Am preluat puterea ca să aflăm că nu e chiar așa de simplu…

Guvernul PNL, care a venit să salveze țara de nenorociri, spune ca e cam impotent și nu prea vrea să schimbe la loc niște legi proaste, cum e aia a recursului compensatoriu.

Deși poate. Deși toată lumea le-o cere. Dar nu vor, pentru că motive. Mai simplu să urle de pe margine, nu? De aia zic, USR ar trebui să fie atenți, că meciul din teren e mai greu decât ăla din tribună.

Altfel, Caramitru adorabil ca de obicei.

caramitru-adevar

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

60 comentarii

  1. Caramitru e in rol de libero (ca la fotbal), in timp ce echipa joaca organizat, el e lasat sa hartuiasca adversarul. In timp ce conducerea USR sustine oficial PNL la guvernare, Caramitru ii critica pe unde poate. In felul asta se impaca si publicul anti-PSD si publicul anti PNL.

    • NOU
      #2

      ma nene , stii ceva fotbal? Liberoul era baza apararii echipei de fotbal..el nu hartuia adversarul.fiindca el era defensiv, nu ofensiv.El organiza si conducea apararea in fata portarului. Cei care hartuiau adversarul , erau atacantii sau extremele de mare viteza!!!! Caramitru poate sa fie o extrema de mare viteza, care aplica zicala” da i si fugi” lovind in tot ce misca!!!

    • @daniel v
      Rolul libero-ului e altul (măturător). Denumirea de „liber” vine de la faptul că nu marchează un adversar anume Hai sa nu băgăm explicații idioate in comentarii
      Andrei Caramitru are discurs de Cumpanasu

    • Hai ma baieti, incercati un pic sa va concentranti: libero nu face marcaj, la fel cum nici tipul asta nu face marcaj pe un subiect anume. El e folosit acolo unde partidul da chix sau nu se poate exprima oficial. In timp ce intreg partidul e in defensiva, de la el pleaca contra-atacul. Uite aici de la Wikipedia putere: https://en.wikipedia.org/wiki/Defender_(association_football)#Sweeper_(libero)

      „The more modern libero possesses the defensive qualities of the typical libero while being able to expose the opposition during counterattacks.[9] Some sweepers move forward and distribute the ball up-field, while others intercept passes and get the ball off the opposition without needing to hurl themselves into tackles. If the sweeper does move up the field to distribute the ball, they will need to make a speedy recovery and run back into their position.”

    • Mi se pare ca tu habar n-ai ce rol avea un libero la fotbal, dar ai pus pompos in comentariu… Caramitru are pozitia asta pentru ca si-o asuma, are coloana vertebrala si nu accepta ideea de compromis in politica… e foarte deranjant prin cat de vehement este, dar in final vehementa asta a adus foarte mult castig in politica europeana in ultimul deceniu.

    • @Goldy, s a vazut cat castig a adus vehementa asta la alegeri.. eu zic sa tina sus munca buna dar nu cu din astia Ca Caramitru

    • Libero este (era) ultimul aparator! De cand s-a pus regula offside-ului, postul s-a „desfintat”! Trecand peste acest lucru, iti dau dreptate cu ce ai zis legat de Caramitru.

    • Caramitru e tatăl ăla de pe margine, care crede că știe mai multe decât antrenorul și urla într-una la fiul său că a greșit.

    • caramitru a facut academia hagi… ai, n-ai mingea, tragi la poarta.

  2. Nu sunt asa sigura cu pututul. In acest moment majoritatea parlamentara este foarte fragila si, dupa cum stim, orice OUG ar trebui sa fie discutata in parlament pentru a deveni lege. In functie de interes, sunt OUG-uri care nu se discuta in parlament cu anii dar, daca exista interes, poate fi discutata chiar miine. Presedintii Camerei deputatilor si Senatului sunt de la PSD si pot hotari ca un OUG pe justitie sa intre in dezbateri a doua zi. ALDE a spus clar ca nu vrea modificarea legilor justitiei asa ca, la o discutie in parlament a unui asemnea OUG, ar vota impotriva impreuna cu PSD, iar OUG-ul nu ar mai avea nicio valoare. De aceea este nevoie de alegeri anticipate sau de mers pe sirma, pentru ca guvernul PNL este foarte usor santajabil in acest moment. Este mult mai usor sa fii Caramitru si sa strigi de pe margine.

