Ajutor cu două chestii

Am scriptul ăsta de Gmail care îmi face fonturile peste tot la fel. Pentru că știți cum e, ar fi stupid să existe așa ceva by default, și fiecare om scrie mailul cu ce fonturi vrea. Este opțiunea aia cu „default body text”, dar nu mă ajută.

Eh, de când a pus AI pe emailuri, când scriu un email îmi apare fontul mic și diferit. Ori nu am nimerit eu clasa div-ului, „.fl”, ori se întâmplă ceva. HALP!


Am următoarea linie de comandă în HandBrakeCLI

d:\1.mp4″ -o „d:\1.converted.mp4” –preset „Fast 1080p30” –optimize

Problema este că îmi apare în command prompt ditai mămăliga. Nu am găsit pe nicăieri ceva de genul „debug off” sau „supress erorrs. HALP!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

40 comentarii

  1. Ti-as spune sa reinstalezi Windowsul dar haterii o sa zica ca ma bag in seama.

    Comentariu apreciat.894
    • Te bagi in seamă!

      (Ți-am dat mânuță verde – singurul motiv pentru comentariul meu este că au reapărut mânuțele! Ioi, ce bine-i cu mânuțe peste tot!)

      Comentariu apreciat.484
    • Au dispărut mânuțele? Ioi de când n-am mai dat p-aci!

      11
  2. Eu nu ma pricep, dar iti recomand sa intrebi un blogher de IT, poate te indruma.

    Comentariu apreciat.613
  3. nu exista —quiet sau loglevel ceva?
    output.mp4 2> nul nu merge?

    ai intrebat si chatgpt?

    200
  4. –verbose=0 sau –verbosity=0?

    110
  5. Ai ajuns la mana IT-stilor!

    Comentariu apreciat.741
  6. Nu e offtipic, am 42 de ani, inginer și va cer un ajutor: de unde sa încep și eu cu ceva tutoriale sa înțeleg cod. Adică.. baza e aceeași C++?! :) Adică, am YT, dar la un search de „basics of coding, introduction in coding, etc” fiecare film are o alta abordare și nu sunt unitare. Sper sa nu fie un subiect prea generalist, dar undeva trebuie sa încep…de unde? Cu ce?

    171
    • Pe vremea tineretii mele, erau foarte bune cartile tip “thinking in java”, “thinking in c++”.
      In scoala am mai facut ceva programare obiectuala, algoritmi in programare etc-depinde ce intelegi prin “cod” si ce vrei sa faci cu el.

      80
    • Pluralsight sau na tutoriale de pe Pluralsight downloadate. Wink wink.

      81
    • Seriile for dummies dacă mai există. On the other, cel mai bine înveți construind ceva concret, o aplicație cap coadă. În principiu sunt 3 stadii:
      1) Monkey sees, monkey does. Asta Reprezintă în momentul de față cam 70-75% din „programatorii” români. Mai concret, copiezi cod de undeva și-l pui în ce faci tu.
      2) Începi să modifici codul copiat, te prinzi unde și de ce dă erori, poți să-l folosești și în alte contexte.
      3) Înțelegi ce copiai înainte și poți să-l scrii tu de mână fără să mai apelezi la stackoverflow & rest. Înțelegi ce prostii îți dă ceatgipiti și că e un simplu LMGTFY și poți să corectezi ce primești sau să ajungi la o sursă corectă.

      97
    • There is only one way and that is the hard way. Fără glumă, cărțile/cursurile lui Zed sînt ce trebuie.

    • W3 schools e bun, te învață de la 0

      30
    • Pe site-ul w3 schools ai noțiuni de baza. Și canalul Crusadev pe you tube

      30
    • Ce as face eu (desi experienta mea nu e mare)? Parcurs o singura data un curs basic apoi project based.De asemenea invata putin cum sa faci debugging.

      Project based: Gandeste-te la un proiectel cat de cat util (nu “Hello world” ceva simplut si poate util, sa zicem ceva home automation in Python) si apoi incearca sa il implementezi. Sau poate full stack si faci ceva cu interfata GUI. Ideea e ca atunci cand ai o problema reala, te gandesti sau cauti solutii pe problema reala. “Am nevoie de bani sa platesc chiria luna viitoare” nu teorie obosita “sa ne gandim daca am avea o suma si in timp apar riscuri si vine un factor extern…”. O sa te lovesti de multe blocaje pe care le vei rezolva pe parcurs. Daca ai o idee si incerci maindeparte sa il vinzi sau marketezi, ar fi si mai bine. Faci cont de github, comiti modificari, faci peoiectelul public, folosesti contul de github in interviuri, aduce un plus mare pe langa un simplu CV. Dezavantajul e ca prima data codul va fi cam gunoi, neoptimizat, nefolosit best standards, dar macar ai ceva util facut pentru primul proiect, pe parcurs inveti standarde si tehnologii mai bune

      10
    • Recomandarea mea este sa nu incepi cu C++. De pe Internet vei invata C++98 apoi afli ca intre timp au aparut C++11, C++14, C++17, C++20 si C++23. Move semantics, universal references, structured binding, CTAD, RAII, RTTI, problema diamantului, interfete, polimorfism static la compilare, polimorfism dinamic la runtime, function overloading vs function overriding, coroutine, copy elision, etc. Si nici macar nu am intrat in Standard Template Library.

      100
    • CS50 de la Harvard. O găsești pe net, in fiecare an incep clase unde ai teme etc. Îți pune bazele calumea.
      Începi de la bit și byte, C, după ceva html/js, Python după parcă.
      Eu zic că măcar partea de C sa o faci, indiferent pe ce te duci după.

      40
    • Dacă aș fi Vali as lua comentariul lui Gustav și l-as face un post separat. Mult mai util (datorită celor care au răspuns întrebării)decât influencer (not)fun

      10
  7. Incearca la HandBrake:

    v, –verbose[=number] Be verbose (optional argument: logging level)

    Te poti juca cu numerele si vezi daca iti mai polueaza asa terminalul.

    43
  8. Aia cu „bagă-ți Linux!” s-a dat?

    162
  9. Dificila soluția la #1. Clasele alea sunt generate si nu sunt aceleasi in fiecare email deci cam dificil de targetat. Mai rau e ca dimensiunile custom la font vin cu style inline si nu-l poti suprascrie cum incerci in scriptul ala.

    41
  10. La 1. încerc un răspuns în orb, nu am activat AI-ul la GMail, aparent trebuie să ai nușce subscription. Pas. Dacă clasa bucății respective e corectă (poți încerca multiple drafturi să vezi dacă generează același nume) atunci ”ceva” forțează precedența, oricât bagi tu !important. Asta poate fi

    – există o regulă mai ”strictă”. De exemplu .c1>.c2 e mai strictă decât .c2. Vezi în devtools la styles ce reguli ai pe elementul respectiv și încearcă să le suprascrii pe toate

    – un style pe ”id”, partea aia de autocomplete generată de AI e unică la un moment dat, deci poate avea sens să aibă și ”id”, nu doar ”class”, dacă are trebuie să adaugi și #id -ul în listă

    – style-ul bucății respective poate fi dinamic injectat în pagină de fiecare dată. Puțin probabil, dar dacă e așa, nu cred că ai ce face în cazul ăsta

    31
  11. Imi dau si eu cu parerea :)
    Nu se sincronizeaza sunetul cu imaginea , pot fi drivere vechi la placa video sau ceva audio . NU dati cu pietre :)

    21
  12. Start > Settings > Accessibility > Magnifier

    00
  13. Ceva simplu si pt problema 2?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile