Albumul lui Michael Jackson?

James Marshall Hendrix a fost un artist de culoare care a revoluţionat muzica la jumătatea anilor ‘60. Cele 3 albume (“Are You Experienced”, “Axis: Bold as Love” şi “Electric Ladyland”) şi colecţia de hituri (“Smash Hits”) scoase în timpul vieţii au fost depăşite ca număr de albumele scoase după moartea sa. În jur de 30, pline de piese remixate şi de resturi de piese au apărut pe piaţă, încercând să lovească cu mediocritatea lor în măiestria celor patru albume originale semnate Hendrix.

Eddie Kramer, inginerul de sunet căruia i se datorează mare parte din magia albumelor, povestea că Hendrix era foarte dezordonat, lasând înregistrari prin tot felul de studiouri (“Jimi Hendrix Plays, Curtis Knight sings” e un asemenea exemplu). Tot el povestea, într-o biografie publicată în 1992 şi tradusă în 1998 la Nemira, că ar putea scoate câteva zeci de albume din bucăţi de piese rămase în urmă. Dar a făcut ce trebuia, strângând toate aceste resturi şi predându-le fundaţiei Hendrix, pentru a nu permite nimănui să scoată albume aiurea.

Ce se întâmplă acum cu Michael Jackson e asemănător. Albume grăbite, bucăţi de piese, nimic masterizat de artistul al cărui ultim album a fost în 1991. Toate mizeriile astea nu fac decât să îi ştirbească reputaţia. “Dangerous” a fost un album magistral. Nici ce a urmat nu e rău. Dar a scoate la două săptămâni un album şi un film nu arată decât lăcomia şi foamea unei familii de care Michael a fugit toată viaţa.

Haideţi să cumpărăm ultimele 10 albume Michael Jackson. Vor fi bune, în mod sigur. Dacă v-a plăcut Michael când trăia, în mod sigur vă va plăcea acum, că e mort, şi în mod sigur face muzică mai bună…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

15 comentarii

 1. Primul dintre cele doua discuri cuprinde cateva dintre cele mai cunoscute piese Michael Jackson, in versiunile originale, aranjate intocmai ca in filmul ce-l prezinta pe Regele Pop dansand pentru ultima data. CD-ul se incheie cu doua versiuni ale “This Is It”, piesa pe care backing-vocals-urile sunt asigurate de fratii Jackson si care, de altfel, incheie si filmul.

  Cel de-al doilea disc include versiuni nelansate pana acum ale unor piese clasice Michael Jackson, plus o emotionanta poezie – “Planet Earth” – citita de artist.

  Albumul mai contine si un booklet de 36 de pagini, cu numeroase fotografii care il infatiseaza pe Michael in timpul ultimelor sale repetitii.

  00
 2. Primul dintre cele doua discuri cuprinde cateva dintre cele mai cunoscute piese Michael Jackson, in versiunile originale, aranjate intocmai ca in filmul ce-l prezinta pe Regele Pop dansand pentru ultima data. CD-ul se incheie cu doua versiuni ale “This Is It”, piesa pe care backing-vocals-urile sunt asigurate de fratii Jackson si care, de altfel, incheie si filmul.

  Cel de-al doilea disc include versiuni nelansate pana acum ale unor piese clasice Michael Jackson, plus o emotionanta poezie – “Planet Earth” – citita de artist.

  Albumul mai contine si un booklet de 36 de pagini, cu numeroase fotografii care il infatiseaza pe Michael in timpul ultimelor sale repetitii.

  00
 3. ca si Michael, si Jimi a fost ucis de nehalitii ce stiau ca un artist rebel face mai multi bani sub pamint

  00
 4. Păcat doar că ai fost nevoit să-l pui pe Hendrix lângă Michael. Nu că nu ar merge, povestea este asemănătoare. Numai că Hendrix nu a avut părinţi care nu au muncit o singură zi în viaţa lor, avizi de bani şi disperaţi că nu are cine să-i mai ţină în puf.
  Păcat, nu merita aşa ceva, şi spun asta chiar dacă sunt departe de a-i fi fan.

  00
 5. da daca si-a inscenat moartea? 🙂

  00
 6. (Uau, o raza de sensibilitate razbate dintr-o inima de otel? – Glumesc, evident)
  Da, foamea de bani a familie l-a creat, foamea de bani a familiei l-a omorat. Ce se intampla acum este o rusine: aceeasi familie “mulgand” ultimii stropi de emotie si transformandu-i in bani

  00
 7. @Matei: am zis bine.

 8. Auzeam despre film zilele trecute şi mă gândeam, când naiba au avut ăştia timp să-l facă? Ştiu că suntem în secolul vitezei (sau ăla s-a încheiat? ) dar nici chiar aşa. Abia a fost omul înmormântat şi ei gata, scot filmul.

  00
 9. Eu de cand am vazut prima reclama la film am zis ca nu ma duc, de ce sa faca cacanarii aia bani pe seama lui? MJ e mort, mort va ramane si daca as da bani pentru film si alte albume ce vor iesi, le voi face un bine unor oameni care nu merita nici un scuipat.

  00
 10. Omul a fost un perfecționist. Din acest motiv melodiile lansate de el sunt și acum repere și vor suna bine mereu. ’This is it’ sună a demo, nu e la nivelul calitativ pe care MJ îl impunea! Ai dreptate Vali: familia lui pare că este dezorganizată și numai încurcături face după moartea lui. Îmi pare rău.

  00
 11. De acord cu Zoso. O singura obiectie: ultimul album de studio al lui MJ, cu piese originale, afost invincible, din 2001 😉

  00
 12. ooo…felicitari florin, pentru intrarea in prestigioasa familie a cocalarilor…Citeam zilele astea pe net 😀

  00
 13. Zoso,
  Te citesc de mult si nu am comentat niciodata pt ca, in general, posturile tale sint atit de la obiect si iti impartasesc parerile atit de mult incit nu mai are rost sa las un comment cu: ai dreptate, asa e sau altceva asemanator.
  Cu postul asta mi-ai adus bucurie in suflet. Multumesc!
  Ce imi place la tine e ca incerci sa ne deschizi capul. Nu ma refer la postarea de fata, zic asa, in general.
  Despre Michael acum. De curind am descoperit “Invincible”. Il ascult zilnic. La “Speechless” mi-au dat lacrimile. Baietii mei, desi marisori, se uita ciudat: saraca, mama!
  Sper sa-i transform in fani (la scoala insa din telefoanele colegilor lor urla manelele).
  Nu stiu ce ai de gind in viitor dar pentru una ca mine, blogul tau e chiar important. Nu prea inteleg mare lucru din lupta ta cu X si Y din online (inteleg ca esti un fel de haiduc si ca vrei dreptate) dar la posturile generale subscriu in totalitate.
  Iti doresc numai bine si inca o data multumesc!

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.