    • OUG-urile nu se discuta imediat in Parlament. Fix de aia le zice Ordonante de Urgenta, pentru ca se pot da fara consultarea parlamentului in cazuri de urgenta.
      Multe OUG-uri ajung sa fie discutate in parlament si dupa 1-2 ani de zile asa ca asta nu e o scuza valida.

    • Nu exista majoritate in parlament. E un guvern sustinut de catre celelalte partide,altele decat Peseeeddeee

    • DanielV, o ordonanță de urgență poate fi discutată între ziua a doua după publicarea în Monitorul oficial și… infinit. Depinde de interesul parlamentarilor față de prevederile acelei ordonanțe.
      Unde ai dreptate? Ea produce efecte imediat, deci se va opri aplicarea recursului compensatoriu, dar asta până când PSD și ALDE, poate și alții, vor invalida ordonanța.

    • @DanielV: Te rog sa citesti mai calm si mai putin suparat pe viata ce am scris eu. Nu de alta, dar ai fost de acord cu mine contrazicindu-ma.

    • Ok, le e frica de Parlament, pentru ca nu au majoritate. Si atunci nu forteaza alegerile anticipate pentru ca …? 10 luni de salariu plus pensii speciale cumva?

    • Poate ma corectati voi daca stiti mai bine da din ce tin eu minte din tinerete:

      OUG are nevoie de aprobare in parlament, daca nu efectele acesteia devin nule. Asa ca merge OUG sa dai un buf: ex. dai drumu la hoti, ca odata scapati degeaba devine nula legea dupa. Invers nu merge.

      Iarasi OUG are niste limite constitutionale, si tare cred ca OUG ala pentru alegeri locale de care tot vorbeste lumea nu prea e constitutional.

  3. Ma intreb cum naiba a reusit Psd sa tina deficitul atat de jos,cu cresteri de salarii,pensii,plus multe altele,iar astia dupa nici 3 saptamani au crescut euro la 4,84 si deficitul la 4.4,ceea ce va duce automat la taieri incepand de anul viitor.
    Catu la finante,Orban premier,Turcan vicepremier,cam ce ar putea sa mearga prost?!

    • tăriceanu la investiții?

    • Nici de-alea n-or fi fost,dar din ce spunea Catu,nici autostrazi nu vor face. Ca trebuie sa faca privatii asa ceva.

    • Datele erau cosmetizate de aia e deficitul cat e.Nu s-a modificat peste noapte ca s-a schimbat guvernul.Nu mai fiti …….. !

    • In primul rand deficitul creste si din cauza ca au marit pesedeii. E usor sa dai din pix.

      Eu cred ca Orlando stia ce facuse cand a spus astea: https://www.g4media.ro/aroganta-psd-teodorovici-sustine-ca-daca-trece-motiunea-de-cenzura-nimeni-nu-va-inchide-bugetul-de-stat-pe-2020.html

      Catu zicea ca au smenuit cifrele contabiliceste, dar momentan sunt doar vorbe.

    • @Gogu Si eu ma intreb cum de te intrebi asta. N-are cum sa fie dezastru dupa guvernarea PSD!

    • Au ascuns, au măsluit datele, au prezentat o altă „realitate”. Acum o lună Orlando spunea că ne vom încadra în ținta de deficit de 3%, acum aflăm ca deficitul e de 4,3%, iar cu noile măsuri va crește la 4,4%. Doar nu guvernul actual a făcut saltul 1,3%, n-a avut timp fizic. Rezultă că ni se vindeau gogoși.

    • In mintea ta deficitul cu un aproape 2 procente poate creste in cateva saptamani…nici o clipa nu te-ai gandit ca aia au mintit pur si simplu si ar trebui bagati la puscarie.

    • „astia dupa nici 3 saptamani au crescut euro la 4,84 si deficitul la 4.4”. Sa nu fim naivi sa credem prostii spuse de jurnalisti fara minime cunostinte de macroeconomie.

      Deficitul asta (fiscal) este estimat de economisti inca din iunie-iulie, imediat dupa euro-parlamentare. Iar cursul euro este lasat intentionat de bnr sa urce, sa ajute la corectia de deficit extern (5.5%). Mai pe romaneste spus, sa ingreuneze putin importurile pentru ca politica economica a psd in ultimii 3 ani a dus la deficit structural, mult mai grav (cerere agregata de bunuri in crestere, oferta neadaptata cererii).

      Pentru ca la deficit structural se ajunge, in cele din urma, atunci cand tu guvern decizi marirea salariilor dupa cum te taie capul.

      Asta este trezirea din noaptea mintii a celor 3 ani de guvernare dragnea-psd. Dura, dar e mai bine sa ne trezim acum cand inca nu e dauna asa mare.

    • … maturat gunoiul sub pres. Gen ai 1000 datorii, inainte cu 2 zile sa trebuiasca sa-i dai inapoi tu ai 500 de lei, mergi si ceri imprumut 1200 … dai datoriile si zici ramai cu 700. :D
      Plus de asta amana plati catre toti… de asta nu mai vor constructorii de bun simt sa lucreze cu statul.

    • Pai nu este chiar asa de greu. Deficitul este diferenta dintre venituri si cheltuieli si, daca la venituri nu prea poti interveni, poti in schimb sa mai mesteresti la cheltuieli. Adica nu rambursezi TVA-ul pe vreo 10 luni si amini pina in 2020, nu rambursezi firmelor contravaloarea concediilor medicale tot pe vreo 10 luni si amini pe 2020, nu platesti o parte din lucrarile de investitii realizate ale statului si ale PNDL si le amini pe 2020, si tot asa pina deficitul este de doar 3% (sau cit vrei tu, cu cit platesti mai putin din ce aveai de platit, cu atiti ai deficitul mai mic).

      In schimb, daca vrei sa platesti in termenele legale toate aceste datorii, te trezesti cu un deficit de 4,4%.

    • @gogu: traiesti cu constiinta impacata fiind soparla muista?

      si in grecia a duduit economia.

    • ca o completare, ca unii vad ca din prostie/ sau reavointa pica propagandei pesediste.

      Ar merita niste baieti si fete de la comisia de prognoza si ministerul de finante sa infunde puscaria dupa estimarile lor de venituri.

    • @alxzen … s-au negociat prognozele astea. Gen: „Sefu eu semnez prognoza asta falsa, dar inainte du-te tu si da niste OUG-uri care-mi ofera garantia ca nu infund puscaria.” Cam asa s-a intamplat, de asta e nevoie de niste conducatori care sa isi asume niste procese pe inalta tradare… procese care sa bage prin puscarii toti inaptii care au invartit din pix finantele tarii.

    • @Gogu: Pai simplu. Au mintit. Din 2017, deci nu ceva nou, toti economistii au spus ca deficitul estimat de ei e absurd. La fiecare masura economica au iesit in fata si au fost avertizari. Bugetul pe anul asta s-a facut prin martie ca nu le ieseau calculele nici cum.

      Nu ma incred eu in Orban, Catu si gasca astalalta de hoti dar acum s-a intamplat ceva previzibil.

    • Cap sec, deficitul este pentru ce a fost de la 1 ianuarie 2019, nu a crescut in astea 3 saptamani!

    • Ma ce va place sa credeti… believersilor

    • Pana mai ieri,blogul era plin de IT-isti.De azi sunt si economisti.Problema e ca va dati majoritatea cu parerea fara sa stiti despre ce vorbiti.
      O sa incerc sa explic pe intelesul tuturor,in limbaj academic.
      Deficitul sau tinta de deficit se stabileste la inceputul anului sau la formarea bugetului.In functie de tinta de deficit obtii credite pe pietele externe.In functie de asta primesti niste rating-uri.Guvernul PSD a plecat de vreo 3 saptamani.Eh,buba cea mare e urmatoarea-TVA-ul de restituit este de vreo 4.3miliarde de euro.Noul guvern a decis,din pix,sa acorde acest TVA,in acest an, fara verificarea prealabila necesara a operatorului economic.Banii astia nu erau prevazuti ca parte a bugetului,drept urmare si a tintei de deficit.Puteau foarte bine sa intinda termenul de rambursare si pentru anul viitor,ca sa tina deficitul sub 3%,asa cum ne cere UE.Mai adaugam putin si situatile alarmiste ale lui Catu(care e orice dar nu economist bun) si avem si un curs euro enorm.
      Consider ca PNL isi pregateste terenul din timp pentru taierile ce vor urma.Nu pentru ca ar vrea ei,ci pentru ca ne va obliga UE.Salariile vor trebui sa stagneze,iar pensiile sa nu mai creasca.Si cum urmeaza sa ghiciti,urmeaza un nou acord cu FMI.Poate va aduceti aminte si in ce guvernare a fost luat ultimul imprumut FMi.
      Din punct de vedere economic,in momentul de fata,leul nu are cum sa scada in raport cu euro,pentru ca e crestere.
      Unii vorbiti de date cosmetizate,de registre duble si asa mai departe.Pai parca s-a sucit,ca era o metafora.Intreb,asa-ntr-o doara..nu avem noi oare institutii care sa verifice asa ceva?Daca erau probleme penale,cred ca ar fi fost facute plangeri penale.E doar nutret pentru cretini,iar PSD e deja istorie.Cu astia de acum,mi-e ca ajungem in rapa.

  4. /am scris acest comentariu si la blogul din bucuresti. nu l-a aprobat pana acum. sper aici sa treaca./

    Eu nu stiu daca legea recursului compensatoriu a fost facuta prost sau nu. Poate ne luam mumu de la CEDO, poate nu.
    Dar ceea ce se tot prezinta in presa si online, de genul, din cauza ca exista legea asta ies oamenii din puscarii si fac nasoale e fals.

    Legea are 2 efecte:

    1. Scoate oamenii care mai aveau putin si terminau pedeapsa la termen, si oricum ieseau, pt ca nu poti tine pe cineva peste limita de pedeapsa :) De ex. ai o pedeapsa de 700 zile. Mai aveai de facut 100 de zile, dar perioada in care ai stat in conditii improprii a fost mare si ti s-au scazut 6 zile la 30 zile executate. Daca cineva a facut 600 zile de pedeapsa in conditii nasoale i se scad 120 zile din pedeapsa totala. Automat este eliberat prin efectul acestei legi.

    2. Trimite detinuti in comisia de eliberari conditionate mai devreme de termenul legal (de ex. daca trebuia sa faci o treime din pedeapsa si dupa aia aveai drept la cerere de eliberare conditionata, acum cu legea asta ai dreptul sa ceri eliberarea conditionata la o treime minus zilele scazute daca ai stat in conditii improprii). Atat, nimic mai mult, nu te da nimeni afara din puscarie doar ca exista legea asta. Treci prin aceleasi filtre ca pana sa fie legea recursului. Adica, se face comisie, se judeca de catre un judecator daca ai fost OK in puscarie, etc. UN JUDECATOR decide daca iesi sau nu. Nu legea! Legea iti permite sa apari mai devreme in fata unui judecator, nu te scoate automat in puscarie. Judecatorul nu este obligat de lege sa te scoata. Poate zice nu daca el considera ca nu ai fost reabilitat.

    Atat!

    • Dar poate zice si DA pentru suma corecta!!!

    • @zamaraii: JOS LABELE DE PE JUSTITIE !

    • „Eu nu stiu daca legea recursului compensatoriu a fost facuta prost sau nu”

      a fost făcută prost. a ușurat condițiile eliberării foarte tare. de exemplu, chiar dacă stai într-o celulă ce îndeplinește standardele, dar închisoarea are și celule ce nu îndeplinesc standardele, tu ești eligibil pentru eliberare anticipată. apoi, legea (asta sau alta, nu contează) nu conține un program clar de îmbunătățire a condițiilor din închisori (căci asta ar fi ideea de urmărit, nu eliberarea) etc., etc.

    • Îl completez pe berenger: legea nu discerne între cei care „locuiesc” în condiții grele în unele penitenciare (devenind astfel beneficiari ai acelor zile compensatorii), dar au refuzat transferul în acele locuri de detenție cu condiții superioare, modernizate, adaptate noilor cerințe.

    • @berenger
      conditiile stabilite pentru considerarea unui spatiu impropriu sau nu sunt de natura politica. Decizia e politica, adica oarecum subiectiva, eu poate consider ca e prea aspra tu poate consideri ca e prea blanda. Cineva trebuie sa traga o linie si sa ia o decizie. Asta inseamna politica, sa-ti asumi decizii.

      Conditiile au fost urmatoarele, se scad 6 zile la 30 zile efectuate in una sau mai multe din conditiile de mai jos.
      –––––-
      Art.55
      (3) În sensul prezentului articol, se consideră executare a pedepsei în condiții necorespunzătoare cazarea în oricare dintre situațiile următoare:
      a) cazarea într-un spațiu mai mic sau egal cu 4 mp/deținut, care se calculează, excluzând suprafața grupurilor sanitare și a spațiilor de depozitare a alimentelor, prin împărțirea suprafeței totale a camerelor de deținere la numărul de persoane cazate în camerele respective, indiferent de dotarea spațiului în cauză;
      b) lipsa accesului la activități în aer liber;
      c) lipsa accesului la lumină naturală sau aer suficient ori disponibilitatea de ventilație;
      d) lipsa temperaturii adecvate a camerei;
      e) lipsa posibilității de a folosi toaleta în privat și de a se respecta normele sanitare de bază, precum și cerințele de igienă;
      f) existența infiltrațiilor, igrasiei și mucegaiului în pereții camerelor de detenție.
      –––––-

      La proiectul lui Ciolos, erau 3 zile in loc de 6. Acum fiecare considera daca e bine sau nu cum a fost adoptata legea.
      Pe mine ce m-a deranjat a fost faptul ca presa „quality” a tot prezentat stiri ca PSD-ul a scos puscariasii din inchisori, zici ca au dat o legea si gardienii au deschis portile.
      Nu, judecatorii au scos puscariasii din puscarii, cum e si normal sa fie. PSD-ul doar a mijlocit intalnirea mai devreme :)

      Judecatorul poate sa zica DA sau NU. Asta e ce ma deranjeaza pe mine. Ca s-a prezentat foarte denaturat totul. Dar na, era companie, si presa „quality” e de „dreapta”.

    • Eu nu inteleg altceva:
      De ce nu se da o lege sa mai faca inca 3 inchisori?
      De ce sa eliberezi mai devreme niste infractori care, statistic dovedit, in proportie mare vor recidiva din nou?
      Mai bine le creezi conditii, e dai de munca si ii tii acolo, departe de oamenii cinstiti.

      Si fiindca stau acolo pe banii statului, adica ai nostri, eu i-as pune la munca.
      Vrei conditii decente si mancare ok, muncesti. Altfel, doar minimul de subzistenta.
      Am ajuns (din cauza psd-ului) sa investim mai mult in puscariasi decat in copii si studenti.

    • *le dai de munca

      Scuze, tastatura bate cand vrea ea.

    • @ MP
      Poti sa dai legi sa se faca 3 inchisori, dar avem bani? Asa e simplu de dat legi, dar finantare? E tot o decizie politica, de redristribuire a banilor. Vad ca nimeni nu vrea sa faca concret ceva.
      Aia cu „vrei mancare, munceste” sper ca e o gluma.
      Cum adica „am ajuns din cauza PSD-ului” sa investim bani in puscarii? Adica psd a bagat multi oameni la puscarii, ca apoi sa fie aglomeratie, sa aiba motiv de a construi noi puscarii? :)

    • Da, bani avem. Doar ca nu trebuie sifonati ci folositi cum trebuie,
      Si, chiar daca faci cu imprumuturi sau cu bani de la UE, tot ai avantaj mai mare sa tii in inchisoare infractorii decat pe strada.
      Toate statele investesc in spitale, inchisori, drumuri, etc. E ceva normal.

      Nu zic sa nu manance deloc, ci doar strictul necesar. Si un terci te tine in viata.
      Daca vrei ceva mai bun, munceste. Nu merita sa platesc eu impozite de juatate din salariu ca sa o duca ei bine.

      Inca ceva: nu i-a bagat psd in inchisoare, ci justitia. Sau mai bine zis, s-au bagat singuri cand au facut ilegalitati.

    • aditza, nici eu nu stiu daca unul d-asta scos din puscarie anticipat iti imprastie taratele din tartacuta face bine! poate da, poate nu! atat!

    • Aha. E bună logica ta. Dacă s-ar aplica (logica) ar însemna să nu mai existe eliberări condiționate. Sa fim siguri. Sau si mai bine. Uite ce idee am: sa interzicem circulația auto ca poate da maine peste tine o mașină. Asa stam linistiti. Zero masini, zero accidente.

    • Cred ca au fost destule victime ale celor eliberați mult prea devreme prin recursul compensatorii ca tu sa mai poți comenta în limitele decentei ca este o lege bună.

      Efectele se vad, fetite violate sau omorâte.

      Nu te supara, ești un bou sinistru.

  5. Eu cred ca guvernul Orban ar gresi daca ar da OUG dupa OUG sa repare ce au facut guvernele PSD, cand au dat OUG dupa OUG ca sa-si impuna interesele.

    Altfel, ce rost ar mai avea parlamentul, daca toate deciziile majore s-ar lua la nviel de guvern?

    Da, este frustrant pentru multi. Se asteptau ca vine guvernul nou si taie in carne vie, modifica legi prin oug etc. Ar fi vrut ca 3 ani de coruptie si psd sa fie stersi cu buretele in 3 saptamani. Ori ceva de genul.

  6. PSD si ALDE sunt in corzi, sa vina cu OUG/legi pentru primari in 2 tururi/recurs compensatoriu/pensii speciale + alte prioritati si sa vedem cine se opune in parlament. cand ai 65% din voturi in spate si un guvern prieten poti sa faci multe in primele 2 luni, problema este daca vor sau nu. scuza aia cu „noi nu dam OUG” nu prea tine daca tara arde cum au tot urlat in campanie.

  7. vad ca nimeni nu spune nimic despre referendumul in care s-au interzis OUG pe teme de justitie…. toti urla ca sa se deie OUG, asta dupa ce au votat DA la referendum….
    … vrem o tara ca afara ….

  8. lista de lucruri care trebuie făcută, lucruri pe care pnl și-a luat angajamentul că le face, e mult mai lungă, de la problema pensiilor speciale la primari aleși în două tururi și de la desființarea secției speciale la închiderea sifonăriei de bani publici numite pndl. nu e vorba deci de recursul compensatoriu (iar acesta, pur și simplu, trebuie să revină la forma adoptată de către guvernul cioloș, mult mai restrictivă în condițiile eliberării).

  9. penele s-a trezit la guvernare pentru ca din greseala a iesit faza cu dat jos dancila. E simplu.

  10. @marius
    Altul care se pricepe la fotbal: regula offside e de la început în fotbal, postul de libero a apărut peste 100 de ani. Și nu s-a desființat nici azi.
    Ce dracu emiți opinii daca despre fotbal nu știi nici măcar cat Becali.

  11. In sezonul 4 din man in the high castle e o replica foarte misto, ceva de genul „it’s easy to bring down a government, it’s much harder to become one”…

  12. Deficitu’care e deficit e mostenire de la Falcov si MiOrlando manevrati de Dracnea asta-i clar dar pe legile justitiei si alegeri in doua tururi trebuie sa gaseasca solutii desi se pare ca nu vor ca peneleului ii e bine si asa.

  13. Ultimul referendum ce interzice?

  14. *Am preluat puterea ca să aflati că nu e chiar așa de simplu…

    USRisti comenteaza…adica aia care n-au vrut la guvernare pentru ca astea le-ar fi pus in pericol procentele… si o armata de talibani au sarit sa-i apere, de parca ei n-ar fi tot romani si nu i-ar afecta in aceeasi masura.
    Caramitru…Plesoianu de la USR…

  15. Eu abia astept sa intre cu tunurile.
    Caramitru exhiba atata potential de divertisment incat e pacat ca nu are o vizibilitate mai mare
    Este acest Ianis Hagi care merita sa joace, nu sa stea pe banca

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile