Știu că o să ajung în iad că am mustăcit de fiecare dată când vedeam cupluri cu copii care se tăvăleau pe jos sau păreau vlăguiți de la ideea genială de a te căra cu 2-3 copii mici (mai nou și cu câini în cuști/cărucioare) prin orașele europene aglomerate.
E de bine. Așa află unii că copiii lor nu sunt făcuți pentru călătorii și oricât ar vrea ei să pară ei părinții cool, ar trebui să mai stea pe acasă. De asemenea, roțile alea mici sunt incomode în orașele turistice, că nu e tocmai asfalt tras la dungă.
Am văzut politici mai aspre pentru intratul în obiective turistice pentru pantalonași scurți și bluzițe semitransparente. No entry. Pune un tricou pe tine, o geacă, o eșarfă, și poate după aia mai vedem.
Ador să le aduc aminte oamenilor că sunt cretini, în forma “nu vă supărați, sunteți în fața obiectivului, v-ați făcut poza, lăsați și pe alții” și reacția e mereu aceeași. “Aoleu, nu realizasem că sunt prost”.
Cobor dimineața la micul dejun, dau să torn cafea dintr-o carafă, curge un sfert pe fața de masă. Mă uit mai bine, nu era o singură dâră, asta de o făcusem eu, erau vreo trei, și nu toate din ziua aia. Carafele erau pur și simplu proaste, dar de ce să le schimbi?
Nu am văzut prin centrul orașelor, mai mari sau mai mici, nici o rulotă. Nu era nimeni care căuta parcare la 2 metri de obiectivele turistice. Nu-mi dau seama de ce idioții de la noi nu vor să înțeleagă asta.
La zborul de întoarcere, clasicul cuplu el ~50, bine îmbrăcat, telefon pliabil, ea sub 30, fără sutien, cu silicoane până în gât, cu punguțe cu branduri. Au stat împreună în avion, a dormit pe umărul lui și după aterizare păreau că nu se cunosc. Probabil a plătit până la aterizare.
Am văzut foarte des oameni cu tricouri sau pături puse în geamul mașinii, pe afară. Mă gândesc că nu se gândesc.
Am văzut multe tatuaje ciudate în locuri unde până acum nu existau. Cred că unii se gândesc că ar vrea un tatuaj într-un loc unde nu au alții. Un fel de “one-up”. Ăsta e ceva mai domol, dar am văzut și mai exagerate. Plus, prin câte să treci în viață dacă pe la ~20 ani deja ai tatuaj din ăla masiv pe piept sau pe față, fată fiind?
Apropo de asta, șosete tehnice. Cine știe cunoaște.
multe tatuaje în zonele alea acoperă niște cicatrici, arsuri, vene urâte. Mai ales tatuajele care au un desen pe toată suprafața zonei.
Sau acopera faptul ca esti o zdreanta care cauta atentie. Intra pe tinder sa vezi moda, din cca 2017 2018 toate tre sa aiba un tatuaj ceva, altfel nu se poate.
@Costin – Ia zi tu Costinele, aia care si-au facut tatuaje sa acopere cicatricile arsurilor capatate la Colectiv sunt niste zdrente ce meritau sa moara acolo, nu?? ‘te-n gura de retard!
Boss, alea sunt exceptiile, sub 1% . Si eu am o arsura pe picior si nu m-am gandit vreaiodata sa-mi fac tatuaj. Hai sa-ti mai zic una tare. Una pe care am futut-o. Femeia avea cancer, tratament, cazut parul. Ce sa-a gandit ea, hai sa-mi fac ditai tatuaju pe cap. E alegerea ta, da sa nu ti se para ciudat daca se uita lumea pe strada la tine. O peruca buna nu putea sa-si puna ??? Nu de alta, dar am vazut si de-asta, nici nu-ti dai seama.
Adib, de ce l-ai injurat pe Costin?
Ma, Costinele, am impresia ca n-ai mai futut pe nimeni de ceva vreme, daca te fute grija de ce fac altii cu corpul lor.
Mi-e mila de femeia aia cu cancerul, insa nu neaparat ca are cancer, ci ca te-a cunoscut pe matale, mare estet si futac de grija, care sa-ti dai cu parerea despre ce face un om, poate in ultimele zile ale vietii lui.
N-am nici o problema, pot sa faca ce vor, Dar si eu pot sa ma cac pe mine de ras cand vad asa ceva pe strada. Nu ? Ce te fute pe tine grija daca rad ?
Costin ti-ai luat cancel. Muiștii de serviciu nu dorm. Specie de frustrati care mor in chinuri daca nu dau cancel cuiva macar o data pe saptamana.
@ Costin Plm, cand te tatuezi trebuie sa ceri parerea pe net sa nu ajungi o zdreanta, ce mentalitate de batran nefutut!
Vedeti ba cum sunteti voi analfabetii aia functionali ai romaniei ? Eu zic clar cu ma intereseaza, pot sa faca ceva vor, my body my choice, don’t let me stop you. Da de ce sa nu rad boss ? De cand e asta interzis ? De ce sa nu ma scarbesc cand il vad pe unu cu sixtynine tatuat pe juma de fata ? Sau pe una cu lustre sub tzatze ? Smiorc smiorc
Deci nu e ok sa iti iei cancel dar tu ai voie sa dai cancel. Pare logic!
Ma da prost mai esti mai Costine
@G
Aia era problema!
Ca sa detensionăm situatia, să vină careva cu un banc cu pompieri… oh wait
Nimeni? Anyways. Doi pompieri se tufeau in ruc la Colectiv. Fum gros pretutindeni. Intra Raed Arafat cu o lanterna foarte puternica in mana , la care pompierul activ:
– Cand l-am gasit, era inconstient!!!
La care Arafat:
– Ok. Si nu trebuia sa ii faci respiratie gura la gura?
La care pompierul pasiv:
– Si cum credeti ca a inceput totul?
@ costin, bre vin si eu sa-ti zic ca pe langa ca esti mega penibil, mai esti si semianalfabet… Analfabeti FUNCTIONAL bossule, nu functionali !
@F Esti un tomberon neamuzant. Poate doar in capul tau de psihopat sunt funny glumele astea.
@ costin”Eu zic clar cu ma intereseaza, pot sa faca ceva vor, my body my choice, don’t let me stop you. Da de ce sa nu rad boss ? De cand e asta interzis ?” Nu e interzis sefule, dar cand zici toate „e” zdrente si numai 1% ascunc ceva cicatrici, ca deja te si vad cu slide-urile si tabele prin xcel care indica acel procentaj, deja nu mai razi de ele, ci tragi niste concluzii pripite, ca un oligofren de clasa..
Andyan, mananci kkt fraiere. Umorul negru nu e pentru toti traumatizatii incapabili sa depaseasca trecutul.
F, tati, la tine umorul negru e pe fond negru.
@Adrian
Astia suntem boss, asta e nivelul, nu inteleg de ce va cramponati atat. Cateva zeci de mii de zdrente care fac OFICIAL Onlyfans, plus altele care fac neoficial web pe whatsapp direct. 400.000 de oameni care lucreaza in industria asta. Na, imparte la 4 si ies 100.000. Mai mult de 1% din populatia de sex feminin a Romaniei sunt zdrente. Iti fac si un excel daca vrei. Cateva mii bune de firme care au obiectul asta de activitate. Ca sa nu mai zic de altele care fac prostitutie pe fata. Vrem, nu vrem, astea sunt femeile romance. Good luck pe viitor sa-ti gasesti nevasta.
Cat despre tatuaje, eu zic sa te uiti prin comentarii. Sunt disperatii tatuati care o tin pe-a lor, exact cum fac motociclistii cocliti, si restul lumii care considera de extrem prost gust niste mileuri sub tzatze.
Sa vezi zdrentele maori, aia sunt tatuati mai toti din stramosi, nu au auzit ca i-a catalogat Costin!
Da cois, maori, natie de razboinici in 2023 sa moara mama lor de zdrente. Daca baga o haka cand ies seara la o terasa chiar ca ma cac pe mine de ras. Inteleg istoria si utilitatea, dar in 2023 ? Stii pentru ce erau tatuajele alea, nu ? Pentru intimidarea inamicilor. Zi tu, pe cine plm vrei sa intimidezi ?
Costin, dacă ești prost de mic, când ești mare doar te joci…
Bine Costin, ai dreptate!
Ce de cacat sunteti!! Ati venit cu un argument ca unii chiar vor sa ascunda niste preobleme trecute, dar in acelasi timp incercati sa ii scuzati pe restul de 99.9% care se tatueaza in halul asta doar pentru ca sunt bolnavi psihici. bravo. woke much?!
da-va-n plm! o sa va apreciez ideile cand o sa imi permiteti si sie sa imi exprim ideile. plm de crxtini. sa te tatuezi pe tot corpul e viata! sa bagi tatuaje pe fatza?!? cum plm poti sa aperi asa ceva?!?!!!!
un slinos
Am fost in weekend la Rockstadt. Dupa ce am baut 5-6-7 beri ca e festival de roackeri, asa ca de ce nu, m-am retras putin sa-mi odihnesc picioarele in zona barurilor. Nu am inteles de ce, la 2 noaptea, era puzderie de parinti cu copii. Ma intrebam printre aburii alcoolului „de ce ti-ai aduce copilul de 4-5 ani maxim, la un festival de rock, si l-ai tine la 2 noaptea aici?!”. Nici nu cred ca le placea copiilor sa fie acolo, sunt sigur ca nu intelegeau ce cauta acolo. Cred ca parintii lor s-or’ fi cunoscut la vreun festival din asta, sau prin vreo zona de rock, si si-au zis „ce cool suntem noi, ne aducem acum si copilul la festival”. Ma depaseste.
si eu m-am saturat de parintii care-si arunca copiii in spatiile pentru adulti!
Asa ma intreb si eu cand vad oameni cu bebelusi afara pe la 23 – miezul noptii, in conditiile in care fi-mea are deja 3 ore de somn atunci.
Dar pe urma stau si ma gandesc ca mai toti copiii sunt diferiti. La fel si adultii parinti, fiecare cred ca stie mai bine cum sa isi creasca prichindeii
Anul trecut cand copilul nu era nascut ma gandeam ca ce fain o sa fie la festival pe timp de zi cu copilul… Acum ca e copilul aici, nu l-as supune pentru nimic in lume la asa chin si am inceput sa ii judec pe parintii care isi duc copiii la festivale.
Nu ai cu cine sa il lasi, stai acasa!
Unpopular opinion:
Pentru ca n-au mai iesit din casa de 4ani+9luni si zic: „Bai, nu mai suport! Vreau sa ies, ce-o fi o fi!”
Nu toti au bunicuta, mamicuta, bonuta sau pe altcineva cu care sa lase copii.
Nu sta in fiecare zi pana la 2 noaptea, dar daca il culci la pranz sa nu fie leguma la 10, se poate.
PS: Am fost cu educatoarea si juma de grupa de gradinita la concert Bucovina. S-au distrat maxim aia mici. Stiau versurile, fetele au facut head-banging, baietii s-au suit pe motoare. Ne-a zis unde sa nu stam daca incepe mosh-pit. O experienta de repetat.
„La fel si adultii parinti, fiecare cred ca stie mai bine cum sa isi creasca prichindeii” nu, nu stiu. Asta e din cauza ca tot mai multi se abtin sa le zica „bah esti prost, ce cauti cu copilul afara la ora asta, lasa-l sa doarma” ca acum e cu parenting modern and shit, una doua ti se arunca diverse etichete.
Da Gogu, deci nu poti sa iesi nicaieri 5 ani, dar brusc decizi ca la festival se poate si o sa fie ca in vis
@nd
Da unde sa iesi? La teatru? La muzeu?
Ce crezi ca gusta copiii de 5-6 ani?
Eu cred ca le place sa se zbantuie si sa se prosteasca in grup, sa se creada oameni mari.
Iesitul la opera pentru copii sau la gasca zurli, nu se pune ca iesit. Cel putin eu nu ma distrez acolo, poate altora le place.
@N: da, si sfaturi de la cei care nu au copii si care se trezesc zilnic la 10 dupa 10 ore de somn
GoGu, atunci de ce au mai făcut copilul?
dacă știi că nu ai părinți, bunici, bani de bonă, NU FACI o sursă de zgomot și deranj, sau ții boracul cu tine acasă, te sacrifici o perioadă că nu mori dacă nu ieși
Atata timp cat nu ti-a borat niciunul pe bocanci, nu ti-a varsat berea si nu a tras firul de la boxa exact cand canta formatia ta preferata nu vad de ce te-ar deranja copiii altora. Singura chestie pe care o taxez e cand vad copii fara casti de protectie. (o taxez la modul ca m-am dus de-a lungul timpului la vreo 3-4 parinti sa le arat ori castile pe capul copilului meu ori pagina de la decathlon)
In rest, fiecare stie ce vrea si cat duce copilul lui. In general copilul e acolo pentru ca aia e o treaba care le place parintilor, deci implicit pana la o anumita varsta i se pare si lui cea mai cool chestie din lume.
Eu cu al meu vorbesc de fiecare data, ii explic „concertul asta merge pentru tine, ca e afara, e mai lejer locul, e muzica pe care o stii (in general formatii romanesti), iti place sau macar ai auzit-o in masina; concertul alalalt e doar pentru adulti ca e pe stadion, aglomeratie, galagie, multe ore in picioare”.
Pana acum a mers bine, am avut doar vreo 2 concerte unde a fost vizibil prea mult pentru el, pica de somn dar nu se dadea totusi dus.
@Sorin
Am fost și eu la Rockstadt
Erau îngrijorător de mulți părinți cu copii mici, fără căști. Şi în general constat că nu prea se sinchisesc să facă asta.
Am inceput in schimb sa vad (sau poate erau si am inceput eu sa observ) din ce in ce mai multi adulti cu dopuri in urechi la concerte.
punkreas, petreci prea mult timp pe grupurile de mamici de pe facebook.
gogu, atunci cand au turnat 3 copii la rand la 2 ani batuti pe muchie ca sa nu piarda concediul de maternitate era bine. acum nu mai suporta…
Trebuie obișnuiți copchii de mici cu aburii alcoolului și fumul de țigare…
@Gogu, îți recomand Teatrul Țăndărică dacă ești din București. Au niște piese de teatru foarte reușite și eu cel puțin mă distrez la un loc cu copilul. Unele din piese au și referințe amuzante pentru părinți. Recomand top of mind: Aventurile unui prieten imaginar, Motanul Încălțat, Scufița Roșie.
Eu sunt exact invers, mă distrez cu copilul pe oriunde am merge, alegem locurile în așa fel încât să fie potrivit, mă bucur de bucuria copilului.
Mie la concerte cel mai nasol pentru copii mi se pare volumul. Chiar și la Zurli e cam tare, să nu mai vorbim de concerte rock. Dacă nu încurcă și nu deranjează pe alții, go for it, ia-i cu tine. Dar din experiența noastră, fiecare noapte în care depășim 22:00 ca oră de culcare va fi taxată cu stricare a programului de somn pe minim o săptămână.
Nu am date despre cât de rău e sau nu pentru timpan, eu am o pereche de căști antifonice de genul celor de poligon, care anulează peste anumiți decibeli dar poți discuta cu cel de lângă tine. Dar cred că missing the point dacă folosești așa ceva la un concert. Mai bine stai mai departe sau asculți în alt mediu, că se pierde o parte din muzică.
Nu sunt de acord nici cu ideea că un copil trebuie să stea cu bunicii. E „OK” să-l duci de câteva ori pe an la ei, dar bunicul acela nu are misiunea de a avea grijă de ei. Dacă ai făcut un copil, asumă-ți toate riscurile și tot ceea ce este necesar. Există bone care pot avea grijă de un copil când ești la concert, lasă-ți bătrânii să se bucure de viață.
La Rockstadt erau foarte mulți părinți care nu aveau nici măcar căști de protecție pentru ei, de unde am impresia că nivelul de educație al părinților nu este neapărat înălțător. La Electric, foarte mulți părinți aveau căști pentru copii, iar la festivalurile din lume la care am fost, era chiar obligatoriu, sau cel puțin așa cred, având în vedere că nu era copil fără căști. Pot adăuga că nu am văzut niciun copil după ora 22:00, nicăieri, niciodată.
Nu am nimic împotriva copiilor, ci împotriva părinților care fac astfel de lucruri. Nu spun că distracția se încheie în momentul în care devii părinte. Cunosc mulți părinți care știu să jongleze cu aspectele astea.
Eu, când voi avea un copil, mă voi duce în continuare la festivaluri, dar mă voi asigura că a trecut de perioada de alăptare. Voi avea o bonă calificată să aibă grijă de el, și da, îl voi lua cu mine, dar cu căști și eventual doar pe timpul zilei, atât cât să simtă o atmosferă plăcută. Am văzut și cupluri care își împart cumva responsabilitatea distracției după ora 22:00, o seară stă el, o seară ea, celălalt urmând să se distreze, desigur, cu încrederea de rigoare între cei doi parteneri și cu bunul simț care nu se uită.
Mai stau și mă întreb ce își amintește acel copil de la un festival, mai ales până pe la 6 ani.
Ca sa nu fiu inteles gresit, pe mine nu ma deranjeaza deloc copiii la festival. Doar imi pare rau de ei ca au asa parinti…
Inca o zii, inca un articol plin de valoare: parintii sunt prosti, pietonii sunt prosti, femeile cu botox sau tatuaje sunt proaste, aia sunt prosti, toti e prosti.
Andrei e prost
srry, era la fileu (no offence)
ziiiii
Nu toti. Sponsorii si abonatii Patreon nu e prosti.
Pai daca asa sunt ei.. E doar o constatare. Din pacate se si inmultesc, continuu
andrei, de ce continui să vii pe un blog unde nu îți place ce se scrie?
as vrea ca tatuajele sa redevina semnalul infractorilor si puscariasilor. oamenii care arata de parca fac parte din yakuza si clanul camatarilor dar de fapt au daddy issues sunt prea multi. iar femeile tatuate sunt mai penibile decat barbatii tatuati. pe prea multi ii chinuie „exprimarea artistica” in loc sa varuiasca garduri sau pereti!
la canal cu tatuatii
Am auzit că unii își poartă părul lung acum și ascultă roace dinalea capitaliste.
ascultă trap decadent.
Moda asta cu tatuatul este dăunătoare doar pentru cei neinspirați. De ex am cunoscut niste nemți care se tatuasera la tinerețe și le cam părea rău, doar că era cam greu să-și mai șteargă/modifice mizeria. Și era o inginerie întreagă să-l acopere ca să nu fie ridicoli in ochii celor ce contau pentru ei. Am mai cunoscut un lituanian care dezvoltase un cancer de piele exact pe tatuaj, foarte greu de depistat și foarte greu de tratat. Mi se pare o prostie să-ți agresezi cel mai mare organ al tău în mod absolut inutil. Dar măcar, dacă o faci, nu te afectează decât pe tine.
Din fericire, niciunui tatuat nu-i pasa de ce vrei tu.
@casnica, daca tot decidem “noi, poporul” ce face fiecare cu corpul din dotare, propun ca femeilor sa li se interzica dreptul la contraceptive si in general tuturor la operatii de orice fel, ca ne deranjeaza cicatricile.
F, compari mere cu pere cu capsuni!
semi-offtopic
E prin tara acum un destul de cunoscut vlogger de travel din strainatate, Gabriel Traveler, si asta iar face cel mai bun PR Romaniei. Evident ca lauda mancarea, natura, orasele si oamenii. In comentarii strainii ii multumesc pt ca prin el au descoperit ca Romania e frumoasa si ca merita vizitata, multi punand-o pe whislist. Era parca la un moment dat o idee cum ca statul sa plateasca vloggeri si bloggeri pt a promova tara si turismul da cre ca nu s-a ales nimic din aia. Dar la ce iti trebuie promovare in strainatate cand poti da vouchere si toata horeca se ingrasa ca porcu din acei bani?
aici te înșeli. treaba a fost făcută, reportajul cu acțiunea s-a dat la tv, banii s-au sifonat, totul e bine. n-ai tu treabă.
și la bucurești și la brașov s-au făcut, afaik, activități de gen.
Deci au facut chestia aia care nu imi aduc aminte cum se numeste. Stiu ca se sta intr-un cerc si fiecare il apuca cu mainile pe cei de langa ei de penis si cu miscari din incheietura le provoaca placere si in timpul actiunii se multumeste frumos organizatorilor. Tot spectacolul asta se filmeaza, se poasteaza pe retelele sociale.
Nu stiam, am ratat asta, nu mi-a fost recomandat de social media.
Nu stii pana nu incerci 😀 Plus ca te mai insipira si vloggeri de family care zboara cu copilul racit in New York sau behaie cu el prin aeroport pe la 2am in drum spre Maldive.
Multi parinti nu au alterntive, n-au cu cine lasa copilul asa si doar pentru ca ai copil nu se termina viata si trebuie sa stai inchis in casa. Daca te ocupi de niste detalii simple calatoritul cu copii poate fi chiar misto dar trebuie sa iti pese putin.
Faptul ca ajunge copilul sa urle de plictiseala/oboseala arata ca nu prea te-ai ocupat de detalii. Si nu zice nimeni sa nu calatoresti, dar pana ajunge la o varsta decenta si te adaptezi. Nu mai iei Barcelona la pas de dimineata pana seara si te duci la all-inclusive la Turci. Nu mai mergi pe munte pe traseu de 8 ore, ci te duci la Aqua park, etc.
@Zarax spui acelasi lucru ca mine doar ca o zici de parca ma contrazici 😀
Cel putin din bula mea cei care calatoresc cu copii mici (sub 7 ani sa zicem) merg in locuri in care au fost si fara copil. Ai facut in trecut Barcelona la pas, muzee, betii, droguri, tatuaje etc si acum poti merge cu copilul pentru un weekend break prelungit linistit.
eu nu duc copilul in citybreak uri daca nu exista activitati in aquapark, gradina zoo, ceva cu acvarii imense sau un loc de joaca cat juma’ de disney. copilului nu ii pasa de cladiri vechi, plimbari prin ruine sau mai stiu eu ce.
al meu e un salbatic care vrea doar joaca!
Are 5 ani si 8 luni, ma.plimb cu el peste tot. Am.mers si cu avionul, zbor de aproape 3 ore. Dar bagajul de cabina era plin doar cu jucarii, motoarase, tractorase, creioane de colorat, ca sa aiba ocupatie sa nu se plictiseasca. Am fost cu trenul, 5 ore, la fel, o geanta plina doar cu jucarii.
Dar cand ajung acolo, il duc la locuri de joaca, trambuline, ce gasesc, nu il duc la concerte rock si festivaluri.
Cand calatoresti cu un copil mic sunt doua lucruri separate de fapt: drumul si ce faci cand ai ajuns. La fiecare din etape trebuie sa ti copilul ocupat cu lucruri de nivelul lui, nu am pretentia sa viziteze un muzeu de arta de exemplu.
@Ev21, intre „a nu sta inchis in casa” si a nu duce copilul undeva unde-n mod evident nu e de „copilit”, nu mai exista nimic?
Da, stiu, aveti drepturi. Aia-i problema: (credeti ca) aveti numai drepturi.
Am vazut parinti cu copii de 2-3-4 ani la Versailles. Parintii admirau tablourile si copiii urlau – de plictiseala, probabil, ca nu cred sa-i fi interesat din cale-afara Sala Oglinzilor si apartamentele imperiale. Desigur, cei din jur care ar fi vrut sa admire in liniste erau obligati sa savureze aceste tipete. Dar bunul simt este overrated.
Insa, desigur, nu era sa stea parintii „inchisi in casa”…
@Nancy Ai dreptate pe alocuri dar generalizezi de parcă toți copiii și adulții sunt la fel. Ai văzut al Versailles și copii care nu urlau? Sau te faci că ăia nu există?
Noi mergem cu copilul în concedii cu avionul de pe la 2.5 ani și n-a avut niciodată un tantrum sau o secundă de plâns în avion/spații publice. Acum ne înțelegem cu el că există un mix de activități interesante și neinteresante. Stă cuminte când e plictisitor pentru știe că vine și timpul lui și proporțional sunt mai multe lucruri de care e interesat vs muzee/alte activități de care sunt mai interesați părinții.
Aici contează să știi limitele copilului, să știi când e obosit și trebuie să mergi acasă. Să ai jucării și cărți cu tine să-l ții ocupat când ești în tranzit.
Iar faza asta că dacă suntem părinți considerăm că avem drepturi e malicioasă și puerilă. Și eu sunt la fel de iritat de copii care sunt demoni în public iar părinții sunt indiferenți.
@George, normal că n-au ieșit în evidență toți copiii, doar cei care urlau de nu mai pricepeai ca lumea ce zice ăla-n audioguide :))) Evident că erau și unii care, de vreme ce nu urlau, se numește că nu deranjau. Logic, d’ohh.
Luând un singur exemplu – evident că e posibil ca părinții să nu fi știut limitele copilului, să-l fi împins dincolo de ce putea el duce din punct de vedere al oboselii fizice, solicitării nervoase etc. Dar, ghici ce? Asta nu-i problema mea. Până una-alta, copilul lor era cel care deranja prin urlete, eu nu-i deranjam pe ei urlând. Bunul simț (sau mila față de propriul copil, pana mea) ar fi trebuit să-i determine să-l scoată pe vreun balcon (mai multe încăperi aveau balcoane/terase) la aer, să încerce să-l calmeze cumva. Dar nu, ei împingeau căruțul mai departe, cu copilul care urla în el, admirând exponatele.
Dacă asta ți se pare comportament civilizat, de oameni care știu a trăi în societate, chiar n-are sens să continuăm discuția.
Nancy, n-are rost să continuăm nu pentru ce consider eu civilizat sau nu. Am început comentariul cu „Ai dreptate pe alocuri…”.
Eu m-am legat de generalizările privind entitlement-ul părinților de rit nou. Care și pe mine mă afectează și enervează.
Aia cu tricouri si prosoape in geamurile masinii au masini inchiriate si copii.
Stiu pentru ca unul din ei am fost eu, chiar in vacanta asta.
Dar e mai usor sa zicem ca toti sunt prosti.
Si mai trebuie sa zic ceva de prostia aia cu rotile la carucior:
– in primul rand ca nu e nevoie niciodata de roti mari la carucior, toata lumea se descurca cu roti mici
– in al doilea rand, oamenii de care zice Zoso sunt turisti, deci au carat carutul cu ei, ceea ce e suficient de dificil chiar si cand are roti mici, trebuie sa fii complet idiot sa iei carut cu roti mari in vacanta (presupunand ca ai fist suficient de idiot incat sa asculti sfaturile lui Zoso ca ai nevoie de roti mari).
nu, tati. știu de ce se pun prosoapele in geam, nu înțeleg de ce se pun pe afara mașinii!!!
Pentru că put ?
@Vali
Poate s-a anuntat grindinā…
poate erau puse la uscat
Carutul ala cu roti mici il iau in avion, la bagaj de mana. Doi cu un copil mic ocupa lejer spatiul de bagaje a 5 persoane, la fix sa imi pun eu rucsacul la picioare.
Si cum sunt si primii la urcare in avion, sa vezi cum se labarteaza cu carut, scaun, cos de carat copilul+bagaje diverse. Toate „la mana”, evident.
@add- hai, n-o mai suge, in nici un avion din lumea civilizata nu se aduce caruciorul in avion. Se aduce pana la intrarea din avion de unde este dus la cala si adus la aterizare. Se cheama societate! D-aia cand unu cade pe strada se cheama ambulanta, nu ii cheama pe ma-sa, tac-su sau vecinu ca sa il dea din calea trecatorilor!
Tu, cand te duci sa te caci in avion, de ce il scoli pe ala de langa tine ca sa treci? De ce nu te caci pe tine ca poate pe ala il dor genunchii si ii e greu sa se ridice!
Sunt cărucioare cu 2 roți mici, 2 roți mari. Să fie pace pentru toți. Totuși, autorul are dreptate, pe piatră cubica, pavele și alte minunății alea cu roți mici îl zguduie pe copil și sună ca bormașina vecinului la un 7 dimineața.
Și modelul din poză nu cred ii din cel acceptat în avion. N-am fost încă în filmul Pruncii, avionul și căruciorul dar parcă se acceptă cele cu închidere troller, nu alea tip umbrelă.
@vali, sunt ude si se usuca din viteza masinii. oameni practici
au mașină de spălat in interior?
Asta cu căratul copiiilor in concedii unde nu pare a fi locul lor este o urmare a unei traume a copilăriei pe care am avut-o și eu, drama adulților care, când au fost și ei copii, erau proptiți la bunici toată vacanța și părinții zburdau liberi și fericiți peste tot. E pe principiul: al meu n-o să stea vara la coada vacii ( sau poate nu mai au bunici la coada vacii), ci o să meargă cu noi, să petrecem „timp de calitate” ,așa e pe parenting modern. E și nu e bine. Pe mine mereu mă șochează părinții cu copii foarte mici, gen până în șase luni, lăsați în londou sau coșuleț in spații publice respectiv restaurante, terase, că trebuie și mami cu tati să mănânce sau să bea/distreze. Da, dar copilul plânge, semn că nu vrea să fie acolo. Nu contează, doar nu se termină viața pentru părinți că au făcut copii…
De-aia daca iti permiti, e bine sa ai doua vacante. Una cu copilul pentru „timp de calitate” si una fara copil, pentru mai multi copii
Da, e bine să-ți permiți, chiar dacă nu. Te incadrezi la două mai ieftine, chiar dacă mai aproape de țară, decât să zbori in Tenerife cu copilul. Dar na, fiecare cu calculele lui, mai sunt și poze de făcut și de pus pe rețele să crape de ciudă Maricica de la trei.
„dar copilul plânge, semn că nu vrea să fie acolo”
Copilul mai plange si acasa , asta e tot semn ca nu vrea sa fie acolo ?
Pe mine ma socheaza ce ii socheaza pe cei care nu au copii 😀 Nu stii acum dar vei afla ca copiii nu plang ca „nu vor sa fie acolo” ci pentru ca au niste nevoi care sunt sunt indeplinte iar daca e ocupi de ele it’s all gucci.
Copilul plânge și acasă. Acolo poți face ceva pentru el ca să nu mai plângă. Nu știu, îl schimbi, îl plimbi, ii dai să sugă, îl distrezi cu o jucărie. Nu cred că-l lași să urle până se îneacă. Dar la restaurant nu este mediul lui. Nu poți să-l schimbi în restaurant. Femeia n-o să-și scoată sfârcul să i-l bage in gură. Nu-și iau jucării cu ei să încerce să-i distragă atenția. Uneori e foarte obosit și vrea doar să doarmă, dar e gălăgie, e fum, e un mediu toxic pentru el. E prea mic pentru astfel de experiențe. Nu par a fi benefice pentru cei mici. Ai decis să faci copii, nu te-a obligat nimeni, sacrifică -te câteva luni și nu mai ieși la restaurant, că nu crăpi. Acum ,depinde ce e mai important pentru tine.
Cum sa nu? Multe restaurante au bai si unele chiar au bai au si masute de schimbat copiii mici.
De ce nu?
Boss tu ce parinti denaturati sau aiuriti ai vazut? Toti parintii normali la cap au cu ei jucarii, carti de colorat, tablete etc
Sau nu. Dar poti sa ne faci tu tutuor o favoare, inclusiv tie, si sa nu faci copii 🤞🏻
@Ambra: sa mori tu. Fix aceleasi lucruri le poti face si la restaurant. In restaurantele decente, exista si camera de schimbat copilul. Daca ii e foame, se retrage undeva si ii da piept.
„copilul plânge, semn că nu vrea să fie acolo” asta e in capul tau. copilul prefera compania parintilor, mai ales la varste mici. nicio bunica, bona, matusa, unchi etc nu surclaseaza #pamamasipatata
PunKreas, până nu ziceai aia cu „să mori tu”, nu puteai să-ți începi argumentația. Că… așa!
In principiu știu și eu argumentele alea cu dotările restaurantelor „alea bune”. Doar că nu. Acolo unde am văzut scene din astea era o singură budă, și aia de doi metri pătrați și mixtă. Spun că am vrut să intru să mă spăl pe mâini si m-am răzgândit, ieșeam cu mai mulți microbi de acolo. Ulterior am și plecat de tot, am mâncat altundeva. Cumva în restaurantele alea cu dotări, culmea, nu intră familii cu copii foarte mici. Doar in celelalte, fără dotări. Nu, femeia nu a scos sfârcul la masă, cred că a avut o reținere, nu pot să-mi închipui de ce. Mai era și o cerșetoare care tusea demonstrativ și tebecist printre mese. Super mediu pentru copii. Eu in continuare nu cred că problema e la mine. Mai e și Oana mai sus care dorește să-și apere dreptul inalienabil de a merge la restaurant no matter what, că e tânără și are drepturi. Nu, copilul nu dorește să fie acolo. După cum urlă e clar pentru toată lumea, doar pentru voi nu. Într-un fel plânge acasă și cu totul altfel într-un mediu ostil. Nu vă trebuie ureche muzicală pentru asta.
Și da, dacă nu puteți sta câteva luni fără restaurant, e o soluție și bunica, copilul nu e o prelungire a ta, are nevoie de socializare și cu familia extinsă, mai degrabă decât cu cerșetoarea dintre mese.
@Ambra: e ok, iti poti lasa tu copilul cu bunicii.
toxică societate, oamenii cu drepturi și fără obligații. cum, CUM să te gândești să ieși la restaurant cu urlătorul mucos în pampers după tine? cum? a fost scandalul ăla la Jai bistrot parcă, de a falimentat afacerea săracilor oameni
am observat că atunci când se reproduc, unii devin animale. nu le mai pasă de nimic din jur, de societate. te-ai împuiat, crezi că lumea e obligată să suporte toate mofturile progeniturii tale. bunul simț a dispărut. prea blândă e legea, amenzi pt părinți și gata
„Copilul mai plange si acasa , asta e tot semn ca nu vrea sa fie acolo ?”
@dny, absolut, de aia l-au si luat cu ei in concediu.
Copiii au nevoie sa calatoreasca, sa experimenteze, sa vada locuri noi, inclusiv cand sunt mici. Ultimul lucru de care parintilor ar trebui sa le peste e ca cineva e deranjat de simple lor prezenta. Da, au momente de tantrum, get over it.
sper că nu ai înțeles că m-ar deranja pe mine în vreun fel prezența lor acolo. am observat doar că erau o corvoadă pentru părinți. și, desigur, i-am observat doar pe ăia care erau corvoadă, urlau, dormeau, erau câte 3 per familie, nu pe ăia cuminți.
Cred ca pe un alt blog zicea autorul: Copilului nu ii pasa ca are experiente noi in padurea Baneasa sau in padurea de pe insula Pitong. Iar vacanta cu copii e doar parenting departe de casa. De ce sa cheltui o caruta de bani pe o experienta care sa fim sinceri, nu e ideala, cand cu banii aia poti face ceva mai util?
nu cred ca e vb neaparat ca ii deranjeaza pe cei din jur ci confortul copilului. la 3 ani crezi ca face copilul diferenta intre Maldive si/sau bulgaria? de ce sa chinui copilul pe avioane aiurea cand el tot cu aia in nisip se joaca si acolo si acolo. Sau crezi ca apreciaza monumentele din Roma antica la 3 ani vara pe 41grd?
Zarax, tu nu ai auzit niciodata “ Acum imi pare rau ca am fost cu copii mici in Maldive,. A trebuit sa mai punem 5k pentru că ăla micu a răcit si in Maldive doctorii nu sunt ieftini. 25k ne-a costat toata distractia.” Degeaba ai multi bani daca nu gasesti o modalitate originală de a te plange cat de mult cheltuiesti in vacante, sa moara sarakiile de ciuda.
„Ultimul lucru de care parintilor ar trebui sa le peste e ca cineva e deranjat de simpla lor prezenta”.
Perversa afirmatie, lumea nu e deranjata de prezenta copiilor, ci de proasta lor crestere. Adica de fapt de parintii nesimtiti.
Bai, nu, nu vreau sa “get over it”. Si eu sunt in concediu si vreau sa ma odihnesc, toti au cei mai bine crescute odrasle de pe planeta daca ii asculti pe ei si nu urletele din jur.
Mă uite că pe mine mă deranjează dacă proprii copii urlă, plâng, insert ce vreți voi într-un spațiu public. Că asta înseamnă că în loc să ma uit la whatever chestie culturală sau salamul din Lidl stau și potolesc copilul. Sau îl las să își manifeste frustrările și supărările, pe care ghici? Eu le-am creat că l-am la muzeu în loc de zoo unde poate țopăi cu caprele. Cu ce îi câștigat copilul dintr-o ieșire în care jumătate a urlat? O să își amintească ce la 3 ani? Că l-a dus mă-sa în Roma? Să fim serioși..
Plus că nu e vorba de simpla prezența, nu e vorba de copii care pun întrebări stupide sau încearcă să îi facă mustăți Monalisei. E vorba de copii obosiți, suprastimulati, posibil înfometați, puși sa stea pe la cozi, să aștepte la restaurante, să mănânce chestii noi.
Pe ăla cu siliconata îl aștepta soția la aeroport. De aia se făcea ca nu o cunoaște.
Împreună cu cei doi copii.
Amu nu va stiu lumea in care traiti dar sunt destule papusele care prefera older men. Si nu e nevoie sa fie plini de bani.
De platit platesti cu varf si indesat si pt sotie si pt papusa si pt frumoasa si pt urata.
pai si copii nu si-ar fi recunoscut colega de clasa?
Sau de serviciu, dupa caz.
Cand ai copii te adaptezi. E evident ca nu mai poti bate la pas Roma sau Barcelona, dar poate copiilor le place la mare sau la munte. Problema e cand tu „te plictisesti” sa stai in acelasi loc si tarai copilul dupa tine, care nu are niciun chef de mers in masina zi de zi (de ex e moda sa te duci in Grecia, stai in p*** fata de plaja, dar te tarasti zilnic cu masina din plaja in plaja).
Al tău are cam 16 ani? Chiar sunt curios, care a fost procesul la tine, așa, în mare, pe unde l-ai dus (de fapt mai degrabă ce gen de activități) între 2-6 ani, 6-10, 10-16?
când avea un an am fost și noi proști, am incercat să îl tragem o zi după noi. atunci a fost declicul. hai să ne învârtim după ora lui de somn. după ora lui de masă. și tot așa. după care plimbări prin orașul de domiciliu, drumeții scurte, ca sa nu plângă după juma de oră că el nu mai poate merge pe jos când vizităm ceva. și atâta timp cât respectăm programul de masă și nu exagerăm cu muzeele, e ok.
“hai să ne învârtim după ora lui de somn. după ora lui de masă”
👍🏻.Comentariul din care am extras citatul putea fi un text in sine pe blog.
Pana pe la 6 ani am fost cu copiii (cel putin cu cel mare) la all inclusive sau cazari gen intreaga casa/vila.
La 2 ani am fost in Tenerife cu niste prieteni si a fost super ok, inclusiv cu mancatul la restaturante si stat toata ziua in aquapark sau zoo (la zoo a dormit in bratele mele pe o banca pret de vreo ora).
Dupa ce au inceput scoala am mers fara probleme si pe zboruri/rute mai lungi – gen mers cu masina Budapesta-Viena-Zurich la 7 ani sau Bucuresti-Tokyo la 8 ani.
Iar chestia cu mers la restaurant se exerseaza/dreseaza, dar trebuie sa ai putin cap si bun simt: nu mergi la restaurant cand e agitat, petreci tu timpul cu el nu-l lasi sa urle, alegi un restaurant prietenos cu copiii (in general cele care au scaune speciale pentru copii mici), eventual cu ceva spatiu de joaca.
Ca activitati: de la aquapark, zoo si parcuri de distractie (gen Disneyland si Prater) la tabere de supravietuire, concursuri de inot/triatlon, concursuri de mtb, camping, mers pe la muzee (e drept ca dupa un 7-8 ani) mai ales prin Europa de Vest unde sunt multe muzee care incearca sa atraga copiii in mod neconventional (gen muzeul simturilor din Madrid, muzeul Lego din Berlin sau Technorama in Zurich). Am mers chiar si la castelul Disney din Austria (desi nu recomand asta nimanui ca e tourist trap, dar a fost pe lista copiilor).
Ca idee inainte de excursie/concediu facem o lista cu ce am dori sa vedem si in general alegem activitatile incat sa fie toata lumea multumita.
Cum adica şosete tehnice? Pt citybreak?
Daca faci 20000 de pasi pe zi in citybreak, da.
Neaparat cu slapi
Sosete tehnice la bocanci Columbia sau Lowa. Scrie si pe site-ul lor. Alunelu sari cu linkul. Dati-i un like lui Alunelu daca doriti sa invatati mai multe despre sosetele tehnice.
@F: Te-am traumatizat, este? Nu la fel de mult ca atunci când te-au scăpat ai tăi în cap, dar suficient…
La noi in romania e jale la obiectivele turistice… nu inteleg de te-ai duce cu un copil la memorialul victimelor comunismului; vorbim de un copil de nici 5 ani ce face zgomot si si da cu curul de pamant ca el vrea afara.
astept un articol sau de ce nu un sequel: „ador sa interactionez cu autoritatile statului”. Tocmai ce m-am intors dupa o interactiune proaspata si pe scurt: s-au modernizat, sunt mai multi in birou comparat cu acum 4 ani, dar treaba se face mai greu sau nu se face deloc pana ‘nu zice sefu’. Ah! si sa nu uit: desi eram singurul cetateam din birou am primit raspunsul ‘asteptati sa va sunam noi’. Cat dureaza asteptarea nu au putut sa imi spuna: o luna, un an, un secol
„3 in p%$# mea!” (zeci de zile…minim!)
companiile aeriene ar trebui să pună ban pe copii în avioane. sub 6 ani, interzis. între 6 și 13, poate dacă dă un test de personalitate sau sedativ. sau măcar să îi pună la cală, în cuști cumva. acolo pot să urle cât vor
părinții care își iau boracii după ei sunt cea mai joasă specie de oameni. deranjați bă. cu plodul. mai și lasă să urle sau să facă tumbe pe culoar, deranjând pe toată lumea. ia mergeți frumos cu ei în mașina voastră, 235432 de ore, atunci să vedem cum suportați, nu suntem noi ceilalți obligați să acceptăm tantrumurile și plânsetele dl goe
Ce prost esti, sper ca esti troll. Hai sa iti zic ceva care o sa iti dea black screen, nu doar ca nu pun „ban”, dar pana in 2 ani platesc o taxa fixa, de cele mai multe ori modica.
Ar trebui sa puna ban si la idioti. Ai folosi mai mult trenul/masina.
Si deranjat ai ramas. Chiar ma gandeam cand apari, lasatule in casa si legat de calorifer ce ai fost tu
Flat cand s-a nascut avea direct 7 ani. El nu a plans niciodata deci n-a deranjat pe nimeni. De mic a avut job cu carte de munca.
serviciile de cazare adult-only confirmă ce spun eu. hoteluri calme și zen, fără boraci urlători. mai trebuie doar să le transferăm și la avioane.
vali spune clar, nu luați plozii după voi, sigur motive diferite, el se gândește la binele lor (nu îi mai chinuiți ca pe câini în zgardă) și la voi (nu vă mai stresați).. eu mă gândesc la ceilalți pasageri, victime colaterale
sunt companii care au aceste servicii, Air Asia, Malaysia Airlines, am să trimit propunerea la Tarom și Air France și celelalte în afară de wizz
@Deranjamente, nu, dar e un motiv pt care există expresia „cei 7 ani de ACASĂ”
dacă plângeam primeam o scatoalcă peste bot de îmi înghițeam și mama lacrimilor.
de asemenea, ai mei nu erau nesimțiți să mă ia cu ei în călătorii (bine, nici nu aveai ce mari călătorii să faci pe vremea lu ceaușescu), iar în oraș eram smirnă
acum e un curent invers, de mămici entitled elicopter, care lasă boracii „să se exprime liber” adică să facă ca toți dracii deranjând tot localul sau mijlocul de transport, în timp ce vaca cu cabină dă din pleoape și admiră odorul, ce drăguuuuț eeee, iar când i se atrage atenția – ce să fac e copil – să-l educi FMM sau să îl ții dracului acasă
mamici entitled ahjahahha
ma’ta nu te-a iubit, ba! si nici tactu. nu erau cu bun simt, ii durea la cur de tine, doar atat.
+1 si respect pentru Flat
Al meu are 2.5 ani si imi crapa obrazul de rusine cand il apuca crizele prin oras. Incerc sa gasim calea de mijloc, nici calugarit in casa dar nici carat cu orice pret prin city breakuri.
Dar pot sa confirm replica aia cu „ce sa-i fac, e copil”
Eu le intreb daca au incercat si cu bataia, sa vezi cum se enerveaza si se duc sa-si ia copilu sa-l puna la punct :))
@alex, Flat nu e troll, asa e el de ani de zile, prost de bubuie, asa a ramas, nimic schimbat.
flat nu e prost, e bugetar.
Flat, stii ca sunt copii invatati de mici cu avionul si nu fac ca toate visele? Problema cu aia care urla e la parinti, mai ales la zboruri de 2-3 ori poti sa il tii ocupat fara mari probleme. Si nici nu sunt pocniti cum te pocnea pe tine ma-ta (se vede si acum) sa taci din gura.
Toti cei care il flătuiți pe flat, va doresc calatorii cu avionul de minim 4 ore cu un copil de doi ani care urlă tot zborul exact pe scaunul din spatele vostru. Sa aveti parte numai de urlete continue de copii la ureche din mai putin de juma de metru cand zburati cu avionul, pana va schimbati modul de gandire. Si o sa vi-l schimbati!
@flat: la fel trebuie facut si pt bugetari :))\
Exista o solutie, sa iei bilet la bussiness class si scapi de copii
@flat daca taceai…
„Al meu are 2.5 ani si imi crapa obrazul de rusine cand il apuca crizele prin oras. Incerc sa gasim calea de mijloc, nici calugarit in casa dar nici carat cu orice pret prin city breakuri.”
„Te-a apucat plansul? Nu vrei sa termini cu plansul fara motiv? Bine, iti dau motiv ca sa plangi. Stii inghetata aia? Ei bine, n-o mai luam / ia da-o tu inapoi.”
sau
„Ia da tu jucaria aia primita cadou inapoi” / „Ia treci la telefon cu taste”
sau
„asta e urlat? fii atent aicea – …”
sau
„stam aici pana te calmezi” – da, poate dura ceva timp, batiste, apa etc. da’ trebe dresat. De mic. 2-3 chestii de-astea si „invata lectia”.
Copilului poate sa i se si ia, nu trebuie amenintat cu bataia/politia/nenea cel rau etc.
Copiii fac uneori urat în vacante pentru că nu sunt obișnuiți și nu au părinți responsabili. Dar dacă îi înveți de mici cu călătoritul, cu ieșitul, vor fi mega înțelegători. Dar asta se obține tot prin exercițiu. Plecam destul de des, uneori distante f lungi (30 de ore de acasă până la destinație de 4x până acum) și nu am avut never ever circ. când îl văd obosit ne retragem, schimbam activitatea, ii dau o pauza. Și e totul bine. Dar pt asta e nevoie că el sa fie obisnuit cu schimbarea de rutina, să știe ce și cum urmează să facem și să aibă activități dedicate și lui. Are 5 ani. Se poate dar trebuie sa ai răbdare, înțelegere și respect.
Numărul de zboruri în care am fost sare de 3 cifre. Cred că numărul de dăți în care am fost deranjat de copii a fost de 4-5 ori maxim. Erau demoni și părinții erau de rit nou.
Știi cine au fost deranjanți pentru mine în majoritatea zborurilor unde am avut probleme? Adulți.
Adulți entitled. Adulți puturoși. Adulți care-și scurgeau șuncile pe scaunul meu. Adulți care aveau tantrum-uri la cele mai stupide cauze. Adulți care se împingeau în scaune. Adulți care întârziau decolarea că nu înțelegeau un concept simplu de genul scaun alocat. Adulți beți. Adulți care aduceau sandwich-uri puturoase în bagaj să mănânce în avion. Adulți care ascultau muzică tare pe telefon/tabletă. Adulți care erau vocali că a intrat un copil în avion (care în timpul zborului a fost super cuminte) și s-a dovedit a fi un țăran pe toate planurile deranjând constant pe toată lumea. Nu-mi vin suficiente exemple acum și nu stau să-mi aduc aminte, dar pentru mine nu copiii sunt problema.
Referitor la tatuaje, de acord. Mai nou sunt tatuaje ampulea, numai ca sa fie facute. Pe picioare, pe ceafa. Am vazut in Kaufland la o gagicuta angajata acolo ca avea o mizerie tatuata pe antebrat. Si am aflat ca e 1000 lei un astfel de tatuaj de la un coleg de servici. Mai sa fie , te pomenesti ca au marit regeste salariile la Kaufland. Sau poate artistul de tatuaje accepta plata si in rate 😆
Lustre sub tzatze anyone ?
Mileul sub tzatze va place, nebunilor 😀
@ev21 doar cu pestele de sticla pe el
Tatuajele in ziua de azi se fac pe acelasi principiu ca BMW-ul din fata blocului de garsoniere.
doar sa va inchipuiti o batranica la 65+ cu un tatuaj intre sani sau un batranel cocosat cu cataracta cum isi intinde mana tatuata longsleeve sa isi i-a restul de la doamna casiera de la mega image.
Vrei sa arati ca esti tarfa ? Iti faci tatuaj.
Te simti cam disperat ca nu mai esti relevant si vrei sa te minti ca inca esti tanar, vedeti diversi artisti din muzica romaneasca? Iti faci tatuaj
Ai personalitatea dezvoltata mai putin ca o oaie si ai vazut pe instagram ca trebuie sa iti faci tatuaj poate esti si tu cool ? Iti faci tatuaj.
Hai sa nu ne mai kkm pe noi, s-au ieftinit atat de mult tatuajele incat acum te tatuezi efectiv de prost.
Pe langa asta, nu mai exista vreun fotbalist roman care sa nu arate ca un puscarias, in schimb la o intrare mai puternica se tavalesc ca o muiere. Pai ori suntem duri, ori nu mai suntem?
Posibil ca „tavalirea aia ca o muiere” sa ii aduca fotbalistului o lovitura de la 11 metri care, daca se transforma in gol, sa fie premiata cu cateva zeci de mii de euro (sau chiar milioane in cazul unora precum Ronaldo).
Sunt si eu constient de asta … dar ma gandeam in special la unul ca Alibec. Dupa ce fusese mana moarta in teren la un meci al nationalei, la final sarea la bataie ca il injurase un obez morbid din tribuna si ii atinsese demnitatea de fotbalist :)))
Aici da, ai dreptate.
Am fost acum o săptămână la un hotel axat pe familii cu copii. Mă rog, era all-inclusive, iar astea all-inclusive în general atrag publicul cu copii, pentru că e mai ușor să te descurci cu copiii când e mâncare nelimitată și variată, iar ăia mici sunt mofturoși.
Frate, atmosfera în restaurantul ăla era super obositoare. Non-stop alergau copii cu mâncare în farfurii, non-stop băgau mâna prin toate mâncărurile și atingeau tot, non-stop se spărgea câte un pahar sau o farfurie. Înțeleg ideea de a crește copilul independent, să fie în stare să-și aleagă și să-și pună mâncare singur în farfurie. Înțeleg și ideea că părinții cu mai mult de 1 copil sunt obosiți și nu au chef să mai gătească sau să-și supravegheze copiii, dar câteva reguli de bun simț ar trebui să știe fiecare:
– nu alergi ca bezmeticul prin restaurant, mai ales cu farfuriile pline de mâncare.
– îți pui doar cât poți să mânânci. Dacă ai terminat de mâncat, poți să-ți mai iei o porție.
– dacă nu ai chef să-ți supraveghezi copilul și copilul e un animal, nu sta la hotel! Ia-ți o vilă privată, un apartament, orice unde nu deranjează și pe alții.
Am fost acum o săptămână la un hotel axat pe familii cu copii si a fost foarte naspa ca erau familii cu copii.
@ev21 cata rautate, frate. Numa’ hateri p’acilea.
@George, sigur ca aici este vina parintilor ca ii lasa pe copii sa faca ce vor. Dar parca ar fi putin si vina hotelierilor care nu impun nici o regula de frica sa nu piarda turistii.
Si poate si vina clientilor care sunt deranjati, dar nu spun nimic.
Sunt convins ca daca 50% dintre turisti s-ar plange la receptie de deranjul facut de familiile cu copii mici, s-ar lua niste masuri.
Dar nu, noi ne plangem pe internet si la anul facem rezervare la acelasi hotel.
@Ev21, daca un copil ar da peste un chelner care taman duce niste farfurii de supa fierbinte si s-ar varsa pe copil, cred ca ar fi interesant si dragut, tu nu crezi la fel?
Hai sa mai facem o glumita, un misto, alea…
Și eu eram cu copilul, dar i-am făcut instructajul înainte. Faptul că am copil nu înseamnă automat că tolerez alți copii prost crescuți.
@Nancy cum educi copilul asa il ai si asa il meriti.
E vina ta daca nu stie ca nu trebuie sa alerge ca bezmeticul cand pot fi pericole in jur, daca asculta Gheboasa sau isi ia informatiile de la blogerul de tech.
Toate discutiile in jurul copiilor sunt de o toxicitate..
Nu m-am plimbat eu foarte mult prin tara, dar nici in Romania nu am prea vazut rulote in centrele oraselor turistice.
Adica este dificil sa parchezi si o masina mica, dar o rulota.
vara centrul brașovului e plin de cretini care caută parcare.
cretini români, să ne înțelegem.
Cu autorulota cauti un loc de parcare undeva la iesirea din oras(de obicei parcari de hypermarketuri, ca acolo au, de obicei, locuri duble si spatiu mai mult decat suficient + ca-ti faci si „plinul” cu cele de trebuinta), dupa care te descurci cu transportul in comun. Nu cred ca sunt multi care sa intre in centrul oraselor cu rulotele, si daca intra, intra doar cei care sunt la prima experienta… dar nevoia te invata repede. Oricum, in Romania cu rulota e aiurea – n-ai unde goli caseta chimica, n-ai de unde lua apa, n-ai unde parca, n-ai de unde lua curent…
@heto: Nu-l inveti tu pe roman unde sa parcheze da? Pai stii cat a costat rulota lui? Pai si-a luat-o sa mearga pe jos sau cu autobuzul?
Incet sper ca se vor autoeduca, adica.. daca azi, maine, poimaine vezi ca e mai greu si dureaza mai mult s-o parchezi in centru decat pe langa poate se prind si ei ca nu asa se face…
Urât cu prosopul/tricoul în exteriorul geamului, dar eficient.
Dacă respectivul paravan este în interior, devine (la rândul său) sursă de căldură, pentru că este încălzit de soare.
Asta este explicația.
Putin offtopic, ați văzut tați care sa vina cu fetițele la sală/bazin și să se schimbe/facă duș la vestiarul de bărbați? Eu am pățit de mai multe ori la 2 locații diferite, nu am zis nimic pt că nu am copii și ar fi deplasat dar îmi pare mega dubios.
Daca merg tatii in vestiarul femeilor nu ti s-ar parea dubios si deplasat?
Si mie mie se pare foarte dubios asta si au mai fost ceva scandaluri care au ajuns si in presa. Problema principala este ca multe dintre aceste bazine sau sali nu au vestiare pentru copii.
Si atunci, daca fetita nu stie sa se schimbe singura, unii tati considera normal sa o aduca in vestiarul barbatilor (ei neavand acces in vestiarul femeilor ca sa o ajute).
Mi s-ar parea normal ca orice bazin sau sala care ofera cursuri pentru copii sa aiba obligatoriu si vestiare speciale pentru acestia.
@Mihai, pentru că în România nu se încurajează independența copiilor. Nu există în mall-uri, benzinării, zone de agrement, etc (decât FOARTE rar, și atunci una) toalete pentru copii. Doamne ferește să punem niște bude mici, unul-două pisoare joase, nu, copiii ar trebui să se descurce singuri să navigheze printre bălțile de pișat și petele de maro lăsate de adulții bine-crescuți. La fel și la vestiare. Și atunci ce opțiuni ai?
N-am vazut, nici n-am fost nevoit sa fac eu asta, desi am doua fete! Pt ca traiesc intr-o tara unde exista, la majoritatea toaletelor, si sala pt copii/parinti/mama si bebe, in cel mai rau caz poti sa mergi la cele separate pt persoane cu dizabilitati. Pt ca societate, oameni, empatie, civilizatie,nu cacat prin tufe si hiene care vor sa ajunga repede undeva!
@Andrei La una dintre locații chiar există vestiar și intrare separată pt copii (la restul intrarea se face prin zona de dusuri) dar și acolo mi s-a întâmplat de câteva ori…
@Mihai, daca exista vestiar separat pentru copii, tatal ala care a intrat cu fetita in vestiarul pentru barbati ar trebui sa primeasca o palma peste ceafa.
Sau cel putin ar fi trebuit sa va duceti cu totii la receptie si sa reclamati acest comportament deplasat.
Am patit la bazinele de inot:
– un pensionar dubios incerca sa intre in vestiarul fetelor. l-am luat la suturi in timp ce-mi explica ca trebuie sa o ajute pe nepoata-sa. dupa vreo 10 minute iese nepoata-sa – o tatoasa de vreo 14-15 ani, pericol de puscarie.
– o mamaie pensionara care a intrat in vestiarul barbatilor in timp ce eu era in plua goala, tot cu scuza ca a venit sa-l ajute pe nepotel. absolut nici o tresarire, nici o reactie de jena din partea ei.
Asta in timp ce la bazinul respectiv exista vestiar separat pentru copii care au nevoie de ajutor de la adulti.
Cred ca pur si simplu unii sunt de o nesimtire crunta (si daca ma uit la varsta pot da vina pe educatia comunista)
Ce pudibonderie pe-aici. Când te gândești ca unele tari au sauna mixtă. Sau ca acel copil ajunge sa asculte Gheboasa în câțiva ani
Mi se pare ok ca parintele adult sa între cu copilul de orice sex în vestiarul corespunzător sexului părintelui. Hai cu flamele.
@Trl, ce legatura are sauna mixta in care sunt amestecati barbati si femei adulte, cu faptul ca eu ca barbat ma simt aiurea sa ma dezbrac in fata unei fetite de 5-6 ani.
Sincer, habar nu am ce sa zic despre discutia asta… Daca as avea o fetita si as fi singur cu ea oriunde as duce-o in vestiare/toalete pentru barbati/baieti. Ca deh, da-va-n p..a mea de barbati, sunteti oameni in toata firea si nu ati fi intr-un vestiar public daca vi s-ar face asa rusine… Da’ eu clar nu as putea intra in vestiarul sau toaleta femeilor.
Si nu stiu ce sa zic despre locurile speciale pentru copiii. Adica, acolo banuiesc ca vorbim de un mix. Nu prea mi s-ar parea ok sa intru eu s-o schimb pe asta mica ca nu poate singura peste fetite de 14 ani. Cumva, bunul simt imi spune ca nu s-ar simti prea bine. Nu stiu, poate neavand, nefiind pus in situatia asta nu vad eu exact cum ar putea fi rezolvata situatia altfel.
Cosmin, sunt lucruri un pic diferite. Din punctul meu de vedere, cand vorbim de toaleta, tatal poate intra foarte bine in toaleta femeilor. Acolo are separeuri, doamnele nu sunt in fundul gol, exista usi la toalete, nu mi se pare cu nimic deplasat ca taticul sa intre cu fetita la toaleta femeilor decat sa intre cu fetita la toaleta barbatilor care are pisoare fara cabina… Cand vorbim de vestiare e mai complicat. Eu sincer as prefera sa fie ca la Therme, cu cabine de schimb individual si la adulti ca oi fi eu mai pudibonda si mi se pare mai ok pt toata lumea, dar nah, nu ai atat spatiu la orice piscina. In principiu, daca se poate schimba singur la vestiarul de femei/barbati in functie de caz. Daca inca nu, la vestiar mixt pt copii doar.
@Cosmin, lucrurile nu stau asa cum le-ai prezentat tu.
Fetele de 14 ani nu mai intra la vestiarul pentru copii, intra la vestiarul pentru femei. In general vestiarele pentru copii sunt pentru cei care au pana in 7 ani si care nu reusesc sa se schimbe singuri. Din momentul in care se descurca fara ajutor, intra la vestiarul femeilor, respectiv barbatilor.
Pentru ca in aceeasi idee cred ca nici fetele de 14 ani nu prea ar fi incantate sa se dezbrace in fata unor baieti de 14 ani.
Andreiule, atat timp cat si tu si copilul aveti obiectivul de a schimba doar niste haine, este ca si cum te-ai dezbraca in fata unui catel. Poate nu ai auzit de testul cu poza aia cu delfini, in care adultii vad altceva. Atribuiti aiurea copiilor niste chestii după aceea tot voi va mirati ca vai dar cum ? Crezi ca pana la 5-6 ani copilul nu si-a vazut ambii parinti dezbracati ? Sau ai tu cur paros ca king kong ? sa stii ca nu tre sa stai face2face , te poti intoarce profil-spate de exemplu, chiar daca nu este separeu.
N-am cărat niciodată căruțul în concedii. De la 2 ani în sus, dacă era de mers undeva, se mergea 90% pe jos, 10% în brațe, când mai obosea. Evident, durata plimbărilor a crescut treptat.
Dar antrenamentul ăsta a prins bine. La 5 ani a făcut Austria la cort, urcat pe trasee (ușoare, ce-i drept), mers mult pe jos. La 6 și 8 ani Polonia și Slovacia, la fel, mers prin orașe, mers pe trasee de munte. La 7 ani Toaca de la Izvorul Muntelui și înapoi, eram eu rupt. Grecia anual, să exploreze, să înoate. Și tot așa, din ce în ce mai mult, să știu că dacă e de mers, poate face față.
Dacă vă țineți copiii în căruț până la 5 ani, n-o să vă fie bine. Dacă nu-i antrenați de mici în mașină, n-o să aveți cine știe ce flexibilitate, all-inclusive vă paște. Dar, la fel de important, antrenați-i și cu bunul simț, deranj o să fie, dar măcar să fie cât mai mic pentru ceilalți.
ei: nu mergem cu mașina, că îi e rău.
eu: de ce îi e rău?
ei: nu știm.
mers cu el cu mașina. conduce smucit. mi se făcuse mie rău.
Si noi la fel, 2 copii de 6 si 8 ani, 10 țări doar anul ăsta, in total peste 50, 8 zboruri cu avionul doar anul ăsta, se descurcă pe aeroport mult mai bine decât majoritatea adulților, fac peste 20 de mii de pași pe zi fără sa se plângă deloc (apoi inca 10 mii, dar mai smiorcaie) să moară Flat că nu i-am ținut legați in casă!
@Lia, la tine deja copiii sunt deja pe modul expert. Este normal sa se descurce mai bine decat copiii care nu au calatorit niciodata in afara tarii.
astia care comentati ca nu se poate cu copil la restaurant ca plange si se caca sau mananca.
Cat timp credeti ca plange un copil pe zi?
De cate ori credeti ca se caca?
care e problema daca maraie un pic si apoi mananca si el in restaurant.
Eu cu al meu am mers cand avea 1 saptamana la restaurant.
Copiii au program destul de fix, stii cand ii ia foamea, stii cand se vor kk cu aproximatie si stii cum sa ii linistesti daca plang.
Mergem aproape zilnic la restaurant cu el pentru a manca si mama lui normal si sa mai iasa din casa.
In 5 luni nu a trebuit niciodata schimbat la restaurant, i-am facut de 2 ori lapte (pana in 2 luni avea) si daca a plans doar o data am fost nevoit sa ies cu el sa il plimb, in rest se linisr=teste instant in brate.
Aleg restaurante baby friendly, iar ce povestea cineva mai sus ca unde il schimbi ca baile sunt infecte…well…poate nu mai mergi in carciumi.
Are 5 luni acum si planiuri sa il luam cu noi in plimbari sunt de la varsta de la care poate sta singur in fund si ni se permite sa ii dam cu crema de soare.
Am prieteni cu copii de 4 ani care au vazut 10 tari si nu a fost un calvar pentru ei sau pentru copii. Iar copiii astia sunt cei mai dezghetati.
„Dezghetati” in sensul bun sau in sensul rau?
Am citit articolul, in general stiu punctele astea mentionate de Vali, au fost mentionate si in articole anterioare, depinde cum vrei sa vezi si in ce etapa a vietii esti (cu copil, fara copil, cu copil mic, cu copil adolescent).
Nu vreau sa comentez pe puncte pentru ca, din nou, daca eu am copil mic pot veni cu argumente din persoectiva asta, tu daca vrei sa tragi pe nas si sa asculti Gheboasa, vii din perspectiva aia. Si cumva punctul fiecaruia poate fi valid.
Vreau altceva sa zic
– Incercati sa va relaxati, in general zic. E foarte mult stres in general pe noi, foarte multa presiune, vom fi fututi toata viata, la chestii minore trebuie sa invatam ssa ne relaxam, sa avem rabdare, sa ignoram. Faptul ca GiGel a uita sa se dea din fata obiectivului, in loc sa zici “hai sefu, te misti azi?” poti sa ii zici “imi cer scuze, va detanjez putin sa fac o poza cu familia. Multumesc frumos”. Tu esti ok, el isi cere scuze, toata lumea e ok. Cat nu e intentionat nesimtit, cat nu se baga in fata pe principiu “hai fa, ce stam dupa prostii astia la rand?” sau sa iti sufle intentionat fum in nas, poti deescala.Te ajuta in principal pe tine si pe familia ta. Altfel tu esti nervos, peste 30 min face copulul tau ceva din greseala si te razbuni pe el.
– Omul e fiinta superioara. Trebuie sa invete sa se adapteze. Vin aici pentru copiii atomici ca Flat care cred ca au fost fatati direct sdolescenti si care cred ca pamantul r doar pentru ei, copii atomici ce sunteti, viata nu e numai cum vreti voi. Poti avea copil pe bancheta din spatele avionului, vecin cu catel, om cu dizabilitati, om care e transpirat, om care vorbeste de biserica, cocalari vocali, copil care boraste in fata ta ca i s-a facut rau, om care repara ceva in curte. Inveti sa te adaptezi tati, asta e viata, suntem 8 miliarde pe pamantul asta. Nu poti sa ai pamantul doar pentru tine, in autobuz, in restaurant, la mall mai trebuie sa vina si altii, nu doar printul Flat care din 2015 tot cu pretentiile lui se prezinta sa fie acionul doar pentru el. Invata sa te adaptezi (pui casti in ureche), sa ignori sau chiar sa ajuti daca poti (intri in vorba cu copilul ala poate ii distragi atentia si eventual se calmeaza, o ajuti pe maica-sa cu ceva, ii pui bagaje sus, faci ceva diferit dr Flat). Fii smart, nu fii un Flat, zborul ala are cateva ore, nu s-a sfarsit lumea ca plange copilul ala in spatele tau. Crede-ma, era mai bine niste suedezi cu niste manele de jale pe speaker in locul copilului ala?
– Priviti cerul, ascultati pasarelele, mirositi florile. Avem alte chestii mult mai importante care trebuie ne enervam
Ai început relativ ok, ulterior comentariul s-a transformat într-un atac la adresa lui Flat.
Încearcă să te relaxezi. Privește cerul ☮
din cauza ‘relaxaților’ ca tine nu putem avea lucruri frumoase. pentru că tolerați rahaturi sub deviza ‘trebuie să te adaptezi’. NU tati, nu trebuie. societatea are niște reguli, lumea necivilizată trebuie să se adapteze la ele.
Regula de bază într-o societate civilizată și liberă este să faci ce vrei, cu condiția să nu deranjezi. Ei bine, românul dacă nu strică ziua ălorlalți din jur, nu se simte bine. futu-i . când e mizerabil, trebuie să îi facă și pe ceilalți să sufere. așa, de oftică.
mi se pare strigător la cer whataboutismul tău, nu, nu ar trebui să fie căței în avion, nici cocalari cu manele, nici alții transpirați care borăsc. oamenii sunt nesimțiți prin definiție, dacă nu îi arzi la amenzi, nu îi educi cu forța, nu se educă, societatea se degradează. și o să vă treziți peste 20 de ani în avioane cu Cristi cu capre, oi, slănină, fumat, drogat, defecat pe culoar, pișat direct pe scaune, toată menajeria. păi ce are? să tolerăm, nu?
Prostea, e singurul comentariu in care discut cu tine direct (chiar daca indirect te voi mentiona ca sa inteleaga si altii). Tu nu stii sa faci diferenta intre reguli de bun simt dupa care societatea trebuie sa functioneze si pretentiile tale. Tu incluzi in aceeasi oala cacat pe scaun cu copil care plange in avion. Tu ai vrea ca avionul ala sa fie doar pentru tine. Oamenii cu copii sa circule pe jos sau oamenii cu copii sa se prezinte la medic doar intre 8-10, ca nu esti tu capabil sa te pui in situatia aluia si sa intelegi ca inclusiv lui ii sau parintelui ii e greu sa gestioneze situatia. Tu confunzi “a nu detanja” cu sa-ti indeplineasca cineva pretentiile tale.
Sef, ziua ti-o strici singur tu, nu ala care a urcat cu catel in avion, unde apropo sunt si service dogs folositi pentru persoane cu dizabilitati.
@Cristi
Service dogul ala e mai civilizat, educat si linistit decat multi dintre boracii romani. Ti-o spune un tata care vede ce e prin parcuri.
Aș vrea ca orice spațiu public să fie pentru oameni civilizați, nu doar pt. mine. Regulile sunt clare. Orice zgomot peste 35dB este deranjant, din acest punct de vedere, urletul de copil se încadrează la tulburarea ordinii și liniștii publice. Călătoria cu un factor perturbator (nu mă interesează că e plod, câine, sconcs sau boa constrictor) este o decizie pe care tu o asumi unilateral, fără ca ceilalți călători să fi fost de acord. Deci ori te asiguri că ceea ce aduci cu tine nu deranjează (somnifere, sedative, cătușe, sac în cap) ori nu te urci. simplu.
Nu știu de unde ai impresia că există „reguli de bun simț” care îți permit să terorizezi oamenii cu boracul neastâmpărat, nu există, asta este forțarea și presiunea pe care părinții iresponsabili de astăzi o pun pe societate, profitând de lipsa de reacție (că nu mai e politically corect să atragi cuiva atenția, mai ales unei mămici toxice).
Mi se rupe de copilul tau si nu am nicio obligatie sa il suport ca nu e al meu.
A… si as asculta pasarelele dar nu pot ca urla copchilul tau
@Flat: Da’ unui tatic de 2 metri si muncit, ii putem atrage atentia? Intreb doar asa, de curiozitate…
Ca tare imi e ca problemele tale nu sunt exact luate dintr-o realitate de zi cu zi, umpluta de oameni normali.
@Cristi
Service dogul ala e mai civilizat, educat si linistit decat multi dintre boracii romani. Ti-o spune un tata care vede ce e prin parcuri.
@Costin, de acord, service dogul ala e mai civilizat, educat si linistit decat multi adulti romani, asta nu inseamna ca trebuie pus ban sau sedati romanii. Inseamna educat de acasa si incercat sa te comporti civilizat daca sta in outerile tale. Insa problema cu plansul copilului e ca trebuie inteles daca e tantrum ca nu a primit el suc se coacaze sau ca il dor urechile si ii vine sa vomite.
Cristi, depinde si ce fel de oameni sunt parintii. Eu am avut ocazia sa merg in 91 la 5 ani in Singapore. Am stat lipit de geam tot drumul si n-am scancit nimic. Poate e de la varsta dar sa stii ca de pe la 33-34 asa ma dor urechile de mor mai ales la aterizare. In anii trecuti nu aveam problema asta, ori e de la mine ori au umblat la procedura de depresurizare. Oricum, daca asta simte si un copil nu am ce comenta legat de plans. Noi ne-am luat asa un zbor de test scurt Sibiu Viena peste cateva saptamani, doar sa vedem daca e ok. Daca reactioneaza nasol mai incercam peste 2-3 ani.
Acadele daca e destul de mare pentru asta. Apa, lapte, ceva sa bea in timpul decolarii si aterizarii daca e mic.
@Cristina, de multe ori merge ce zici daca nu sunt dureri mari de urechi, problema e ca aterizarea (ca acolo e cea mai dureroasa petioada a zborului) dureaza pana la 30 min din momentul in care incepe sa coboare. Presupunad ca bebelusul nu refuza sa bea, nu ai cum sa ii dai pe toata durata asta. La un moment dat refuza sau se termina laptele.
Cei care se intreaba daca la batranete tatuajele nu vor arata urat probabil isi inchipuie ca fara ele la 70-80 de ani ei sunt vreun miss si mister :)))
@Vali: tu nu o sa ajungi in iad, tu deja esti in iad la cat de hater esti legat de tot ce vezi in jurul tau