Orice s-ar decide, orice s-ar face, ajungem invariabil la “ăia sunt proști, eu o să fac invers”. Uitați-vă la exemplele astea două. Cum credeți că-și educă oamenii ăia copiii? Cum credeți că se comportă în trafic? Dar la muncă?
Mă uitam azi la o fază, eu ieșeam cu căruciorul dintr-o unitate de comerț care împărțise intrarea și ieșirea în două culoare, pe unul se intra, pe altul se ieșea. Invariabil dau peste un prost care nu avea loc pe ăla de intrare, voia să intre pe ăla de ieșire. Eu nu mă dau la o parte, tre’ să dați înapoi. Hai domne, că e loc. Nu, cocoș, dă înapoi, că scrie că pe aici se iese.
Oamenii nu se comportă așa doar într-o situație singulară, fac asta constant peste tot.
E simplu, daca le respecta le e greu, iar daca nu le respecta – le e mai usor si nu exista repercursiuni.
repercu.. ce?
(nu m-am putut abtine)
repercursiune. Urmare, consecință. [Pr.: -si-u-] – Din fr. répercurssion. Scrie în dex
Important nu e ce scrie in DEX (repercursiune nu există), ci dacă CREZI in DEX sau nu 😀
Ai de plm. Nu pot să cred că aproape nimeni nu mai are simţul umorului.
Simțul omorului la ora asta indică 62 mânuțe verzi pentru @hash versus 57 mânuțe roșii pentru tine.
repercusiune e corect,boss! ceea ce scrii tu acolo sunt niste repere ale curului REPERcurSIUNI
Aia cu manutele rosii @Shoric sunt fraierii care s-au inndoit (na!!!) de cunostiintele lor si s-au mai uitat odata in DEX.
Vreau doar să știți că azi aveam de făcut medicina muncii însă medicul nu a putut intra în sediu fiindcă nu are certificat verde.
Nicusor Dan?
si va trimite factura, nu?
sau cum e in cazuri de astea?! va rugati el sa nu va factureze si cautati un medic vaccinat?!
Daca sunteti firma privata puteti sa il frecati putin. Eu am obtinut un an gratuit de verificari dupa ce mi-a lipsit medicul la sedinta CSSM sau nu stiu cum se numeste. Era invatat sa i se trimita minuta si sa semneze ca primarul.
Cand am sunat a zis „haide domne ca nu vine nimeni la astea”
Pai scrie in contract prietene si e cerinta legala sa iti prezinti hoitu.
Aaahahahahaha
Mi-ai dat o idee: maine trebuie sa ma intalnesc cu un medic pentru o instruire. Sa il intreb daca are certificat. Daca nu, sorry: Coae, in cazul tau instruirea a devenit brusc contra cost. Trebuie sa ma protejez, sa imbrac cu complet de protectie (poate), sa dezinfectez materialele folosite si documentele semnate, dureaza mai mult si voi avea si cheltuieli
@kilroy: Nu fi bulangiu.
dece kilroy? certificatu iti arata ca medicu nu e bolnav ca nu am ante-les? vezi de aia e romanica si lumea unde e ca presupunem despre ceilati ca sunt paria/suboameni/antivax/sosoci/antena3.ia zi ma apropii? sanu vamirati ca peste 3 ani aur ia 40-50%
@Octtavyan, nu a zis nimeni ca certificatul iti arata ca medicul nu este bolnav. Iti arata doar ca exista un risc mai mic sa fie bolnav si automat un risc mai mic pentru cei din jurul lui.
Nu stiu ce sa spun, dar nu cred ca din cauza asta ar fi Romania unde este acum. Din cate am auzit (si din cate am vazut) in tarile din Europa de Vest, care sunt la un nivel mai ridicat decat noi, au fost introduse mai devreme restrictii de acces in baza certificatului verde.
@Andrei G – există riscul să fie asimptomatic și să nu-și dea seama nici el și nici tu dacă e bolnav. Și ce ai văzut tu în Europa este că, cu ajutorul certificatelor verzi și cu o populație majoritar vaccinată, numărul de cazuri de anul acesta este mult mai mare decât cel de anul trecut.
@bezmetique, ai si tu dreptate. Dar eu am mai vazut ceva in Europa, ceva ce tu alegi sa ignori: ca numarul de decese raportate la populatie este mult mai mic decat in Romania.
Copiii lor află încă din școală că ce contează cu adevărat este nu cât înveți sau respecți regulile, ci cât de tupeist și tare in gură ești, și eventual cu ce se ocupă (adică cati bani câștigă) mami și tati.
Sa luam urmatorul context:
– 71% din romani cred ca antibioticele omoara virusurile sau declara ca nu stiu
– 55% din romani cred ca dinozaurii au trait in acelasi timp cu oamenii sau declara ca nu stiu
– pana mai recent, 70% din romani nu erau vaccinati si nici nu urmareau sa se vaccineze
– 15% abandon scolar
– aprox. 50% analfabetism functional
Cunoasterea acestei realitati duce, pentru oamenii care nu sunt analfabeti functional, la concluzia cinstita ca majoritatea romanilor sunt prosti (de-a dreptul prosti, nu intentionez sa jignesc).
Prostia acopera o plaja larga de dimensiuni, de la oameni care nu stiu sa circule corect pe trotuar sau pe scari, pana la oameni care nu inteleg ca actiunile intreprinse de ei sunt ilegale si/sau imorale (parcatul pe oriunde, de exemplu).
Cel mai sanatos pentru un om care nu intra in categoria prostilor este sa presupuna ca cei din jurul sau sunt prosti si sa actioneze ca atare, adica sa-i evite pe cat posibil. Omul prost nu poate fi educat prin alte metode decat cele coercitive si cred ca pandemia a dovedit cel mai bine acest lucru.
cred ca am vazut acelasi clip cu dinozaurii ieri :))
https://www.youtube.com/watch?v=xbeNXO2ubG4
Multi romani verzi se oparesc degeaba dand dislike, statisticile nu mint iar omul vorbeste de majoritate. Nu inseamna ca toti romanii sunt prosti (argumentul „si tu esti roman adica si tu esti prost?” este de nivel logic maxim gimnazial), dar majoritatea (daca e vorba de 50% + 1 om deja discutam de majoritate) intra in regula, iar toti cei care nu se incadreaza sunt doar exceptia care confirma aceasta regula.
Mă încearcă o părere de rău că trece Covid-21 și ne lasă cu distribuția ne-normalizată.
Pentru cineva care stie ceva statistica, te rog sa explici poanta cu distributia ne-normalizata, ca nu inteleg neam. Idem pentru „Covid-21”.
Statistic românii sunt proști de pute pământul sub ei. O spun așa numitele … statistici. Nu alea făcute de INS, unde o tanti absurdă trage de Excel să iasă cum vrea ea sau cum ii spune cineva din minister. Iar faptul că românul statistic e prost de pute pământul sub el este întărit de convingerea că el e excepție, alții sunt statistici, romanul e excepția aia specială. De asta legea nu i se aplică lui, ci ălora statistici. El are nevoie să parcheze ACUM AICI, pentru 5 minute, este o exceptie, restul să respecte legea, el are o urgență și merită derogare, e special, nu statistic. Nu a schimbat anvelopele, că nu a avut timp, dacă mâine ninge el este o exceptie cu motivație clara, nu a avut timp să le schimbe, că uite, ultima saptămîna au fost 23 grade, deci nu era de așteptat aplicarea legii de azi.
Statistic suntem excepții ale naturii …
@hash
1. Covid-21 pentru că rămânem fără litere grecești în ritmul ăsta, următoarea variantă Covid-22, lambda e deja luată.
2. S-ar putea înțelege greșit că e vorba de distribuția acestora în populația generală și apariția Covid ar duce la o reașezare și că eu doresc răul oamenilor. Nimic mai fals. Nu e vorba de distribuția acestora în populația generală. Aceasta este normală, atât că e puțin mai la stânga pe grafic față de unde sperăm să fim. Nici nu trebuie mult, 10 puncte, care dă mai mult?!
3. Problema cu oamenii nu e că sunt proști, ci faptul că nu se manifestă într-o distribuție normală și aici 0culta ar putea să ajute. În loc să avem un 1-2-4-2-1: 1 medicină, 2 fotbal, 4 auto, 2 la băutură, 1 itiști, să se specializeze într-un domeniu și chiar să exceleze(Coruț, Fortuna) avem o distribuție uniformă, unu și unu cu aceeași probabilitate să se manifeste în orice domeniu. Oamenii te surprind că pot să fie și foarte progresiști și foarte conservatori în același timp. Și să pună AC-ul 2 metri mai încolo și să se plângă că balcoanele nu sunt închise în aceeași culoare. Și să conducă volvo, casco, scaun rf și să tripleze pe E85. Problema nu e că sunt mulți sau că le zboară stolul ordonat. Nu te întrebi dacă pisica e moartă sau nu în cutie. Te întrebi dacă fiorul rece pe spinare e pisica cu un cuțit căutând răzbunare sau gresia rece și umedă din Mega că cineva a vrut să verifice că laptele e proaspăt sau e laptele pisicii care prinde șoareci. Teoria haosului. Nu te întrebi dacă dai peste un prost, te întrebi în ce mod.
Legile nu exista pentru ca nu sunt aplicate.
Au pus stalpisori jos la bariera la centru vechi sa aiba autobuzul banda. Nu exista vreun moment sa nu fie vreun ametit „5 minute” pe avarii fix acolo la bariera. NICIODATA nu s-a dat vreo amenda macar. Nu zic de suspendat permis sau ridicat masina.
Eu chiar i-am vazut dand amenzi acolo, de mai multe ori, dar la cat sufera oamenii de ameteala, ar trebui sa fie un echipaj de politie in permanenta acolo, sa ii indrume pe ametiti.
@ovi Și dacă ar sta ce ar fi? Tragedie?
Sau dacă i-ar duce mintea să pună niște camere și agentul de la căldurică din birou stă și constată și emite amenzi frumos? Și e și el fericit că nu stă în ploaie, e și cetățeanul fericit că se mișcă ceva. E 1000 lei o cameră bună IP, încă atâta montajul și am rezolvat o intersecție problemă.
Exceptând exemplul dat în articol, legile nu funcționează pentru că, înainte de-a fi finalizate/votate, sunt deja „prevăzute”/”stabilite” portițele de ocolire chiar de către cei care le propun, așa-zișii „băieți deștepți”.
Asa-i, oculta e de vina ca romanu arunca seminte pe jos sau ca nu respecta benzile la semafor.
@Robert, mă refeream la legi, nu la cei 6-7 ani de-acasă+8-12-17 ani de școală.
Ce treabă are oculta?!?
@Robert, da, si la semafor tot oculta este de vina pentru smecherii din conducere nu monteaza camere si sisteme automate pentru a da amenzi tutror care incalca banda.
Asta e poza cu bancul „poate trece alt sofer profesionist”, varianta cu instalatori.
Nu se respecta din prostie. Pentru ca dacă ai gândi 3 secunde, ai înțelege de ce trebuie sa ții cont de niște semne sau legi care iti indica cum sa procedezi.
Ala e bloc nou?
Un singur bloc nou am vazut facut ca lumea din punct de vedere al AC – toate aparatele montate de la inceput, plus teava pozata pe exterior pentru scurgerea condensului.
Nu vreau să încep o dispută iar dar în Oradea toate blocurile noi au aer conditionat preinstalat, cu loc demarcat din proiect pentru componenta externă. :))
Și asta la alea de la boom-ul precedent, din 2007.
Îmi vine greu să cred că se emit autorizațiile alea legal fără așa ceva, ceva e dubios acolo. Ori nu se respectă ori se încalcă legea sau ceva.
Stau intr-un complex nu foarte ieftin unde AC-urile au fost prevazute din proiect sa stea in balcoane. Cu trasee frigo si electro trase fix unde trebuie. De 3 ani, tot mai apare sporadic cate unul care le pune pe fatada cladirii, ca sa aiba el loc in balcon de nu stiu ce.
Manualul proprietarului contine prevederea asta, dar e greu de aplicat amenzi sau ce-o mai fi. Pana la urma, daca vrem sa stam toti intr-un bloc frumos, trebuie sa facem unele sacrificii. Daca unul vrea sa se puna cu curul in poteca, nu ai ce face. Apoi sare altul ca se simte fraier… si tot asa.
Legile nu se respectă pentru că nu e sancţionată întotdeauna nerespectarea lor.Şi pentru că suntem ţara lui merge şi aşa.Iar prostia dacă nu e însoţită şi de şmecherie, e degeaba.
Poate scotea baiatul cu caruciorul un cutter si-ti facea buzunar de braila.
De-astea știe Cristici, iar brăilenii dau bine și cu pumnul (neverificat pe propria mutră).
Pe mine mă enervează enorm ăia care intră invers la benzinării. La Petrom sunt săgeți uriașe care arată sensul de alimentare. Dar mereu este un deștept intrat pe dos.
Acum ceva ani, in outlet-ul din Parndorf, singurul intrat pe dos pe contrasens era un microbus de Iasi.. de atunci, exceptia a devenit regula.
La prima poza e simplu, individul dorea clima in alta camera decat vecinii de deasupra… conducta aia cu frig scurta, camera mai la dreapta… a pus si el unde a putut ca doar oameni suntem… hihi
Intr-o nota similar neserioasa, e cam la fel cu doctorul ala care avea 35.000 salariu si a mai luat spaga 10.000, principiul e „a luat, nu a dat!”. Asa si la dl asta, „a construit, nu a daramat!”.
Pe tema doctorilor. Evitati cum evitati ciuma spitalele din sectorul 4. Ca o fi de copii ca o fi de altceva evitati. Fara spaga nu misca nimeni un deget. Va lasa sa muriti linistit. Iar la ala de copii numai ca nu mi-au dat si 2 palme cand m-au dat cu copilul in brate afara. La adulti stiu alte povesti dar nu sunt personale.
Cu copilul cand am urgente merg la Gomoiu (aka traversez orasul) unde lumea se poarta exemplar, sunt foarte draguti si explica foarte frumos orice. Nu intri bou si iesi vaca de acolo.
@Epsilon, eu spun ca aici este vina dezvoltatorului care nu a gandit si niste suporti pentru montarea aparatelor de aer conditionat (sau gauri in perete). Daca erau gandite din constructie, ar fi respectat toata lumea aceleasi linii.
Țara asta e formată și locuită majoritar de iobagi. Odraslele lor sunt doar mici iobăgei în devenire.
Daca ar fi iobagi care si-ar recunoaste si accepta conditia ar fi una, dar aici tot iobagul se crede boier, de unde rezulta si problemele.
Mie mi se pare ca amandoi va exprimati de parca ceilalti sunt iobagi care nu-i recunosc conditia, dar voua nu vi se aplica.
@Andrei G, pentru a nu folosi termeni care se refera la trecutul nostru comun ca popor, termeni care si in secolul 21 ne doare, sa iti exemplific cum gandeste un mecanic auto, o meserie ca oricare alta, dar in alta tara decat Romania.
Omul in cauza nu a stralucit la scoala, poate nu a avut nici sanse extraordinare in viata sa se afirme, a fost incadrat pe sistemul de scoala profesionala, a invatat o meserie cu truda si dedicatie fiindca a vazut ca alta ocazie de a avea un venit si o viata normala nu are. Si gandeste ceva in genul: „domle am ajuns mecanic auto, atat s-a putut, not great not terrible. Dar depinde de mine sa devin cel mai bun mecanic auto din catunul asta in care lucrez si in aceasta directie imi voi canaliza toata energia”. E impacat cu conditia lui si incearca sa faca lumea mai buna cu aptitudinile si cunostintele pe care le are la acel nivel (inferior, superior, nu conteaza ce credem noi, omul e fericit).
Romanul tipic ajuns in aceeasi pozitie nu isi accepta conditia si, impacat fiind cu ea, sa incerce sa faca ceva din ea astfel incat sa evolueze si sa devina un membru util societatii. Nu, el vede numai inamici si piedici imaginare in calea sa catre succesul pe care il merita „cu adevarat”. El are o parere si se considera expert legat de absolut orice misca sub soare, dar cand vine vorba macar de masini, specialitatea lui, e un meserias mediocru care il mai si fura pe client cu orice ocazie pe care o are. Deci nici bun profesionist e, nici repere morale nu are. Si mai are si niste frustrari profunde care il fac sa ii dusmaneasca pe toti cei din jur.
Asta indica un om care nu e impacat cu conditia lui si mai mult rau face in loc sa incerce fie sa o accepte, fie sa si-o schimbe daca este cu adevarat in stare sa o faca. Pe resursele proprii, asumat, pe barba lui si fara sa se planga ca nu ii da statul sau societatea ceva de pomana. Multiplicam mentalitatea asta si o aplicam la peste jumatate din populatia ramasa in Romania si obtinem ce spuneam si mai sus, in mult mai putine cuvinte: predominant iobagi care se cred boieri, iar de aici o sumedenie de probleme care se vad cu ochiul liber.
Si da, am cunoscut atat IT-sti cat si zilieri pe santier cu aceasta mentalitate, ca sa nu mai vorbim de oameni in functii cu putere de decizie. Iobagi care se cred boieri suverani. Unii dintre noi suntem mai mult ca primul mecanic auto, altii dintre noi mai mult ca cel de-al doilea.
Spre ce exemplu tinde majoritatea celor din Romania? Inclusiv acolo sus la guvernul / primaria de care se plang romanii ca nu le pune semafoare inteligente (ca altfel sigur s-ar opri si ei din scuipat seminte pe jos in parc).
Haha, asta cu nerespectatul semnelor e prima care ma loveste cand ajung in spatiul carpato danubiano pontic
Problema legilor in Romania a fost intotdeauna aplicarea lor si faptul ca totul se misca pe viteza super-incet. Pe langa asta foarte multe legi din Romania sufera pe partea de ambiguitate si in foarte multe situatii vezi aplicari diferite ale aceleasi legi.
Si odata ce incepi sa realizezi asta ai cam doua variante mari si late:
1. Respecti intocmai legea ceea ce indirect iti aduce niste neajunsuri.
2. Nu respecti legea faci sa-ti fie bine tie, te acoperi in hartii, iar in caz de scandal te judeci pana te saturi. Sa nu uitam ca au trecut 6 ani de la Colectiv si inca nu avem o sentinta definitiva, sunt destul de sigur ca poti taragana orice actiune civila daca se doreste.
Asa ca oamenii aia au realizat unde traiesc si au decis sa le fie lor bine si sa-si bage piciorul in restul. Chestie care prin alte parti ar fi de condamnat, dar intr-un stat esuat(cuvintele plimbaretului zis si presedinte) nu mai este de condamnat ci un mod de supravietuire. Da arata naspa fatadele, insa omul ala are in casa un confort in plus pe care statul roman nu il poate compensa prin ceva. Este foarte de rahat ce a facut el, dar romanii nu stiu sa traiasca intr-o comunitate si increderea in tot ce inseamna stat tinde spre 0. Aici ne-au adus 50 de ani de comunism atroce sa nu ne miram de asta.
Montez AC ul pe fațada trebuie scara + om sa lucreze la înălțime sau alpinist,vrei freon adaugat sau curățat de praf iar trebuie chemați specialiștii de mai sus.Asa ca plătești extra traseu conducte sa iesi mai ieftin ulterior.
Mi-am adus aminte de un prieten ucrainean care a venit 2 zile în vizită la București și după ce a condus prin oraș, mi-a zis:
„Știi care e problema cu traficul vostru? Că fiecare șofer se crede mult mai deștept decât toți ceilalți șoferi!”
Din păcate, e cel mai nasol tip de prostie: genul ăla combinat cu lipsă de empatie. Adică sunt prost, dar nici nu mă interesează să înțeleg de ce sunt prost, ce impact are asta asupra celor din jur și ce pot face ca să nu mai fiu așa de prost.
Ooo, daa, uncrainienii, acest exemplu de cinste și corectitudine. Am fost prin Odesa si Nikolaev, cînd te așteptai mai puțin apărea cîte un ”meseriaș” să dea peste tine indiferent de culoarea semaforului…
Sunt mai multe probleme:
1. Legile sunt facute prost si foarte intransigente (e alba sau neagra).
Legile sunt rupte de realitate.
2. Din cauza punctului de mai sus, ele nu sunt aplicate, pentru ca ar trebui ca jumatate din tara sa fie agent de politie.
1. Legile există, însă nu prea avem forțe de ordine, care să le aplice. Evident, pe hârtie există, însă ori n-au chef, ori au „treabă”, ori vreun pensat sau protejat pseudo-interlopi, amante ceva etc.
2. Nu te poți baza pe bunăcuviință a cetățenilor, așa e peste tot în lume, sale amenzile educă și civilizează, cu mici excepții.
3. Apropo, a apărut un nou reportaj Recorder, de data asta dedicat celor care ar trebui să ne „păzească” și să aibă grije de noi.
Typo: *doar în loc de sale.
1. Agentii se inlocuiesc cu camere, radare fixe acolo unde se poate. Dar nu doresc politicienii ca si pe ei ii afecteaza.
Exact, camerele si radarele te taxeaza automat fara sa mai tina cont ca ai tu o pila, o cunostinta pe undeva. Si nu este bine asa…
Nu functioneaza pentru ca nu exista consecinte (amenzi, pedepse etc.). Cel mai bun exemplu e cum conduc romanii in Romania vs in afara. Am vazut cu ochii mei ca inainte de granita rulau ca nebunii si in Ungaria cu viteza legala la punct si virgula. Ba chiar in zona cu limita de 50 ei rulau cu 45 de ma scoateau din pepeni. Totusi de ce se intampla asta? Stiu ca in Ungaria nu mai exista „da ce-am facut sefu hai sa o rezolvam altcumva”.
Daca legea din Romania ar fi egala pentru toti si nu ar mai exista mica intelegere, ar fi muuult mai bine. Plus aplicarea ei mai des si neintrerupt ca episodul cu dam lege si o aplicam o luna doua sa vada prostii ca am facut ceva il stim.
Motivul schimbarii comportamentului este mai simplu. Prin Ungaria exista multe camere de viteza ce iti trimit frumos amenda acasa si la fel cam peste tot prin Europa. La noi este jungla pentru ca in mare radarele se stiu unde sunt puse chiar si fara Waze/statie, respectiv nu exista camera de viteza care sa trimita niste amenzi acasa. Si inca ceva povestea cu camerele de viteza a aparut si in Bulgaria pentru ca e mai simplu pentru toata lumea.
Acum motivul pentru care la noi nu exista aceste camere este unul mai simplu. Birocratia romaneasca nu este pregatita pentru asa ceva, iar cadrul legal ar fi o lucrare prea complicata pentru actuala legislatura. Pe langa asta nu exista dorinta de a se impune masuri din astea nepopulare care in esenta i-ar arde tot pe fraieri.
Este vorba de o unitate de comert de tip unitate de alimentatie publica sau unitate de cazare?
Uite putin aici https://fb.watch/98Zmxm352G/ pe langa cel care a postat (nu sunt sigur ca pagina e chiar reala) si unele comentarii.
Nu ar fi mai simplu daca oamenii ar colabora? Nimeni nu ar pierde timp, ar fi mai putini bani pierduti doar ca vrei sa pari destept insa esti doar prost. Doar ca Gigel o ia personal daca ar trebui sa respecte legea sau sa raspunda daca a gresit.
Pe langa ca pe fiecare il doare de comfortul personal, in rest ne doare-n pl de altii. Uite cate masini parcate pe trotuar, si-a pus problema vreun sofer cum treece pe acolo o persoana in carut cu rotile sau o mama cu un copil in carucior? Sigur, fiecare vine cu o scuza “unde boss vrei sa parchez? nu am unde. Hai ca am o problema urgenta, stau 10 minute pe avarii, ma incorc repede”
Pe de alta parte, nu vreau nici sa fiu ipocrit si nici sa sune ca indemn sa nu se respecte legile. Dar cand vezi legile nu se aplica tuturor, parca te ia cu depresie. Vezi ca tu platesti taxe de te ustura iar pe bombardierul face din cantari la vedere nimeni nu il intreaba nimic, parca iti vine sa iti bagi picioarele. Vezi ca ti se cere sa respecti niste reguli, vrei sa le respecti si afli ca biserica e scutita si cand ceri o explicatie de la Calafat, iti zice ca “nu trebuie o explicatie stiintifica, asa am decis”, parca te apuca dracii.
Am montat AC vara asta, in linie cu toti ceilalti de pe coloana. Tot s-a gasit o speciala sa comenteze ca ii ‘picura’ pe masina. Are sub aparate un loc de parcare improvizat, nu e prevazut in proiect ca loc de parcare, e doar o alee ingusta. Locurile de parcare sunt separate, nu le picura nimeni, dar sunt pe bani. Probabil a urlat la fiecare vecin cand si-au montat, si probabil urla si la ploaie.
Da, dar mi se pare ca mai urat arata balcoanele inchise. Imi dau senzatia de saracie si improvizatie.
închizi balcoanele pentru că acolo pui chestii, că nu ai debara. ai cumpărat repede să nu crească prețul și nu te-ai uitat și la asta.