Alex Goagă (Wall-Street.ro) lovește din nou jurnalismul

Compania românească de jocuri multiplayer online MavenHut licențiază jocurile către o companie din afară. Nu mă pricep la jocuri și la modelul lor de business, să fie sănătoși. Să ne amuzăm însă cu jurnalismul de târlă făcut de Alex Goagă de la Wall-Street.ro

screencapture-goaga

Ce lipsește dintr-o știre cu titlul “MavenHut realizeaza cea mai mare tranzactie financiara din istoria industriei de gaming din Romania”? Exact: suma. Nicăieri în articolul despre cea mai mare tranzacție financiară nu e menționată suma.

Alex Goagă scrie pe IT de ani buni. Și e supărat pe mine că am râs de câteva ori de el că scrie tâmpenii după ureche, fără a înțelege prea bine domeniul despre care e plătit să scrie. Și nu doar că e supărat, ci mă și mușcă de fund uneori pentru că nu am ce face și râd de el. Zilele trecute mi-a dat-o decisiv, a întrebat-o pe o tipă de la un magazin online cum vede colaborarea cu bloggerii, dat fiind că aceștia sunt imaturi.

Și are dreptate. Un om matur nu râdea de el că are pene. Sau că, în loc să găsească un sinonim care să noteze importanța știrii fără să facă referire la sumă, a preferat să fie idiot. Gen “cea mai importantă tranzacție din gaming”. Sună grandios fără a crea așteptarea că vor exista sume în articol.

Știu, sunt rău când spun că un om care s-ar pricepe n-ar lucra la wall-street.ro pe un salariu de 400€.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

11 comentarii

  1. Mie imi plac analizele asupra efectelor unui proiect de lege in care nu apare macar link sau rezumat al respectivului proiect.

    00
    • Sau stiri despre efectele etc unei legi promulgate si publicate in monitorul oficial (nu una din anul in curs) fara a se indica nr legii/anul de aparitie. Daca as avea un euro pt fiecare situtie d-asta, as plati cateva rate.

      00
  2. NOU
    #3

    intra pe yoda.ro sa vezi jurnalism it ca la carte

    00
  3. Il cheama Alex Goagă, tot ce spune e anulat din start.

    00
  4. Nu zic că Alex Goagă știe cu IT-ul, dar în niciun articol pe care l-am citit referitor la Mavenhut și RockYou nu e menționată suma. Și asta pentru că „din păcate nu este menționată deloc valoarea” conform computerblog.

    Plus că nici pe site-ul RockYou nici pe cel al Mavenhut nu e trecut la „Press Room” nimic despre tranzacția asta.

    00
  5. „Alex Goagă scrie pe IT de ani buni. Și e supărat pe mine că am râs de câteva ori de el că scrie tâmpenii după ureche, fără a înțelege prea bine domeniul despre care e plătit să scrie”.

    „Nu mă pricep la jocuri și la modelul lor de business, să fie sănătoși”.

    De ce sa dam o informatie utila cand putem sa cautam paiul din ochii altora?

    00
  6. Păi având în vedere că nu s-au mai realizat asemenea tranzacții în industria românească de gaming, se poate să le fi dat pe 5€ și tot e „cea mai mare sumă”.

    Atlfel, este dubios: jocul cu care se laudau ca face catralioane pe zi/luna/an s-a vândut așa?

    Tare aș vrea să văd niște statistici detaliate cu DAU și de unde vin exact…, până la urmă jocul ala e un solitaire amărât, cât să rupi telefonul cu el?

    Pe de altă parte, aia care vând click-uri și like-uri de prin Bangladesh cât ar lua să-ti hosteze un bot micuț care știe sa joace Solitaire?…

    00
  7. Pai le-o fi fost rusine alora de la mavenhunt sa zica suma..dar pe de alta parte, daca nu se stie care e suma concret, cum se pot emite grade de comparatii „cea mai mare” „mai mare” si etc?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.