Adi Apostol, fostul meu coleg de la MPI, a scris un articol. Am făcut un exercitiu si am cautat titlul său pe google. Rezultatul este foarte misto: El nu apare deloc in rezultate, in schimb apare econsultant.ro, care e o mizerie de agregator fără nici un conţinut, dar cu reclame.
Sigur, Adsense se laudă că nu permite aşa ceva, dar realitatea îi contrazice.
Mizeriile astea de siteuri exista pentru ca Google nu are nici un interes sa le inchida. Dimpotriva, daca reclamele cu Adsense se vand atunci ei sunt multumiti. Nu vreau sa spamez insa este un articol foarte bun pe tema asta aici:
Mă gândesc că poate băiatul ăsta a scris articolul și imediat a fost preluat de agregator. Să zicem că a mai durat o oră până când google l-a indexat și poate că google a intrat mai întâi pe site-ul agregatorului. Prin urmare băiatul ăsta de fu coleg cu tine la MPI a fost considerat de google plagiator. Deci nu are de ce să apară.
Eu mă gândesc așa… mai bine scrie articolul, îl chemăm pe google (îi dăm un ping ceva), așteptăm să vină să îl indexeze (în timpul ăsta nu dăm articolul decât la boții de google), și după 1 oră (considerând că google și-a făcut treaba) facem publish la publicul larg.
În rest ce să zic… metoda veche. IP-ul scrapperului embedded în articol și apoi ban. Presupun că mai sunt și alte tehnici să verifici scrapperii.
Am observat şi eu asta în perioada în care postam pe agregatoare. Atunci când postam pe FTW tot timpul apărea articolul de pe el mai sus în căutări decât cel de la mine de pe blog.
Bine, acolo era introducerea voită a articolelor.
sunt curios cat la suta din cititorii tai sunt interesati de articole gen ala e spammer, aia spammeaza, agregatoarele sunt rele, seceleanu, gusti roman, .
@Bogdan pe mine si alte sute de mii care intra, ca daca ne enerva nu mai avea trafic.Tu ce scrii sa te citeasca lumea?
Zoso, explice-le : Nu vrei, nu citesti.. nu intri sa te plangi
Haters……
Si cum se face ca la mine dupa aceleasi cuvinte cautate apare in prima pozitie ca aici ?
„Zoso, explica-le” :)) buna asta, poate te baga in seama. spuneam doar ca un procent foarte mare de articole intereseaza, probabil, foarte putini oameni care intra aici si razboiul pare mai degraba personal, sau, in fine, nu e pentru toti profanii. acum…poate ma insel, zoso are statisticile, nu eu. normal ca omul scrie ce vrea pe blog, faceam doar o observatie.
@Bogdan: in egală măsură, pe alţii nu interesează poveştile mele de şoferie, pe alţii nu ii intereseaza politica şi asa mai departe.
E total incorect ca un agregator sa iasa in fata sursei orginale in cautari.
Se pare ca cei de la google stiu de problema si incearca s-o rezolve:
https://news.googleblog.com/2017/11/credit-where-credit-is-due.html
Plus de asta, un blogger scrie ce vrea el, ce e relevant pentru el, nu pentru anumite procente. Ulterior, oamenii citesc sau nu, e o tara libera si un serviciu oferit gratuit
Eu sper ca cica.ro si digg.ro sa nu intre in categoria agregatoarelor de mai sus.
@Bogdan
Dacă ai avea un link la nume, poate ai înțelege.
Vad ca site-ul in cauza ofera o lista a blog-urilor urmarite, dar nu si o modalitate transparenta de a cere „neindexarea”.
Totusi nu fura intreg articolul si dau credit (cu link) autorului …
@Jonathan: nici eu nu îţi fur toti banii, ci doar pe cei din portofel. şi ma laud la prietenii meu că ti-am luat banii.
@zoso
– ma mira ca ofera si acea lista, si cred ca cine insista sa fie „dezindexat” o poate face
– dupa parerea mea Google ar trebui sa-si dea seama ca originalul e altundeva din moment ce site-ul prezinta doar o frantura. De ce totusi apare acest site in fata … multe de povestit. Cred ca in timp blog-ul va ramane cu un link valid si in timp va urca peste agregator la respectiva cautare
– doar prin faptul ca ai pus numele site-ului respectiv in titlul tau i-ai facut o mare favoare si il ajuti sa apara in fata fostului tau coleg, desi nu e link Google vede acest fapt ca o referinta …