A murit EOK?

Mi-i lene să îl sun pe Florin Grozea să îl întreb de ce siteul le e mort de o săptămână sau mai bine. Sau cum mai merge treaba cu noile proiecte, dacă pe ăsta l-a băgat în gard. Oare s-a mutat şi el la Londra, cu Emi Gal, să facă succese internaţionale, pentru că au obosit de atâtea succese locale?

semnat
vali, antreprenor internaţional încă din 2008, când am cumpărat o shaorma de la Berlin

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

21 comentarii

  1. esti rau, dai cu pietre in internetul romanesc si in niste oameni care incearca sa faca ceva pentru el.

  2. @ WBF: nu fi rau. Nimic nu se compara cu originaulul: „403 – Forbidden Wonderland”. Cat despre 404, versurile alea fac toata melodia: „And my heart was filled with mourning, mourning for my dear amour. // ‘Tis not possible, I muttered, give me back my cheap hardcore! // Quoth the server, 404!” …

    00
  3. Cred ca ne dam pe interneti diferiti.
    Nu de alta dar eu acu’ ma dau pe eok.ro.
    E ceva melodie cu 503 acolo, grozava.Recomand.
    Si din cate am inteles urmeaza una epica, ceva cu 404.

    Stiu sigur ca vine aia cu 404, ca-i zicea Florin la Lorand saptamana trecuta( sau acum 2 saptamani) ca nu se poate hotari unde sa-si mute treburile, si fix in clipa aia am inteles ca un 404 i-ar veni ca turnat.
    Asa ca acum ascult albumul cu 503 si astept lansarea lui 404.
    Stiu, sunt rau.

    00
  4. din pacate astia cam astia sunt ‘antreprenorii’ din .ro , 90% din cei care ies in fata la webevent, internetics + alte gale de succes , workshop-uri si seminarii despre cum sa ai succes in online-ul romanesc.

    groza, gal, voicu si alti saltimbanci care stiu sa-ti raspunda la orice intrebare legata de online si stiu absolut tot ce misca pe internet..
    singura problema pe care o au este ca proiectele lor nu prea produc bani… decat cheltuie bugetele investitorilor.. big succes

    00
  5. Mar, ce ai spus tu acum este atat de veridic incat merita pus pe coperta unei carti despre onlineul romanesc.

    00
  6. Daca nu lanseaza si el o scoala de antreprenori n-a facut nimic.

    00
  7. NOU
    #7

    Florin Grozea e un basit. Cine baga in seama ce face florin grozea?

    00
  8. Mar, dar totodata stii ca se spune ca 90% din afaceri dau faliment in primul an. Cred ca asa este peste tot si este ceva normal. Daca aia din lumea cu apa calda fara depuneri palavragesc mai putin inainte sa faca cu adevarat ceva, nu mai stiu.

    00
  9. in lumea cu apa calda fara depuneri nivelul de diletantism este mult mult sub cel din .ro .
    aici avem o mare problema: ciumetii astia care pozeaza in copiii teribili ai internetului isi supraestimeaza ideile si skill-urile, dupa cateva luni failuiesc mizerabil si desigur ca baga in fata pe clisee : criza, ‘doar 10% din startup-uri reusesc’ etc.

    timpul insa le rezolva pe toate, deja simt un trend : clientii si investitorii sunt mult mai atenti si nu mai inghit nemestecat toate prostioarele debitate de cercopiteci…

    00
  10. Nimic nu moare totul se transforma

    00
  11. ma mir ca am ajuns sa comentez la topicul asta, Vali stie care e feeling-ul meu general fata de cuplul in cauza. :D

    DAR:
    1. Grozea a avut o idee bunicica, a pornit foarte bine, s-a impiedicat la un moment dat. shit happens, move on, keep going. gargarismele de pe margine nu au nici o relevanta.
    2. Cred ca banutzii sunt cam toti ai lui Grozea, deci estimez ca eterna vaicareala cu „a tocat banii investitorului” este cam aiurea in pom. Daca aveti alte informatii, sunt curios sa le aud.
    3. In general, in cam toate industriile, nu numai in online, exista o rata de succes a „startup-urilor”. Ca o fi 10% ca o fi 5%, nu e relevant, dar e bine sa stii ca exista si devine scuza doar cand te smiorcai pe margine ca ti s-a intamplat tie. Altfel, keep calm and carry on.
    4. As vrea sa nuantez un pic mitul cu „antreprenorii aia buni sunt aia care tac si fac, nu ies in fata si nu ii simte nimeni”. E cu dus si intors. Daca business-ul tau este sa vinzi consumatorului final, ori faci promovare ori esti mort. Deci nu se aplica mitul. Daca business-ul tau este sa vinzi catre firme, poti sa nu faci promovare si sa vinzi dar e mai greu. Deci mitul se aplica 50%. Per total as ipotiza ca un antreprenor de succes este genul care apare pe piata in functie de necesitati, nu in functie de personalitatea lui.
    5. Zicea cineva aici ca „dincolo” e mai bine. Investitorii mai destepti, antreprenorii super mega bengosi, flori si virgine peste tot. Imi permit sa contrazic. Procentul de probleme (idei proaste, executare proasta, etc) este cam acelasi, numai ca „dincolo” numarul de initiative este mult mai mare si prin urmare cele care esueaza sunt mult mai putin vizibile.

    Vali, vreau sa te vad pe coverta cu un articol despre stimularea antreprenoriatului online in RO. Directii interesante, pareri, comentarii, invitatii la bagat in viteza, amenintari pentru aia care nu se tin de treaba, etc.
    Platesc in like-uri pe soshial midia. :D

    • @Daniel Enache: ştii bine că pe mine mă enervează tot şi nu mă pot controla indeajuns pentru a fi serios juma de oră.

  12. A murit si seopedia. :-)

    00
  13. @Daniel Enache – cred ca cel putin la punctul 2 te inseli. De fapt, nu cred, sunt sigur ca te inseli. Detalii la Registrul Comertului, daca vrei sa afli de unde sunt banutii. Problema cu Grozea e ca el nu ar investi nici 1 EUR din „patrimoniul” personal. Ceea ce, pana la urma, nu e obligatoriu ca sa fii antreprenor, dar atunci cand crezi intr-o idee, pe care o promovezi cu atata sârg, ar fi bine normal (dar nu obligatoriu!) sa vii si cu ceva personal, atunci cand e necesara putina „benzina”. Mereu imi vine exemplu lui Fusu, dar in curand nimeni n-o sa mai stie cine e Fusu, la cati antreprenori produce România in ultima vreme…

    00
  14. @Fluture: dupa cum am zis, sunt curios sa le aud. :D

    Dar parerea ta in legatura cu restul punctelor este pozitiva sau negativa?

  15. eOK asta nu era un fel de magazin de muzica online de unde nu cumpara nici dracu’?

    De altfel ma consider „doctor” in ceea ce tine de resurse internet, si sa fiu al dracu’ daca stiu exact ce era si cum se comporta eOK.

    Vrei muzica? Cumpara dracu’ de pe magazine externe online. Vrei muzica romaneasca? Du-te la magazinul de CD-uri.

    Te doare-n pla de artist? Pirateaza-le ca tot Românul, oricum nu merita plătit zgomotul asta românesc.

  16. @Chaika – stai chill ca n-a murit
    Cat despre eOK se stia de ceva timp ca nu prea are sorti de izbanda, si-a urmat cursul normal.

    00
  17. “antreprenorii aia buni sunt aia care tac si fac, nu ies in fata si nu ii simte nimeni” – uite eu aici nu sunt de acord…

    atunci cand esti foarte bun si rezultatele sunt vizibile nu trebuie sa mai cauti clienti, te cauta si te ‘simt’ ei…
    nu, targetul nu este haita de cacanari care vin la ‘eventuri’ si fac networking ( piscoteala, balit la femei, discutii despre lucruri citite pe net dar pe care nu le-au experimentat si nu le inteleg, discutii despre site-uri geniale care insa nu pot fi implementate pe .ro , doar suntem intr-o tara de cacat etc. etc.), sau fiindca i-a trimis sefu’ sa vada cine ia premiu (deobicei cine are prieteni mai multi in juriu) ca sa cheltuie cu ei bugetul pentru ‘campaniile onlain’.

    exercitii de imagine (pardon.. awareness), bugete consistente aruncate pe geam, basini multe si substanta 0… asta este 90% din online-ul romanesc.

    00
  18. daniel enache, insati persoana ta contrazice ce spui. esti unul din aia care fac bani, dar nu esti chilleanu la toate eventurile si te stim la fata cam putini.

  19. Ah, nu mai avem unde sa vedem videochat-ul cu Andreea Balan.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube