E acea perioadă din an in care creşte spamul cu “competenţe digitale”, “capacitate”, “rezultate bac” şi alte minuni. Lucru puţin stupid, dacă mă întrebaţi pe mine. Ministerul ar putea foarte uşor să tipărească pe subiecte adresa oficială unde se vor afişa rezultatele şi astfel ar tăia macaroana idioţilor şi nici nu s-ar mai plânge apoi că le fură gsp rezultatele, că n-au ce mânca şi vor să aibă nişte sute de mii de nume la ei pe site, poate unii ajung totuşi fotbalişti.
Altă dilemă e legată de Codul Rutier. Văd zeci de căutări pe trafictube cu diverse probleme de circulaţie, gen “pot face stânga peste linia continuă” sau “cât e amenda dacă nu ii arăt actele”. La fel rezolvarea e extrem de simplă, printat adresa oficială a portalului intreţinut de Direcţia Permise A Ministerului De Interne din Congo pe toate cărţile cu codul rutier. Poate fi codulrutier.info.ro, care la ora asta e liber.
@Bogdan, lol :)) cred ca nu ai prins ideea
Ministerul afiseaza rezultatele la bac online, dar o face tot timpul mai tarziu decat ar vrea elevii.
Eu afisez pentru cei care sunt in centrul meu de examen, si ei stiu exact unde sa intre sa vada rezultatele inainte sa apara la afisier. (cei care stiu sa intre pe net, nu cei care strigau in gura mare la proba de competenete digitale ca nu le mergea netu pentru ca nu se incarcau site-urile cerute.
O vina o are ministerul ca a cerut elevilor sa caute semnificatia cuvantului competenta … si ghici ce .. in primele 5 minute de la inceperea examenului prima pagina de rezultate din google era JOS.
Cealalata vina o are tolomacul de elev care nu stie sa caute mai departe.
Ministerul nu invata .. aceasi problema a avut-o si anul trecut.
O singura observatie am: nu poate fi info.ro. Un site oficial nu poate avea intr-o tara civilizata decat o adresa de genul codulrutier.ro sau mai.ro/codulrutier. E jenant cand vad firme mari (de transportatori de ex) cu adresa pe yahoo.
Atât: https://www.gov.uk/
Aurora polară este un fenomen optic ce constă într-o strălucire intensă observată pe cerul nocturn în regiunile din proximitatea zonelor polare, ca rezultat al impactului particulelor de vânt solar în câmpul magnetic terestru. Când apare în emisfera nordică, fenomenul e cunoscut sub numele de aurora boreală, termen folosit inițial de Galileo Galilei, cu referire la zeița romană a zorilor, Aurora, și la titanul care reprezenta vânturile, Boreas. Apare în mod normal în intervalele septembrie-octombrie și martie-aprilie. În emisfera sudică, fenomenul poartă numele de auroră australă, după James Cook, o referință directă la faptul că apare în sud.