- Brunetă . Brunetă . Brunetă . Brunetă . Mlaștină . Ceață . Blondă . Copaci
- Cea mai mare inflație din ultimul deceniu
- Arde Delta
- Ce randare frumoasă la Predeal
- Justiția pe care o apărăm
- Țiriac vinde Țiriac Leasing
- Cele mai vândute cărți
- De asta avem nevoie de arme
- Cei mai bine plătiți youtuberi
- Cronica de tehnologie
- Cronica de business
Baby Shark cel mai vizionat ?! Încă o dovadă că ne tâmpim de tot ca specie.
N-ai copii, să înțeleg…
E pt copii. De sarbautori merge si la adulti :-))
Eu am copil și mi se pare cea mai mare mizerie baby shark. O mizerie repetitivă, care ne îndobitocește pe toți.
Adulții ascultă auto-ironic Pink Fluffy Unicorns Dancing On Rainbows.
Acum 10 ani era Nyan Cat si uite ca nu ne-am tampit de tot.
Pentru știrea de la punctul 8 cu armele – pai daca armele ar fi legale în România ar fi avut arme ambele părți, adica și paznicii lui Netoiu și cei care erau cu caprele.
Deci dacă toți aveau arme conflictul nu se mai producea ?
Pai in America sunt arme la liber, de ce mai sunt infracțiuni ??
Cele mai multe infracțiuni de genul sunt în zonele în care armele sunt interzise gen Chicago, New York.
Personal sunt perfect de-acord cu cât de stricte sunt legile la noi, și sper să rămână așa, dar nu putem compara cu SUA unde e o țară cât un continent, economie de n ori mai puternică, unde și dacă ar fi interzise complet armele, lumea are destui bani și metode de a face rost de ele.
E un context socio-economic total diferit, n-avem ce compara direct nimic.
@manu144x
Ideea este așa – cei care susțin legalizarea armelor in România spun că dacă toți oamenii ar avea arme ar fi mai puține infracțiuni – ideea care este greșită deoarece acești oameni cred că DOAR EI ar avea arme și s-ar putea apăra de potențialii infractori care NU ar avea arme.
Doar că nu este așa si inevitabil foarte multi oameni vor avea arme din care unii ar comite infracțiuni, deci și potențialii infractori ar avea arme, adică infractorul într-o altercație in loc să scoată o bâtă sau un topor va scoate o armă.
La exemplul cu America trebuie să comparăm strict cele două situații – in România nu sunt arme, iar oamenii cred că legalizarea armelor ar eradica infractiunile, deoarece infractorii se vor teme sa nu fie împușcați.
Așa că întrebarea este legitimă – în America oamenii au deja arme, dar sunt infracțiuni – pai infractorii nu se tem că vor fi împușcați ????
Referitor la contextul socio – economic, ce relevanță are ? – teama de a fi împușcat diferă în funcție de contextul socio – economic ???????
Cat de greu era?
Chicago
City residents can own firearms but with several conditions: You must be 21 years old and possess a firearm owner’s identification (FOID) card and concealed carry license, both issued by Illinois State Police.
Prior to getting a concealed carry license, residents must complete a 16-hour training course, which includes a gun range test that residents must pass, as well as coursework on gun safety. They are also subject to a background check and must pay a $150 application fee. Applicants may be denied a concealed carry license, or have law enforcement agencies object to their applications, if they have particular criminal convictions.
O frumusete de articol. New York locul 25. Illinois locul 19, Texas 17.
https://amp.usatoday.com/amp/40968963
Ai uitat de știrea cu vulcanul din Tonga, e adevărat că tzunamiurile create nu ajung până la noi, din fericire toți vulcanii de aici din EU sunt Euro 6, totuși e de așteptat ca de la cenușa vulcanică scuipată de acest vulcan noneuro în atmosferă să avem o vară înorată și ploioasă.
Norii de cenușă nu sunt aceeași cu norii de nebulozitate. Norii de cenușă vor fi disipati de curenții de aer în cele don urma. Vara ploioasa? Verile în Europa Centrală și Estica sunt deobicei ploioase. Centrii barici din Atlantic și cei din Nordul Europei, determina aproape întotdeauna pe perioada verii ploi uneori pe perioade lungi de timp. Deci, ce legătură are o vara ploioasa și inorata cu vulcanul?
@eugen Vulcanul din Tonga la care faci referire este subacvatic, așa că nema cenușă vulcanică.
@valentin petrescu: aspra de baie atunci?
@Gustav. săptămâna trecută am făcut o excursie în Parâng, așa, de dezmorțire. am plecat din Petroșani pe la 11.00, telefonul îmi arăta +7C. nimic deosebit pentru o zi însorită de ianuarie. ne.am plimbat cam toată ziua, am luat la rând cabanele unde eram primiți, am ajuns undeva lângă lacul Gâlcescu pe la 1.00 noaptea. ei bine, în acel moment termometrul (o jucărie atașată de un fluier) îmi arăta -32C. am verificat starea echipei (erau și 2 adolescenți cu noi, persoane de nota 10, dar care, prin definiție, nu.și cunosc limitele) și am decis să ne întoarcem. fac de mulți ani traseul ăsta și este pentru prima dată când am nimerit peste asemenea fluctuații de temperatură. le.am explicat: păi dacă a scăzut în 12 ore în halul ăsta, ce o împiedică să scadă și mai mult? dacă la 5.00 dimineața sunt -42C, foarte probabil petrecerea se încheie acolo, abrupt, fără recursuri. ne.am întors și a rămas că sunt un nazit bătrân și inadecvat. vine sfârșitul lumii?
@valentin P
Bre….sa va intoarceti, sa va intoarceti, da’ daca erati la Galcescu la ora 1 noaptea „la dus”, mie imi da cu virgula sa inteleg unde dracu va duceati…..
@Habarnam urma să campăm acolo. rezonabil echipați pentru o noapte pe munte. după intersecția către Obîrșia Lotrului (unde am lăsat mașinile) am mai mers pe jos cam 20 km-vreo 2-3 ore-cca. 21-24. chestia este că eram în acel moment singurul adult ne-alcoolizat, așa că am „propus” să schimbăm planul și să ne întoarcem la Petroșani. cred că în acel moment ajunseserăm la vreo 2 ore de Gălcescu. max. 10 km, cred. acasă (de dragul politicii externe) am admis că am exagerat, că termometrul meu de jucărie nu este o sculă Nasa și că poate sunt puțin paranoic (dar. oricum ai da.o, 7 rambo de pluș nu prea au ce căuta noaptea, pe munte, mid.January). alas. eu am fost complet surprins de scăderea atât de bruscă a temperaturii; ziceam că sunt „normale” variații de max. 20C între depresiune și vârf. 20, nu 40 and counting.
Gustav e o legătura de cauzalitate mai complexă acolo.
Într-o formă foarte simplificată mecanismul meteo de pe Pământ funcționează în felul urmator, cantitatea mai mare de energie solară care este recepționata pe zona ecuatoriala este transformata în căldura care apoi este „trimisa” către poli, practic Pământul are un sistem complex de „răcire” bazat pe curenți atmosferici dar și curenți oceanici care transporta căldura către poli.
Zona europeană este puternic influențată de curentul golfului, acest curent urcă dinspre ecuator pe lângă coasta estică a Americi de Nord până în zona capului Hatteras de unde se îndreaptă undeva în direcția Islandei, dar atunci când cantitatea de energie necesară de transportat scade curentul nu doar scade în intensitate ci își schimbă și direcția și se reorientează spre est și „bate” mai mult spre Anglia si coasta normandă a Franței. Deasupra curentului de apă caldă se formează și curenți de aer care în acest caz vor transporta o cantitate mai mare de umiditate pe Anglia și pe Europa de Vest.
Au fost observate aceste comportamente în strânsă corelație cu ciclurile solare de 11 ani. Se numeste efectul El Nino.
E interesant că efectul asupra vestului Europei este oarecum pe dos decât tendința generală, deci când încălzirea globală scade, curentul golfului nu mai urcă atât de mult către nord și se orientează spre zona europeană, deci și în cazul ridicării unei cantităti mari de cenușă vulcanică în atmosferă care va provoca global o „umbrire” si deci o scădere a energiei primite de la soare.
Valentin caută pe youtube canalul GeologyHub și vezi că are acolo imagini video recente cu erupția inclusiv de pe satelit, la erupția din 15 a urcat cenușa vulcanica între 20 și 30 de km în stratosferă.
Pe scurt vulcanul a început să erupă în decembrie 20 apoi sa liniștit, pe 1 ianuarie iar a erupt, de menționat că la aceste prime două erupții nu era „subacvatic” în urmă la erupția din 2015 se uniseră cele doua insulițe si vulcanul avea un con peste nivelul mării dar inundat cu apă.
Recomand să cauți pe youtube canalul lui „dior sheen” are un video „newest landmass on the earth”, e vorba de o familie care locuia pe insula învecinata Nomuka (app 60 km), care au făcut o excursie pe vulcan, au inclusiv filmări cu drona unde se vede foarte bine configurația insulei la data respectivă (iunie 2021)
Revenim la data de 14 ianuarie cqnd are loc o prima erupție mai puternică care provoaca un Tzunami de 30 cm pe insula unde este capitala Tongo (app 65 km) distanță. A doua zi are loc explozia puternică care a provocat un val de Tzunami de 2,5 m în capitala Tonga, au probleme cu comunicațiile și nu se știe ce victime sunt, dar am înțeles că la câteva mii de km în Peru au avut doi morti de la acest tzunami.
Vezi că din cauză ca sunt două erupții consecutive diferite, una cu un tzunami mic și alta cu cel de 2,5 m sunt multe confuzii pe net, multi văd imagini de la primul tzunami si trag concluzia ca nu e mare lucru, al doilea tzunami a rupt cablurile de comunicatii și din acest motiv sunt mult mai putine imagini pe net cu ce sa întâmplat.
Pe canalul GeologyHub la comentarii se vorbeste ca erupția este asemănatoare cu Krakatau din 1883 în care datorită cenușii din atmosferă nu au avut vară în urmatorul an.
@Valentin P.
Acum am inteles partea acu campatul…Cred ca in circumstantele astea e mai bine ce ai facut.
Nu stiu ce inseamna „rezonabil echipati” dar n-as dormi acolo la cort iarna nici platit iar refugiu parca e doar parnaia aia de Carja daca nu l-o fi maturat vreo avalansa.
Nu stiu ce sa zic cu termometrul, ca de cate ori am trecut pe acolo am prins numai geruri record de – 35 – 40 de ingheta crema de soare in tub….Parca se aduna tot frigul din Carpati.
Si apropo de alcoolismul din postul trecut: Fiecare ia cu el o plosca de intaritor sa aiba ce gusta pe varf sau inainte de somn la culcus….Dar pe astia care beau pe traseu i-as bate cu funia uda…
5. Unde ești Godină, să dai cu părerea?
Dude, gata, nu mai e cool să-l menționezi pe godina la orice mizerie de-asta.
@Namespoof
Un medic veterinar, Bogdan Alexandru Vitalaru, a pus o întrebare (pe wall sau cum îi se spune, cu fundal colorat în mov, pe care văd că a șters-o) în legătură cu încrederea în polițiști – parafrazat, gen „Mai are cineva încredere în polițiști?!?”, cu referire la cazul polițistului care a omorât o fată și-i dădea cu piciorul să vadă dacă mișcă.
Apare Godină în comentarii și scrie o chestie, parafrazat, pe tonul „Mi-am dus câinele la veterinar și după ce am cheltuit 1000RON și tot bolnav este (sau a fost), încă trăiește, dar nu s-a vindecat. Asta înseamnă să nu mai am încredere în veterinari?”
A comparat copila aia cu câinele lui, făcând echivalențe morale între medici veterinari și polițiști.
Veterinarul a șters postarea, cu comentarii cu tot, dar nu am cum să uit comentariul lui.
Boros – e greu de inteles un exemplu simplu nu?
daca un om dintr-o meserie face un cacat….inseamna ca toata meseria e de cacat?
Inca o stire
Dobitocii de la BT si ING au scos posibilitatea de a face paste in campul de parola in aplicatiile mobile, asa ca trebuie ca bag parola de mana la fiecare tranzactie.
Bine la ING am noroc ca aceiasi imbecili au hotarat ca toata lumea trebuie sa aiba o parola din 5 cifre.
Acum nu stiu ce sa spun, dar cred ca nivelul de securitate este mai mare cand ai o parola pe care o introduci tu de fiecare data (chiar daca este de 5 cifre) decat atunci cand ai o parola salvata undeva in telefon (sau in mail) cu titlul „parola ING”.
Cam asta este problema cu parolele foarte lungi. Majoritatea nu tin minte 10-20 de parole diferite si aleg sa o foloseasac pe aceeasi pentru toate aplicatiile.
PS: inca nu am auzit de cazuri in care conturi de la ING au fost sparte prin brute force ca sa justifice adaugarea unei parole mai complexe.
@Andrei G
If only password managers were a thing.
Si nu, nu ma refer la alea integrate in browser.
I-aș da dreptate lui Andrei G.
La ing este autentificare în doi pași.
Prima oară când te conectezi de pe un alt device, primești un cod pe sms.
La trei încercări nereușite , ești blocat.
Nu prea ai cum să faci brute force.
Cel mai expus ești la rudele apropiate.
@cos&min
„device” nou inseamna in principiu IP diferit, sa fentezi asta e trivial. Incerci de 2 ori, schimbi IP-u, rinse and repeat. Probabil ai si un timp in care trebuie sa fie alea 3 incercari, poti fenta si asa.
2FA prin SMS e cel mai prost 2FA care exista. https://krebsonsecurity.com/2021/03/can-we-stop-pretending-sms-is-secure-now/
Faptul ca au si alte metode in fata nu inseamna ca trebuie sa te forteze sa ai o parola slaba, e cretin si absolut impotriva oricaror recomandari de securitate.
@VladM, vorbim de utilizatorii de rand. Cati dintre ei folosesc un password manager? Si de ce mergem pe ideea ca password managerele sunt 100% sigure. Daca este spart cel pe care il folosesti tu, dintr-o data atacatorul are acces la toate parolele tale, nu doar la una dintre ele.
PS: si inca nu ai zis daca ai auzit pana acum de vreun caz in care parola aia simpla de la ING a fost sparta prin brute force sau alta metoda.
@VladM, Dacă era trivial, ori dădea ingul faliment demult, ori se găsea cineva care să oprească sistemul.
Idul dispozitivului este orice, numai ip nu(te poți conecta cu telefonul de oriunde, fără să reiei procesul).
Aproape sigur că acel cont va fi blocat la 3 incercari succesive nereușite, indiferent de unde te conectezi .
Nu uita că trebuie să mai ai și telefonul victimei de la care să vină un sms, la fiecare încercare.
Faptul că modul de autentificare cu sms este cel mai prost, nu înseamnă că e prost. Se pare că ăla cu token fizic era și mai vulnerabil.
@Andrei G, ești prea optimist.
O bancă nu va publica niciodată, de voie, încercările reușite de fraudă.
cos&min & Andrei G
Ma doare fix la 2m de p*la de toate argumentele astea, sunt efectiv imbecile. Nu exista argument coerent pentru care sa fortezi pe cineva sa aiba o parola slaba.
E ca si cum m-ai intreba de ce incui usa cand plec de acasa daca nu s-a spart niciun apartament in blocul meu. E fix argumentul ala, daca nu ai nimic de ascuns de ce te sperie ca te supravegheaza politia.
Cand am intrebat ING au argumentat ca s-a plans lumea ca e greu de introdus parola pe mobile asa ca au decis s-o faca din 5 cifre… pe bune? Poti sa-mi dai voie sa-mi pun pun o parola de 20 de caractere si in acleasi timp sa-i lasi pe aia idioti sa-si puna „12345” daca vor, pe mine ma dispera ca ma OBLIGA la 5 cifre.
Absolut toti expertii in securitate recomanda parole complexe si password managers ca sa eviti refolosirea de parole, noi romanii suntem mai destepti.
Si da am incredere mult mai mare in Apple, Keeper si 1Password decat am in „security experts” de la bancile romane
@VladM, tu ai inceput seria asta de comentarii criticand ING ca nu te lasa sa dai paste la parola. Adica ar fi o varianta mai buna sa ai o parola lunga pe care sa o salvezi undeva de unde sa poti da paste (probabil in aplicatia de notite)?
Tocmai asta incearca sa evite ING, ca utilizatorii sa isi noteze parolele in loc sa le tina minte.
@Andrei G inca odata:
– nu-s imbecil sa tin parole in aplicatia de notes, platesc 1Password pentru aia.
– posibilitatea de a avea o parola si posibilitatea de a avea o parola proasta nu se exclud mutual
– ING sunt cretini pentru ca te forteaza sa ai o parola proaste. Literally nu poti pune altceva decat o combinatie de 5 cifre.
– ING si BT sunt dublu prosti pentru ca au scos functia de paste cand cam toata lumea recomanda sa lasi aia tocmai pentru a putea folosi password managers.
Incendiile in natura sunt ok. Mai ales acum, cand nu e perioada de cuibarit a pasarilor. Stuful o sa creasca inapoi.
…si… care este site-ul vostru preferat al carui nume contine diacritice?
hoțnews.ro
Faptul că la 9 am auzit doar vag şi tangențial de ăia doi Logan, îmi confirmă faptul că atât timp cât nu sunt în rând cu lumea, sunt bine.
4. eu zau daca inteleg de ce e nevoie sa suspenzi un sens giratoriu. Care e diferenta intre a-l face pe pamant ma refer la costuri si a-l intretine apoi in aer intr-o zona muntoasa rece expusa la inghet si ninsori?
Daca totusi vrei sa asiguri niste directii prioritare nu e mai ieftin sa faci un pod peste un sens decat sa ridici in aer toata structura aia?
Primo, esti intr-o vale, ar costa mai mult sa sapi muntele.
Secundo, de-abia o lasa gusterii mai incet cand e polei pe pod, ca daca ‘ies in decor’ e ultima data cand fac asta.
@hash
1. Nu prea pare sa fie nevoie sa sapi in munte in zona aia (adica pare ca exista destul spatiu disponibil).
2. Cand vii dinspre Azuga spre Predeal, inainte de intersectia respectiva exista deja un pod destul de mare peste calea ferata. Daca sunt gusteri care scapa de podul ala, ma gandesc ca ar scapa si de un pasaj suprateran peste sensul giratoriu.
Lucrarile trebuiesc realizate simultan cu traficul; nu se poate inchide/devia traficul. Poate ca a fost si asta un factor. Iar podul actual este destul de vechi, a fost carpit insa proabil trebuie refacut. Ar insemna haos pe DN1 daca ai restrictiona traficul acolo – musai sa lasi viteza la 60-70km/h.
Spatiul e cam ingust, ai Prahova si muntele pe de o parte si calea ferata pe cealalta parte.
Tipul pare ca a facut cate ceva: https://clubferoviar.ro/bilantul-lui-irinel-scriosteanu/ , pare ca stie ce face.
Nu are nicio legatura podul vechi cu giratorul suspendat care urmeaza sa fie construit. L-am dat ca exemplu doar ca sa arat ca nu ar fi o problema un pasaj suprateran in zona respectiva.
4. Chiar ca e frumoasa randare…. Dacă se va face acea pasarela, o sa fie ca și pasarela de la Ciurel, un loc splendid pentru stat și admirat peisajul, 132 milioane de lei, și tot în drum cu o banda pe sens duce…
Partea proasta e ca Dorian va avea burta si chelie, nu va mai urmari nimeni metavlogul lui de pe giratoriul de la Predeal in 2040 cand se da in folosinta.
Dar stai, să vezi prețul la final…
Eu nu inteleg de ce nu se face un sens giratoriu normal, la nivelul solului. Si daca este nevoie, eventual sa se faca o pasarela pentru cei care vor sa circule pe directia inainte pe DN1.
2 – da, dar economia Chinei a crescut cu 8,1% în 2021 deci… important e să credem articolele alea care le cântă prohodul (criză în imobiliare, energie, construcții, etc)
https://amp.cnn.com/cnn/2022/01/16/economy/china-q4-gdp-2021-intl-hnk/index.html
Da. Statisticile oficiale din China sunt adevarate.
Până una alta președintele Chinei, Xi Jinping tocmai a fost invitat și a ținut un discurs la World Economic Forum, deci nu pare China chiar așa de marginalizată. Asta în afară de faptul că au cumpărat jumătate din Africa și America de Sud.
Și încă ceva: în ultimii 2 ani a fost vorba doar despre sănătatea populației:
https://www.oxfam.org/en/press-releases/ten-richest-men-double-their-fortunes-pandemic-while-incomes-99-percent-humanity
93.5% dintre români nu cumpără nici măcar o carte pe an și nici nu merg la bibliotecă (Eurostat, ianuarie 2021). Cat de trist… Sa nu ne mai miram de absolut nimic din ce se petrece in Romania!
Aici intra probabil si colegele mele cu cate 50 de carti citite anul trecut de la Bookster.
Dar totusi aici pe blog citeam ca la brasov se va mari depozitul de carte al celor de la Libris (parca). Asa ca ori 6,5% din romani citesc 48 de ore pe zi non stop, ori procentul dat de tine este putin fals.
Majoritatea librariilor au raportat vanzari in crestere, asa ca asta cu romanii care nu citesc nu cred ca mai este valabila in ultima perioada. Acum mai conteaza si ce citeste fiecare, dar in principiu exista ceva apetit pentru carti.
au bagat si TGV-uri in randarea aia de la Predeal?!?!
sunt atât de rapide că n-au fost prinse de randare.
Un rezumat video cu stirile zilei de peste ocean
https://youtu.be/D70kZDLGr4Q
https://www.youtube.com/watch?v=qbeHyN15HQE
~10k carti vandute nu pare un palmares 🥺