activesoft, azi furăm cu ziare.com

Orlando zicea la un moment dat intr-o insemnare pe blogul lui că Activesoft sunt răţuşca cea urâtă a grupului NCH (netbridge, vodanet), ăia care tac şi fac siteuri bune şi aducătoare de trafic.

Cum le fac, asta e o altă problemă. De bestmusic sau vedeta nu vă mai povestesc, se vede cu ochiul liber cum „împrumută” informaţii de peste tot, ca nişte mici agregatori, şi îşi pun sigla pe ele.

Ziare.com, unul din noile stele ale „publishingului” românesc de calitate, se ocupă si ei cu ce se ocupă hoţnews, ceilalţi granzi ai online-ului românesc.

Avem aşa: original şi copie. Siteul e plin de ştirile mediafax, singurele unde nu e citată sursa. Am intrebat în zona, nu există nici un contract prin care ziare.com să aibă permisiunea de a republica fluxul de ştiri pe care agenţia îl vinde cu bani grei ziarelor şi televiziunilor.

Ce mi-a şoptit un cineva care se pricepe e că ei au un script care ia automat 500 de caractere din ştire şi apoi dau sursa. Agenţiile de presă sunt singurele cărora li se sustrag tot conţinutul fără să aibă link şi fără ruşine, ca în România.

Proces, sentinţă, daune de miliarde, calmare instant!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

12 comentarii

 1. poate nu citeaza sursa pentru ca le platesc la mediafax..
  te-ai gandit la asta?

  00
 2. „Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, vineri, pentru Mediafax”…eu vad ca e citata sursa…

  00
 3. alex, m-am gandit, am intrebat, nu platesc.
  iskander, aia e din cadrul stirii.

 4. Mediafax nu are servicu de flux-stiri pt web.

  00
 5. stiu. singurii care aveau optiunea asta in pachet erau de la cotidianul. dar nici ei nu mai republica stirile cumparate de la mediafax de la o vreme

 6. NOU
  #6

  mentiunea din cadrul stirii e doar dovada de copy-paste. furtul e furt cat nu scrie frumos la final „sursa: mediafax”. that was the point.

  00
 7. Credeti ca pe cititori ii intereseaza de unde vine stirea? Pe mine unul ma doare in cot de sursa stirii, ce ma intereseaza sa le am intrun loc, si aici e marele minus, pt ca la ora actuala nu exista un astfel de site!

  Hotnews sau Ziare.com de exemplu, sunt poplare pentru ca stiu sa grupeze stirile cat de cat si sa le ofere cititorilor, chiar daca mai au mult de imbunatatit.

  00
 8. bihoneanu, conteaza pentru mine, ca si eu produc continut pentru care sunt platit. sunt sigur ca angajatorului meu nu i-ar conveni sa mi se fure munca sa faca altii bani cu ea.

 9. daca produci continut la fel de agramat ca postarea asta nu prea vad ce bani face angajatorul tau, oricum…

  00
 10. „Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, vineri, pentru Mediafax, ca a semnat motiunea de cenzura, desi are o serie de obiectii legate de aceasta, pe care si le mentine. Ulterior, el a afirmat pentru Realitatea TV ca nu va vota textul motiunii.” – eu vad ca citeaza si la inceput, si la mijloc, citeaza si realitatea tv. Adica nu-i chiar copy-paste. Nu stiu de ce-i tot acuzi de furt cand citeaza sursa.

  00
 11. De prin 8/1996 cu ceva modificari:

  CAPITOLUL III
  Obiectul dreptului de autor

  Art. 9 Nu pot beneficia de protectia legala a dreptului de autor urmatoarele:

  e) stirile si informatiile de presa;
  f) simplele fapte si date.

  Imi scapa ceva?

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube