oferi maximul.

    00
  4. S-ar putea sa le dea idei si la ăștia de aici.

    00
  5. Hm, parca prea vrea sa fie funny. Adevaru-i ca tov Obama a lovit serios la baza cu socialismul si marxismul lui de hipster. Guvern tot mai mare, o gramada de chestii mokka, political correctness.
    Macar baietii au 1) stat de drept 2) infrastructura 3) civilitate. Cam 200 de ani inaintea noastra.

    00
  6. La noi e mai rau … daca nu platesti factura la mobil sau energie poti ramane si fara casa.

    00
  7. Deci sa fii sarac e naspa peste tot.

    00
  8. In SUA judecatorii districtuali si sefii politiei sunt alesi de catre comunitate la fel cum sunt alesi primarii, cu campanii electorale, sponsorizari din partea unor „membri marcanti ai societatii” si evident cu promisiuni de reducere a criminalitatii, in paralel daca se poate cu reducerea taxelor. In spatele oricarei aberatii precum cele din film se afla de fapt un lobby al unor concitadini bogati, in special oameni in varsta in mintea carora masuri gen „toleranta zero” sau „vanzarea creantelor din amenzi la recuperatori” par panacee perfecte pentru imperfectiunile societatii.

    00
  9. Cam asta inseamna descentralizarea prost inteleasa…

    00
  10. Cu ce pare mai diferit de România sau europa de vest?
    Încearcă să scapi de amenzi, nu te caută nimeni vreo 5 ani, dar te trezeşti apoi că ai de plătit la penalităţi de înnebuneşti.

    De fisc nu mai zic nimic, mie prima oară îmi blochează contul, apoi după 2 zile vine înştiinţarea de poprire (fără somaţie, direct poprire) cu amendă care e de fapt vina lor că un departament de-al lor nu a fost înştiinţat de alt departament de-al lor.

    Ce să mai zic de CAS şi alea, e plin netu de poveştiri SF cu oameni care trebuie să plătească CAS de acum 5 ani, printr-o lege care atunci nu exista, dar se aplică retroactiv.
    Dacă nu plăteşti, din nou, blocat tot, îţi trimite poprire pe salar la firmă (dacă primeşti salarul cash), sau mai nou se dau şi la noi la firmele de recuperări datorii, e plin de ele.

    00
  11. Niciun teve din patrie nu e in stare sa documenteze un subiect de magnitudinea asta.

    Pentru 17 minute, astia au prestat la documentare cit toate oengheurile din bucuresti la un loc, timp de 6 ani.

    00
    • știi ce e amuzant? că am încercat să caut câteva povești de genul ăsta prin 99. știi ce? ba nu voiau să vorbească, că le era rușine, ba se convinseseră că ei nu sunt săraci lipiți.

    • Sa nu se creada ca fac reclama, dar luni seara de la ora 8, pe Prima TV e o emisiune numita „Revendicarea”.
      Aia nu numai ca „documenteaza”, dar rezolva cazuri din astea. Se duc peste Primarie, RATB, RADET, Protectia copilului…
      Cunosc un caz rezolvat de ei.
      Pe principiul „Daca nu venea televiziunea, nu rezolvati nimic, nu?”

      00
  12. E mişto şi aia cu civil forfeiture. Amurica.

    00
  13. Le cam exagereaza majoritatea care au minimul pe economie nu conduc , iti trebuie bani de masina, benzina, asigurare si de amenzi , dar la 7-8$/ora cat e minim nu prea ai de unde sa acoperi aceste cheltuieli.
    Mai toate amenzile ai intre 2-6 luni sa le platesti, nu e ca in Romania sa le platesti in 24-48 de ore sau 30 de zile.
    La o amenda de viteza primesti in posta in 30-60 de zile de la data cand ai primit amenda suma pe care trebuie sa o platesti, politistul doar scrie ce ai facut nu decide el suma, apoi ai 90 de zile sa o platesti.

    00
    • Tu nu prea intelegi cum functioneaza america, nu?
      – 100-500$ masina. Rabla, dar asta e, verificarea tehnica nu e mandatory decat intr-o mica parte din state.
      – de 40$ iti iei 60 de litri de benzina, la 2.5$ galonul.
      – asigurare ciuciu. Nu prea e mandatory in foarte multe state si unde este nu e chiar „enforced”.

      00
    • True, eu personal am fost cu văru-meu când avea nevoie de o maşină de jerpelit la lucru cu scule şi prostii.
      A luat un suzuki grand vitara cu 170,000 de mile dar era încă perfect funcţional, cu fix 500$.
      Pe autovit în românia o maşină aproximativă ca ani, km, etc era 3000 euro.
      Pentru că TVA, pentru taxă de înmatriculare, pentru că multe altele.

      Pentru mine a fost şocant la vremea respectivă dar asta este, avantaje şi dezavantaje…

      00
  14. Are si america partile bune si rele ca orice loc din lume. Diferenta ca este lege pentru orice pe cand in Ro inca sunt multe domenii care nu sunt legiferate.
    Regulile sunt respectate nu merge : lasa ca merge si asa.

    00
    • eroare. si la ei ca peste tot exista „lasa ca merge si asa”. doar ca intr-un procent mult mai mic decat la noi. ca noi suntem referinta in cazul asta (nici nu ai cum sa dai alta tara ca referinta atat timp cat nu ai o imagine completa si corecta de cum e acolo). nu cred ca poti sa spui ca undeva nu exista x lucru. la cum circula lumea circula si obiceiurile si in plus de asta, nu noi am inventat lenea si lipsa de responsabilitate. doar ca la noi este mult mai prezenta.

      00
  15. Eu zic sa nu ne mai comparam cu aia. suntem inapoiati din multe puncte de vedere,aia isi simplifica viata noi o coplicam pe a noastra

    00
  16. Cred ca adevaratul detaliu care il intriga pe realizator ,si si pe mine, este acei 3000 de dolari cheltuiti cu incarcerarea datornicului.

    doi la mana – america nu incurajeaza parazitarea societatii. daca n-ai 40 de dolari, probabil ca nu ai servici. si trebuiesti incurajat sa gasesti unul.

    00
  17. Hahaaaaaaa!
    FYI, Daca NU poti Sa platesti, poti opta pentru munca in folosul comunitații! Pi buni!
    Si da, amenzile in Cali sunt nesimțite. Am luat una de Craciun, 88/65 plus fixing ticket. (No front license plate. Duh, mașina are multi-multi HP si are nevoie de spațiu mare de răcire in fata, asa ca nu vine echipata cu spațiu pentru license plate. It didn’t matter). Total pana acum: $440 plus urmează traffic School. Well, ai greșit(a se citi „ai fost prins”) platesti. Chestie de responsabilitate.
    Vali: zo ashe, ce ti-o cășunat pe Hamerica lately, ca prea le bagi negative si neverificate?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.