- Brunetă . Bran . Oradea . Șatenă . Roșu . Alb . Brunetă . Blondă . Brunetă
- S-a făcut cald afară, țarul oprește gazul, să nu consumăm
- Poliția Rutieră Argeș
- Cât noroc pe țara asta, bă? Cât?!?!
- Un deceniu de creștere imobiliară
- Alt om competent la Curtea Constituțională
- Cronica de business
- Cronica de tehnologie
oare ,,spot a wheel” se așteaptă să aibă succes in Romania?
Tocmai ce a cumpărat Elon Musk Twitter-ul că UE impune o a doua lege importantă în domeniu tehnologiei după cea cu standardul USB de săptămâna trecută. Platformele cu cel puțin 45 de milioane de utilizatori care fac parte din Uniunea Europeană vor trebui moderate dur pentru a preveni conținutul cu potențial dăunător ori ilegal, se vor supune unui audit extern la cerere (lol – beautiful), vor oferi acces la algoritmii folosiți și vor suporta sancțiuni de miliarde de euro dacă nu se supun. În categoria asta intră platformele de socializare precum Facebook, Instagram, Twitter, magazinele de aplicații pecum Google Play sau Apple App Store, platformele de job-uri online, serviciile cloud și chiar și funizorii de servicii Internet. Inițiativei îi spune Digital Services Act (DSA) și va schimba radical peisajul online, aparent spre binele consumatorului european.
Pe scurt, cam tot ce vedeți că postează de-alde Șoșoacă, fanaticii pământului plat, conspiraționiștii Covid și alte lighioane va cam dispare în curând. Teoretic.
Sursa
se vor muta pe Truth Social!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ce buni sunt birocratii astia de la UE super bine platiti…cum au creat ei cadrul sa fie stopata propaganda pro-rusa in Europa, cum au impiedicat ca rusii sa cumpere ce au vrut pe batranul continent, cum au luat ei toate masurile pentru ca Europa sa nu fie dependenta de resursele primare livrate de rusi si sa le dea bani cu care sa isi finanteze propaganda, terorismul cibernetic si clasic, eventuale invazii militare in tari vecine…o, wait .. da , dar a cumparat musk twitter !!!! E pericol !!!
odată cu lighioanele, vor dispărea și platformele. vorba lui Steinhardt, ideea nu este să desființezi bordelurile și să faci biserici, fiindcă, spune el, nu așa merg lucrurile – ideea este ca primele să rămână goale.
se tot vorbește de „angertainment”. ok, e bad, e toxic. și atunci? păi, 99,9% din oameni pur și simplu nu au ce spune interesant despre ei și despre viața lor; odată fiindcă nu au talent anume să verbalizeze, apoi fiindcă chiar nu se întâmplă nimic ne-ordinar cu ei, cu viața lor.
Lumea pe care voi n-o stiti, adica Sosoaca si toate lighioanele s-au mutat deja pe Telegram in canale. Pana si Sputnik mai rezista pe acolo, desi le-a inchis vreo 3 canale si acum e la al patrulea. Intrati insa pe Telegram la Sosoaca, e raiul conspirationistilor acolo si sunt share-uri de pe toate scursurile de canale, in afara de Sputnik (Sptn Necenzurat), mai dau cateva exemple, toate cu minim vreo 2 mii de abonati: Pastila rosie, The Punisher, Legitima aparare, Marea trezire (Ramona Stoian), In prima line .org (Georgiana Arsene), Aurelian .ro, Dan MV Chitic Necenzurat, Casus Belli, Deep State si noi Sclavii (Malus Dacus), Veritas X Necenzurat, Adevarul Necenzurat, Dan Diaconu, Semnele Vremurilor, Bogdan Duca canal politic. Acolo e raiul conspirationistilor, anti-vaccinistilor, a dacilor liberi, a ortodocsilor habotnici, pro-rusilor, anti woke/lgbt/ecologie si aparent ultima prajeala e cu „Marea resetare”, asta nu prea a ajuns in mainstream, trebuie sa ma documentez. In plus, se mai dau share si din conspirationismul international, inclusiv din surse ca QAnon, e mai misto decat la conspiratia zilei de la Nimic Nou.
Iar Telegram e slab moderat, nu stiu cand o sa intre si cenzura pe acolo sau daca ar trebui sa intre, desi cum spuneam, Sputnik a fost inchis de vreo 3 ori.
Eu mai intru acolo sa ma amuz si sa le mai dau la trolli peste nas cu dovezi, desi e strict pentru amuzament ca oricum n-am cu cine (era aseara jivina de Bogdan Duca care zicea ca noi am ajuns francofoni datorita ofiterilor rusi care au venit in Principate in timpul razboaielor cu turcii, le-am dat niste citate din Djuvara care la randul lui citeaza memorii din perioada aceea in care descriau boierii romani deja vorbitori de franceza si cunoscatori ai culturii francofone, iar ofiterii rusi niste brute alcoolice si impatimiti de jocuri de carti).
eu sunt oarecum de acord cu Joker, ideal ar fi sa dispara de la sine lighioanele, nu sa le interzicem noi, dar asta dureaza mult si se face prin educatie (de exemplu pe finlandezi ii invata de mici la scoala ce e aia fake news si cum se poate verifica o stire). oamenii sunt pur si simplu cretini si nu verifica o sursa sau o stire, mai ales daca stirea se pliaza pe ce cred ei (doua exemple mai recente, intoxicarile cu legea aia din california in care conspirationistii ziceau ca teoretic poti sa iti omori nou-nascutul fara sa patesti nimic sau cea in care un baiat desface 3 plicuri cu buletine de vot si alea cu Le Pen sunt un pic rupt, deci clar a fost frauda).
Are Elon Musk un interviu lung de acum o săptămână unde explică ce și cum cu cenzura.
Omul n-a zis niciodată că nu trebuie cenzură, ci a zis că urăște cenzura din proprie inițiativă a rețelei. Gen, Twitter ar trebui să urmeze legile țării, iar dacă primește un ordin de la poliție pentru suspendarea unui cont, să o facă, dar nu să facă Twitter însuși pe polițistul, să nu se implice rețeaua în lupta politică, să ia o parte practic.
Așa că șoșocii și cei care sperau că urmează frâu liber, vor lua o țeapă destul de mare pentru că orice ordin de închidere a unui cont va fi executat.
Altă chestie care o zicea e că ar trebui ca orice postare crescută artificial să fie marcată corespunzător. Adică una e că devine viral că oamenii dau share la foc automat, alta e că algoritmul prinde asta și amplifică. Orice post a fost atins și crescut artificial să fie evident asta.
Și mai mult de-atât algoritmul prin care se face asta să fie vizibil/open source. Adică să fie teren egal să știe toți în ce se bagă, nu doar experții ruși care mai dau șpăgi probabil angajaților rețelelor ăstora să afle inside information (ceea ce n-ar fi mare lucru, mai ales la cum arată rusoaicele și cum arată average software engineer).
Acuma vom vedea cât va aplica din ce-a zis, că teoria e una, practica e alta.
Nu-l impiedica nimic pe Musk sa inchida entitatile comerciale ale lui Twitter in UE.
Si dupa o sa ii ia caii de la bicicleta, sau benzina din Tesla.
@5 decat sa ne zica opinia lui cred ca mai bine mergea nentu Hostiuc si ii lua un interviu lu’ Pomohaci despre imobiliare si investitii :)))) ca asta are degetele bagate prin multe borcane cu miere (si nu numai)
Comparat cu Dorneanu Bogdan Licu e tot un limax dar analfabet.
Cu atat mai „ascultator” o sa fie.
Parea greu de gasit o japitza mai mare decat Gheorghe „Giani” Stan, dar uite ca PSD se descurca.
But speaking in Romanian capital Bucharest last week, Ukraine’s Foreign Minister Dmytro Kuleba said this was a chance to boost Danube infrastructure and trade routes.
“This is the real big chance for Danube river to become even more economically profitable, important and to better connect Black Sea region countries with western European countries in terms of trade,” he said.
Eu incep sa ma uit dupa un boiler. Oare ce o sa facem la iarna fara gaz ?
Noi n-avem dependenta majora de gaz rusesc.
Austria are
4. Cât noroc pe țara asta, bă? Cât?!?!
Unde e Olanda cu Schengenul lor? HUOOO!!!!! :))) /s
nu mai semnaliza că ești stupid!
Numai vești bune. Primul caz de gripă aviară transmisă la om. Prin Congo sunt noi cazuri de ebola. Circulă ceva hepatită nouă care se transmite la copii; încă nu se știe cum, dar 111 cazuri în UK și primul – azi – în România. Vine și Covid încoace din China imediat.
Unde-s vremurile când problema noastră cea mai mare era banala lepră?
Horeca si turistul bugetar se merita reciproc: https://www.profit.ro/opinii/noile-confesiuni-de-pe-litoral-soacra-nu-mai-e-copil-19082218
Daca mai e si horeca de la mare cu turistul de la mare, compatibilitatea este de 100%.
Acum am vazut ca articolul e din 2019….Dar banuiesc ca nu s-au schimbat multe……
Eu nu-nțeleg de ce e greu de făcut un sistem cu brățară sau ceva cum au ăștia prin țările mai civilizate? Dacă ăsta e materialul clientului, atunci trebuie improvizat.
În Turcia s-a rezolvat elegant problema, probabil tot după experiențe similare cu turiști degrab’ săritori de garduri.
Ai intrat la mic dejun, ai scanat brățara, n-o poți folosi decât 1 singură dată pe zi.
Dar la noi e și păcat să investești în afacere când tocmai ce-a ieșit noul model de Q7…
Offtopic
Sunt curios daca partidele politice citesc blogul asta.
Ex: https://zoso.ro/cate-domenii-inregistrate-introducerea-taxei/#comment-1477476
Bai, toate ca toate, dar bruneta aia din dreapta are nevoie disperata de un sandwich.
cred ca nevoia e mai mult la tine
Triggered much ?