Am făcut un pic de bullying online

…dar sunt în slujba binelui.

Situația1. Maimuțică în concedii multiple, ea fiind studentă. între obișnuitele poze în chiloți băga și valori, fete care o vorbesc pe la spate, ea a muncit să aibă, ea merită, bla bla-ul obișnuit. Am întrebat ceva simplu: cine a plătit concediul ăsta. De atunci a redus cu 90% postările pe instagram, că și-a dat și ea seama că e de rahat ce face.

Situația2. Maimuțică pretinzând că este viitoare nevastă, bascula continuu toate deserturile din toate localurile unde mergea, tot timpul “singură”. La un moment dat am întrebat cât i-a luat să gătească desertul ăla, mi-a zis că nu e gătit de ea si a priceput aluzia.

Oamenii au nevoie să le confirme cineva ca au un comportament toxic uneori. Că prietenii lor nu o să o fac, iar altora le e prea lene sau nu își găsesc cuvintele, iar ei în mintea lor, undeva într-un colțișor, au o urmă de îndoială, dar dacă nu le atrage nimeni atenția, îi dau înainte.

Nope, nu e ok sa te lauzi cu viața de luxoasă când nu produci tu banii ăia, în timp ce pretinzi că produci tu banii ăia. Nope, nu e ok să te lauzi cu ce ți-ai cumpărat din banii iubitului sau ai părinților, în timp ce pretinzi că tu ai job și produci bani de vacanțe și poșete. Nope, nu e ok să basculezi poze cu deserturi în timp ce tu nu știi să gătești.

Crezi că e, dar nu e.

202104254925202023

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

57 comentarii

  1. Ești sexist.

    00
  2. Ești sexist!

    00
  3. Esti sexi!

    00
  4. Hai că-i bine, dacă demersurile tale duc la conștientizări. Dacă-s reale și asumate, fac bine pe termen lung.

    00
  5. Ce sa inteleaga un cis white male despre problemele femeilor.

    00
  6. „Am incercat sa ajut oamenii si sa fac lumea un loc mai bun, dar tot ce am primit inapoi a fost rautate si dusmanie”

    Asta a zis Al Capone despre el insusi.

    Daca unul din cei mai mari gangsteri a crezut despre el ca nu face nimic gresit, crezi tu ca o fetiscana care crede ca face lumea mai buna te va crede pe tine ca face ceva gresit?

    Singurii oameni pe care poti cu adevarat sa ii influentezi sunt cei de langa tine si cei care te intreaba.

    00
    • Am citit mai demult intr-o carte de Dale Carnegie exact aceeasi concluzie: toti oamenii (inclusiv criminalii) cred in bunele lor intentii

      00
  7. Deci ai ajuns la varsta la care nu prea le mai poti babardi si le faci bullying online …😀

    00
  8. Vorbă de duh: ce face o bagaboantă nu pizda, nu fac 10 savanți cu mintea.
    De aici totul se subînțelege.
    Vedeți dumneavoastră, aici e diferența dintre o zdreanță proastă și o tipă isteață, asumată, căreia îi convine rolul de bagaboantă întreținută, care știe să profite și să își trăiască viața.
    Alea istețe știu ce sunt, își asumă rolul și merg pe burtă. Nu se arată pe Facebook, nu se arată pe Instagram, nu o dau din analul gândirii, nu o ard pe geagichi să vadă alții ce sunt ele. Pentru că știu, că dacă dispare p*la lu sponsorică, s-a dus dracu viața bună, s-a dus dracu luxul. Și știu asta. Și atunci îs fete discrete, nu bat la ochi.
    Pe când restul de țărăncuțe ajunse prima dată la poarta Eiffelului, încălțate din în șlapi, încep să arate, deși ele nu aveau bani nici de autobuz in București.
    Deprinderile astea de finețe se capătă în timp, de la alte cotârle experimentate sau este ceva nativ. Celor mai multe le lipsește așa ceva.
    De aia vedem toate babuinele împăiate pe Instagram și se vede pe ele că pozatul le ocupă tot timpul. Când să mai muncească, să facă o școală, să aibă grijă de casă?

    00
    • Dupa o noapte de pomina,o blonda statea beata ranga pe marginea unui trotuar la 6 dimineata,cu poalele ridicate.
      Se uita in jos,isi vede fofoloanca si ii spune:
      -Vezi,tu mi-ai adus tot ce am in viata.Masina,casa,blanuri,bijuterii,bani in cont.Dar si suparari si suferinta!
      In timp ce vorbea incepe sa sa pise.Blonda induiosata:
      -Nu,stai,nu plange ca nu te cert…

      00
  9. Pun pariu ca toată nevoia asta de validare o sa aducă pe termen lung numai belele.
    O sa vedem peste 20 de ani pi*de care nu mai au încredere absolut deloc in ele când își aduc aminte ce iubite și apreciate erau in tinerețe și cum au venit altele și le-au furat admiratorii.
    Nu o sa mai iasă din case.

    00
  10. You are doing god’s work dar nu poti sa pretinzi ca oamenii aia inteleg mesajul ca iti pot garanta ca nu il inteleg.

    00
  11. Acum – ce urmează sunt true stories.
    Acum niște ani am dat la sociologie. Licență. Așa – că-mi plăcea sociologie, nu pentru diplomă. Problema era că acolo dădeau cam toți cei care nu intrau la Psihologie – ăia cu medii sub 7. Așa se face că am avut colegi unul și unul.
    Tipul #1 se îmbrăca la patru ace. Așa – cum ai zice că s-ar îmbrăca Oscar Wilde, dar cu smartphone la rever în loc de floare. Mereu aranjat, ochelari cu ramă groasă cum poartă oamenii docți, 20 de anișori. Când discutai cu el discutai cu un tip galant și rafinat. Problema era că lucra la cinema. Era băiatul care făcea popcornul. Dacă te uitai la pozele lui de profil puteai să juri că e ceva milionar. Stăteam cu el la o cafea și vorbea cu alți colegi și-am aflat cum a auns el la facultate din satul lui ciudat: ”i-am zis la mami că nu vin la facultate dacă nu-mi ia apartament”. Așa că mami a pus agoniseala la bătaie și i-a luat băiatului apartament. Omul prost-bâtă, zero educație, zero cultură, folosea aceleași 300 de cuvinte de bază.
    Tipa #2 – la fel – fardată, tocuri, fuste mini. Strângea un iPhone cu ecranul crăpat să nu vedem că are ecranul crăpat. Am întrebat-o într-o zi de ce nu-și schimbă ecranul și s-a întors furioasă și-a ieșit din sala de curs. Lucra la Orange sau Vodafone. Când au scos-o la whiteboard și-a întrebat-o un prof cum definim conceptul de calitate a vieții a stat cu ochii în gol, a început să-și umfle încet obraii ca atunci când îți vine să vomiți și-a scuipat un ”b-bani”. Cam pe-acolo era fata cu IQ-ul, dar dacă o vedeai pe stradă jurai că e amanta unui interlop cu bani.
    Tipa #3 saluta civilizația tot de la sat. Cu haine cu blăniță, nelipsitul iPhone, pantofi la modă. Când începea să vorbească râdeau până și ceilalți. Accent de-ăla de om obișnuit cu brânza. La ea pe profil însă curgeau citatele cu și despre dragoste, importanța capului și a determinării în viață, dragostea nețărmuită față de mirosul cărții scrise. Fata avea dificultăți în a-și scrie numele corect.
    Tipul #4 a venit la ore pe la final de an, și-a trântit adidașii de marcă pe masă. Aveam să aflu de la el că nu dă pe la facultate deoarece i-a promis taică-su job în Germania iar el va merge să facă bani. Nu s-a mai dus – pandemie și ghinion. La ore stătea cu talpa pe marginea mesei și se legăna în scaun. Dacă-l soma cineva să lase averea opincilor os se conforma cu gestul omului plictisit și deranjat că trebuie să miște.
    Tipa #5 posta în weekenduri poze cu ea chefuind prin baruri scumpe. Trăia din bursa de ajutor social dar după pozele de pe Instagram ziceai că living la vida loca. Era obsedată să găsească un tip cu bani s-o lase gravidă. Efectiv numai despre asta vorbea, totul în termeni de ”să aibă casă și mașină”, nu în ton de ”aș vrea să fie înalt”.
    Și nu erau singuri. Cam aceeași era situația la secțiile de Asistență Socială, Resurse Umane – chestiile astea din Socio-Umane unde intri și cu media 6, ba mai rămân locuri berechet.
    Toți ăștia respirau pe gură și absolut toți aveau iPhone de 6000 de lei. Genul de oameni pe care dacă-i lași în mijloc de Brașov se așază confuzi pe prima bancă și după două zile îi găsește patrula pe jumătate morți de foame și rătăciți. Peste încă 10 ani vor fi fix acolo unde-s acum; cu puțin noroc.

    00
    • Acum niste ani in pandemie? Something doesnt add up

      00
    • @Alex: eu n-am scris ”acum niște ani în pandemie”. Recitește.

      00
    • Sa înțeleg ca definitoriu pentru maimutici este ifonul de 6000 roni?
      Atunci ăștia ca mine cu allview de 150 RON ce suntem, neanderthalieni sau australopiteci?
      Depinde de ce anume vrei de la viata. Dacă vrei sa îți trăiești viata pe Instagram, Facebook etc atunci e clar ca ai nevoie de ifon de 6000. Și fie te inrobesti la credit fie cauți sponsor. Numai ca sponsorul ala are privilegiul de a alege. Ce vrea și când vrea.

      00
    • Sa vezi cum era, probabil inca e, la ASE.

      Eu primul an de master am fost MIA. Asa ca prin anul doi pic la cursuri din pom.
      Era fostul domn ministru Voinea prof.
      Ajung tarziu, ma asez in spate si prind o discutie interesanta dintre „cei din banca intai” si tip.

      Voinea nu e prost, e viclean si avea si chef sa mistocareasca studenti care se cred buricul pamantului. Cred nu a existat context in care sa starnesc mai multa animozitate ca in acea zi. Efectiv stateam in ultima banca si lesinam de ras.

      Dupa ora un baiat cu fata si tinuta de interlop a tinut sa ma traga pe margine sa imi explice ca ce face el pentru relatiile economice dintre Rep. Moldova si Romania nu a facut nimeni! Sa nu imi permit sa rad de el ca nu e vorbitor nativ de romana, de parca de aia zicea prostii.

      Imediat dupa o gagicuta blondina cu tonus de secretara imi explica ca ea urmeaza sa fie sa ajunga general manager la HP, am ramas amici, ea nu e General Manager.

      Alta gagica mi-a zis in fata ca ma uraste ca din cauza mea nu a prins iubi loc la buget in aceeasi serie, si mie nici nu imi pasa.

      A fost un an amuzant. A culminat cu nedumerirea lor ca eu am primit recomandare sa raman in minister dupa stagii :)) si pe ei ii trimitea la plimbare.

      00
    • @alxzen: ooo – să vezi tu mârâit și priviri urâte după ce-am luat eu bursă de performanță în anul III. Bursa era cam 350 RON, dar eu publicasem anterior niște studii în niște reviste științifice așa că m-am încadrat la bursă de performanță – 1000 RON. Una efectiv nu m-a salutat tot anul. Am găsit scuipat pe geamul de la afișier, acolo unde era numele meu și cât primesc.
      Absolut normal că i-am trolat maxim anul ăla:
      La seminarii numai eu activam. Aveam vreo 38, profii – la fel. Eu citeam sociologie din plăcere, tinerii nu știau cine-a fost Marx. Așa că în anul II s-a creat obișnuința că doar eu răspund la întrebările puse ar restul stăteau pe telefon cât eu discutam două ore cu proful. Ei – după faza cu bursa am tăcut. Punea omul o întrebare, eu știam răspunsul dar tăceam zâmbind. Așa că-i soma pe ei șă răspundă iar ăștia erau pe lângă. Se creau momente de-alea lungi de tăcere stânjenitoare.
      La un examen copia una în rândul de lângă mine și tot examenul m-am uitat fix la ea, lol. Așa – cu capul într-o parte. Nu putea aia mișca nimic, că proful avea tendința să se uite și el la ea, să vadă la ce truda mă uit eu.
      La final de semestru I mi-a zis una într-un context anume că ”păi ce-ți pasă ție – tu ai bursă 1000 de lei”. Și-am corectat-o – ”1450, că am aplicat pentru și primit semestrul următor o bursă ocazională pentru merite deosebite în domeniul științific”. Așa – casual și inocent. Numai fețe încruntate pauza următoare. Sau întrebam pe câte unul – ”auzi – pe mâine avem de făcut referat din solidaritate organică sau și din solidaritatea mecanică a lui Durkheim?” Omul habar n-avea ce-l întreb. Had fun.

      00
    • asa e in tenis, mai ales la specializarile astea care in general sunt refugiu pentru prosti (Economie, sociologie)

      00
    • Eu nu pricep de ce ar fi un om invidios pe rezultatele academice ale altcuiva.
      @Razvan
      Rezultatele școlare obținute nu au venit din aer, ci cu un pic de efort intelectual și cu implicare.
      Am și eu în an câțiva cocleți, care sunt tare mândri că sunt la fără taxă, și că eu plus și-a din grupa mea, suntem toți la taxă.
      De parcă le-aș fi cerut eu să îmi demonstreze ceva. N-au prea înțeles ei că taxa aia plătită de mine, mă scutește de un stres legat de prezențe, implicare activă, chestii de activitate la laboratoare și seminarii. Dar na, fiecare cu ce vede.
      Genul ăsta de văcari i-am avut și acum 13 ani, când m-am apucat de prima facultate.
      Măcar aia erau sinceri și au venit la școală pentru diplome, fiind deja pe funcții unii din ei. Din cei care au terminat facultatea, unii au rămas gestionari, alții tot la spinare. S-au destins de restul plebeilor cu prin faptul că au scolioză cu studii superioare.

      00
    • @ Razvan T. Coloja- stiu ca stii, numa zic, poate esti luat cu treburi si nu esti atent… vezi ca de la ura la iubire nu e decat un pas… te trezesti ca le cazi cu tronc alora si isi fac statuie cu tine si o amplaseaza in vreun amfiteatru din ala de ati dat voi examene, ajungi idolul prostilor… ai grija, omule!

      00
    • @Epsilon: unde pot învăța și eu psihologie de-asta inferențială? Sună mișto. Și gluma e faină, ce-i drept.

      00
    • @ Razvan T. Coloja
      cheers mate!
      Nu stiu unde poti sa inveti din aia, eu am cautat pe google ce-i aia da’ nu mi-am dat seama unde s-ar putea studia. As paria ca se poate la Bucuresti! Sau nu! Dezvolt alt scenariu… se putea la Cluj inca de acu 10 ani, au renuntat insa cand au venit niste vremuri teribile, pline de provocari, si toti au devenit foarte ocupati cu dezvoltatul unor aplicatii care masoara gradul de satisfactie al utilizatorilor de automobile hibride dotate suplimentar si cu sistem GPL!

      00
    • @Epsilon: se prea poate că n-ai prins ironia din ultimul meu comentariu. Brb să aduc niște carioci.

      00
    • @ Razvan T. Coloja
      Scuze! Chiar am luat tot ce ai zis in serios, daca imi dadeam seama ca ai fost ironic probabil ca ma fâstăceam si tăceam ca un trafalet!

      00
    • @Epsilon: e ok – cu toții mai greșim. Ești aici să înveți, la urma urmei.

      00
    • @razvan.t.coloja complet off topic: acum cateva saptamani comentai de zor ca ce-i mai negru legat de pandemie abia urmeaza si o sa dea Romania in sapa de lemn. Tot in texte kilometrice la care te contrau oamenii ca faci pe desteptul. Eu comentez rar pe aici, dar voiam sa te intreb doar daca ti-a trecut panica sau inca astepti apocalipsa?

      00
    • Când au scos-o la whiteboard și-a întrebat-o un prof cum definim conceptul de calitate a vieții

      Care e răspunsul corect dat de profesor?

      00
    • @Phaff: ”calitatea vieții” definește o serie de factori precum starea de sănătate, situația materială, rețeaua socială, cultura, gradul de educație, familia, cuplul, mobilitatea socială, locul de muncă și altele. Factorii sunt interdependenți iar unii se influențează reciproc. De exemplu, accesul la bani și educație oferă o șansă mai mare a unui loc de muncă mai bine plătit. Rețeaua de cunoștințe și cultura facilitează mobilitatea socială (de ex. un alb cu ”pile” va avansa mai ușor în ierarhia socială decât un rrom fără ”pile”). Educația și situația materială duc și la o stare de sănătate mai bună. Cultura și familia influențează ideea de ”cuplu” (oamenii fără familie din anumite culturi au zero șanse să-și găsească partener).
      E greu de sintetizat într-o singură frază.

      00
    • Hmmm… cam leneș domnul profesor.
      A copiat ceva din internautul anglofon și le-a tradus printr-un filtru.

      00
    • Tu erai cam cel mai deștept și mai modest de pe-acolo, este?

      00
    • @Sorin: nu man; eu eram ăla de 38 care concura pentru bursă cu puști de 19 ani; eu citeam din plăcere, ei nu citeau sociologie nici din nevoie. Absolut normal că nu eu eram cel mai dăștept. Mi-au dat burse așa – pe criterii de lungime a părului.
      Când mai lași comentarii ironice vizitează raionul logică înainte. E adânc băgată în ADN-ul românului rușinea de a fi cel mai bun. Cumva, dacă afirmi că ai fost cel mai bun la o chestie apare mereu unul mai educat decât tine gata să-ți spună cât de nasol e că ”te lauzi”, cum ar trebui să fii umil (că ”așa se cade”) și cum el știe că minți. Te pune el la respect, să înveți data viitoare să ții capul plecat. Un fel de ”vezi că te altoim dacă îndrăznești să ieși din mediocritate”. A devenit crimă în România să afirmi că ești bun la ceva. Sar pe tine ca lăcustele legiuni de incapabili gata să te tragă înapoi, în mijlocul lor. Îți bat obrazul creștinește chipurile: cois, mai încet cu afirmațiile, că aci suntem în parohie unde toți suntem egali. N-am să pricep niciodată chestia asta: de ce când afirmi o chestie în ton de ”sunt primul” și-o poți și dovedi apare câte un tip de-ăsta crescut ortodoxește să te tragă de mânecă: ”păi ce faci vere? tu n-ai auzit de umilitate?”. Și se așteaptă să pleci barba rușinat în piept, că doar lumea nu funcționează prin progres ci pe baza unor reguli sociale de morală creștină: nu fă afirmații care deranează majoritatea, fii umil, fă-ți cruce, nu precurvi, toți suntem egali, ține post.
      Și cu mentalitatea asta vrei tu să înoți prin viață.
      Cois – îmi provoci scârbă.

      00
    • @ Razvan T. Coloja
      regretabila, zic, toata polemica asta… sa privim totusi partea pozitiva, cu totii avem de invatat ceva. Eu recunosc, trebuia sa o iau ca pe o oportunitate in dezvoltarea personala, sa imi definesc mai clar pozitionarea si sa imi materializez argumentatia intr-un mod propice!
      Da’ pan la urma ai prins ceva, ai ascuns salamu’, ai băgat porumbu’ in siloz?

      00
    • @Epsilon: tu numai nu pricepi, huh?

      00
  12. „nu e ok să basculezi poze cu deserturi în timp ce tu nu știi să gătești”

    E ok să pui poze cu topoare, când tu nu știi să faci un topor? E ok să faci review la mașini, în timp ce tu nu te pricepi la mașini?

    00
  13. Pe cand un pic de bullying si la barbati? Sau la “doamne” din show biz care se prezinta altfel decat sunt.
    Ridica si tu stacheta putin.

    00
  14. Eu as merge mai departe spunand ca nu e ok sa te lauzi in general ,chiar daca tot ce ai e facut pe barba ta.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile