Acuzațiile aduse lui Ponta sunt mizerabile

De un an circulă o scrisoare a unui senator, Valer Marian, publicată pe diverse bloguri și adusă din când în când la suprafață ca un mare adevăr. Și sunt acuzații stupide, și vă spun de ce, pe puncte:

1. Dacă în fragedă tinereţe, respectiv în anii ’90, aţi avut un comportament sadic faţă de tatăl dumneavoastră (menţionat şi de mama dumneavoastră într-o scrisoare publicată în presă), care era imobilizat la pat din cauza unui cancer chinuitor? Dacă, în vara anului 1990, când aveaţi 18 ani, l-aţi bătut bestial pe tatăl dumneavoastră, rupându-i un picior, fapt care i-a agravat starea de sănătate şi i-a grăbit decesul?

Din categoria Vadim: e adevărat că nu sunteți vidră? Puteți dovedi că nu sunteți vidră? Irelevant și mizerabil.

2. Dacă, după acest episod, aţi plecat intempestiv în Franţa, cu o geantă de voiaj, şi dacă aţi locuit în Paris la doamna Nadia Marcu Pandrea, fiica marelui cărturar Petre Pandrea şi nepoata lui Lucreţiu Pătrăşcanu, prietenă a mamei dumneavoastră? Dacă aţi plecat de la aceasta neanunţat, cu două geamantane, şi dacă aţi dormit ulterior prin gări şi prin parcuri? Dacă aţi avut probleme cu poliţia franceză? Dacă aţi lucrat o lună la un restaurant Mc’Donald’s şi pentru ce motive aţi fost dat afară?

Irelevant. Avea șapcă când a plecat neanunțat?

3. Dacă aţi locuit ulterior la un anume Marin Bobeică, ofiţer acoperit al SIE la Paris, cunoscut ca homosexual, şi dacă aţi întreţinut relaţii nefireşti cu acesta?

E adevărat că o dată ați scuipat pe jos? Și că altă dată ați dat cu piatra într-o găină?

4. Dacă, după ce aţi devenit procuror, le-aţi sprijinit pe mama dumneavoastră şi pe o mătuşă a dumneavoastră, să acapareze în mod fraudulos vila de la Poiana Ţapului (Buşteni), moştenită de doamna Nadia Marcu Pandrea de la familia Pătrăşcanu?

Dovezi? Hârtii?

5. Dacă este adevărat că, în timp ce eraţi procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, aţi soluţionat un singur dosar cu rechizitoriu şi că în acesta s-a pronunţat soluţie de achitare?

Dovezi? Hârtii?

6. Dacă este adevărat că, în anul 1997, în timp ce eraţi procuror, aţi fost racolat în Serviciul de Informaţii Externe (SIE) de către generalul Cornel Biriş şi dacă aţi activat în unitatea deplin conspirată denumită “Umbre” sau H? Dacă aţi fost trimis la specializare antimafia în Italia cu misiunea de a o monitoriza pe Carla del Ponte, fost procuror antimafia, ulterior procuror şef al Tribunalului Penal pentru fosta Iugoslavie?

Da, agentul secret mărturisește.

7. Dacă este adevărat că, în data de 7 mai 2012, înaintea depunerii jurământului de către primul guvern Ponta, festivitate care a început cu o întârziere de circa 15 minute faţă de ora anunţată , aţi fost invitat de preşedintele Traian Băsescu într-un birou de la Palatul Cotroceni, unde a chemat un aghiotant cu un telefon mobil deschis, pe care vi l-a înmânat şi la care aţi discutat cu ofiţerul de legătură pe care l-aţi avut în timpul misiunii din Italia?

Da, dar nu era ofițerul de legătură, era mama, mi-a zis să trec prin piață și să iau un kil de roșii, pentru salată.

8. Dacă, în timp ce eraţi şef al Corpului de control al primului ministru Adrian Năstase, aţi încercat de mai multe ori să-l determinaţi pe procurorul Cristian Panait, care v-a fost coleg şi prieten, să-l aresteze pe procurorul Alexandru Lele de la Parchetul Judeţean Bihor, “vinovat” pentru că l-a arestat, pentru contrabandă cu produse petroliere, pe fiul prefectului judeţului Bihor, Adrian Tarău, cunoscut sponsor local al PSD? Dacă aţi contribuit la sinuciderea procurorului Panait? Cum vă explicaţi că mătuşa la care acesta locuia a afirmat că ultimele sale cuvinte, înainte de a se arunca în gol de pe clădire, au fost “Câinele Ponta m-a ucis”?

Aberație veche de când lumea, repetată la nesfârșit, nedovedită niciodată. Repet: nimeni niciodată nu a depus o plângere pe tema asta. Deci da.

9. Dacă aţi participat la orgii sexuale la Hotelul Ana din Târgu Jiu, proprietatea prietenului dumneavoastră Călin Lemnaru, şi la Hotelul Rin Gran Hotel din Bucureşti, proprietatea prietenului dumneavoastră Robert Negoiţă?

Da, sunt însurat și recunosc.

10. Care sunt motivele divorţului de prima soţie? De ce actualul socru Ilie Sârbu n-a acceptat timp de doi ani căsătoria dvs cu fiica sa Daciana?

No comment.

11. Dacă la Târgu Jiu aţi întreţinut relaţii sexuale extraconjugale, în mod repetat, într-un apartament dintr-un bloc situat lângă Hotelul Ana, proprietatea aceluiaşi amic Călin Lemnaru, cu o membră PSD (cu iniţialele I.V.) pe care aţi promovat-o anul trecut viceprimar al municipiului Târgu Jiu? Ştiţi că aţi fost monitorizat în legătură cu această relaţie de serviciul secret al Ministerului Administraţiei şi Internelor (DGIPI)? Dacă nu ştiţi, întrebaţi-l pe actualul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, Viorel Salvador Caragea, care era atunci şeful SIPI Gorj?

12. Dacă în acelaşi apartament aţi întreţinut relaţii sexuale extraconjugale, în mod repetat, cu o prostituată minoră de lux, ai cărei părinţi au formulat plângere penală împotriva dumneavoastră pentru infracţiunea de relaţii sexuale cu minore? Dacă ştiţi că aţi fost monitorizat de SRI în legătură cu relaţiile sexuale cu prostituata minoră? Dacă nu ştiţi, întrebaţi-l pe colonelul Cătălin Peptan, şeful Direcţiei Judeţene Gorj a SRI în perioada respectivă? Dacă i-aţi solicitat naşului dumneavoastră George Maior, directorul SRI, să blocheze acest dosar?

Da, am fost monitorizat, dar am continuat să întrețin relații sexuale cu minora, știind că sunt monitorizat. Am și 3 coaie.

13. Dacă, în calitate de deputat de Gorj, aţi intermediat încheierea unui contract bănos între Complexul Energetic Turceni şi cabinetul de avocatură al prietenului dumneavoastră Dan Şova, la care eraţi asociat? Care a fost valoarea totală a acestui contract?

Hârtii?

14. Dacă, împreună cu amicul Dan Şova, i-aţi solicitat şi aţi primit de la actualul preşedinte al Organizaţiei judeţene PSD şi al Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, pe-atunci directorul Direcţiei Regionale Banat Apele Române, suma de 50.000 de euro pentru a-l apăra pe fiul său vitreg într-un proces penal la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, promiţându-i că veţi rezolva cu preşedintele completului de judecată? Fiind chestionat ulterior, judecătorul în cauză a afirmat că nu aţi făcut niciun demers în acest sens.

Da, se numește onorariu avocat.

15. De ce nu recunoaşteţi plagiatul la lucrarea de doctorat “Curtea Penală Internaţională”? Întâmplător, profesorii de drept care v-au absolvit, Dumitru Diaconu de la Universitatea din Piteşti şi Gheorghiţă Mateuţ de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, mi-au fost colegi de facultate şi-mi sunt prieteni, astfel că ştiu adevărul. Aveţi demnitate, recunoaşteţi furtul şi demisionaţi!

LOL!

16. Dacă este adevărat că, cu o săptămână înaintea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu din 29 iulie 2012, împreună cu secretarul general Liviu Dragnea, le-aţi solicitat liderilor judeţeni ai PSD să discute cu preşedinţii de secţii de votare să raporteze la orele stabilite o prezenţă mai mare cu 25 de persoane decât cea reală, pentru a asigura astfel cvorumul de prezenţă la vot? Cum se traduce penal acest fapt? Dacă l-aţi menţionat în autodenunţul depus anul trecut la DNA, după începerea urmăririi penale împotriva lui Liviu Dragnea pentru instigare la fraudarea referendumului? Nu este prea târziu să recunoaşteţi şi să demisionaţi!

DOUBLE LOL

17. Dacă şi cu ce aţi fost şi sunteţi şantajat de preşedintele Traian Băsescu? Care este motivaţia reală a pactului de coabitare încheiat cu acesta?

Avea whiskey bun.

18. Cine v-a impus s-o numiţi pe Laura Codruţa Kovesi, fostul procuror general al României, în funcţia de procuror şef al DNA? Cumva, un fost ambasador al SUA la Bucureşti, pe care Kovesi l-a ajutat scăpându-l de răspundere penală pe fiul său minor, autorul real al accidentării mortale a chitaristului Teo Peter de la Compact?

Da, minorul conducea un ditai jeepul al ambasadei noaptea, beat. Dap.

19. De ce v-aţi schimbat poziţia în problema exploatării gazelor de şist din România de către corporaţia americană Chevron?

E joi azi, nu?

20. De ce v-aţi schimbat poziţia şi v-aţi exprimat toleranţa faţă de căsătoriile între persoane de acelaşi sex?

Cui îi pasă?

21. De ce v-aţi schimbat poziţia în privinţa statului Kosovo, recomandând recunoaşterea independenţei acestuia de către România?

Că e joi azi.

22. Dacă aţi încheiat o înţelegere cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, privind permisivitatea arborării steagului secuiesc şi lărgirea autonomiei maghiarilor din aşa-zisul Ţinut Secuiesc?

Cui îi pasă?

Tehnica nu e nouă, dar nici foarte deșteaptă. Eu îl întreb pe Gigel dacă e cocostârc, el consideră o aberație și nu răspunde, eu clamez victoria și lumea înțelege că el e cocostârc. Și împachetez totul în întrebări nevinovate. Numai că în lumea reală nu funcționează așa. Dacă tot vrei să faci rău, nu ceri răspunsuri, faci afirmații, nu arunci bule de săpun și speri ca una dintre ele să omoare destinatarul.

Nu sunt fan Ponta, dar (momentan) astea sunt genul de mizerii care n-ar trebui să apară în spațiul public.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

51 comentarii

 1. … chiar nu înțeleg de ce punctele 1, 2, 3, 9, 10, 11, 12 și 20 nu au fost analizate la acces direct, capatos și nici măcar la măruță.
  De-aia televiziunea băștinașă se duce p*lii pe suflet, că evită subiectele de interes!

  00
  • „Rares Bogdan: Traian Basescu a uitat in studioul Realitatea dosarul rosu cu documentele legate de ofiterul acoperit. Nu l-am citit.”

   Ai văzut cum l-a scos pe Antonescu din joc ?

   Faza cu Ponta și Andrei (copilul făcut cu Roxana, prima nevastă) în care-l minte că nu e agent spunând totodată românilor că sunt minciuni ce spune Băsescu îl va face în plină campanie electorală să-și dea arama pe față. Inițial Ponta evita răspunsul.

   Dacă te uiți mai bine la vorbele președintelui o să vezi că senatorul Valer i-a dat un indiciu, el a săpat și are dovezi. Dar jurnaliștii de la Spiru împreună cu zombie de la A3, RTV și Realitatea nu văd altceva în Ponta decât pe Mesia. Lor chiar dacă le-ai aduce luna de pe cer nu vor crede că-i rotundă.

   00
 2. daca cel putin 2 sau 3 puncte din lista se dovedesc adevarate (cum s-a dovedit punctul 6) atunci ar trebuie luate in considerare si restul ca posibil adevarate.

  10
 3. Cum adica „momentan” ? :)

  00
 4. Eu cred că ți-a făcut Mirel rost de ceva piese pentru Subaru și te-ai simțit dator :lol:

  10
 5. Un articol de genu asta face diferenta dintre tine si cetin.

  00
 6. De acord. O dezbatere electorala la „Acces Direct” ar avea o audienta impresionanta, dar mai bine nu.

  00
 7. Exact de chestiile astea mie cel mai urat
  Am un dezgust maxim pentru ponta, dar mie greata de mor la chestiile astea, si nu se fac numai în politica. Oricine acum poate spune orice doar pentru ca s-ar subânțelege sau încadra logic intr-o tema, dar nu vin si cu dovezi concrete.

  00
 8. Multe din ele se pot verifica . Se poate trimite un tip mai scary asa de pe la politie la minora de la TG Jiu sau la vecini sa confirme prezenta lui Ponta pe acolo, cu o declaratie de la un vecin sau de la minora sau familia ei ( eventual le promite Base o suma mare de bani ) il dai jos pe Ponta in 2 timpi si 3 miscari . Sau poti fabrica niste martori , cum au fabricat astia palma lui Base sau „sinuciderea” lui Nastase. Va mai aduceti aminte ? imi vine sa rad… a mai avansat procesul respectiv ?

  00
 9. La propaganda dezinformativa specifica bolsevicilor ripostezi, nu merge aia cu intorsul obrazului din considerente etice. „las ca oamenii inteligenti vad cine joaca corect”. Nu vad decat aia care formeaza minoritatea, si daca vrei sa conduci o turma esti gata sa faci ce trebuie.

  00
  • Ok, si atunci cum vine progresul? Aia mananca cacat, tu mananci cacat, dupa aia aia mananca iar cacat….nimic nu se schimba.

   00
  • Ai vazut tu progres in politica ? Se minte si se fura mai evoluat ca acum 100 de ani sau unde e progresul politic ? De fapt in afara de stiinta omul nu a progresat in absolut nimic altceva. Ia-le stiinta si vei vedea ca sunt niste animale jalnice.

   00
  • Atunci (avînd în vedere ca marele of sau stigmat, este minciuna) care e diferența sau deosebirile dintre unii și alții?
   In loc sa facă o diferență, chestiile astea transforma minciunile in ceva de bine. Pentru ce atunci sa se mai ceara cuiva sa nu minta? nu are rost

   00
 10. Sunteti reptilian?

  00
 11. pana acum ai zece commenturi toti bat campii pe dealuri, nimeni nu se intreaba cum plm a ajuns asta senator??? Cine l-a propus, cine la sustinut, cine dracu l-a votat???? Sa vomiti astfel de intrebari idioate si sa ocupi o functie publica e grav :((( mai trebuia sa il intrebe pe ponta „recunosti ca esti bou?” orice ar fi raspuns ar fi fost naspa.
  PS: sunt curios daca nenea asta mai obtine un mandat de senator in 2016 :((
  PS2: oameni ca asta in functii publice constituie un motiv suficient de bun pentru a emigra :((

  00
 12. Razboi psihologic. 2-3-4 din intrebari vor putea fi dovedite cu documente, fapte, video, etc, la un momentdat, sau cel putin vor avea un grad foarte ridicat de credibilitate. Apoi, oamenii se vor intreba daca nu cumva si restul intrebarilor pot fi adevarate..si asa bulele de sapun devin gloante :s

  00
 13. Păi unii cu pumnale si alții cu flori? :)

  00
 14. daca faza cu minora si cu orgiile ar fi reala, cu siguranta ar exista dovezi. In cacatul electoral de acum, asemenea informatii ar valora cat greutatea lui Ponta in aur. Ce spion, ce SIE, daca iese o bomba de genul asta, Udrea bate tot!

  00
  • greutatea lui ponta de cand era fomist in gara paris sau acum de cand are gusa dubla? ca e diferenta de vro 50 kile= 1,5 milioane euroi

   00
  • De cele mai multe ori este mai profitabil să taxezi în privat pentru păstrarea secretelor decât să le arunci pe piaţa publică. Iar nea Monta este plin de decizii mai mult decât controversate, unele făcându-te să te întrebi dacă numai unele persoane îl au la mână sau şi state nealiate…

   00
 15. Mie mi se pare amuzant cum toata lumea e interesata de ceea ce a f…t ponta la viata lui, dar nimeni nu mentioneaza cum intretine relatii sexuale fara protectie si vaselina cu o tara intreaga.

 16. De obicei cititorii tai se prindeau mai repede.
  Sau poate unii s-au prins, dar … :-)

  00
 17. De acord, dar mizeriile astea nu or sa mai apara abia dupa ce va intelege mare parte a publicului cum sta treaba.
  Suntem inca verzi rau, ca natie

  00
 18. NOU
  #39

  hehe…ti-am zgandarit neuronii :D…dupa cum spuneam…daca 20% se dovedesc adevarate e grav…in societatea noastra de multe ori este de ajuns sa arunci o bomba si samanta indoielii prinde radacini in mintea luminata a „boborului”… sunt convins ca or sa apara si hartii legate de cateva din acuzatiile senatorului…restul sunt menite sa spulbere mitul premierului cre(s)tin ortodox, familist convins si profesionist desavarsit :)…”om trai si om vedea, spuse orbul”…

  00
 19. NOU
  #40

  I see what you did here :) E si asta o tehnica la randul ei. Rostogolirea unor informatii pretins (sau prezentate drept) false, cu multe asteriscuri personale, dar ceea ce ai facut n-a fost decat readucerea lor in discutie. Un fel de bump in news feed al unei postari vechi de cand a inceput facebook-ul.

  00
 20. Apropo de scandaluri sexuale … Baniciuiu e ministru bine merci …

  00
 21. asa e in campanie electorala, se da la gioale din toate pozitiile, si iohannis le incaseaza de la vuvuzelele tv, si nutzi e atinsa

  00
 22. Am senzatia ca, dimpotriva, acuzatiile astea de doi lei impotriva lui au rolul de a-i imbunatati imaginea in ochii opiniei publice. O sa zica lumea: ce au nenorocitii astia cu bietul Viorel? O sa para o victima nevinovata, iar lumea o sa-l voteze ca sa repare o nedreptate.

  00
 23. Tocmai le-ai facut mai publice decat erau.

  00
 24. Auăleeeeeu! Bolșevicului i se răspunde cu aceeași monedă și nouă ar trebui să ne fie milă. Vaaaaai, sărăcuțuuuul!

  00
 25. A treia se leaga cu asta :intre 1990-1992 a fost ministru de externe al României din partea FSN.

  00
 26. @zoso – avocatul diavolului?… :D

  00
 27. Acele „intrebari” au fost spre deliciul publicului inteligent….care public inteligent?

  00
 28. Ce-i cu tine?

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube