Ne-am lămurit cu toții că PSD și serviciile secrete nu știu nimic despre nimic. Acești mari sforari și magicieni, care trag sfori și conduc din umbră…
Nimic. Nimeni nu zice/crede că a vrut PSD să ne arate cât de mare este pericolul extremist și a făcut manevre ca să nu intre în turul doi și să rămână de fapt la putere…
Nimic. Bun. Bine. Demisia.
deci acum stim ca in toate institutiile statului se lucreaza pe modul venit-incasat salariu-dat scroll pe tiktok-plecat. fara nicio exceptie.
Normal , doar se stie ca luna decembrie este ” scurta „‘!
Se merge si la formula 1 cu amantele este foarte stresant si complicat nu intelegeti voi
Nu suntem chiar așa. Nu că aș fi un exemplu de bune practici dar azi dimineață la 4 munceam.. Cp fpceam asta ca să nu poată spune vreunul din colegii care au timp de cafea-telefoane și mic înot pe facebook e irelevant.
La 8 eram in holul casei de pensii; erau o droaie de inse care reușeau să țină în mișcare fluxul de inși care veneau să verifice faptul că au depus prin poștă către adresa corectă cererea de recalculare, un Delguard care menținea deschis culoarul care duce către autoare de deces/indemnizații sociale..
Generalizarea asta cu bugetarii care stau e perdeaua care justifică in fiecare an veșnicul „atat se poate acum” cand isi negociază cei din privat salariile cu patronii & desigur la fel de veșnicul „atat se poate acum” cand insista sindicatele inca ramase sa forțeze guvernul să aplice legea salarizării unice.
@Doru: cum explici programul pana la ora 2 vinerea? În fiecare vineri? Dar punțile gratuite? Si lista poate continua…
@Ray
Să nu stricăm o întrebare frumoasă și de efect, dar pentru plecat vinerea la 14.00 se lucrează în celelalte zile cîte juma de oră în plus.
Nu, nu sînt bugetar…
@Marinel: adică lucrează luni-joi 8 ore jumătate, nu? Cu pauza de masă inclusă. Da, foarte corect.
@ray tu crezi că adoră cineva plecatul la ora 2 la final de săptămână? Sau zilele in care guvernul ne oferă ocazia de a sta acasă o zi in plus?
Pentru cei care au termene limită la lucrări asta inseamnă o accelerare a ritmului de lucru(cu stress și inerentele greșeli datorate oboselii) in intervalul de timp rămas, pentru ceilalți saptamani in care orarul de luni pana joi devine 8-17.
Nu conteaza ce stiu. Conteaza ca isi iau salariu, ca invart afaceri mari de tot, iar apoi au si pensii speciale.
Nu conteaza profesionalismul lor. Conteaza ca sunt noii boieri peste iobagii de noi.
Nu conteaza patriotismul lor real. Ei se confunda oricum cu „tara”. Tara sunt ei. Noi suntem buni doar sa le bagam la BuBu, in timp ce ne trag la mumu.
Nu-si da nimeni demisia. Efectiv, nu e nimeni care sa le-o ceara. Nimeni cu putere, that is.
Suntem, efectiv, o mica Rusie, iar ei sunt „siloviki” de peste noi.
Scapa cine poate.
True that.
La noi nu există instituția responsabilității pentru ceva. A demisiei – pe cale de consecință – nici atât.
Există, în schimb instituția incompetenței dublate de tupeu și de misecuvinism.
Nu, nu, nu, PSD trebuie sa-si rupa gatul la guvernare in cel putin urmatorii 2 ani! Ca o pisica pe care o bagi cu nasul in propriul rahat facut pe canapea!
De ce crezi ca s-ar intampla asta? Mai sunt si alte state cu 75% din pib datorie. Noi abia suntem pe la 52%, lux cum ar veni, mai e destul loc.
Ca sa nu ziceti ca n-am zis: https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-euro-indicators/w/2-22072024-ap
At the end of the first quarter of 2024, the general government gross debt to GDP ratio in the euro area (EA20) stood at 88.7%, compared with 88.2% at the end of the fourth quarter of 2023. In the EU, the ratio also increased from 81.5% to 82.0%.
Tu de ce crezi ca trage PSD sa bage la guvernare toate partidele? I-a lovit brusc generozitatea si spiritul Craciunului si s-au hotarat sa imparta spaga?
Peste nici un an o sa afli din nou cum USR-ul cu alea 2 ministere (probabil Tineret si Sport) a dus tara de rapa.
@Sorin am ras la tineret și sport 😂
Acum s-a ivit și ‘scuza’ perfecta pt a baga toate partidele la guvernare, PSDNL ajungând pe la <40%.
@Andrei: ce ignori tu si cei care dau exemplul asta e ca dobanzile la care se imprumuta Romania sunt de 2-3 ori mai mari decat ale tarilor din vest, deci datoria aia se rostogoleste cu viteza mult mai mare. Si ca aia au ajuns la 80% in 70 de ani, si cu PIB-ul stagnand in ultimii 10-15, in timp ce noi am ajuns la 50% in 30 de ani si cu PIB-ul crescand anual mai ceva ca Fat Frumos
@Sorin, eu nu am zis ca e bine, dar PSD nu are alt model de guvernare. De la 52% la 75% din PIB in 2 ani ar fi ceva oribil, dar nu m-ar surprinde. Imi vine in cap un singur lucru, discursul prefectului din Las Fierbinți: „baga ba mana pana la cot si fura pana nu mai ramane nimic, ca apoi vin ailalti si fura ei.”
„De ce crezi ca s-ar intampla asta? Mai sunt si alte state cu 75% din pib datorie. Noi abia suntem pe la 52%, lux cum ar veni, mai e destul loc.”
Cand ai dezechilibre majore, rechinii iti dau tarcoale, ca simt miros de sange. Daca nu faci corectii cand e liniste, situatia poate exploda rapid in cazul unei crize, cand economia scade. Pentru ca nu te mai crediteaza aia normali, te mai crediteaza doar „camatarii”. Pe dobanzi uriase. Se duce datoria la cer rapid.
Ma uit la evolutia datoriei publice a Greciei. In 1989: 60% din PIB. Fara griji. In 1993 – bum! 100% din PIB. In 4 ani de zile. La urmatoarea criza a fost si mai „frumos”. 2008 un pic peste 100% din PIB, in 2011 – 180% din PIB. In doar 3 ani.
Niciun stat normal la cap nu isi permite perioade lungi de timp cu deficite publice anuale de 7-8% din PIB, cum isi permite Romania lui Marcel. Nici macar USA.
@silicon_v, PSD just goes: hold my beer :))
Poate nu am fost bine înțeles, comentariul meu avea un singur sens: PSD nu trebuie lasat la guvernare pe ideea sa își rupa gatul, ca nu isi rupe nimic, ei fura tot si când nu va mai fi nimic de făcut se vor retrage cu visteria plina si noi vom plati.
Asta cu ”ei fură până nu mai rămâne nimic” este discutabil.
Bugetul se face în fiecare an , deci e de ”furat non-stop” , oricine ar veni….
Domnul primar Babaluta stie sa ii faca pe oameni sa iubeasca PSD-ul:
https://www.g4media.ro/controversata-taxa-de-dezvoltare-urbana-de-540-lei-pe-masina-fara-loc-de-parcare-in-sectorul-4-unicata-in-bucuresti-ce-ofera-primaria-sectorului-4-de-acesti-bani-opinia-unui-expert-in-mobilitate-u.html
Excelent :))
Zice domnu peisagist ” Spațiul public urban este o resursă comună, limitată, care trebuie gestionată în interesul tuturor locuitorilor, nu doar al unei categorii specifice. ” pai si pietoni sunt o categorie specifica jap impozit special, biciclistii sunt categorie speciala sunt destui oameni care nu pot sa mearga cu bicicleta jap impozit, jucatorii de sah pescarii si betivii sunt categorii speciale care ocupa spatiul public asa ca sa le dam impozite cat nu pot duce.
Ideea nici nu e rea in sine, aplicarea e ciobaneasca si probabil facuta special ca sa fie anulata in instanta. Asta e, s-a incercat, nu s-a reusit, inapoi la bordurici si bolarzi.
Imi pare rau ca o spun, dar sunteti naivi sa credeti ca nu stiau serviciile nimic
La fel cum nici Mossad nu stia de atacul maimutelor de pe 7 oct 2023
Știau și cu ce i-a ajutat că au știut? Tot cu chiloții în vine au fost surprinși pentru că au stat cu mâinile în sân
Din cât înțeleg, dacă luam exemplul sri, are doar rol informativ iar politicul are rol executiv. Tradus ar însemna că serviciile au informat, probabil – nu am de unde sa știu, dar nu s-a acționat mai departe. Dacă premisa de mai sus este adevărată înseamnă că tot ce vedem e un circ pt prosti, adică noi.
Campania electorala f slaba, non combatul lui Ciolacu la aflarea rezultatelor din turul 1, renumărarea voturilor ( care inițial ne-a dat emoții dar ulterior nu a schimbat nimic din rezultatele deja comunicate), anularea turului 1, oprit baietii aia cu mai nimic care cică veneau sa facă revolutie (sunt curios dacă sunam eu la 112 sa zic asta ce se intampla) par a fi parte dintr-un film al cărui scenariu a fost scris cu mult înainte de a începe alegerile prezidențiale.
Voi ce credeți?
@Cristi
Bănuiesc că realizează toată lume că nu mai discutam acum despre toate astea dacă BEC, subordonat AEP, nu invalida candidatura Dianei Ivanovici Șoșoacă? Partidul SOS a avut 7 % la parlamentare. Presupunând că toți cei care au votat acest partid ar fi votat cu Șoșoacă în primul tur la prezidențiale, Georgescu ar fi avut 16 %, rezultat din 23 (scor CG) – 7 (scor SOS). Am aproximat pentru simplificare. Ciolacu (19 %) și Lasconi (19 %) s-ar fi înjurat și s-ar fi scuipat până pe 6 decembrie, ceea ce ar fi fost o distracție inedită. Am fi aflat lucruri noi despre fiecare. Rezultă că AEP și BEC, sau poate doar șeful lor, au acționat deliberat în sensul împingerii gurului în turul 2, adică au fost loiale unor entități pe care le știm deja.
” PSD și serviciile secrete nu știu nimic despre nimic. Acești mari sforari și magicieni”
Nu, doar ne-am convins ca cine numara voturile si se ocupa cu redirectionarea voturilor de colo colo nu mai sunt la nivelul din anii 2000. Au mutat voturile in carca unui extremist ca sa se trezeasca la final Ciolacu pe locul 3 :))) si acum nimeni nu recunoaste manevra.
Serviciile nu au ce sa faca decat sa faca pe prostii. Cum ar fi sa iasa sa zica „da ba fratilor, suntem implicati peste tot, ce aveti de gand sa faceti in privinta asta?! sa iesiti la proteste, cine va scoate in strada ca „vocile din societatea civila” sunt baietii nostri, presa e noastra, cine va mobilieaza ?!”
Ne lamurim dupa cum se termina toata telenovela cu CG.
De acum stim ca toti cetatenii romani participa la viata politica pe modul exprimat opinia, fara sa investeasca efort si mai ales bani in sustinerea candidatului propriu. Cu extrem de putine exceptii.
Fix cum e cu sustinerea presei sau patiseriei de la colt. Daca nu tu atunci cine le da bani? Ca in final cine da banii e cel care dicteaza.
Acum finantarea partidelor si a candidatilor e formata din:
1. „subventii publice” – adica isi voteaza cati bani sa isi dea. Cetatentii nu au nimic ce sa zica aici, asa ca ciocul mic. (Aici multi ar comenta ca e din banii lor de taxe.. doar ca nu, nu au nimic de zis ei, au de zis doar cei care voteaza in Parlament).
2. „subventii catre media! – adica isi voteaza cati bani sa dea catre media. Cam toate primesc bani de la stat in diferite forme. Cetatentii nu au nimic ce sa zica aici, asa ca ciocul mic.
3. „subventii mai mult sau mai putin private” – fie candidatii isi finanteaza din „imprumuturi” campania fie cativa (putini) sponsori. Astia sunt cca 5-10.000 si cam atat. Cetatentii nu au nimic ce sa zica aici, asa ca ciocul mic.
4. contributii voluntare din partea membrilor de partid. Astia mai au ceva ce sa zica doar ca sunt putini si nu prea isi platesc cotizatia anuala.
Restul nu inteleg de ce comenteaza ca nu au ce sa aleaga. Candidatii propusi nu sunt pentru ei, sunt pentru cine chiar conteaza, adica aia care chiar vin cu bani.
In teorie in 2024 TOATE partidele au avut venituri de nivelul a 50-60 mil EUR, adica biscuiti. Adica poti sa cumperi TOATA campania electorala din Romania cu biscuiti. Atat conteaza patriotismul romanilor. Dincolo de vorbe (care sunt gratis) doar cateva mii de romani si bun bani pentru interesul lor. E ca si cum zici ca vrei o paine dar nu vrei sa platesti pentru ea, si cand o primesti te plangi ca nu e cum vrei sa fie.
Pentru tabele si exceluri am gasit asta: https://finantarepartide.ro/
„Piața biscuiților din România este evaluată, conform ultimelor date Euromonitor la peste 215 milioane de euro.”
Romanii considera de 4 ori mai valorosi biscuitii (printre altele) decat votul lor.
Tot pe subiectul asta cu alegerile … mi se pare interesanta asemanarea asta: cand angajatorilor nu le-a mai convenit piata libera din Romania in materie de forta de munca, au adus saraci din alte parti in loc sa mareasca salariile oferite; acum in politica se vorbeste de un candidat unic din turul 1 din partea PSD, PNL si USR sa nu iasa un candidat extremist … cum a ramas cu competitia care duce la progres? orice, mai putin sa se reformeze.
Libertatea pe piata fortei de munca inseamna ca romanii au putut da se angajeze unde au fost platiti mai bine.
Economia Romaniei nu poate duce salariile vestice, chestie pe care prea multa lume nu pare sa o inteleaga.
Apoi mai trebuie spus ca noi importam acum forta de munca “stabila”, nu tocmai ieftina, dar te poti baza pe ea.
In orasele mari nu gasesti sa angajezi nimic pe salarii medii (nu minime) si problema doi ramane ca nu poti fi sigur ca peste 2 zile mai raspunde la telefon. Nu e onproblrma daca ai 100 de angajati si iti lipsesc 2-3, dar daca ai 2-10 si iti lipsesc 1-3, deja e buba.
Somaj e in afara marilor orase, dar sa pierzi 2 ore/sens/zi cu transport, nu e funny deloc.
Pentru afacerile mici si medii costul fortei de munca e de departe cea mai mare problema.
Norocul astora a fost ca alegerile locale au fost in primavara si tot primarii lor au castigat.
Daca alegerile locale ar fi dupa cele prezidentiale de acum un procent considerabil de primarii ar avea steagul AUR deasupra. Si mai cred cu tarie ca acei primari care acuma sunt PSD sau PNL ar dezerta din partidele lor si ar candida din partea suveranilor.
Acela ar fi fost adevaratul dezastru al partidelor vechi, o hemoragie dureroasa a membrilor de partid din primarii si CJ-uri.
neah, la nivel local AUR nu e asa popular
Să știți de la mine, încă există vorbe care se fac asemenea afirmații la firul ierbii – „Alegerile din iunie 2024 trebuiesc anulate.”
Nu trebuie să mă credeți, persistați în discuție varianta asta: „Cum ar fi să se anuleze și alegerile din iunie 2024?” cu oamenii de la serviciu sau, dacă vă băgați în vorbe, cu străinii.
Pesemne, dacă nu v-ați prins de schema & nevoia PSD-PNL-UDMR cu acel candidat unic, totul este vorba să nu devină un președinte renegat/bătăuș și să desființeze parlamentul. Motivul? Exact, alte alegeri.
Mai adaugă cele din iunie 2024 și ai circul perfect până în 2027-2029.
Să înțeleg că se va plăti mult pe PR online da? Tiktok, mai ales.
OK.
Cineva bagă bățe și prin alte site-uri, varianta propagandei prin meme-uri.
Exemplu: https://www.tumblr.com/gloriouspirateobservation/769741892493639680
Voi credeati ca o sperietura si punem altii noi, din armata de de 20000 de specialisti?
Inertia sistemului e uriasa.
Poate ca statul ar avea nevoie de un soc precum CG, daca ar fi puternic, dar la noi ar fi rapid o dictatura nationalista.
E plin POT si AUR de combinatori si valutisti patrioti.
Ca peste tot in Romania, doar reactionam, nu actionam.
Iesiti din bula orasului.
La 20km de Bucuresti CG are suport 90%.
nu poti vorbi cu oamenii, asa de suparati sunt pe “domni”. Nu ai limbaj comun cu ei.
Ei stiu ca oricum sunt pacaliti, dar macar sa ramana cu satisfactia ca si noi astia “cu bani” suntem *****
Din ce vad eu e furie oarba impotriva celor din alianta Pro-Europeana si acei sustinatori ai lui CG nu ii intereseaza nimic mai mult decat sa ii vada pe Iohanis, Ciolacu si restul arestati si comdanati. Cand ma refer la condamnare mai constat ca nu ii vor doar la puscarie ci vor sa li se aplice pedepsea capitala, nu glumesc, asa imi dau de inteles astia cu CG-ul. Nu ai cum sa ii combati prin logica sau argumente, sunt foarte foarte suparati pe politicieni. Daca nu castiga cineva pro-european CG va face in asa fel sa le faca astora pe plac, ca nici ala nu e intreg la minte, dupa cum stim.
Acum serviciile au pe masa un dezastru, o Romania dezbinata si furioasa. Au beelit-o rau si doar o minune ar mai putea schimba ceva.
De la 20km de București încolo nu ar trebui sa mai trăiască nimeni, este numai și numai vina acelor oameni care nu înțeleg că satul sau orașul lor nu are motiv sa existe..
Dacă te încăpățânezi sa rămâi în locuri damnate la deșert și paragină, îți meriți soarta.
cam ai dreptate, oamenii sunt atat de orbiți de furie fata de partidele clasice ca nu vad in ce dictatura izolationista vor sa se arunce. De neinteles pentru mine ramane atitudinea celor din diaspora care ar fi putut intelege ceva din modul in care tara de adoptie le-a dat sa manance si le-a predat un pic de civilizatie. Nu i nimic ii asteptam pe toti acasa sa lucram la stupi cu albine romanesti si la casele lui Simion in Republica Crestin Ortodoxa Romania. Eventual cu Sosoaca prim ministru sa se sature de “suveranism”
Așa e bha Flat, ce idioți și corporatiștii aia care au plecat de la oraș, de la poluare , trafic , prețuri imense, la trăit în rural …
Când putem sa stam toți la urban, sa cumpărăm apartamente de super calitate de la frații Neacoita și interlopii lui Băluță…
Problema cea mai mare la alegerile astea a fost ca niciodata in 35 de ani de democratie clasa politica nu a fost atat de defazata fata de societate. Barometrele sociale unde indicau clar ca exista o stare de nemultumire in societate n-au fost luate in considerare de nici un candidat al partidelor clasice. Campaniile au fost gandite pe ideea mai da-le Nicule 100 de lei, campania asta electorala fiind extrem de anosta. Pe langa asta PSD fie a facut-o deliberat, fie au gresit cand au inceput sa forteze turul 2 intre Ciolacu si bau-bau semn ca lucrurile mergeau intr-o directie fireasca.
La polul opus candidatii extremisti/anti-sistem cum s-au marketat politic au avut o misiune oarecum simpla. Pur si simplu au capitalizat greselile facute de celelalte partide si nemultumirea sociala. Mai mult au facut acest lucru in altfel decat modul traditional te duceai la TV prin social media si vorbit cu oamenii de rand fara sa faca discriminari de vreun fel.
