Observ o chestie la Kaufland și la Lidl. Seara. Mă duc să cumpăr chestii și în minim 90% din cazuri, seara nu mai sunt pungi pentru patiserie. Ok, sunt chestii făcute acum 3-4 ore, nu sunt aburinde, dar merg mâncate, nu se strică în 30 minute, vreau să cumpăr, dar nu sunt pungi în care să le pun. Că angajații sunt sictiriți la ora aia, șeful de magazin pleacă și el probabil pe la 6-7, moment în care angajaților le piere cheful să mai muncească și își bagă picioarele. Probabil și pentru că nu mai are rost să muncească, lăsând pentru tura de dimineață aranjarea rafturilor.
Dar mă gândesc că, așa cum am dresat câteva supermarketuri și hypermarketuri să forțeze angajații să nu mai parcheze ca jegoșii fix în fața intrării și să lase locurile alea pentru clienți, nu să țină ei mașinile toată ziua acolo (salut Auchan, Kaufland, Hornbach), poate facem ceva și aici. Repet, e vorba de pungile de patiserie, nu de donat un rinichi sau un plămân.
ps: ceva șefuleț de la un Kaufland, care se plângea constant că îl dor picioarele, și o ruga pe soție să îi facă frecție la picioare seara, dar nu își lua niște încălțări mai comode, omul având 30-35 ani, s-a mutat de acolo la Carrefour, l-am văzut printre rafturi. tot încălțat inconfortabil.
Raioanele alea de patiserie sunt unelte de marketing in mai mare masura decat sunt surse de venit. Clientul miroase painea , pateurile calde si cresc sansele sa cumpere mai multe chestii din magazin, gandind cu stomacul.
Sunt aduse din import, congelate si apoi incalzite in magazin cu rol de odorizant de camera pentru a creste vanzarile.
Eu am și mâncat din odorizantele alea. Foarte bune.
Dar să știi că sunt aduse gata congelate din import. Și nu sunt încălzite, ci coapte in magazin. Așa cum se întâmplă cu 90% din produsele de panificație oriunde.
E mai ieftin și mai productiv să faci o fabrică mare de panificație, regională, și mai multe puncte unde produsele sunt coapte și vândute.
Pe logica asta, angajații din hypermarket ar trebui sa petreacă mai mult timp pe la raionul cu prezervative și uleiuri!
Zici că e suficient să miroasă a panificație, nu trebuie să și satisfacă pofta omului căruia îi miroase ca să stea acolo și dacă tot a luat chifle proaspete o să și cumpere și ceva de pus în chifla aia?
Cam maricel pretul pe kilogram la odorizantele alea de camera. Dar nah, romanul expert in toate: Disloca spatiu pentru cuptoare, vitrine, logistica, produse, disloca personal pentru flux copt/pus la raft/ curatenie.
Da e UNEALTADEMARKETING coae.
Vezi că scrie pe etichetă de unde vin și cele mai multe sunt din România, nu de la #puorciidecapitaliști
În general, este de evitat să faci cumpărăturile seara. Nimeni nu are chef să aducă produse din depozit, rafturile sunt mai goale iar produsele rămase sunt slabe dpdv calitativ (fructe legume, vitrina cu servire asistată).
Am pățit asta de multe ori într-un Kaufland, până să-mi dau seama, că atunci când mai sunt două ore până la închidere, angajații așteaptă doar să scape de clienți și să pregătească rafturile pentru a 2-a zi dimineața.
Din voturile negative îmi dau seama câți cititori ai blogului lucrează în supermarket-uri.
Mai pe seară vor fi mai multe voturi negative pentru că atunci au mai mult timp liber angajații. :)))
am votat negativ, doar ca să sporesc confuzia.
Depinde si unde faci cumparaturile. La Mega Image Concept Store seara pe la 9 gasesti cele mai proaspete fructe si legume pentru ca atunci sunt aduse pentru tura de dimineata.
Nu e vorba că nimeni nu are chef să aducă ci nu mai sunt. Magazinele știu exact ce vând cum vând și cui vând. În afară de vineri seară e contraproductiv să ai marfă proaspătă multă seara în depozit. Mai e o chestie, livrările spre magazine se fac în general noaptea pentru că străzile sunt mai libere și camioanele pierd mai puțin timp în trafic. Și personalul din magazin e dimensionat tot strict la nivel și la nevoi. Nu plătește nimeni un om că poate vrea Vali o gogoașă la 7 seara. Ai un om sau doi în magazin care trebuie să pregătească și depozitul pentru noapte, să verifice datele de expirare la raft și să ajute și la case. Magazinele știu exact cât ar trebui să îi ia unui angajat fiecare sarcină în parte, un soft face predicții cât de aglomerat va fi magazinul în fiecare zi și la fiecare oră și staful e dimensionat în consecință.
kaufland a dat-o pa fresh, pe gatit, d-alea verzi, nu mai incurajeaza toti haterii sa-si ia junk food la ore cand lumea (buna) din publicul tinta a luat deja cina si o arde pa intermittent fasting.
mai deschideti si voi internetu’ ala bun :))))
„Dar mă gândesc că, așa cum am dresat câteva supermarketuri și hypermarketuri să forțeze angajații să nu mai parcheze ca jegoșii fix în fața intrării și să lase locurile alea pentru clienți, nu să țină ei mașinile toată ziua acolo”
Cum ai făcut asta?
„prin metode specifice”
Le-a dat cu cheia pe mașină, până au început să parcheze pe locuri mai ferite.
Special military training operation.
a parcat în dreptul lor
Presupun că ce rămâne seara pe raft e free de luat de angajați.Astfel dispare și motivația de a mai pune niște pungi acolo.
Nu, cel putin la KFL & Lidl nu au voie sa se atinga de produse.
Au voie sa le cumpere la pret redus.
Sa stii ca te inseli foarte tare!angajatii nu primesc nimic,nici macar reducere la cumparaturi!e grav ca toti ganditi asa!
Pentru ca oamenii sunt simandicosi boss, si nepractici si ne ecologici! In loc sa ia frumos sa bage produsele direct in coș și apoi în buzunar ei chițăie după pungi. Nu se mai poate cu vrem o țară ca afară ăștia!
„Nu știm de ce nu se vinde patiseria seara”
Nu am auzit pe nimeni să se plângă de asta. În schimb, am auzit cel puțin un plânset că nu mai sunt pungi. Vino cu punga de acasă.
„cum fut ziua unui om? hai să-i spun subtil că e prost”
merci.
mai sunt si pungile alea enervante de la legume fructe.
La lidl m-am intrebat mereu cum pot angajatii sa poarte bocancii aia, MI se pare foarte greu de purtat.
nu sunt atat de incomozi precum par. e obligatoriu la ei, se poarta si in depozite si ii poarta toata lumea care are treaba pe unde circula lize si stivuitoare.
Depinde de bocanci.
Acum am niște U-POWER, cu talpa amortizată, de 500g unul. Nu mi se par grei, dar când iau sandale am impresia că sunt desculț.
Sunt foarte confortabili, nu am transpirat niciodată în lei, sau în alții. Am avut însă niște adidași în care transpiram.
De-a lungul anilor mi-au salvat degetele de la picioare de multe ori. Cumnatul meu s-a ales doar cu o vânătaie și bombeul aplatizat după ce i-a căzut un buștean pe picior. Un alt prieten a avut degetele strivite după ce s-a rupt un lanț și i-a căzut șină de cale ferată pe picior. După 2 luni a putut merge normal. Sunt foarte folositori, dar să nu faci rabat de la calitate.
Wait, what? Mai sunt produse de patiserie seara in lidl si kflnd? La mine in zona nu mai gasesti decat resturi dupa 7.
Chiar ieri seara am fost la un Jysk invecinat cu un LIDL. Si cum imi era foame am intrat la Lidl sa imi iau ceva patiserii. E drept ca nu mai erau atatea ca si cum ar fi fost daca as fi mers dimineata sau la pranz, insa tot aveam de unde alege.
In cazul asta eu mai folosesc si pungile biodegradabile de la raionul de legume/fructe. Pan’ acasa nu se degradeaza.
Banuiesc ca te referi la K de pe Avram Iancu. Cel mai mult ma deranjeaza ca acele cosuri „de mana” sunt nespalate de cateva luni bune. „Metoda mea specifica” a fost sa le las un review negativ pe G Maps, dar pana acum nu a dat rezultat
Aruncă direct cu un Molotov în magazin, se curăță coșurile instant..Pierzi vremea cu punctul G, sau ce faci tu acolo.
La Lidl-ul de langa mine incep sa aseze marfa pe raft de seara pentru a doua zi. Magazinul se inchide la 10 si ei se apuca pe la 9.
Daca nimeresti miercuri seara, cand joi apar oferte noi e foarte enervant. Pun produse la oferta la raft si cand te vad ca iei te avertizeaza „Vedeti ca pretul ala e de maine!”.
Si nu e vina lor, e vina sefilor de rahat care nu inchid magazinul la 9, sa aiba si oamenii aia timp sa aseze. Pentru ca fac pariu ca daca nu le aseaza atunci, vor fi nevoiti sa stea pana mai tarziu dupa.
nu e „pretul de maine”, poti sa iei linistit de miercuri seara, produsele sunt deja in sistem, cu preturile din revista.
@ionut, si eu pe cine sa cred? Pe cineva necunoscut de pe net sau angajatul din magazin? Si e intrebare serioasa, in magazine nu lucreaza cei mai competenti oameni…
@ionut
1. Preturile se pot seta din timp cu incepere la o data in viitor, deci poti cumpara miercuri la pret intreg articolul care este la promotie joi
2. Pot sa fie articole noi (Lidl are o gramada de promotii IN-OUT) care au pret DOAR incepand de joi – deci la casa o sa dea eroare si nu o sa poti sa il cumperi.
Daca face cineva un test (intentionat sau nu), sa ne dea si noua de stire de rezultat
Programul pt public e afișat pe ușă, pe site, pe pzmă-sii, până la 10 seara.
Dacă prin șefi de rahat te referi la ăia de magazin, aia n-au nicio vină, trebuie să respecte programul. Dacă te referi la șefii cei mari, care au decis ca programul angajaților să se încheie teoretic la momentul încheierii programului cu publicul, în ciuda faptului că angajații chiar mai au treabă după încetarea programului cu publicul, atunci ai dreptate.
E valabil pt aproape orice entitate care are program cu publicul. Am lucrat 11 ani de bancă, programul angajaților era de 8 ore, programul cu publicul tot de 8 ore, în ciuda faptului că și înaintea de începerea programului cu publicul și după terminarea lui, angajații mai aveau sarcini de serviciu.
Și nu lucrau în ture să zici că unii veneau la 8, făceau chestii până la 9, apoi tricotau cu publicul și plecau la 4 și alții veneau la 10, intrau direct la public, și apoi între 5 și 6 pm făceau chestiile care se fac după terminarea programului cu publicul.
pe mine, crede-ma pe mine.
Zarax: asa era inainte, nu puteai sa cumperi ca nu era in sistem.
De vreo ~2 ani nu mai e cazul. Poti sa cumperi linistit produsele „pentru Joi” de Miercuri seara.
Daca sunt produse cu pret redus incepand de joi si tu cumperi miercuri seara, o sa platesti pretul intreg. Am patit-o de cateva ori…
De fapt, e vina sistemului lor de căcat, care tot pe exploatat oameni se bazează.
De ce să angajezi oameni care să schimbe reperele când e magazinul închis și e liniște? Pentru că-i poți freca pe ăia pe care-i ai deja.
De să mai angajezi oameni, ca să fie toate casele operabile când e aglomerat și să nu te mai zorească ăia iritați care deja bagă? Fiindcă e scump și treaba merge și așa, dacă-i freci pe ăia pe care-i ai deja.
Discount-urile din magazin tot se plătesc undeva, adesea la oameni sau prin calitatea serviciilor.
#CariereLaLidl
Mx
miercurea si duminica se pregatesc promotiile pentru a doua zi,totul este calculat pt eficienta,angajatii sunt cronometrati…e o intreaga procedura..🙄
Ia si tu o punga de la fructe/legume. Stai putin… nici acolo nu sunt
Ce metode specifice sa aplicam celor de la Carrefour pentru a spala cosurile si carucioarele? Review pe G Maps nu a functionat.
Eu mananc acolo langa raft si plec.
De ce as avea nevoie de punga?
Înțeleg că nu ți-a plăcut burekul în Lidl Eforie Nord de l-ai pus înapoi. Ai lăsat și review?
„Care-i problema, doamna, daca mie #ImiPlaceSaManancAici??”
Nu m-ar mira sa dau peste Lenghel cu camera intr-o mana si pita in cealalta la raionul de mancare gatita :)))
Eu am rezolvat simplu problema. Nu mai cumpar chestii de genul asta sa nu mor de tanar
Cand mi-e foame inghit in sec ca nu ma ofilesc pana ajung acasa
ești bou. pentru ce vrei să ajungi la 80? ca să ce?
Sa arate bine in poza de pe cruce.
Pe cruce poți să pui o poză și de când erai tânăr. mai ales dacă nu la chestiunea pe seama moștenitorilor.
la ardeleni e mai greu cu chestii de-astea
@vali nu vreau sa ajung la 50 cu cine stie ce boala de stomac sa mai stiu eu ce. Nu mai bine inghit in sec decat sa bag porcarii in mine?
și asta e adevărat.
De fapt magazinul are un plan fix, facem 100 de pateuri pe zi, deci ne trebuie 150 de pungi (mai cad pe jos, se mai lipesc unele de altele, intr-o lume ideala e de porc sa pui la loc o punga pe care ai pus mana deja).
Doar ca alea sunt singurele pungi gratis din galaxie, asa ca daca le pui de dimineata pe toate la raft, pana la pranz se termina, ca ce mare chestie e daca ia si clientul o chifla si 5 pungi sa mai aiba pe acasa.
Eu am altă problemă la Lidl: cleștii pentru patiserie sunt multe ori cu cordonul elastic prins între raft și suport, adică o chestie pe care o face angajatul pe care-l doare în cur de chestia asta, iar de acolo și mai mulți gigei care-și pun labele pe merdenele. I-am rugat de nu-știu-câte ori, dar ignore. Se fac că nu te aud, de acolo, din spate, sau se prefac ocupați, dacă sunt printre raioane. Nu e treaba lor.
Săptămâna trecută am prins niște superiori din Lidl veniți în inspecție și i-am rugat să vină cu mine, să le arăt treaba. Oamenii amabili, dar ”nu, nu se poate, nu e de la angajați” și au venit să-mi demonstreze la raft că au dreptate. La fața locului, fiindcă fizic nu ai cum să prinzi cordoanele ălea aiurea, dacă nu încarci tăvi din spate, nu au putut decât să constate că nu-i mințeam. I-au zis ceva șefului de magazin, ăla a dat din cap repede. Să vedem!
Poate data viitoare îi convingem să nu ne expedieze de la casă ca pe hoți, când încă sunt produse pe tejghea, și să nu-ți mai dea banii mărunți ca cretinii, jmaf! peste bon și bancnote într-o mână, când tu stai frumos cu portofelul deschis în cealaltă. Știu că ”hai hai”, dar se poate și altfel, mai ales la oameni în vârstă sau unii mai slow.
Mx
În lidl-ul unde mă duc eu nu sunt clești, sunt mănuși d-alea de plastic de unica folosință.
Te-ai gandit ca poate tot ce ramane se „arunca” in sacosele angajatilor ? Ei nu ar manca niste gogosi oreo moca ?
Unii dintre voi nu meritati sa fiti fericiti: va plangeti din toate tampeniile posibile…
De ce, tu-ți iei fericirea de la Lidl și acum, c-ai citit comentariile de aici, nu o mai au în raft, sau???
Daca ar proceda in sens invers si produsele ramase cu pana la 2 ore inaintea inchiderii le-ar coborât pretul chiar si cu 50 de bani fata de pretul lor calde, in secunda 2 ar scapa de toate. Insa nici nu poți fii naiv sa crezi ca la inchidere, le vor arunca. Le vei regasi a 2a zii reîncălzite, bune ptr vanzare la pretul maximal . Le poti suspecta de multe mizerii pe aceste narketuri insa de prostie sau naivitate nici sa nu te gandesti. Din cand in cand ANPCul trimis la comanda, ii mai trage de urechi. Dar, ATAT.
Oribil joburile astea comuniste unde e cu ierarhie si uniforme ! Am obs ca toti au același mers defect, merg pe in picior pe celălalt il tărie, multi angajati multa barfa multa munca unii, nu se incestete in echipa stric pe curatenie, unu trebuie sa le faca pe toate, nu lucrez acolo domne ferese, doar am observat
Ce ti mai trebuie patiserie noaptea la inchidere sa se urce gandacii pe ei, la inchidere se face curat, de aceea trebuie o educatie in comert dupa ora 8 inchiderea si maine e o zi , cumpărăturile se fac cat tine ziua , nu mori de foame te organizezi si iti cumperi din timp sa ti faci in casa ceva seara
Multa lipsa de educație e la clienții ăștia
That’s some nasty gossip. Să știi despre om ce-i cere soției acasă… Next Level Journalism!
Pentru toti cei care scrieti aici doar mizerii,poate ar trebui sa lucrati minim o saptamana intr-un supermarket ca sa vedeti ce munca uriasa si ce efort sustinut din partea tuturor echipei se depune.Cunosc foarte multe persoane care si-au dat demisia dupa cateva zile.Este usor de criticat din fata unui calculator,de pe un scaun ergonomic cu castile in urechi.Trebuie sa invatati sa respectati fiecare meserie in parte!
iti spune cineva care chiar are studii postuniversitare si a trecut prin mai multe joburi in corporatii si nu numai!