Ador schemele astea…

“nu vreau eu să vând momentan, să vândă ei și mai vedem”

202303101310223434

 

Știu de o fază unde o fabrică voia să se extindă, a negociat cu proprietarii terenurilor sume, toți urmau să primească, la vremea aia, echivalentul unui apartament cu 2 camere sau a unui sedan cu de toate. Se decide ora și ziua, se duc toți la notar, și ultimul refuză să semneze. Că lasă, nu vinde el acum, mai vedem. Dar, știți, nu se poate fără, fabrica, chestii. Neah. Au trecut 15 ani. Terenul ăla valorează acum cât sedanul ăla vechi de 15 ani.

De asta zic, le-am văzut de prea multe ori. Popular, se numește românism sau “pusul cu fundul în potecă”. Cum sunt românii ăia care se pun în calea autostrăzilor sau șoselelor.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

54 comentarii

 1. aka drept de veto

  Indecis. Tu ce zici?5757
  • aka sa fi prost. Sau frustrat. Vrei sa arati ca esti cineva, cineva care conteaza si tot ce faci e nimic!

   Indecis. Tu ce zici?5958
  • Povestea lui Vali e de un teren care in 15 ani a pierdut foarte mult din valoare. Am un caz exact invers. S-a vandut pe foarte putin, cu trei semnaturi ale mostenitorilor, o casa cu teren in centrul unui oras mic. Dupa 25 de ani numai terenul ala valoreaza 1000x. E greu sa spui cine e prost si cine nu. In cazul pe care il stiu eu, toti cei trei mostenitori care au semnat au fost prosti.

   Comentariu apreciat.16734
  • Bunicului meu ia fost retrocedata o casa in piața romană. A vindut-o prin ani 90 cu 15000 de mărci. Nu a vb cu nici cu tatăl meu, nici cu unchiul meu, nici cu mine. A povestit după aceea ca ii era frica ca vin ruși si mai bine vrabia din mâna decât pla…

   Comentariu apreciat.7910
  • what is in the hand is not a lie.

  • …mda, acum „am voie“ să platesc impozitul la Bellu vreo 2000 de lei pe an…

   Sorry ptr nervi, am băut ceva vin…

   244
  • AlexF puteai sa îl incinerezi, sa „donezi” locul de veci din Bellu. Așa poate că-ți scoteai partea din apartament.

   154
  • Nu pot. Poate fiul meu va fi prost crescutul care nu va avea datori imaginare unor persoane moarte care au același nume de familie si va vinde scriptele. Pe mine m-au futut ai mei că tradiție si pla.

   226
  • @AlexF
   Sa fii sigur ca fiul va uita de inaintasul lui din Bellu, pe urma fiul sau fiica lui nici macar nu or sa isi ocupe memoria RAM cu asa ceva , eventual gasesc niste poze vechi si se amuza, iar daca mai ma duc o generatie in viitor ..faceti voi calculele.
   Schema asta este valabila pentru toti, exceptie fac aia cu sange regal.

   185
  • AlexF, eu zic sa stai linistit, retrocedarea aia s-a facut dupa ce a venit in baiat si i-a pus pe masa hartia de „cedare a drepturilor litigioase”. Nu semna, nu primea nimic, eventual sansa de a sta multi ani prin purgatoriul tribunalelor in drumul spre Belu.

   186
  • @AlexF – cred ca acum acea casa de 15.000 de marci germane era vreo 3 milioane €

   16
 2. DIn câte știu dacă ăia cumulat au mai mult de 2 trimi din părți se poate vinde tot și cel care nu vrea primește proporțional, evident.

  E mai anevoios dar se poate.

  Indecis. Tu ce zici?3329
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 160
  • Lol nu.

   Promulgarea legilor
   Legea se trimite, spre promulgare, Preşedintelui României. Promulgarea se face în termen de cel mult 20 de zile de la primire. Înainte de promulgare, Preşedintele poate cere Parlamentului, o singură dată, reexaminarea legii. Dacă Preşedintele a cerut reexaminarea legii ori dacă s-a cerut verificarea constituţionalităţii ei, promulgarea se face în cel mult 10 zile de la primirea legii adoptate după reexaminare sau de la primirea deciziei Curţii Constituţionale, prin care i s-a confirmat constituţionalitatea. (Articolul 77 – Constituţia României).

   Comentariu apreciat.291
  • ca om care a trecut prin asta si unul din vanzatori s-a ridicat de la masa si a plecat, iti zic sigur ca nu se poate, notarul a ridicat din umeri si aia a fost

  • Situatia se rezolva in instanta,nu poti bloca vinzarea.
   Se vinde bunul si se impart banii conform procentelor din mostenire.

   1810
  • @Manu144x, n-am auzit în viața mea de asta. Am terminat Facultatea de Drept și profesez în domeniu de cca 17 ani.

   Comentariu apreciat.426
  • Știe și manu ca nu e adevărat dar a spus-o pentru a obține un efect dramatic! Este avocatul celor care vor sa vândă și îl intimidează pe „ghimpe”. Well done!!

   La subiect, și eu sunt în asentiment cu voi, adică fraier. Nici eu nu m-as pune contra vântului sau calculelor în excel (ca văzusem unul pe aici care făcea „bisnis ” planu). Dar ma uitam puțin la taica-meu… el a fost ghimpe de când se știe. Și i-a ieșit de fiecare data! La moșteniri nu voia sa vândă cu tot cârdul, si-a vândut pana la urma partea mai scump decât ceilalți. Ajunsesem sa ne certam și noi cu el ca nu îl înțelegeam de ce este asa încăpățânat. Când toți vecinii lui vindeau hectarul de agricol cu 2-3000 eur, el a vândut cu 20000. De ce? Pentru ca nu a vrut sa fie fraierit. S-a interesat, nu i-a lăsat pe cei de la asociație sa se înțeleagă cu cei de la primărie și sa ii dea terenul pe la marginea tarlalei ci acolo unde era de fapt. Și rămânând ca ghimpele, ca să comaseze aia tarlaua, au dat cât nu făcea terenul.
   Asa ca nu știu ce sa zic… de la caz la caz, poate ca mai merita și sa nu fi de acord cu ceilalți.

   Comentariu apreciat.4818
 3. Cât de retardat poți sa fii? „nu vreau sa ii împiedic” dar nu vând cota mea dintr-un întreg…
  Analfabet funcțional.

  Comentariu apreciat.10333
  • disonanta cognitiva

   Indecis. Tu ce zici?1817
  • Cred că unii oameni efectiv nu înțeleg conceptul de proprietate comună.

   E ca și cum 5 oameni dețin un măr. 4 vor să vândă mărul, unul nu vrea să vândă felia lui „eu nu-i împiedic pe ceilalți să-și vândă feliile, doar nu vreau s-o vând acum pe a mea”.

   Bă…. nici nu știu cum să-i zic, că nu vreau să jignesc nici vreun animal, nici persoanele cu dizabilități mentale reale… cumpărătorul vrea un măr întreg, nu niște felii.

   Indecis. Tu ce zici?2523
  • Daca era coios cumpara partile rudelor si vindea/pastra proprietatea cand/cat ar fi vrut. Asa e doar o lepra santajista care crede ca partea lui valoreaza mai mult.
   Varianta cand nu ai bani e sa iei un evaluator, casele valoreaza x, terenul y, a cincea parte ar fi z metri patrati din teren. Te intelegi cu rudele, alegi o bucata de parcela cand faci iesirea din indiviziune, astfel vei ramane proprietar pe ceva. Dar probabil el vrea si casa, si teren si bani daca se poate.

   Indecis. Tu ce zici?3210
  • AB, Poti lipi de proprietatea ta si 4 hectare, nu neaparat 5, daca hectarul 5 e la marginea care nu te intereseaza. Dizabilitatile alea mentale pe care le vezi la altii s-ar putea sa nu fie neaparat la ei, if you know what I mean. Deci nu, nu merge comparatia cu marul intreg in cazul asta. Merge in supermarket, cand cumperi mere la reducere.

   Indecis. Tu ce zici?1121
  • AB, partea misto, si pe care cred ca nimeni se aici nu o intelege cu adevarat, e ca proprietatea aia in comun nu e pe „felii”.

   daca tai o felie din marul ala, fiecare din cei 5 va fi proprietar de 20% din acea felie. si daca tai felia in 5, fiecare va fi proprietar pe 20% din fiecare bucata. si tot asa…

   172
  • @Thebblack, proprietatea comună e de mai multe tipuri și ce zici tu e unul din ele, dar, în principiu, cam ai ai dreptate.

   70
  • e cea mai intalnita, si aproape exclusiv in situatii de succesiune sau partaj.

   30
  • @Bosulean, teoretic ai dreptate, dar ăla zice de 1 teren (probabil fără casă) și 2 case (probabil fiecare cu o bucățică de curte).
   pe ce putem pariu că el consideră că partea lui e o bucățică din teren și câte o cameră din fiecare casă?!
   vinde tu așa ceva! cumpără tu așa ceva!
   pe ce punem pariu că ăla ar urla ca sfârtecat de cleștii inchiziției dacă ceilalți moștenitori i-ar zice ”ia tu cea mai mare parte din teren/ia tu terenul, noi casele, vindem casele, rămâi cu terenul și pace bună”?!

   60
 4. Textul ăla din poza atașată articolului l-ai scris tu la mișto?
  Întreb serios.

  Indecis. Tu ce zici?3212
 5. Comentariu ascuns de spiriduși!
  [Click aici]

  Comentariu nasol. 228
 6. Oamenii astia de obicei vor sa se invaluie intr-o aura de mister, ca si cum ar detine informatii pretioase care ar transforma partea lor intr-o suma mult mai mare la un moment ulterior.

  Doar ca nu detin nimic. Daca incerci sa ii descosi, o sa afli ca sunt doar definitia “gica contra”. Nu exista niciun motiv plauzibil pt care se opun, daca le ceri unul, nu pot sa iti ofere nimic in afara de “nu vreau eu acum”, “lasa ca vedem mai tarziu”, “nu mai insista, ca am eu motivele mele” etc.

  Nu au niciun plan, nu au nicio viziune pe termen lung, nicio informatie suplimentara, pur si simplu “asa au decis ei”.

  Comentariu apreciat.7212
 7. Daca vreti sa va sariti unii copii din mostenire cel mai usor e sa vinzi la unul cu uzufruct pana crapi si gata.Mostenitorul suprem nu te poate da in strada, nenorocitii care vrei sa-i lasi cu buza umflata ii lasi gata… eu trebuie sa va invat ?

  918
  • stai un pic, nu mai ai access la frigider și căldura e închisă în casă. tell me how that works out.

  • Works out great pentru mostenitor, mori in propria casa ca aia din aziluri.

   31
  • Pai asta doar daca te nenoroceste mostenitorul suprem. In fine, ulte mizerii se intampla pt ca avem foarte multe mizerii in familiile romanesti disfunctionale.

   00
  • @Flat – Lasa mai ca tara e plina de entelectuali aka ingineriii plulii… adica aia de au proiectat ca patru benzi de circulatie sa dea intr-una singura. Asa ca nu mai conteaza ca o casa nnu e demolata in Ghencea!

   156
  • contează, că în loc de o aberație ai două! trei! patru! … fără număr!

   asta așa, ca aviz amatorilor de „ce mai contează”/”nu mai contează” etc

   23
 8. Ceilalți moștenitori pot să ceară ieșirea din indiviziune. Un expert judiciar va face o expertiză și va schița niște loturi.
  Dacă ceilalți moștenitori se unesc cumva și acționează ca unul singur, o să fie un lot mare un un kk pansat.
  Dacă ăilalți se enervează ar putea chiar să-l dea în judecată că pierd o afacere bună.
  Un avocat bun pt ceilalți ar putea să-i prezinte o posibilă rezolvare de să facă pe el.

  Indecis. Tu ce zici?1515
  • …ar putea chiar să-l dea în judecată că pierd o afacere bună…

   Wow… aaa… wow! Fraierii cred ca exista o constituție care garantează proprietatea!

   Realizezi ca dacă ar fi posibil asa ceva, ar fi pline tribunalele??

   610
  • @Omg, depinde de situație, depinde de cotele-părți, depinde de foarte multe chestii, dar se poate încerca și așa ceva. și în funcție de situație și cum e prezentat cazul, e posibil să se și câștige.
   cum ar fi să fii în barca moștenitorilor care vor să vândă, cumpărătorul vrea tot sau nimic și tu vrei banii ca să-ți duci copilul la o operație care să-i salveze viața.
   așa cum proprietatea unuia trebuie respectată, și drepturile celorlalți trebuie respectate.

   77
 9. … intelegere simpta de tot, impartit terenuri si casa in 5 parti… se paseaza casa la tara unui frate, terenurile se impart la ceilalti 4… in ideea, casa oricum e greu de vandut, cine ar vrea o casa random 100 km de Craiova. Se inteleg toti verbal, toate bune… nu puteau face succesiunea pentru ca nu erau cadastrate terenurile, dar vorba aia, frati de-o viata, totul fara stres.

  Cel cu casa pune casa la vanzare, in mai putin de o saptamana gaseste cumparator… niciunul din ceilalti nu vor sa semneze pentru a putea vinde casa… motivele fiind unul mai penibil ca celalalt…

  Ideea era ca cel cu casa sa pice de prost, sa ramana cu casa pe care nu o sa o poata vinde ca nu-i cerere in zona, iar ceilalti sa o mai foloseasca din cand in cand… cel cu casa a avut noroc ca a venit unu de pe Spania si avea nevoie de casa, avea si banii… si uite asa cum fratii au ajuns sa se urasca pentru 10000 euro, maxim…

  138
 10. @twitter Sindicatul Europol erau ocupați să nu fugă Arsene în Italia

  66
 11. are si tata un de-asta. vrea sa cumpere pamantul vecin cu casa lui. e un lot mic, ~300mp, la tara in moldova. vecinul ii face fente de peste 5 ani, nu ii spune direct „nu” dar ii cere sume absurde, cam de 3x cat a dat tata pe casa+teren, desi vecinul nu are nicio constructie. a incetat sa-l mai caute, i-a zis o suma si un „suna-ma tu”. ala nu face nimic pe teren, e mai batran, e plecat din sat, 100% o sa moara inainte de tata, probabil mandru de isprava.

  Indecis. Tu ce zici?829
 12. Si totusi unde s-a devalorizat terenul asa mult ca o masina?

  220
 13. Complicat de scos din indiviziune. Depinde si de starea terenului si a cladirilor. Pentru ca daca ceilalti se apuca de investit (tras apa canal etc renovat zugravit etc) si al 5 lea nu contribuie il pot executa pe partea lui pentru ca pe langa dreptul la proprietate are si obligatia de a intretine.

  32
 14. Eu stiu caz in centrul Bucurestiului. Ceilalti care detin parti din teren au dat in judecata al 5-lea proprietar, s-a ajuns in instanta, s-a chemat topometrist, ala a facut trei variante de impartire a terenului si i s-a pus in vedere. Mi se pare ca nu s-a acceptat niciuna si cred ca s-a facut iar aceeasi procedura si cred ca a ales judecatorul una din variante, ca ultima solutie, sau asa ceva. Cert e ca au reusit sa se despinda si acum pot sa vanda.

  70

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube