Nu găsim angajați #9561

Indrăgitul actor clujean Bob Rădulescu, îl știți, e ăla cu talismanele cu clor,  plânge că un prieten de-al lui nu găsește angajați la noul lui restaurant deschis în Cluj. Aham.

După două minute de săpat, că omul nu se obosește să spună ce angajează, aflu că vorbim de un bucătar și un ajutor de bucătar, cât și unul dintre salarii, 6.000 lei.

Acum, eu nu știu care sunt salariile în domeniul ăsta, dar 6.000 lei pentru un om care să țină un restaurant mi se pare puțin, mai ales pentru Cluj.

Ce sa zic, văd doar două soluții. Fie dai salarii mai mari, fie închizi șandramaua. Adică știu că tentația de a avea local e mare, dar realitatea e că nu toată lumea trebuie să aibă local. Știu că antreprenorii din zona asta sunt cinici și dornici să dea de mâncare și de băut la lume, dar dacă nu găsești angajați, poate că vina nu e numai la ei.

Cât despre Bob, sper că îi merge treaba cu talismanele cu clor.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

100 comentarii

  1. Sâmbăta seara erau o gramada de asiatici (gen SRI lansezi, indieni) ‘la distractie’ in centrul vechi Bucuresti…adica stateau și ei pe langa locații și dansau pe afara…nu am vazut sa aiba ceva consumație…deci îmi vine greu sa cred ca ar refuza 1200 euro pe luna sa munceasca in restaurant în Cluj…

    00
    • SRI lansezi, SRI culegi.

      00
    • man, bucătar înseamnă altceva decât crezi tu că înseamnă.

    • s r i lankezi , eat my pula (ia uite ca nu a modificat autocorrect-ul 😀)
      Acum 5 luni, în Roma, ma uitam ca majoritatea pizzarilor, ospătarilor erau rude ale suedejilor noștri…daca la aia e asa, cred ca se descurca sa faca si niste paste la nea asta in orașul care are ghetoul Floresti…

      00
    • sunt buni tare strainezii astia, la AFI Cotroceni au incurcat meniurile la Taksim, al meu cu urmatorul client, plus ca se ruga tipa de la casa de ei sa se miste macar putin.

      00
    • NOU
      #6

      @anda sunt ieftini, nu buni. De ce crezi ca i-au angajat? Asta e modelul de business romanesc : iobagia. Romanii nu prea mai gusta capitalismul de cumetrie asa ca se lucreaza cu cine se poate.

      00
    • Anda, te poți angaja tu în locul lor daca nu iti convine ce fac…că români care sa facă muncile alea nu prea mai sunt…sau avem pretenții de vest europeni în timp ce noi suntem un mix de India, Rusia, Latin America ? …

      00
    • Comisaru cat pot sa fie de ieftini? Cu adus vize, contracte de munca, cazare, mancareuneori…. mai.ieftin ca nea gigi pe care-l fute lenea din satu de langa?
      Probabil nu mai ieftini ci mai coerent de facut investitia la modu asta,ai un angajat ala vrea sa munceasca ca altfle.pleaca la 1dolar pe luna in thailanda, vrea satrimita bani acasa nu sta sa frece pla.

      00
    • NOU
      #9

      @octvyan depinde. In agricultura/zootehnie astia accepta salariul minim pe cand romanii necalificati nu ii mai vezi sub 2500 lei net cu program normal. Depinde de meserie, numar, perioada de timp dar economii se fac. Caz concret, concediat meseriasi 45+ cu experienta in firma care luau 3000-4000 lei net si adus pakistanezi pe 2000-3000 lei. Aia nu prea comenteaza ca nu au alternative chiar daca nu faci cine stie ce economie, cui nu-i convine sa vina urmatorul. A fost piata angajatorului aproape 3 decenii si asa vor patronii sa ramana.

      00
  2. Se vede de la distanță că e ceva putred acolo. Zice „s-a mutat cu localul”. Asta înseamnă că deja funcționa, ce s-a întâmplat cu personalul, a dispărut, a renunțat pentru că a schimbat locația? Greu de crezut

    00
    • Plus ca el face niste paste geniale … deci de ce are nevoie de bucatar?

      00
    • Daca face paste geniale, sa le faca cu familia. Mama si fiica servesc la mese, ala micu spala vase, bunicu ia comanda etc.
      Daca nu platesti cum trebuie, nu ai pretentii.

      00
  3. Tu nu intelegi. Este dreptul lui de a avea un local. De mic visa sa aiba o carciuma, nu conteaza cum, daca are actele in regula, daca are angajati si cu cat ii plateste.

    00
  4. deci liviu ala care face niste paste asa de bune de vin italienii din italia sa le guste angajeazza bucatar. ca el e patron ce pll…

    00
    • NOU
      #15

      corect, asa fac bucatarii cand se ajung, si in 2 ani o iau de la 0 , ca sau dus banii

      00
  5. Ceva nu se leaga. Omul face cele mai bune paste de pe planeta, dar un ajutor de bucatar nu gaseste sau un chelner?!?! Chiar nu se gaseste nimeni care sa fure meserie de la cel mai bun pastar ever? Nu vrea nimeni sa invete de la cel mai bun? Oh wait…

    00
  6. Cluj… aceasta utopie a Romaniei

    00
  7. 6000 de lei salar pentru un ajutor de bucatar?
    Net??? Fara bacsisuri?
    Nu zic ca e usor, dar totusi is 1200 euro, fara facultate si fara superexperienta.
    Cat ia un bucatar la un restaurant decent?

    Ca referinta, pentru un job la un shared service center minimul e pe la 2500 lei net.

    00
    • Ce-i aia shared service center?

      00
    • @Alin
      Hub culinar.

      00
    • NOU
      #27

      Cred ca 6k e pentru bucatar si oricat de ciudat iti pare nu e asa mult pentru volumul de munca depus. Bonus, Clujul e mai scump ca Bucurestiul.

      00
    • NOU
      #28

      Iar daca e brut ramai cu ma putin de 4000 lei in mana adica mai outin de 800 de euro in conditiile in care in cluj chiriile pornesc de la 300-400 euro in sus.

      00
    • Am un prieten care are carciuma si e si bucatar si patron. Stii cum iese dupa 8 ore in bucatarie ? SLEIT. Bea ca un marinar. De stress (o alegere proasta desigur).

      La orice carciuma care se respecta, meniul nu se schimba dupa fitele noului bucatar (in afara de cazul in care are X stele) Michelin. Si atunci e facut partener, ca nu ai vrea sa te stie lumea ca ai bucatar de 7 stele si pe urma pleaca. Mai bine sa te stie ca esti mediocru si mediocritatea aia sa fie constanta.

      Jobul bucatarului la o carciuma nu este sa inventeze EL retete. Retetele sunt alea care merg. E un executant si un bun planificator (face liste de cumparaturi, baga/scoate din meniu in functie de zilele saptamanii), poate mai face o fantezie din cand in cand. F rar.

      O carciuma nu cauta bucatari de masterchef ci un om cu manualitate si dexteritate sa nu strice retetele care au adus carciuma aia acolo unde e .
      De aia are McD succes: oriunde in lume hamburgerul e cam la fel si nu faci toxi infectie.

      00
    • Daca ai impresia ca numa’ cu „facultate” esti indreptatit sa castigi peste 1000 de euro, ce sa zic… Multa uniune Europeana iti doresc.
      6k pentru un om care tine o firma (ca practic omu’ ala tre’ sa asigure tot fluxul operational) ii o mizerie de salariu. In conditiile in care va lucra si cu oameni mai prost platiti, vai de capu’ lui.
      Nu stiu de unde ai scos 2500, da’ pe banii aia nu gasesti nici femeie de serviciu in ziua de azi, ce vorbim de corporatii.

      00
    • lol
      compari un agarici din customer services cu un bucatar. chiar si ajutor bucatar?!
      cum zicea Zoso mai sus, cred ca nu intelegi ce face de fapt un bucatar.

      00
    • necris, ce știm noi despre ăia care fac economie la 2 litere și scriu „salar” în loc de „salariu”?

    • Ce-mi plac astia care comenteaza salariile platite in Romania.

      Voi la firmele voastre ce bani platiti angajatilor? Mai mult de 6000 lei?

      A, nu aveti firme, sunteti angajati…Super…

      00
    • Un salariu este ca orice alt pret – ai nevoie si iti permiti sa-l platesti, platesti cat se cere in piata.
      Nu ti-l permiti, aia e – lucrezi tu, familia, poate angajezi pe cineva part-time.
      Nu e lege ca daca esti patron tre’ sa ai musai angajati.
      Problema e ca majoritatea nu-si permit angajati si vin cu tot felu’ de minciuni sa-i atraga, iar dupa ce-i angajeaza au doar pretentii.
      „Patronu” roman are pretentia ca angajatul sa fie preocupat de productivitate si de bunul mers al firmei, si sa-i stea la dispozitie non-stop.
      Nope – e treaba patronului sa aiba o afacere productiva.
      Treaba angajatului e doar sa onoreze orele de contract.

      00
    • Nu stiu de ce imi tot explicati teoria marxista a valorii muncii, in care trebuie sa fi platit dupa efortul depus.
      In economia capitalista e valabila teoria valorii relative a muncii.
      CD, Adi, Mihai, Andrei voi inca visati la comunism?

      Esti platit dupa cat de mult cere piata serviciile tale si cat de complexe sunt serviciile oferite.
      Degeaba vrei sa dai muie gratuita RoadRidr, iti da viata muie gratuit in fiecare zi, nu iti mai dau si eu. E greu sa faci 1000 euro? Fa ceva cu viata ta. Fa o facultate, fa un curs, fa ceva, aplica la jobul asta, ca se aude ca se da 6000 lei. Tinta mea acum e un job cu 4000 euro pe luna. A ta care e? A mea e realizabila, cu efort, a ta e? Nu sunt ITist.

      Mai e un articol azi cu o doamna, presedinte a unei organizatii patronale din Timisoara, care se plange ca nu gaseste personal hotelier.
      Se pare ca o parte semnificativa a angajatilor din industria horeca s-a reorientat profesional spre alte domenii, iar industria sufera din cauza lipsei de personal.

      Revenind la comentariul meu initial, ma miram ca se ofera un salariu de 6000 lei, cand INS raporteaza in fiecare an ca salariile cele mai mici din Romania sunt in industria horeca.
      Ori 6000 de lei e aproape dublul salariului mediu net pe economie.
      Urmeaza o schimbare majora in Horeca?

      Covidul va invata o lectie, pe cei ce ii poate invata, ca nu opresti o industrie si crezi apoi ca o poti reporni. Mai tineti minte planul lui Streinu Cercel de a opri toata Romania timp de 3 luni?

      Zoso si Andrei, construiti „oameni de paie”? Am gresit cu 2 litere, argumentul e invalid? N-am angajati, care e o presupunere, n-am voie la pareri?

      00
    • @Necris, huh????
      Mno, ce zic io si ce-ntelege el…

      00
    • Ce-i aia salar? Eu dacă aș scrie lea te-ai prinde că vorbesc despre leafă?

      00
    • „Shared service center” e unde ajung absolventii de facultate din RO. Auzi la el, job fara facultate, de zici ca facultatea care se face in Ro azi e ceva de te cocoseaza si ar trebui sa iti dea macar un 500 eur in plus la salariu.

      00
  8. Zic eu: in Timisoara intr-un restaurant care face de la pizza, paste, si alte feluri de mancare, nu ceva specialitati cu icre negre sau vita wagyu, chestii generice, cu avantajul major ca e in vad comercial masiv deoarece se afla intr-un centru comercial mare (nu mall, altul) deci clienti unul dupa altul, si de fiecare data cand am fost acolo nu am stat mai mult de 30,max 40 min dupa comanda, orice am comandat, bucatarul sef, cel care tine restaurantul in spate ia 5000 EUR/luna. Sa vii cu 6000 ron al unul care baga grupa mare zi de zi, si face portii gustoase, de fiecare data, in fiecare an, e ca si cum ti-ai bate joc de munca lui

    00
    • Ca o completare, poate care nu ar fi necesara dar o fac, e ca nu se face meniul zilei acolo, nu este asa ceva.

      00
    • Zi-mi doar prima literă din numele restaurantului şi eu îți spun în maxim 10 minute dacă minți.

      00
    • Papa sam?

      00
    • Paco sunt acri strugurii pe acolo pe la tine? Nu stiu de ce ai tu impresia ca trebuie sa iti aduc si dovezi in scris, poti sa crezi sau poti sa nu crezi, e strict problema ta.

      00
    • Lasă tu gustul strugurilor de la mine din curte, că am eu grijă să fie comestibili..Zi-mi balaure, unde ia un bucătar 5000 de euro în Timişoara?A fost simplă întrebarea. Zi-mi prima literă şi eu îți ofer inclusiv şervețel să te ştergi la cioc de maro…Bă, voi în afară de orgasmul provocat de mânuțele verzi aici pe blog, puteți să aduceți ceva util?

      00
    • @Paco
      La Lepa Brena :)))

      00
    • Si daca as zice desi nu am de gand, ar trebui sa te credem pe tine pentru ca: automobile? Ai lucrat la absolut toate restaurantele din oras ca si bucatar si/sau ii stii pe toti patronii si cu cat isi platesc ei oamenii? Daca pe tine te-au platit/luat de fraier careva nu inseamna ca si altii sunt la fel boss.

      00
    • Zi, coaie, numele restaurantului. Ma apuc si eu de bucatarie, ca am talent cat de cat, daca tot vorbim de cifrele astea.

      00
    • Mă nene, las-o-n amar cu salariu ala de 5000€ pe luna că se umple Timișoara mâine de bucătari în căutare de locuri de muncă! Ca să îți dai seama pe unde se învârt salariile cam în orice domeniu deschizi un olx și cauți. Eventual mai plusezi un 20% gen pentru patronii care vor să își țină oamenii, dar de la 1200 până la 5000 e cale lungă rău.

      00
    • Genul de poveste care se fâsâie cam așa: „știi, de fapt nu era simplu bucătar, era chiar patronul care se ocupa de toate astea, și nu era salar [sic!] pe cartea de muncă – ăla era minim pe economie, ci profitul, și nu în Timișoara, ci lângă, la Viena”.

      Ca volgile cadou, care nu se dădeau, ci erau biciclete care se confiscau.

      00
    • NOU
      #50

      Adita ca orice userist adevara minte de ingheata apele, iar cand e prins cu minciuna devine agresiv, mai are rost sa zic de taxe 0 pe salariu minim imediat cum ajung ei la guverrnare, apa calda imediat cum ajunge nicusor primar „nici noua nu ne vine sa credem ca trebuie sa promitem asa ceva”….

      Salariu unui bucatar e mai putin de jumatate din cat abereaza adita, evident +/- ceva daca e o crasma de fite din cloooj unde totul e poleit cu haur , ca tot e domeniu lu’ bobu’ se poate duce la 2500-3000, bobu’ lui radulescu are si fite si crede ca toti vin in genunchi sa fie sclavetii lui.

      00
    • Lol, ce sar de cur in sus toti it-stii, inca o dovada ca articolele lui zoso despre e ei sunt 100% bazate pe realitate. Zic it-sti pentru ca banuiesc ca majoritatea din cei care se ataca si din al caror comment frustrarea e evidenta. In afara de Paco care salahoreste prin Spania (nici un rau in lucrul asta, nu te atac boss pe ce faci tu, din punctul meu de vedere oricine care lucreaza cinstit si nu da in cap sau fura e de apreciat, doar aduc un pic de perspectiva la afirmatia ta cu veto-ul la salariul si jobul respectiv) si prostul cu acte sosokar a carui ocupatie o putem banui lejer, de restul m-as hazarda sa spun ca sunt it-sti. Si ca orice it-sti autosuficienti au impresia ca ei sunt on top of the salary piramid pe piata muncii, si unul care nu face ce fac ei nu are cum sa castige banii astia. lol inca o data, se pare ca au socul vietii lor. Si ca tot ce au inteles ei din ce am scris eu e ca toti bucatarii din Romania ar face 5000 eur/luna. @unsarb daca citesti ce scriu eu in comment mai atent o sa observi ca locul descris nu e neaparat un restaurant mediu, cu un numar mediu de clienti, e o afacere care merge brici, si pe buna dreptate. Ori cand oamenii tai performeaza constant e normal sa ii olatesti bine deoarece si tie iti merge bine de pe urma lor.
      Daca tu @unsarb citesti la fel de atent si specificatiile dupa care scrii codul si le intelegi cum ai inteles si ce am scris eu, pot banui deja ce iese de acolo.
      Cred deja ca iti spun o noutate prin faptul ca managerul/seful are salariu cel putin de doua ori mai mare decat tine, ca sa iti ofer o alta perpectiva asupra a ce inseamna un bucatar bun de restaurant.
      Iar cei care au impresia ca daca stiu sa isi faca in cate o seara niste paste singuri, in momentele in care le e lene sa comande prin glovo, si ca se pricep cat de cat, le urez succes, peste tot e nevoie de oameni buni pe ceea ce fac, insa nu toti reusesc sa fie si buni, mai ajung si mediocri, si sunt platiti mediocru, exact ca in IT.
      Cel mai amuzant e ala care are impresia ca bucatarii din restaurante de genul sunt angajati de pe olx, lol again.

      00
    • daca ai un restaurant respectabil ma gandesc ca nu angajezi de pe olx. Un bucatar bun isi gaseste de munca prin cunostinte, nu aplicand pe net. Daca ajunge sa aplice pe net ma gandesc ca nu e un bucatar bun.
      Nu stiu ce sa zic de 5000eur/luna, eu stiu pe unul de avea 2000+ acum 10 ani la un restaurant in otopeni. Deci nu mi se pare chiar sf acum 5000 ….

      00
  9. Pai toti au ajuns antreprenori… chiar ma uitam pe linkedin zilele trecute, o gramada de lume, toti angajeaza … primesc mailuri peste mailuri, mesaje peste mesaje, start-up-uri unu mai periculos decat celalalt. Toate bune si frumoase pana la momentul in care toate asteptarile sunt doar de la tine, in rest nimic… noi iti dam 20 de dolari pe ora… pe munca pe care primim 50$ pe ora, lucrezi de acasa, pe laptopul tau… toate alea. Ce lucrezi? Pai te anuntam noi cand gasim ceva … in rest treaba ta, faci ce crezi. Chiar nu stiu ce ar putea sa iasa bine din tot haosul asta… pur si simplu o sa fim o tara de IT-isti tristi care o sa ne tepuim unii pe altii si o sa ne laudam cu marile realizari materiale.

    PS: … din pacate piata IT a devenit un shit hole de toata jena. Odata cu work from home-ul au iesit la suprafata toate mizeriile si caracterele infecte din domeniu… de trepadusii a la „am refuzat job la Google”&co nici nu mai zic, aia sunt alta specie jenanta.

    00
  10. Daca Liviu nu ar avea ariciul in buzunar si ar da un salariu pe masura pastelor gatite de el, garantat isi gaseste si angajati! Ar putea sa angajeze direct italieni. Acestia ar putea gati in locul lui si s-ar intelege si mai usor cu clientii.

    00
  11. Șoc la ”când vrei să faci un bine și nu ai cu cine”. Cine cui vrea să facă un bine? Sunt patroni din aceia care au impresia că îți fac o favoare că te angajează, genul acela care au impresia că sunt stăpâni pe plantație?
    Că altfel nu văd cu ce vrei să îmi faci mie un bine că mă angajezi, adică despre asta este vorba, că el vrea să le facă angajaților bine?
    Uitați măi oameni nerecunoscători care nu vreți să vă facă bine patronul să vă angajeze.
    Foarte amuzant.
    PS: respect angajatorul, evident, dar cred că respectul se arată prin a face conștiincios treaba pe care o am de făcut fără să fiu împinsă de la spate, să găsesc soluții bune etc, să am o atitudine corectă, dar nu slugarnică și mai ales aștept același respect, ceva reciproc. Nu aș dori să lucrez pentru cineva care are impresia că îmi face o favoare angajându-mă și că ”îmi face un bine”.

    00
    • De fapt baiatul a avut un typo in comentariu:
      „când vrei să-ti faci un bine și nu ai cu cine”. Gata am corectat.
      Pentru un bucatar salariul e mic si daca e net, iar daca e brut e o gluma proasta.
      Si nu iti trebuie facultate pentru salarii de mii de euro in Romania, instalatorul care mi-a montat centrala si cel care mi-a zugravit apartamentul castiga mai bine decat mine si nu sunt chiar cel mai sarac din curtea scolii.
      Conteaza cat de bun esti in ceea ce faci si cat de cautat esti.

      00
    • Dax, lamureste-l si pe Paco, asta ca am impresia ca zac niste frustrari pe acolo pe la el pe tarla, unde strugurii sunt cam acri.

      00
  12. Un client plătește 2000 pentru bucătar, tot specific italian, și e în Moldova, nu în cel mai scump oraș din țară.

    00
  13. Acum nu știu ce e acolo dar domnul Liviu, cel mai pastafarian…a mai avut un restaurant cu specific american. A ținut cam un an. Dacă se tot închid, poate nu face ceva bine

    00
  14. Munca in bucataria unui restaurant nu e pentru oricine. Am lucrat acum vreo 10+ ani ca si ajutor de bucatar si apoi ca bucatar si va pot spune ca dupa aceea orice am muncit a fost o joaca.
    Omul de la Cj nu gaseste angajat pentru ca:
    1) salariul pe care il da este pretul pietei cum ar veni pe Cj iar cei care sunt de acolo muncesc deja
    2) sa presupunem ca Gigel din Oradea are 25 de ani, inca sta cu parintii si castiga ca si bucatar 4000 de lei si e kind-of-boer. Ca Gigel sa plece sa-ti lucreze la Cluj trebuie sa-i oferi un salar din care sa-si poata plati chiria si utilitatile si sa ramana in continuare un kind-of-boer. Pentru astacai 6000 nu ajung.
    3) Gigel vrea sa adune bani ca sa isi ia o garsoniera sau un apartament asa ca pleaca in vest unde are 2000 euro + cazare + altele.

    Solutia pe scurt:
    Daca baiatul cu restaurantul cumpara sau inchiriaza un apartament cu 2 camere in zona restaurantului si il ofera angajatilor care nu-s din Cluj cum e Gigel + colegul Darius de la Turda, atunci s-ar putea ca cei 6000 lei sa sune tentant.

    00
  15. Eu iau în mână, ca electrician, 2200 de lei, dar sunt mulţumit de ei.

    00
    • Electricianul care mi-a refacut mie instalatia electrica la apartament a castigat 6000 de lei pe o saptamana de lucru, doar manopera. Dar a si muncit de ma durea pe mine spatele cand il vedeam.

      00
    • NOU
      #68

      ca o persoana care a bagat ocazional la refacut instalatii electrice in apartamente, confirm ca e f mult de munca in conditii de praf extrem. totusi 6000 ron pe saptamana desi suna mult, nu sunt multi bani din cauza faptului ca nu prinzi lucrari pe banda rulanta.

      00
    • @Maferescdeciuma ca o persoană care și-a refăcut instalația electrică dintr-un apartament, pot confirma doar faptul că e praf mult. Dacă compari cu un ITist, care stă 8 ore la birou, da, e mult de muncă. Dacă compari cu alte munci de pe șantier, e lejer.

      Singurul dezavantaj, pentru un electrician de șantier, e că lucrează, de obicie, când nu sunt ferestrele montate și e mult curent (pun not intended).

      00
    • Parf mult=zgarcenia de lua un aspirator si de a-l monta la utilajul de casapit pereti. 300 lei la dedeman.
      Cum se face: youtube, doar ca „electricienii” de la noi umbla cu scule de 50lei bucata la oferta si nu au treaba cu youtube, tutoriale, manuale, etc., ei sunt progtamati genetic cu toate cunostintele.
      Semnat: un client

      00
  16. Eu am un amic bucatar in Bucuresti. Acum vreo 3 ani lua 6000 de lei in mana, insa in contract figura cu minimul pe economie. Mi-a zis ca asa se face peste tot. Fain, nu?

    00
    • Pai de ce dracu’ am vrea sa platim taxe??? Ca nu ii ca si cand vezi cevade pe urma lor…

      00
  17. Când se dau salarii mari e e scumpă mâncarea nu e bine. Când e ieftină mâncarea dar se dau salarii mici, iarăși nu e bine :)

    00
  18. e sigur 6000 sau e clasicul text HRist „poate sa ajunga pana la 6000”?

    00
  19. Orice patronas roman are x5 la leasing, absolut, chiar si ala cu o saormerie. Nu exista un ideal mai mare. Un bucatar bum ar trebui sa castige lejer 2500 euro net. Aici nu vorbim de bodegi ce vand mici si bere.

    00
  20. Pentru 6000 lei pe lună nici nu mi-aș pune alarma să sune.

    00
  21. ” ăla cu talismanele cu clor” – ” pe o *suprafata* de 9 metri *cubi* ”
    #level9000 #domnulproblema

    00
  22. Am un amic care e bucătar in Constanta. Salariile incep de la 3000 de euro și se duc sus, sus. Bucătar, adică are vreo 3 “dish-uri” d-ale lui.

    00
    • Nu le mai zi de sumele astea omule ca uite o sa sara de cur in sus pe tine toti IT-stii frustrati 😂. Zi-le ca ia 1400 de euro pe luna ca sa poata dormi ei linistiti si satisfacuti ca nu face nimeni din Romania mai multi bani decat ei.

      00
    • NOU
      #83

      Are dreptate SS, in Constanta in localurile mai aranjate cu mancare buna si prezentare la fel de misto salariile bucatarilor sar de 2000-3000euro si urca. Sau se merge la procent cu proprietarul restaurantului. Stiu de bucatarul de la Golful Pescarilor din Agigea ca mergea la procent cu propietarul. 10-15% sau inteles si producea peste 5k pe luna banii lui.

      00
    • misto. iar clientii sunt naspa daca nui dau bacsis ospatarilor cu minim pe economie.

      00
    • Ba Andyan, esti prost de bubui. Compari un restaurant de la malul marii cu unul din mall?

      00
    • @punKreas Da berbecule pentru ca si daca ar fi la malul marii acolo e vad comercial maxim 3 luni pe an in sezonul turistic, in restul timpului, not so much. Dincolo ai 12 luni pe an.
      E amuzanta frustarea voastra,ia si bea un ceai de tei sa te calmezi si sa accepti faptul ca sunt si altii care fac bani frumosi in Romania.

      00
  23. Un inginer cu 15 ani experienta in executie lucrari abia castiga banii aia. Hai sa ne punem cu picioarele pe pamant. Un restaurant nu e neparat Ritz, e un restaurant, iar un bucatar nu e dcat un tip care respecta niste retete si a doua zi completeaza stocurile.

    00
  24. Probabil cauta om de executie, nu de creatie.

    00
  25. ce ma seaca cand spuneti ”carciuma”. Si Vasilescu are obiceiul asta sa-i zica asa. Suna de parca sunt bodegi abjecte, ca un sinonim pentru birturi

    00
    • De obicei, o carciuma este un local unde mananci mancare buna si foarte buna, dar care nu e servita in plating extraordinar, locatia e banala si nu are decoratiuni, iar ospatarul este, de obicei, patronul si iti scrie comanda pe foaie. Exemplu: la Mahala

      00
  26. Pai de multe ori asta si sunt: bodegi abjecte. Chiar daca cuvantul taverna te duce azi cu gandul la niste mese racoroase la umbra, pe malul marii, prin Grecia, ea de fapt e la origine o carciuma infecta din subsolul obscur al unei cladiri cu igrasie. Deci se poate si mai rau.

    00
  27. Pot sa confirm din surse sigure, ca un bucatar in Iasi avea 5500-6000 lei salariu acum 4-5 ani si nu vorbim de restaurant de top, ci unul mediu dar destul de popular.
    Concluziile le puteti trage singuri.

    00
  28. Restaurantul lui e nișat pe paste, o porție de Carbonara costând, spre ex, 48 ron. Cred ca cele mai simple sunt 35…paste și ulei. Ft bune, de altfel, ok pt experienta, nu creaza insa dependenta. O fi și chitrosenia o explicație.

    00
  29. apropo de paste, la noi am vazut ca portia e de 300 – 350 grame. Ai dracu daca ar pune mai mult. Pe cand in alte tari e de 400, 410 sau 420 grame

    00
  30. 6000 de lei e putin. Sa-si faca niste prieteni pe bune si sa-i explice sau sa se consulte cu oameni din domeniu. Bucatarul e baza restaurantului, el e cumva imaginea restaurantului pentru ca de el depinde tot, atat bune cat si rele. In caz de reclamatii sau neplaceri legat de mancare toate cad in capul lui. La fel si in sens invers, in caz de mancarea e buna vor avea clienti si mai multi, deci se invarte totul in jurul lui.

    00
  31. Cred ca a vrut sa zica : ‘Cand vrei sa faci bani, si nu ai cu cine’. Dar a intrat autocorectul :)

    00
  32. Imi vine sa plang cand ii vad pe saracutii evazionisti din horeca dand din stanga in dreapta dupa angajati pe 3 lei.

    00
  33. NOU
    #100

    În Iași, un bucătar, pe specificul discuției, dar și cu alt meniu, câștigă 12.500-15.000 lei net în anul 2022. Informație pe care o am, dar într-un singur caz. Nu știu dacă este o excepție!

    Depinde de cât de bun este în a-și vinde serviciile.
    Doar presupun! Nu activez în domeniu, nu am nicio legătură cu domeniul respectiv!
    Mai știu, prin specificul profesiei, că atunci când angajezi bucătar și ajutor de bucătar mai faci și o asigurare, care costă.
    Dacă bucătarul face o … nefăcută, patronul se poate trezi chiar rău, fără să constate că doar a visat urât.

    În concluzie, un bucătar care să fie de încredere costă!
    Nu poți avea pretenții dacă nu plătești corect!

    Nu mă duc la restaurant și cer meniu fără anumite condimente sau …alte chestii, dar am pretenția să plătesc puțin.
    Și când cer o apă plată sau o bere fără alcool și solicit să nu fie rece, am pretenția să se respecte cerința, iar a doua oară nu mai trec pe acolo, dacă chelnerul face ce nu trebuie.

    Mai ales în privința mâncării este o mai mare delicatețe.

    Cine vrea clienți care să vină și a doua, a treia, a n-spea oară în restaurant, chiar trebuie să își dea interesul.
    Iar acest efort al angajaților trebuie remunerat pe măsură!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile