Ce prostii mai fac când nu mai scriu pe blog: stric scheme

Site măricel și important în industrie. Se mișcă de porc de când s-a lansat, dar în ultimii doi ani situația s-a înrăutățit. Devine enervant la un moment dat. Schimb niște mailuri cu cineva de acolo, băi, nu putem să facem nimic, e făcut de directorul X, pe pila lui, dacă vrem modificări doar ăia pot schimba, e nasol, ne înjurăm lumea, dar nu avem ce face.

Bun. Uite soluție: execută un audit, după care du-te cu el la șefi. Ce se poate întâmpla rău? Cel mult te dă afară sau îți face probleme ca să te fgacă să pleci. Pagubă-n ciuperci până la urmă.

Face două audituri, unul cu mine, altul cu o firmă, le aruncă pe mail într-o ședință, șefulețul nervos maxim, că e state of the art site-ul și că nu merge din vina altora, nu a executantului, care e cel mai bun din piață, dar nu a auzit nimeni de el din cauza conspirațiilor. Pauză de reculegere. Hai că vorbesc eu cu ei să ne facă un audit ca lumea și să repare gratis dacă descoperă o problemă. Ei să-și descopere probleme la munca lor? Cum e asta? Da, bine, hai că rezolvăm.

Scot site-ul offline câteva zile și îl pun înapoi după ce mai scot din funcționalități. Bosulică, nu se mai văd stocurile, ce facem? Păi, l-am făcut să se miște mai repede? Da, dar am plătit să vedem și stocurile și să se miște și repede, de ce nu avem nici una, nici alta.

Undeva, într-un birou, un directoraș își șterge lacrimile și wallpaperul cu noul X5 din cauza mea.

peste-afumat-shopron

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

33 comentarii

  1. Vrem o țară ca afară !

    00
  2. Directorul X pe langa faptul ca e corupt, mai e si idiot. Inteleg ca mai bagi si tu o pila, o relatie, pe undeva. Dar puii mei… Nu in posturi esentiale!

    00
  3. Buna actiune! la cat mai multe ! si eu fac chestii de genul asta cand se intersecteaza flagrant cu viata mea

    00
  4. …cand esti tanar, e greu sa le vezi. Cand mai imbatranesti, le vezi si ai doua alegeri: ramai si accepti ca si dincolo e la fel, sau pleci. E a dracului de greu sa pleci. Dar n-am castigat concursul de viteza din ’86 cand au participat alti 500 milioane de competitori ca sa-mi fie frica de „greu”. Ca nu e greu ca pe vremea lu’ varu Genghis sau a lu’ bunicu Baiazid.

    00
  5. Ce as vrea sa le faca asta cineva si alora de la f64…

    00
    • De cand au modificat un pic UI la site, vreun an jumate cred, e oribil. Search-ul nu functioneaza, o gramada de buguri in contul de client, wishlist care e aproape inutilizabil plus o gramada de erori pe partea de responsive. Si asta la cel mai mare retailer pe partea de foto din tara. Grrrr…

      00
    • Vroiam sa zic acelasi lucru cu cei de la XXXLutz, dar astia inca nu au site online cu produsele. Au incarcat doar un pliant pdf si aia a fost, job done .

      00
    • pai de cine crezi ca e vorba ? :))

      00
  6. Sun azi la Cargus ca se f*tu ceva la ei in aplicatie. Am asteptat putin ca am sunat pe nr pe care suna saracii, nr scurt de pe site-ul lor.
    Cica, din cauza la pandemie Cargus si-a redus operatorii ca sa faca distantare sociala.
    Asta concomitent cu cresterea simtitoare a vanzarilor online si implicit a volulmului de colete.
    …poftim logica
    PS: operatorii de ce nu pot munci de acasa?

    00
    • @Psionics, pentru că managerii ăia de call center nu sunt în stare să organizeze activitatea în așa fel încât să se poată face remote. Oamenii ăia vorbesc la telefon, nu fac șaibe, evident că pot lucra de acasă… :))

      00
    • @Psionics – Incearca la Fedex. 40 minute pana sa-mi raspunda cineva la telefon. Pachetul aparea livrat cu o zi in urma ;-)

      00
  7. Orice sut in cur e un pas inainte …daca e dat afara directorul x poate oricand sa se „angajeze” in PNL sau PSD , pare ca stie cum „ar trebui” sa mearga lucrurile…vin alegeri asa ca e nevoie de oameni noi in politica, ce dreacu`’.

    00
  8. Mediul privat in termen de coruptie nu este foarte departe de statul roman. Doar cei foarte naivi cred ca exista coruptie doar la stat. Si mai grav, cred ca solutia e sa aduci oameni din privat la stat, crezand cumva ca aia din privat sunt cumva nepatati.

    Si mi se pare o nuanta foarte importanta de constientizat de toata lumea. Aceea ca si privatul e foarte corupt. Bine, nu la acelasi nivel cu statul, dar e si el corupt. Nu numai in relatiile contractuale cu statul roman dar si cu alti privati. De genul, cumpar 10 masini pentru firma, ce primesc eu responsabil de achizitii de la dealer? Si iau decizie in functie de ce primesc eu cel mai bine pentru mine inapoi, nu in functie de care sunt cele mai bune masini pentru firma la care sunt angajat. De angajari pe relatii sau contracte pe ochi frumosi nici nu mai vorbesc.

    Pentru ca in momentul in care esti constient de lucrul asta, incepi sa fii mai atent. Sa cunosti problema mai bine in totalitatea ei. Deci esti intr-o pozitie mai buna sa incepi macar sa o rezolvi.

    00
    • care privat? Daca vorbim de multinationalele mari(gen Continental, Renault, Ford) deja acolo nu mai e privat, au atatea afaceri cu statul, atatea „acorduri” si „legi cu dedicatie” incat nu mai vorbim de economie de piata. Daca vorbim de firme micute(pana in 10 miloane E cifra de afaceri), acolo sunt mult mai putine „cazuri”. Da, angajezi „pila sefului”, dar daca treaba nu merge, firma se duce in cap repede, ca nu e „too big to fail” si sa se faca un „bail-out guvernamental”. Multinationalele deja sunt „bugetare” – proiectele au bugete, promovarile se fac „politic” si nu pe baza de competenta, contractele se obtin „politic”. Cat mai sunt dobanzile mici si capitalul e ieftin, treaba va merge inainte, cand vor creste dobanzile, va crapa tot. Daca nu cresc dobanzile, va crapa din lipsurile care vor aparea(vezi criza microcontroalelor, criza energiei). Cel mai bun exemplu e sistemul de termoficare bucurestean, a ajuns in colaps pentru ca in loc sa se faca investitii s-au dat „subventii”. Cand nu lasi economia de piata sa regleze lucrurile si le amani din „pix”, la un moment dat oricum crapa, doar ca e mult mai greu de „reparat”.

      00
    • Si inca ceva de adaugat in legatura cu coruptia din privat, nu ca ar afecta mult constatarea ta. Coruptia in mediul privat e posibila prin libertatea economica, fiecare persoana din functia de conducere putand sa dispuna cum vrea muschiul ei atat timp cat are libertatea de a o face (prin lege, act constitutiv al pj etc), insa aici nu intervine DNA-ul, ci exigentele impuse de concurenta pietei. Actele neoneste (nu neaparat corupte) duc la migrarea clientilor catre concurenta. Acum, in anume domenii, unde exista companii care detin o pozitie stabilia, chiar si asa, daca treaba se acutizeaza, prin actele astea repetate, se ajunge la pierderea clientilor. Acum, da, exista si niste prevederi legale, in civil, chiar si penal, insa doar cei care detin compania se pot servi de ele. Ma rog, uneori sunt implicati si ei direct (adica isi pun singuri bete in roate), iar atunci cand nu stiu (sigur stiu), tolereaza, deci tot in dezavantajul lor.

      00
    • logica de care am zis se aplica intr-o economie de piata functionala, nu cu hibe, cum a zis @heto

      00
    • diferenta e ca unii fac coruptie pe banii lor, iar ceilalti pe banii altora.

      00
  9. oare cati cumparatori deranjati de functionalitatile unui site apreciaza munca si costurile din spatele unui site bun, preferand sa cumpere de acolo?

    00
    • Pentru mine e un factor decisiv in caz ca gasesc acelasi produs in mai multe locuri. Daca nici site-ul nu e ok, nici nu vreau sa-mi imaginez cum sunt celelalte.

      00
    • Pe vremea mea, singurul site decent cu filtre pentru caracteristici era emag si asta a fost criteriul care a facut diferenta. In ultima perioada si-au cam bagat pula in ele si se simte.

      00
    • @Adrian: vrei să spui PCGarage. Emag a fost multă vreme varză.

      00
  10. „cumpar 10 masini pentru firma, ce primesc eu responsabil de achizitii de la dealer?”

    Strict in perioada asta, raspunsul la intrebarea de mai sus se gaseste pe Pornhub.

    00
    • prea multe raspunsuri posibile…da si tu un indiciu

      00
    • Ezit intre „deeptthroat” si „anal gangbang” (asta daca primesti oferte de la mai multi dealeri).

      00
    • Triple anal penetration?

      O data de la dealer ca ala oricum vinde oricui plateste pretul de lista, in conditiile actuale.
      O data de la seful direct, ca ala si-a asumat o tinta aberanta si nu o poti indeplini.
      O data de la un lung sir de colegi nemultumiti, ca isi iau masini chele. 10 in cazul dat.

      00
  11. Sefulica s-ar putea sa-ti multumeasca peste nu foarte mult timp. Foarte multi nu privesc atat de departe incat sa isi dea seama ca ajutandu-i pe vreunul si altul cu vreo smecherie, vreo pila, vreun contract, isi fac ei singuri rau, si au nevoie de cineva cum ai fost tu sa vina sa le deschida ochii .

    00
  12. La noi majoritatea proprietarilor de eshops isi baga osu’ direct in design-ul facut de UX sau in functionalitati esentiale pentru ca nu le vede el rostul. Daca vrea mov, atunci mov sa fie, ca mov place la toata lumea, a mai intrebat el 2 prieteni si pe sotie.
    Saaau incearca sa copieze orice idee vazuta pe alte site-uri pana cand crapa serverul la incarcarea unei pagini. Macar am scapat de ninsoarea de prin unele site-uri. Sau macar au buton de oprit fulgii :D

    00
  13. nu s-a trezit niciunul sa zica dupa audit ca stiu ei mai bine? din partea lor ma refer

    00
  14. Așa, care e site-ul? Că te plângi mereu că știrile nu dau numele magazinelor, când e vreo nasoleală.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.