A venit căldura! De la centrala vecinului!

Mai tineti minte geniala idee a CET de a-i taxa inclusiv pe cei debransati, pe motiv ca si lor li se incalzesc, prin forta lucrurilor, peretii de catre cei bransati la sistemul central de incalzire?

Eh, reversul medaliei a sosit. CET nu da drumul la caldura decat cate un pic, dar pereţii celor năpăstuiţi de soarta se incalzesc de la vecinii cu centrale.

Încă din data de 5 octombrie, autorităţile bucureştene au anunţat că încep furnizarea căldurii în Capitală. Totuşi, de atunci foarte puţini sunt cei care din acest punct de vedere simt confortul în apartamente. Măsurătorile angajaţilor RADET arată că, acolo unde la subsolul blocului se primeşte căldură, nu se depăşesc 30 de grade. (sursa)

Acum, oamenii ce fac, pun CETul la plata? Ar fi frumos sa le bata cineva obrazul pe tema asta.

thx c3

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

19 comentarii

 1. Mda, ar cam trebui sa le bata cineva obrazul. Si la noi in TM au inceput sa dea caldura, dar ametita de tot. Va fi o iarna cel putin interesanta

 2. De pe 11 septembrie pana pe 11 octombrie (datele de citire GDF Suez) am bifat 50mc de gaz doar pentru incalzirea apartamentului de 3 camere. Asta vine, cu TVA, in zona 55-60 ron :-? Ziceam si eu asa…

  00
 3. In Cluj baga caldura de vreo 3 zile… si inca bine, am dorit cu geamul intredeschis ca era prea cald. Poate am si noroc ca centrala e la vreo 200m de bloc dar oricum, se simte ca e primar PDL aici in Cluj.

  Acum trebuie doar sa vina cererile de subventionare a caldurii si sa o completez pt 50-80% deducere si sunt boier.

  00
 4. ştii ce ar fi tare de tot? să ceri de la CET, în calitate de proprietar de apartament, chirie pentru spaţiul ocupat de ţevile care îţi tranzitează apartamentul

  00
 5. si in Bucuresti au bagat caldura, chiar si ziua cand e cald!!! @dojo, chiar va fi o iarna interesanta, vorba ta!

  00
 6. se simte ca e primar PDL aici in Cluj

  Scuzati-ma dar … AHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHH!!!!!

  00
 7. La Sibiu dorm cu geamul intredeschis si nu mi-am pornit centrala, deci faptul ca la Cluj merge caldura e irelevant

  00
 8. Unde sunt cei care luau partea cet-ului, unde sunt „IRationalul, Elena, LittleDot”? Nu mai comentati?

  De 6 ani incelzesc tevile cet-ului din Brasov, nu am primit 30% din factura de gaz pana acum.

  Daca ne raportam la acele principii de baza ale fizicii pe care cativa „comentatori” le-au invocat la articolul despre cet Brasov, trag concluzia ca eu pierd 30% din banii pt gaz incalzind peretii vecinilor care inca nu priesc caldura de la cet. (o parte din ei au plasma pe perete, auto pe care-l spala in fata blocului cu galeata si pe care-l folosesc sa mearga la iarba verde, dar nu au centrala)

  00
 9. Ştiu un pocăit din ăla penti-bapti-futut cu 9 copii care primise o centrală termică dar a stat cu ea nemontată vreo 2 ani pentru că dacă şi-o monta îl trecea biserica la categoria „bogătani” şi nu mai pupa ajutoare de la ei. Până la urmă a vândut centrala şi şi-a montat un convector. Cel mai tâmpit convector pe care l-am văzut în viaţa mea, singurul care ia pentru ardere aerul cald din cameră şi-l evacuează afară. Toate iau aerul de afară şi scot fumul tot afară, ăsta nu. Aşa că dacă nu stă cu uşa sau geamul deschise ca să aibe pe unde intra aerul ars de convector, i se întoarc omului şi gazele arse în casă.

  00
 10. deja sunt prea multe discutii pe tema asta.
  ideea cu procent de parti comune 50 30 30 30 50 50 nu apartine radet ci anrsc( vezi ordinul 343 ) si se aplica doar in cazul condominiilor in care sunt montate repartitoare de costuri si in care nu se face inventarierea tevilor si calorifelor din condominiul/blocul respectiv.
  Ei cica au scos acest procent dupa ce au studiat alte tari UE. (germania -50% ?; austria -30% ? etc).

  OFF TOPIC
  PROCENTUL DE PARTI COMUNE ACOPERA NU FAPTUL CA AP. DEBRANSATE LI SE INCALZESC PERETII DATORITA CELORLALTE APARTAMENTE, CI CONSUMUL CORESPUNZATOR TEVILOR DIN BLOC (TOT CE INSEAMNA TEAVA SUBTIRE SAU GROASA SI ESTE DUPA CONTORUL CET-ULUI) A CALORIFELOR DIN SPATII COMUNE SI A PIERDERILOR DIN INSTALATIE.
  E normal (are logica) ca procentul asta sa fie mai mare in aprilie decat in decembrie (in aprilie consumul caloriferelor din spatiile comune este la fel ca cel din decembrie,dar consumul apartamentelor e mai mic); si opinia mea ar fi ca in fct de ce calorifere sunt in spatiile comune procentul sa fie intre 20 %- 30 % din oct pana in februarie si dublu in martie si aprilie.

  00
 11. Razboiul impotriva centralelor termice se intoarce!

  Pentru o fractiune din ce s-a pompat in sistemul de stat se puteau acorda subventii sau facilitati fiscale pentru centrale + termopane + izolarea blocurilor. Desigur, o poplatie mai putin dependenta de stat e mai greu de ‘cumparat’ dpdv politic.

  00
 12. Ma bucur pentru voi ca aveti caldura sincer.Eu tocmai am fost la cumparaturi la farmacie, plm ratati astia din Iasi pfff.

  00
 13. ar fi frumos acum sa plateasca cei care nu sunt debransati celor care au centrala pentru caldura distribuita.

  00
 14. Eu am centrala de apartament, ma doare la basca … cateodata si la buzunar, dar asta e … Intentionez in viitorul apropiat sa o schimb cu o centrala pe curent electric, ca astia cu gazul deja sunt nesimtiti … Franta, toata e pe curent electric, Germania la fel … Gazul il folosesc doar in industrie … Pe noi ne-a „rezolvat” Ion Iliescu, cu „cel mai ieftin” gaz … vedea-l-as lat odata !

  00
 15. oare ar fi bine sa le bati obrazul cu un calorifer?

  00
 16. Chiar au indraznit sa ceara bani celor debransati pe motivul ca s-ar incalzii peretii de la ceilalti ? Unbeliveble. Acum sa plateasca si ei celor cu centrale

  00
 17. Icredibil pe ce se mai cere taxa, taxa pe pereti incalziti de vecinu’. Eu acum am aflat de chestia asta si mie se pare o ipocrizie … de fapt in Romania e un lucru banal.

  Tot mai bine e la casa.

  00
 18. Este bataie de joc cu CET-urile, calca in picioare toti consumatorii. Dupa ce ca agentul termic ajunge in caloriferele noastre la o temperatura mult sub cea inregistrata si care ne este facturata ei vin cu idei din astea „geniale”.

  Va recomandam sistemele de incalzire alternative bazate pe radiatii infrarosii care pot rezolva problemele de incalzire a locuintei, mai mult avand si efecte benefice asupra organismului.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube