Poliția a rezolvat, prin metode specifice, un furt

Ia să vedem ce zice comunicatul Poliției

„În cursul serii de 10 decembrie, în jurul orei 19:00, în baza informațiilor obținute, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Huedin, cu sprijinul polițiștilor de investigații criminale au identificat și oprit pe strada Horea din Huedin un autoturism, condus de o tânără de 26 de ani, din județul Mureș, acesta figurând ca fiind sustras de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii”

Nu știu de ce aveam impresia că sustras presupune șparlire, adică bunuri de mici dimensiuni, dar cred că poliția știe mai bine.

Așadar, bun furat din SUA, trecut granița cu el cu acte false și înmatriculat în România. Cum credeți că a fost depistată mașina asta, chiar și în Huedin, un centru important pentru cultura Geluduminicană? Prin acțiuni specifice, desigur.

Vă spun eu sau bănuiți? Puștoaica de 26 de ani, probabil ceva pițipoancă, era cu muzica blană și conducea așa cum putea. Nu știa că nu trebuie să atragă atenția.

 

 
bmw-furat-din-sua

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

36 comentarii

  1. Iti dai seama ce felicitari a luat de la peș, pardon, iubitul ei.

    00
  2. Dacă și la 26 de ani mai e “puștoaică”, bătrâni mai sunte…m! :)

    00
  3. Nu avea bani la ea si singurul bancomat din oras era defect!

    00
  4. Obsesia presei cu „autoturism în valoare de aproximativ 90.000 de euro” nici cand a fost noua nu s-a vandut la banii respectivi.

    00
    • „bolid” 🤦‍♂️

      00
    • Nu sunt fan (a se citi nu-mi permit), dar un x5 începe de la 67k euro. Cred că din 3-4 pachete de opționale ai ajuns la 90k, și asta fără să alegi un motor mai puternic. S-au scumpit foarte mult mașinile – producătorii zic că e din cauza siguranței și dotărilor, dar noi știm mai bine.

      00
    • OK, am intrat pe configurator, că să nu trebuiască să o faceți voi. Un x5 cu 340 cp benzina începe de 79k :) Am pus jante de 5k, piele de 6k, plafon cu Alcantara de 1600 (de ce nu?!) și mai niște mărunțișuri de am ajuns în 3 minute la 101.600 euro.

      1.600 de euro aș avea, oare îmi dau ăștia doar tavanul de Alcantara să plec cu el, și mă întorc când am restul de 100k?

      00
    • știu eu pe cineva la fabrica de piese, îți fac rost de 10 metri liniari de alcantara? :D

    • M-am scos! Doar fraierii plătesc preț întreg 😀

      00
    • „Bolid de lux”

      00
    • Are mama atelier de croitorie, poate facem de un plafon.

      00
    • direct treninguri de alcantara!!!!!

  5. O fi fost tot o daună totală furgăsită dintr-o de la gunoi și importată ca fier vechi ? :))

    00
  6. Cum poate afla Politia ca o masina e furata si RAR-ul nu. Sau hai sa spunem ca trece de RAR si ajunge la inmatriculari care este tot in Politie si aceeasi Politie care acum a determinat ca masina e furata cat a tiparit talonul nu a putut determina ca e furata?!

    00
    • Întrebare de milion de puncte

      00
    • Cu ceva sute de euro.

      00
    • In foarte multe cazuri este vorba de frauda pentru asigurarea auto. Masina este declarata furata in tara de origine dupa ce este inmatriculata la destinatie.

      00
    • Poliția nu verifică fiecare mașină pentru care tipărește taloane pentru că se bazează pe RAR. Iar RAR folosește niște baze de date în care mașina poate sau poate să nu fie încă trecută la momentul verificării RAR. După înmatriculare nu mai verifică nimeni nimic decât dacă treci o graniță sau atragi atenția gen 26 de ani cu X5 nou la Huedin, și nici atunci mereu.

      Acuma de ce nu apare mașina în baza de date? Pentru că nu e declarată încă furată. De multe ori mașinile astea se „fură” cu ajutorul proprietarului care a luat un leasing și acordul e că trebuie raportat furtul ceva mai târziu ca să fie timp de trecut o graniță, o înmatriculare, chestii din astea.

      00
    • Daca astfel de furturi se fac pentru asigurari si firmele de asigurari platesc zeci de mii de euro pentru masini furate fara sa faca cercetari, adica sa acceseze a doua zi dupa ce a fost declarata masina furata o baza de date europeana cu serii VIN sa vada daca seria aia nu se regaseste undeva cu un nr de inmatriculare, inseamna ca sunt foarte proaste firmele de asigurari

      00
    • Lol, tu crezi că RAR scrie într-o bază de date publică și centralizată ce VIN-uri a înmatriculat azi? Și la fel și toate celelalte țări, doar asiguratorii sunt „prea proști” și nu caută în aceste baze de date aflate la îndemână? Dar să zicem că tu ca asigurator din state afli că mașina e de fapt la Huedin bine mersi. Ce faci? Că asta nu e dovadă că proprietarul e în cârdășie. Te duci tu după ea să o iei? Iei legătura cu poliția română să îi caute și să facă ancheta să afli dacă e implicat și asiguratul tău? Când vine înapoi bunul și cine plătește și organizează asta? Dacă ar fi mai ieftin și mai eficient ar face-o. Doar că e mult mai simplu să ridice primele la toți și să belească pe cine prind cu cazuri clare. În rest..cred că voi ați văzut prea mult CSI:Huedin.

      00
  7. Avea ceva km de sula avea la bord, daca conducea așa ceva. Nimic nu e gratis. Chiar și prostia cum a descoperit, se plătește de fiecare cu ce poate

    00
  8. si? gasim si noi pila aia de la RAR care a inmatriculat masina?

    00
  9. Amu vreo 4 ani, vreo 3 manageri din HQ au zis sa vina in delegatie la Clooog cu masina. Primu lor roadtrip catre aceste meleaguri. Cand au ajuns, ne-au aratat, plini de bucurie, poze cu „castelele medievale” din Huedin. „Uh Guyz, why didnt you tell us we would find medieval castles on the way?!”
    Amu, n-o fi certitudine, dar multi suedeji din Huedin au omologi in Mures cu care nu se inteleg 😅

    00
  10. Masina probabil nu este furata, apartine unui clan de intelectuali care actioneaza prin SUA (impreuna cu cei din zona Craiova/Mehedinti). Frecvent masinile lor stau parcate la strada pe DN1 la intrare in Huedin, sensul spre Cluj, cu numere rosii, majoritatea masinilor fiind high-end, modele US cu numere rosii de Cluj.

    O parte din masinile ajunse pe aici sunt puse la vanzare pe Facebook si sunt inmatriculate in jud Dolj https://www.facebook.com/AnunturiAutoDeTop/

    00
  11. „cu sprijinul polițiștilor de investigații criminale”
    Deci nu fi rau , au precizat sursa.

    00
  12. Asta era în Clanul Soprano sezonul 2, le furau din US și le vindeau in Europa cu 75000 $ la mafioții italieni, acum daca avem și noi cultura cinematografică sa o folosim in scop lucrativ nu ?

    00
  13. Felicitări poliției din Huedin.
    Sustras e sinonim cu furat. Nu are conotație cantitativă, deci se poate aplica și la un vapor, și la un pachet de țigări.

    00
  14. Mie tot imi da cu virgula ca gigelul ala de la militia de pe strada( nu de la vama) a stiut el ca un autoturism deja inmatriculat in romania e furat…si nu furat de la 2 strazi distanta, tocmai din sua…pai ce carte de telefoane ar trebui sa stie ala sau altul care sa contina seriile de la toate masinile furate din romania doar, nu din state ,lume???

    00
  15. Am fo prin Huedin, nu prea am vazut geluduminici.
    E ceva cu Apusenii aia… ai calcat o data pe acolo, nu prea ii uiti.
    Poate la pensie sa prospectam o relocare… daca o mai apucam

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.