Din multe puncte de vedere se aseamana foarte mult cu ceea ce Trump a facut in SUA unde daca te uitai in presa clasica si pe facebook era facut ultimul om si detestat. In schimb daca intrai prin alte cotloane descopereai un pic ca nu este asa. Pe langa asta modul in care actioneaza acum statul prin institutiile sale nu este cu nimic mai diferit fata de ce s-a intamplat in 2016 imediat dupa ce Trump a fost ales. Ce-i drept la noi inca nu s-a ajuns in etapa cu fabricat dovezi si alte cele. Tot aici incadrez si mass-media clasica care ruleaza in gol si care nu pare sa fi invatat ceva din greselile facute de mass-media americana recent.
P.S. Descretizarea acelor rapoarte din partea serviciilor de informatii este o insulta adusa oricarui om cu o inteligenta peste medie. Nota aparte a facut-o STS care a prezentat cat se poate de bine situatia fara parti-prix-uri.
Cand politicienii „mainstream” se rup complet de realitate, isi fac loc populistii, ajutati eventual si de rusi (politica lor a fost mereu sa-i traga pe ceilalti in jos, ca sa urce ei e mai greu). Daca britanicii s-au aruncat la Brexit iar acum „ar fi dispusi sa accepte libera circulatie ca sa aiba acces la piata libera”, daca americanii s-au aruncat a doua oara(!) la Trump, doar ca sa afle ca „de fapt nu e sigur ca se vor reduce preturile”, ce sa astepti de la romanii nostri? Politicienii se complac in incompetenta si coruptie, presa e aservita complet, iar lumea traieste in foame si intuneric (la propriu si la figurat, ca nici cu educatia nu stam stralucit). Si toti refuzam sa invatam ceva din istorie.
Clasa conducătoare e rupta de clasa condusă, alegerile sunt cea mai bună dovadă.
Extrema se va promova la fel de convingător, poporul va fi din ce în ce mai nemulțumit, partidele frecventabile nu par să aibă vreo strategie funcțională.
Serviciile știau ce se întâmplă dar destinatarii informațiilor au preferat să nu reacționeze.
Cui profită pâcla asta electorală?! PSD și Iohannis.
PS Aștept să explice CCR și BEC cum au fost influențate prezidențialele de forțe malefice și actori statali iar parlamentarele nu au fost.
Personal întotdeauna am avut teoria asta (subiectivă de altfel) din tot ce am citit, văzut, observat de-a lungul anilor.
Că la noi serviciile sunt de fapt destul de incompetente, iar asta se ascunde în spatele misterului, și a faptului că au putere reală asupra pulimii.
Dacă eu sau tu, oameni de rând de nicăieri, oricând poate veni să ne însceneze ceva, să ne rezolve, să se miște chestii. Corect.
Dar dacă (doamne ferește) am fi genul de țară în care să se facă atentate serioase, de oameni bine pregătiți, organizați, ascunși, ar fi vai de curul nostru.
Iar ca dovadă avem FIX asta cu Georgescu. Omul a reușit să meargă pe sub radar 2 ani de zile, ca să ajungă DIRECT pe locul 1 la prezidențiale. Și chiar n-au știut nimic. Astea-s vrăjeli cum că ‘monitorizau’ situația. Dacă monitorizau, atunci a doua zi deja se convoca CSAT și aveam informațiile. Dar a durat 2 săptămâni pentru că de fapt atunci s-a pus în mișcare aparatul.
Îmi aduce aminte de vechea Securitate, care zicea Hodor că în ultimii ani, informările prezentate lui Ceaușescu erau de fapt extrase din ziare și din revistele din vest. Că spionii DIE erau ocupați cu afaceri. Deci fix ca azi: ))
N-a venit pe sub radar. E fix parte din schema serviciilor. A unei parti a serviciilor. Stiu, suna conspirationist sau cum vrei tu, dar asta e convingerea mea si concluzia la care am ajuns dupa toate astea. Pana la urma eu cred ca nici nu are atata „Rusie” in spate cat credem noi, ci e doar impins de unele dintre serviciile noastre.