Ajutor: sunet la filme pe TV

Ajutați un om cu probleme la matematică și nu numai.

Un Xiaomi Stick se leagă la un Toshiba non smart ca să ruleze filme de pe un NAS. Filmele se aud foarte încet, la programe TV e de ajuns volumul la 20, la filme urcă la 90 ca să se audă decent. Luat soundbar, ieșire audio prin jack 3.5mm, se aude chiar mai încet.

Soluții?

confused-nedumerit-probleme

Image by benzoix on Freepik

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

23 comentarii

  1. Salut,

    Am gasit comentariul acesta pe Emag. Poate te ajuta:

    De la început sonorul este foarte slab, am conectat la sistem 5+1, a mers ceva mai tare, dar insuficient de tare, fata de volumul TV lui neconectat la mediaplayer, după o luna nu mai funcționează sonorul, știe careva dacă e de la mediaplayer, sau este vorba de o setare din telecomanda?
    PS: sonorul TV lui merge perfect când închid mediaplayer ul.
    Am găsit rezolvarea după o zi, trebuie conectat prin BLUETOOTH, acum merge foarte bine sonorul, se merita achizitia😊

    • Si mai e un comentariu:
      „Apesi simultan back si volum+”

    • Conectarea directa prin Bluetooth este o solutie de compromis, cel putin pentru mine, deoarece daca folosesti tv-ul ca si post de radio nu o sa functioneze sistemul de sunet 5+1 decat daca schimbi sursa, si boxa se poate conecta si la telefon .. etc. Solutia cea mai bune, cel putin pt mine a fost ca sunetul de pe stick sa plece prin hdmi video catre tv si bara de sunet e contectata direct la tv.

  2. Si inca una:
    „Va zic ceva interesant.
    se pare ca cineva „de la sursa” se uita pe comentariile de pe emag.
    ieri am primit un update la sistemul de operare (ieri a aparut notificarea si i-am dat sa-l instaleze) care a rezolvat cateva din problemele raportate de mine:
    – bluetooth-ul pare sa functioneze normal acum, si cu mouse, si cu casti, si cu telecomanda originala
    – am dezactivat permanent aplicatia galagioasa, acum butonul ala nu mai face nimic
    – chromecast a inceput sa functioneze normal
    aparent problemele nu erau hardware ci software.”

  3. Am avut aceeasi problema. Dupa mult digging singura rezolvare este e sa folosesti butonul de google assist de pe telecomanda si sa ii spui „volume to maximum” in timpul filmului.
    Si iti intra intr-o setare care nu e disponibila din meniu. Teoretic aceasta setare exista la configurarea sticului dar nu stiu din ce cauze trece pe automat pe low dupa configurare.

  4. NOU
    #6

    Boxa pe bluetooth, eu asa folosesc la fire tv stick.

  5. Cochetam cu ideea de a-mi lua unul, insa m-ati convins: sunt prea batran pentru asta. Pentru inca putin imi iau un chromecast cu google tv.

    • Am 2 bucati si sunt ultra multumit. Unul HD si unul 4k. Ca sa ma intelegi, unul e pus pe un LG smart ..ca e varza sistemul smart iar chromecastul rupe.

      Le am pe alea albe cu telecomanda. Citeste ce am scris aici.

  6. scuze, ma uit la incoronarea lui Charles cel Clapaug

  7. Nu mai bine audio prin HDMI? E calitate mai bună, decât prin jack de 3.5 sau BT.

  8. Nu mai rula filme din nas 😀

  9. Problema pare sa fie sunetul encodat 5.1. Cand ii faci decodare stereo pierde din volum. Daca are toshiba ala o iesire optica sau coaxiala, conecteaza asa sound bar-ul.

  10. La mine a fost asa: la setarea initiala a stickului, imi cere sa activez HDMI CEC, pentru a putea controla volumul TV-ului din telecomanda stickului (+power on/off). Cumva la mine n-a mers procesul asta, si cauza problema pe care o descrii aici. Solutia a fost sa re-imperechez telecomanda cu stickul si sa dau skip la pasul cu power on/off/volum, partea proasta e ca acum folosesc doua telecomenzi cand as fi putut folosi una singura.

  11. Conteaza si playerul pe care il folosesti, dar in mare problema este urmatoarea… Filmele – mai ales cele recente, sunt „in jur de” surround, destul de putine doar stereo. Acum nu stiu la ce filme te uiti tu si ce formate, iti spun din experientele mele + solutie propusa la sfarsit. Formatul de sunet 5.1 inseamna ca are un amount de sunet care trebuie sa iasa pe fiecare canal separat, in total sa ajunga la un anume volum. Sounds stupid initial, dar gandeste-te ca arunca niste impuscaturi in stanga spate si niste elicoptere in dreapta, si astea in nici unul din celelalte canale. Unele playere (recomand VLC, personal, sau si mai bine daca poti, KODI) stiu sa faca „downmix” adica sa incerce sa iti combine X canale in cate ii spui tu sau cate poate. Kodi in mod specific are sa ii zici cate canale ai ca output si dupa aia se descurca el, software + are optiunea „maintain original volume on downmix”.

    Inca un aspect sau doua inainte sa trec la solutia pe care as propune-o eu. Filmul are un format video si unul audio. Cateodata, mai ales MKVurile au multiple formate audio in container gen 5.1 en, 5.1 it, 2.0 en, 5.1 commentary – you get the gist. Aia ar fi rezolvarea simpla, cu un player care iti permita sa alegi stream source, VLC/Kodi si DACA MKVul sau fisierul tau are si un stereo.

    Al doilea aspect – 5.1 specifica doar CATE canale sunt, streamul audio 5.1 tot trebuie sa fie „decodat” de ceva, software sau hardware (si nu cred ca sticul ala stie foarte multe). Daca TVul tau nu stie de DTS sau Dolby surround (cele mai populare) etc, in cea mai buna varianta iti scuipa ceva downmixed, varianta cea mai uzuala insa, nu reda nimic. Un soundbar (usually) are mai multe formate pe care le suporta, si ia putin din load de pe tv, adica ai avea hardware decoding in soundbar, trimite mai departe video si lasi TVul sa isi faca treaba. Eu de exemplu asa am facut. (pune si tu modelul de soundbar sa ne dam cu parerea).

    In mod normal ma uit la conectica si la codecs pe rtings punct com, dar nu am gasit modelul tau tv, insa in specs din linkul pcgarage, zice ca are output stereo, ceea ce banuiam, si mai jos la „suport sunet DTS” zice „DTS HD si DTS True surround”. Acum, unele streams sunt DTS, unele sunt DOLBY, unele…in fine – zic ca la descriere trebuia sa zica codec suport, si care, aici iti zice „codec DTS” support (subcategorie), si care alea. Still something. Vezi in stilul asta ce stie soundbarul.

    Practic rezumat la ce am zis mai sus ca solutie se face la modul urmator : tu acum ai stick>>tv>>soundbar. Schimba in stick>>soundbar>>tv. Soundbarul primeste streamul, decodeaza partea audio, passthrough la partea video. In TV ca sursa pui soundbarul pe care il legi prin HDMI(vezi input TV daca scrie cumva HDMI eArc sau ceva de genul ca o sa poti controla volumul dintr-o singura telecomanda) ca nu are cum sa dea video prin jack 3.5.
    Asta presupune ca soundbarul tau are video passthrough – majoritata au, dar depinde de model, please specify.

    Eu am cautat soundbarul meu sa faca specific 4k passthrough ca asta ma interesa, sunt multe SB care faca 1080 maxim.

    Good luck, stiu ca am scris mult, sper sa ma fi facut inteles, intreaba daca e ceva specific peste care am sarit sau nu se intelege.

  12. În primul rând sunetul ar trebui să iasă din el în format digital nu analog, ca să nu depinzi de capabilitățile device-ului.

    HDMI, spdif, optic, din astea.
    Varianta 2, unde depinde de tv, scoți sunet de la tv la soundbar tot prin ceva media digital. Hdmi, optic, depinde de fiecare televizor.

    De exemplu dacă legi soundbar direct la TV prin ce îl legi? Ar trebui tot așa să meargă și de la stick la tv și de la tv la soundbar. Am văzut că la TV ai ieșire optic, dacă legi așa soundbarul la tv nu merge OK?

    Eu așa aveam niște boxe genius 5.1 alea old school de mdf faimoase. Televizorul avea ieșire optică pe care am dus-o la o jucărie ce era pe post de DAC și trimitea mai departe la boxe cu mufele alea jack/rca.

  13. Solutie, arunca chinezaria aia plina de spyware si malware ( call to home suspecte rau verificabile cu un pi-hole sau ad-guard ) la gunoi si cumpara un Android Box pe bune care ca pe langa ca are toate certificarile la zi pentru Netflix, Prime, etc, continut HDR , Dolby si Chomecast TV ( Nu Android TV, deci ultima versiune ). Intre un Chromecast TV 4k sau un nVidia Shield. Rezolvi si multe probleme de compatibilitate.

  14. Sunt paralel cu toata tehnica asta. Am si eu niste intrebari daca ma puteti ajuta:
    1. Care e mai bun ? Xiaomi stick sau chromecast ? Sunt/fac acelasi lucru sau sunt diferite ?
    2. Cum pot sa verific sigur daca merge pe tv meu ? Am cautat putin pe google si am vazut ca imi trebuie hdmi cu nush ce port. Am 2 hdmi la tv ( samsung )dar nu stiu ce port are exact
    Vreau sa ma uit la netflix, prime, hbo si nba prin nba app

  15. Dupa ce rezolvi problema asta, mai baga niste recenzii la filme faine. Sau ce ai mai vzut in ultima vreme. Ca n-ai mai facut de mult ;-)

  16. Eu am un xiaomi de vreo 2 ano. Pus direct in tv pe hdmi. Sunetul merge foarte bine. Deci cred ca e ceva de soft sau hdmi-ul in care e băgat in televizor e mai vechi. Nu 4.1 sau la cât a mai ajuns acum. Dacă conectarea e prin cablu poate sa fie de la cablu. Dar nu ai scris cum e conectat stick-ul la tv.

  17. Am avut fix problema asta, solutia a fost google assistant „OK Google, set volume 100 percent”, telecomanda era setata in modul in care poate controla volumul la TV si volumul din Android era la minim.

  18. Pentru cultura mea: cum dai play la filme efectiv ?
    Ai un media server pe NAS, sau direct de pe network share ?
    Si cu ce dau play, ai instalat vruen app sau face stick-ul out-of-the-box asta ?

  19. Hop și eu offtopic, știu că sunt mulți care se pricep aici. Conectez un laptop macbook air m1 la smart tv prin airplay, deschid un film care rulează impecabil pe laptop, iar pe TV merge în reluare! Am încercat și cu alt tv, mult mai performant, la fel face!

    Mulțumesc anticipat, domnilor!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile