all your base are belong to us!

traian
Zilele trecute, un coleg blogger ma intreba daca sunt prost ca votez cu Basescu sau nu sunt informat. Sunt conştient de anumite lucruri, care nu trebuiesc rostite, pentru ca ele sunt cunoscute. Eu cel putin aşa credeam. Dar se pare ca mai e nevoie de acest exercitiu, pentru ca generatia tânara are nevoie de indrumare.

Basescu e un preşedinte prost. E chel, râde ca vaca in papuşoi, nu are idee de politica externa, e un fel de Bush, putin mai inteligent, are relatii strânse cu securitatea, are un partidulet de buzunar, face populism ieftin, poarta caciuli ieftine, e prieten cu Becali, bea şi se urca la volan, are/avea un ginere care cânta prost, e inconjurat de fufe, nu are finete…

Sunt zeci de chestii care i se pot imputa preşedintelui suspendat Traian Basescu. Totuşi, eu vreau sa votez cu el! Conştient fiind ca e un preşedinte prost, vreau sa votez cu el! Asta ma face automat prost şi sinucigaş. Fie.

In 2004, la 24 de ani, am votat cu Băsescu. In cabina de alaturi, un comunist vota cu Nastase. Diferenta e ca eu inca mai speram atunci (şi inca mai sper) ca lucrurile pot merge bine şi ca putem deveni oameni, nu animale sau comunişti. Nu am votat cu destabilizatorul de guverne Traian Basescu, am votat pentru a nu mai avea inca 4 ani un guvern comunist. Am votat pentru a nu mai fi inca 4 ani ruşinea Europei, ca fiind cel mai prost popor din curte, neprimit in UE, neevoluat, corupt şi … pur şi simplu prost!

Pentru că asta s-ar fi intâmplat. Are cineva dubii ca am fi fost primiti in UE cu ginerele de demnitar comunist Nastase, sau cu tot aparatul corupt care l-ar fi adus PSDul? Hai sa cântarim o chestie, Rodica Stanoiu, care da fonduri Phare familiei şi acopera judecatori proşti şi corupti, şi Monica Macovei, onegista şi imbracata de la second-hand, dar incoruptibila şi pusa pe dat la gioale! Sau cu Hrebenciuc, Bivolaru, Cozmânca şi alte perle ale sistemului? Cine ar mai fi vrut inca 4 ani de portrete in stil comunist in toata tara cu tatucul Nastase? Sa zâmbeasca cult şi grasut de la inaltimea celor 100 de milioane de euro, avere personala estimata, in timp ce noi munceam pe salariul minim, in contul „grelei moşteniri cederiste”?
Nu, mersi!

Ăştia de acum nu sunt nici ei mai breji. Basescu şi-a bagat fratele in tot felul de combinatii, Videanu râde tâmp când câştiga Marmosim contracte aiurea, Boc e un imbecil fara o urma de carisma care l-ar valida ca lider, de Berceanu nu mai zic, Tariceanu are un partid de securişti, turnatori sau oligarhi. N-au facut aproape nimic 3 ani, in afara de a se certa pe algoritm şi ciolan. Ceea ce se intâmpla şi in ’96, nu suntem surprinşi. Şi atunci, PD şi PNL in guvernul „marii coalitii nationale”. Nu au invatat nimic atunci, nu vor invata nimic nici acum.

Diferenţa este însă că aştia fură mai puţin. Mai cu bun simţ. Nu ştiu dacă pentru ca sunt proşti şi nu ştiu sa fure sau pentru că sunt mai moderaţi. Dar fură mai puţin. Asta ar însemna, teoretic, că lucrurile merg mai bine. Şi, surprinzător, merg. Nu mai avem Stanoi şi Huze, nu mai avem preşuri numite DNA sau PNA, nu mai avem un partid de vampiri. Poate fură mai puţin că le e frică unii de alţii. Poate asta e.

Pe de alta parte, aş vrea sa fiu tâmpit, sa iau în considerare soluţii politice ca Vadim sau Becali. Dar nu sunt.

Nişte chestii de râsu/plânsu:
– De ce l-au suspendat pe Boureanu din PNL? Pentru că Valentina l-ar fi jignit pe Tăriceanu la o discutie despre modelling.
– Ce au trimis ăia care au votat cu PSDul în Parlament? Un porc!

ps: bloggerii care votează cu Basescu salută bloggerii care îl muşcă de cur, doar de dragul contractelor cu Mccann. Ăta e un bonus nespecificat în contract, nu? Nu e PR fin, cum vă place vouă să credeţi, e prostie!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

1 comentariu

  1. mda, comentariile la asta s-au dus pe pluta la ultimul update

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube