Die Aktuelle Lage, 31octombrie

Am citit toate știrile cu minorii care conduceau mașina pe drumurile publice cu peste 150 la oră și nicăieri nu am văzut, rasist fiind, cu ce se ocupă părinții, de își permit X6le ăla. Nu neapărat un CUI, dar așa, general, domeniul de activitate.

DNSC declarând că noi nu avem ferme de trolli pe teritoriul României este o altă dovadă că instituția asta este inutilă. Pentru cititorii mai tineri, fermele astea au apărut pe vremea lui Miron Mitrea, odată cu penetrarea internetului în România. Minim 10 ani. Sun stenograme pe tema asta. Dar noroc cu DNSC.

Excelentă sublinierea lui CTP: PSD i-a băgat pe listele pentru parlamentare pe doi dintre isteții de la Colectiv, după care a cerut, pios, un moment de reculegere.

Tot în zona asta, aritmetica parlementară este corectă, dar eu nu văd o continuare a guvernării PSD-PNL. Cred ca unii din teritoriu vor trece la PSD, că oricum au aceleași apucături, și „ideea” de PNL va merge  către alte zări, pentru că momentan nu mai are tracțiune în forma în care este. Nu mai este al doilea partid al țării, e doar o balama  PSD. Nu mai e jucător, e doar rezervă scoasă ca să fie făcută de râs.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

50 comentarii

  1. pnl=psd=aceeași mizerie

    Comentariu apreciat.1506
    • pnl=psd=udmr aceeași mizerie născută din FSN-ul iliescian. De acolo pleacă miasma proletar capitalistă. Dar va pieri pe limba ei.

      Comentariu apreciat.314
  2. Citiți ultimul paragraf al textului lui CTP și cutremurați-vă…

    Comentariu apreciat.565
    • E realitatea pura… ce e asa cutremurator ?
      Asta e dorinta romanilor.
      Jumatate din popor se identifica sau vor sa ajunga ca respectivii.

      262
    • NOU
      #5

      Viitorul.

      152
    • Sunt prea tânăr că sa mă fi interesat politica înainte de 2012-2014 sa zicem, dar pot cei mai înțelepti sa confirme că PSD a câștigat toate alegerile parlamentare de după ’89?
      Întreb aici că poate mai sunt și alții în situația mea.

      Indecis. Tu ce zici?266
    • Si ca sa nu fiu carnat:
      90: FSN (Iliescu)
      92: FDSN (= FSN = PSD)
      96: CDR ( Conventia Democrata Romana; lideri: Constantinescu, Corneliu Coposu; alianta creata ca opoziție față FSN)

      2000: PDSR (egsact, PSD)
      04: Uniunea Națională PSD+PUR (PUR = Partidul Conservator; Fondator: Dan Voiculescu)
      08: PSD + PC (amuzant ca PC/PUR a iesit din alianta cu PSD chiar din 2004 ca sa ii regasim impreuna)

      12: USL (PSD + PNL-PC)
      16: PSD
      20: PSD
      24: ??

      Comentariu apreciat.435
    • @Alex
      PSD a avut intodeauna cele mai multe voturi. Cin a fasot batut a fost fiindca s-a creat o coalitie de alte partide. Asta spune CTP. Ca individual ca partid PSD a cistigat fiecare alegere. Asta e partea scarry.

      Comentariu apreciat.441
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1574
    • @Alex: PSD a pierdut doar europarlamentarele din 2019. Atunci l-au mazilit pe Dragnea imediat dupa alegeri, nici n-au incercat sa o ascunda. Pe 26 mai au fost alegerile, pe 27 mai l-au bagat la racoare… PNL 27%, PSD 22%…

      253
    • 24: !! (PSD)

      Alegem traditional, cu mestesug, aceeasi mizerie de 34 ani.

      Comentariu apreciat.335
    • @Sorin, @heto
      era vorba de alegerile PARLAMENTARE, despre asta zice CTP in articol, despre asta intreb si eu cateva comentarii mai sus.
      Ce zice @me mai sus e adevarat : ” individual ca partid PSD a cistigat fiecare alegere (PARLAMENTARE)”.

      PSD a pierdut PARLAMENTARELE o singura data in ’96 in fata CDR, alianta din care au facut parte de-a lungul timpului (9-10 ani) vreo 11 partide si 6 partide in ’96.
      Dar PSD a avut mai multe voturi decat orice alt partid luat individual la toate alegerile PARLEMENTARE.

      Comentariu apreciat.301
    • Slabe șanse să se schimbe ceva la alegeri pînă nu mor majoritatea din cei care au fost în cîmpul muncii dinainte de loviluție.

      Indecis. Tu ce zici?1819
    • EDIT:
      si in 2008 alianta din care facea parte PSD a pierdut:

      Deputati:
      Alianța PSD+PC (PSD, PC) – 114
      Partidul Democrat Liberal (PDL) – 115

      Senat:
      Alianța PSD+PC (PSD, PC) – 49
      Partidul Democrat Liberal (PDL) – 51

      Am luat primul partid/alianta mentionata pe wiki, fara sa imi dau seama ca in 2008 nu sunt ordonate dupa numarul de voturi.
      My bad.

      97
    • @Herr H
      Problema nu este ca PSD castiga alegerile de 30 de ani incoace. Problema este ca PSD in anii pe care i-au petrecut la putere nu au putut lasa ceva bun mai departe. Pur si simplu interesul lor a fost cum sa mai fiu in parlament sau la putere si-n urmatorul ciclu electoral. Chestia asta o vezi in judetele din Romania in care PSD castiga detasat alegerile. Sunt judete care sunt efectiv pe moarte pentru ca perspective reale nu prea sunt, iar daca ar trebui sa se sustina singure fara interventia de la bugetul de stat, multe ar intra in faliment.
      In Romania se merge mult din inertie, iar clasa politica s-a obisnuit cu asta si-si doreste prelungirea status-quo-ului la infinit. Problema este ca intram intr-o era mult mai violenta, mult mai dura, iar smenurile de valutist pe care actuala clasa politica ni le propune nu prea merg. Pur si simplu elita politica actuala este fosta caratoare de mapa din anii comunismului si ai tranzitiei, nu poate sa gandeasca si sa articuleze niste idei.

      Comentariu apreciat.311
    • @marinel Am mai explicat logica prin care devii votant PSD: ajungi la pensie, descoperi deodata ca ai pensia undeva la 55% din ultimul venit net, ca nu sunt toti medici si corporatisti care sa aiba venituri pasive, observi ca toate partidele te ignora dar cumva si-ar dori sa le votezi, doar PSD promite cresterea pensiilor. Poate votezi cu partidul din care face parte primarul daca esti multumit de el, dar altfel optiunea e clara.

      177
    • @Sorin-P
      tu spui că vei vota răul cel mai mic, nu?
      paradoxul este că răul cel mai mic va face prăpădul cel mai mare. Asta este partea cea mai scary.
      să spui că Ciolacu este decent este meh când el spune doar ce vrea să fie auzit de către public și se contrazice în ce spune cam la 4-5-6 luni.

      pentru tineri PDL care a corupt la bază PNL-ul actual și îl va ingropa , are evoluția asta : FSN–PD–PDL–PNL

      cel mai corect dacă PSD și PNL fuzionează avem reîntregit după 35 de ani FSN sau cum ar spune modelul meu , Corneliu Coposu: „Blestemul României ar fi ca după 20-25 de ani FSN să se afle şi la stânga, şi la dreapta eşichierului politic“

      163
    • @bucuresci

      Eu am spus că Ciucă s-a prezentat decent la dezbateri, nu Ciolacu. Am spus că Ciolacu are șanse, dar eu cred că Ciucă va fi noul președinte și că n-ar fi rău. Nu știu care e răul cel mai mic, știu care e cel mai mare. Și nu am spus cu cine votez. Nici nu voi spune.

      21
    • NOU
      #19

      @Asdad2005 esti naiv daca zici ca PSD n-a putut lasa ceva mai bun mai departe in astia 20-30 de ani. Au lasat foarte foarte … foarte bine pentru ei si cumetrii lor, nu e vizibil pentru pulime, dar crede-ma, clubul de la Monaco e doar tip of the iceberg pentru ce PSD a reusit sa creeze sau sa continue de pe vremea comunistilor.

      31
  3. > DNSC declarând că noi nu avem ferme de trolli

    Pai nu s-a mai auzit nimic de baietii aia care au fugit cand i-a vazut cineva cu saci plini de cartele sim. Deci daca nu s-a mai auzit nimic, nu exista, nu? Un sac plin de cartele sim face deranj daca nu se uita nimeni la el? *cri, cri*

    Indecis. Tu ce zici?273
  4. Penelistii sunt doar niste pesedisti mai prosti.

    Comentariu apreciat.722
  5. Cu siguranta unii politisti stiau de ala care isi lasa copiii sa conduca. Dar s-au sesizat doar in momentul in care informatia s-a viralizat.

    Comentariu apreciat.660
  6. Pai nu o sa mai fie posibila o guvernare psd-pnl (doar psd si pnl) pentru ca amandoua nu fac >50% (si aici e de la pnl, deoarece scorul psd o sa fie acelasi, dar pnl daca pupa 15%, sa cante ca Orban)

    201
    • PSD + PNL + UDMR + minoritari + ceva partid(e) nou infiintat(e) afiliat(e) PSD/PNL > 50%
      prove me wrong

      183
    • @Alex: eu am zis doar psd-pnl cum e acum :)

      112
    • Corect, corect :D, it’s on me.
      La ce scor scoate PNL nu m-ar mira ca PSD sa faca majoritate si fara ei.

      191
    • @Alex

      Sau doar PSD+UDMR+dezertori de la PNL+dezertori de la AUR+minorități. Ca să fie „stabilitate”. Da, dezertorii din alte partide pot forma niște partidulețe apărute după ploaia de alegeri, că avem deja modelul verificat (chiar, ce mai știți de Oprea?).

      161
    • @Sorin-P: sau asa :)) eu sunt curios de Aur si mi-e sa nu fie un fel de PP-DD si dupa alegeri sa se duca la PSD juma de partid

      200
    • De la AUR vor pleca fix câți or să fie nevoie pt majoritate, fie absorbiți în PSD, fie electroni liberi.
      Termenul în DEX: traseist.
      Denumirea comună: curvă.

      Comentariu apreciat.371
    • Întrebare pt @pixel dar și ceilalți:
      Traseiștii își iau locul din parlament cu ei?
      De ex. Xulescu de la AUR și-a câștigat locul in parlament se muta ipotetic (doar ipotetic, da?) la PSD, PSD va avea cu un om în plus în parlament și aur cu unul in minus?

      Cred că întrebarea poate fi reformulată prin : la parlamentare votam omul sau partidul?

      34
    • Raspund tot eu:
      tldr: parlamentarul isi pastreaza mandatul si locul in parlament si se transfera indirect catre noul partid. De aici si controversa ‘migratiei politice’.

      despre mandat reprezentativ vs imperativ:

      Un mandat reprezentativ, cum e cel din România, oferă parlamentarilor libertatea de a vota și acționa după propria conștiință și judecată, chiar dacă asta ar însemna să se distanțeze de partidul lor. Parlamentarul este reprezentantul întregii națiuni, nu doar al unui grup anume, și nu poate fi demis sau obligat să își piardă mandatul pentru că își schimbă poziția politică sau partidul.

      In schimb, un mandat imperativ ar însemna că un parlamentar este strict obligat să urmeze instrucțiunile și poziția partidului sau a electoratului care l-a ales, iar dacă nu respectă această linie, ar putea pierde mandatul. Practic, ar avea un mandat direct controlat de partid sau de alegători.

      100
    • La alegeri votăm partidul.
      Partidul formează listele.
      Partidul poate alege un om cu notorietate pentru a ridica lista.
      Exemplu: Rareș Bogdan.

      Nu numai oamenii sunt traseiști și partidele fac același lucru.
      Exemplu: PNL: vom lupta împotriva PSD, dați-ne votul.
      Faptul că un om părăsește un partid pentru altul nu e neapărat un lucru negativ.
      Dacă Raluca Turcan părăsea PNL după ce Ludovic Orban a sugerat că și-a construit cariera pe canapea ar fi fost un lucru de laudă.

      Ca să rezum: nu poți să interzici prin lege defectele de caracter, poți cel mult să nu votezi curve.

      210
  7. Probabil sunt les hommes de le Garoy Geloo Dimanche, deci nu putem comenta ca suntem rasisti.

    Comentariu apreciat.432
  8. Eu țin minte vremurile când troli = comentarii pe youtube, comentarii pe hotnews, comentarii la articolele de pe cancan, libertatea, etc.

    Facebook era în stadiile incipiente.

    Alte vremuri. Tinerețe :))

    152
    • Yuval Noah Harari „Dacă majoritatea vocilor dintr-o conversație aparțin agenților non-umani, precum boții și algoritmii, democrația se prăbușește.O idee pentru a ajuta la protejarea democrației este de a interzice falsificarea ființelor umane, la fel cum interzicem falsificarea banilor. Înainte de ascensiunea IA, era imposibil să creezi oameni falși, așa că nimeni nu s-a deranjat să interzică acest lucru. Acum lumea este inundată de oameni falși – boți care se prefac că sunt oameni – ceea ce este unul dintre motivele cheie pentru care oamenii nu mai pot avea încredere unii în alții și nu mai pot purta o conversație. Guvernele ar trebui să interzică acest lucru. Dacă cineva se plânge că astfel de măsuri încalcă libertatea de exprimare, ar trebui să-i fie amintit că boții nu au libertatea de exprimare – doar oamenii au drepturi.”

      Comentariu apreciat.261
    • > Înainte de ascensiunea IA, era imposibil să creezi oameni falși

      De aia e bine sa lasam expertii in scris sa scrie, iar expertii in „calculatoare” sa calculatoreasca. Asa gogomanie mare n-am mai auzit de mult.

      415
    • Andrei, nu stiu de ce iti da lumea jos-vot..

      36
    • In era fluencerilor, cine e popular intr-un domeniu e asociat cu experienta peste tot. Omul scrie frumos, dar daca te pricepi pe o bucatica uite ca gasesti gogomanii mari cat casa. Oh well.

      03
  9. Trolii analogici, umani, aunfost la mare cautare in alegerile precedente.
    Acum batalia este pe TV, facebook si prin comentarii, acolo inde mai exista.
    Impactul lor e 0.

    Despre acesti boti, sunt ca Optimus de la Tesla, adica de fapt nu exista, mai ales in limba romana.

    Pana una alta, parlamentarele sunt real mult mai importante decat prezidentialele, dar patosul e la prezidentiale.

    82
  10. Nu este exclus ca ideea de PNL să se unească cu ideea de USR pentru a rămâne în continuare la 10%. După cum nu exclud ca să apară un Partid al Interesului Național care să guverneze cu PSD, format din parlamentari PNL/AUR/SOS.

    91
    • Romania a fost acaparata complet de caracatita PSD + PNL. Aveti de ales: furati impreuna cu ei sau lasati-va furati de ei in timp ce le cersiti mila.

      20
  11. Aritmetica electorala e destul de clara: 30% PSD + 20% PNL + 20% „nebuni” = 70%, o majoritate confortabila pentru un viitor asa cum a fost si trecutul, daca nu mai rau. Oamenii care-si doresc ceva mai bun pt. Romania sunt cam 10%. Restul pana la 100% e reprezentat de cetatenii turmentati sau de cei carora nu le pasa.

    10
  12. Liberalii n-au inteles nimic din greselile intaiului gropar al PNL, Crin Antonescu.

    Clar e nevoie de o deratizare in partid, combinata cu o exorcizare. O sa devina o alternativa la furaciosi si cleptomani numai dupa ce scapa de toti ticalosii mari si mici din partid. Adica un cod de etica real si de care sa se tina.

    10

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile