Am primit o decizie de impunere pe anul 2017

A trebuit să caut în DEX ce e aia impunere, că sincer nu mi-am bătut capul și cu asta.

IMPÚNERE, impuneri, s. f. Acțiunea de a (se) impune și rezultatul ei. ♦ (Fin.) Operație fiscală care constă în stabilirea persoanei, a termenului și a sumei ce urmează să fie plătită statului ca impozit; (concr.) impozit. – V. impune.

OK.

Mă întorc la acte. Sunt acolo niște sume și niște calcule care nu au legătură cu nimic. Sunt înșirate niște luni ale anului, suma e doar pe luna ianuarie, după care un formular scris cu font de 8 cu altă sumă, după care pe foaia a treia o altă sumă, jumătate din suma de pe primele două foi.

Nicăieri, repet, nicăieri nu se spune “cocoș, atât ai de plată, fă-o până la data de”. Sau “atât ai plătit”. Sau “o să-ți tăiem un deget”. Pur și simplu statul a pierdut timp să îmi trimită o scrisoare (uimitor cum ANAF știe că stau la Brașov, dar Taxe și Impozite nu) din care nu înțeleg nimic. Cineva și-a făcut treaba.

Sincer acum, nu am timp de așa ceva. Nimeni în toate mințile nu are timp de așa ceva. Avem de muncă. Avem de scris niște articole, de produs bani, de plătit facturi, de plătit taxe. Am citit de două ori, nu am înțeles ce vrea, aleg să ignor. Mă caută ei dacă am de plătit, că scheme din astea cu “ia aici 3 foi cu niște calcule” nu sunt utile sau productive.

Nu mă înțelegeți greșit, nu sunt pentru neplata taxelor, sunt pentru minimizarea contactului cu statul și atragerea atenției asupra proceselor care se pot eficientiza. V-am mai povestit saga mea cu declarația fiscală, o inutilitate stupidă, în condițiile în care, pe baza CNPului, statul știe exact cât câștig, nu trebuie să mai declar eu asta.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

75 comentarii

  1. si eu, si nevasta-mea, tot pentru ianuarie 2017
    Aparent, in luna aia am castigat cate 1000 de lei din venituri extra-salariale

    00
  2. same here, tot pe 2017. Eu nu mi-am batut capul, am asteptat vreo doua saptamani sa apara in ghiseul.ro suma si am rezolvat de acolo.

    00
    • Cred că-n 2017 a fost făcută vreo actualizare a sistemului informatic al administrației fiscale, de la Solitaire 3.50214.984 (Windows XP) la Solitaire 4.0 (Windows Vista) altfel nu-mi explic cum de-a primit maică-mea (decedată în urmă cu 8 luni) tot o decizie de impunere (aprox. 500 lei).
      Le-am trimis adresa (nr. lot, parcela, etc.) …niște nesimțiți, nici măcar nu mi-au mulțumit.

      00
    • Alin(a) cred ca ai procedat corect. Ar trebui ca urmatoarele hartii sa le trimita fiscul la tarlaua… si parcela … :-)

      00
    • Dap, si maica-mii i-a venit o scrisoare de la ANAF pt impozit pe 2017, din care nu pricepi absolut nimic, ai de plata? Trebuie sa-ti dea ei bani? Cat anume? Efectiv de neinteles. Maica-mea e si pensionara de multi ani, cu siguranta nu a avut venit extra in 2017.

      00
    • @adi, in ultimii 4-5 ani mi-a aparut in fiecare an pe ghiseul.ro o suma de plata de 64 de lei. De fiecare data dateam mail catre ANAF sa solicit explicatii. Nu primeam raspuns, dar in aproximativ 2 saptamani suma disparea de acolo. Vad ca anul acesta nu a mai aparut.

      00
  3. e lejer, nu trebuie sa te stresezi, pun ei la data scadenta poprire pe toate conturile si trag suma respectiva din fiecare cont, sa fie bine.

    00
    • Chestia aia e cea mai penibilă posibil, cine a făcut legea astfel încât să îți poată lua banii din cont fără decizie judecătorească a fost mare mare penibil. Legea aia ar trebui efectiv schimbată.

      Acuma vor să bage și pentru procurori același lucru. Ai făcut greșeala să superi pe cineva, îl pune pe prietenu’ său care lucrează la poliție să-ți blocheze toate conturile preventiv până-ți ceri scuze.

      În nici o țară civilizată nu se face așa ceva, oriunde se trece printr-un judecător, pentru că discutăm de proprietate privată care e garantată prin constituție. Nu ai cum să iei pe cuvânt ANAF care scoate pe bandă rulantă decizii de impunere din erori de sistem, și nu pățește nimic, iar oamenii se trezesc cu conturile blocate.

      Plus că în fața unui judecător ANAF ar trebui să demonstreze veniturile pe baza cărora s-au emis acele decizii, și e clar că nu există așa ceva.

      Nu-mi explic cum a trecut așa ceva de curtea constituțională, pe când alte legi cu miros politic sunt respinse.

      00
    • Si dupa ce trag suma poprită din toate conturile, trebuie tu sa te duci la ANAF, sa iei hartie ca esti ok, dupa care sa circuli la bancile tale pentru a scoate poprirea. Iar pentru suma aia incasata de 2-3 ori faci tu o cerere si ei se fac ca o pierd. Cel putin asa era in 2019. Acum liberalii sigur au reformat ANAF-ul. LOL.

      00
    • Eu am avut prin 2017 o poprire pe doua conturi, ambele la BRD, dar n-au luat niciun ban, am sunat eu la banca si am zis din care cont sunt de acord sa vireze suma si pe celalalt l-au deblocat. Am avut cam o zi sumele blocate, pana m-am prins eu de asta si pana am discutat cu banca, pentru ca nu am fost anuntat de poprire decat la vreo doua saptamani dupa ce am platit.

      Pot confirma ca si acum e la fel, numai ce mi-au poprit 3 conturi pentru ca am uitat sa platesc.

      00
    • Eu aștept o regularizare de sume (in favoarea mea) de vreo 9 ani. Tot așa mi-a trimis fiscul lui pește o hîrtie și m-am dus să văd ce-i cu ea ”aaa, e o informare a ce ați plătit pînă acum”….

      00
    • @manu144x

      „Acuma vor să bage și pentru procurori același lucru. Ai făcut greșeala să superi pe cineva, îl pune pe prietenu’ său care lucrează la poliție să-ți blocheze toate conturile preventiv până-ți ceri scuze.”

      La ce te referi?
      E știre?

      00
  4. La mine a fost mai bine in ultimii ani, ca macar a fost mai clar. Mi-au venit nu decizii de impunere, ci direct titluri executorii. Pentru asa zise datorii din recalculari de prin 2013, 2014 si 2015, de cand aveam un PFA (bine dracu’ ca l-am inchis)

    Sumele nu erau mari, asa ca le-am platit direct. Ca deja ma lua cu sudori reci sa merg iarasi in Avrig si sa ma lupt in birourile alea mizerabile cu niste functionari care o tin pe a lor „asa a dat sistemul, asa a dat sistemul, noi nu putem verifica nimic”

    00
  5. NOU
    #15

    Asa am patit si eu, pana la urma m-am dus la taxe si impozite sa ii intreb daca am ceva de platit. Aveam de fapt de primit.
    Este la fel si la factura de electricitate, stai juma de ora sa intelegi ce contine suma aia si pentru ce platesti de fapt.
    Imi amintesc de factura de curent din UK, era o capodopera de simplitate si UI… ce-i drept, era firma privata.

    01
    • Asa am patit anul trecut. Primit hartie din care nu intelegeam mare lucru cu chestii de prin 2016-2017. Stiam ca platisem tot. Am stat la coada, la final „mai aveti de primit 21 de lei” sau ceva de genul. Nu vreau nimic de la voi, sa va fwta cainii

      00
  6. la fel. 20 de lei
    sistemul ANAF are sume care ies din neant întotdeauna. e un fel de corn al abundenței magic

    azi te duci și plătești TOT nu mai ai nici o datorie (cică)
    peste 6 luni sistemul te scoate dator cu alți mărunți din tot felul de calcule accesorii de acum x ani ce nu apăreau înainte

    00
    • De aceea nu accepta tatăl meu să plătească online și rahaturi. Mereu zicea o chitanță-n mână nu-i minciună. După ani de zile îi venise ceva ca nu plătise 11800. În dosarul lui cu șină avea toate actele: că defapt nu-s 11800 ci 1800. Și de fapt erau plătite de mult.

      Trebuie să caut în arhivă o poză de la finanțele sect. 2. O singură dată am fost acolo. Erau zeci, sute de dosare peste tot incl în zona de așteptare. Dosare legate cu sfoară… Puteai să citești numele primului cu adresă și tot. Ptr o sec îmi trecuse prin cap să joc „Dumnezeu” și să fac să dispare niște dosare în geanta mea. Ăia ar crede că le-a pus Dumnezru mâna pe cap dacă ar fi scoși din evidența fiscală.

      00
    • @AlexF

      Orice plată online (prin debirare de card) sau prin bancă rămâne stocată acolo mult mai bine decât ai stoca tu chitanța, care apropo, se poate falsifica extrem de ușor.

      Și eu am pățit așa, și m-am dus la bancă, am cerut extras de cont semnat/ștampilat (deși contul era închis de ani buni) și mi l-au dat apoi cu ăla mergi la ANAF și se termină tot.

      Și dacă vrei să fii și tu sigur, ceri un extras ștampilat de la bancă în ziua aia(le plac la ăștia de la anaf ștampilele de zici că-i ceva fetiș) și îl păstrezi și tu ca și chitanță.

      Chitanța aia dacă o pierzi s-a terminat, a dispărut tot și e de 10 ori mai riscant pentru că discutăm de bani cash dați în mână la o casieriță anaf…

      00
    • Ai dreptate. Păcat ca unu de 77 de ani nu înțelesese. BTW cât te-a costat să-ți dea un extras de cont nou? Pe mine în Germania, la Commerzbank, mă costă o copie de extras de până în doi ani vechime aprox. 30 de Coco, mai veche de 2 ani plătesc cu ora ca la curve. Costa 200.

      00
  7. Am primit mai multe decizii de impuneri la viata mea si confirm – nu inteleg nimic din ce scrie.

    Poti sa astepti somatia, pe aia scrie fix cat ai de plata si pana cand :)))

    00
  8. La fel si la mine. 2017, numai ianuarie. Am solicitat veniturile in documentele SPV, nu apare nimic special in ianuarie 2017, am solicitat obligatiile de plata tot din SPV, nimic neplatit, m-am uitat in ghiseul.ro daca nu e ceva acolo ramas de plata. Nimic. Beats me. Contabilul de la birou, pe care l-am rugat sa ma lamureasca, zice sa mai astept. O fi o simulare :).

    00
  9. Atentie la scadenta sa nu vina poprirea sau sa nu fie deja titluri executorii ca dupa aia e dublu de munca.

    Sugestia mea e cont la Spatiu Virtual Privat, care e o prostie uriasa dar macar poti rezolva anumite chestii online.
    S-ar putea sa trebuiasca sa mergi acolo o data sa-ti activezi contul dar dupa aia ar trebui sa poti rezolva online cam totul.

    Daca imi aduc bine aminte au acolo un request „ce am de plata” si ala iti returneaza exact ce suma astepta de la tine si in ce cont.

    00
    • Am primit si eu impunere pentru 2017. Presupun ca e un impozit pentru dividende.
      Am folosit si functia de lista Obligatiile de plata din SPV, si raspunsul este:
      „Contribuabilul nu figureaza in evidentele fiscale cu obligatii de plata neachitate” . Pe undeva mai jos chiar apare ca as avea de primit 35 de lei.

      Asteptam sa se sincronizeze bazele de date.

      01
  10. Am patit asta de mai multe ori…

    Am primit si eu acum din 2017. Faza e ca in 5 ani taxa devine nula daca ANAF-ul nu trimite o instiintare. De aia s-au apucat sa trimita acum.

    Nu mai bate capul si plateste, altfel iti pune poprire pe conturi. Poti sa ii dai in judecata dar nu cred ca rezolvi mare lucru din pacate.

    Odata am primit o instiintare de plata impreuna cu amenda pentru neplata, deci da, fuck ANAF.

    00
  11. Ignori si te intorci la treaba ca sa ai subiect de articol peste 6 luni cand te trezesti cu poprire pe cont.
    Sau intri pe ghiseul.ro si faci plata, ca acolo iti apare si suma, si termenul, si iti vezi de facut bani.

    00
  12. Nu trebuie înțelese, trebuie plătite. Asta e atitudinea ANAF. Altfel de trezești cu conturile blocate, la un moment dat. E mai ieftin să plătești…

    Exact din 2017 mi-a venit și mie. Se pare că ar fi vorba de niște asigurări de sănătate pe care s-au trezit ăștia acum că le-ar vrea din veniturile de acum 4 ani…

    00
    • Ok, trebuie plătite, dar care? Că Vali zice că pe 3 pagini are 3 sume diferite…..

      00
    • Ab, te duci cu foile la ghișeu și o să-ți spună ei ce ai de plată.

      Celor care au dat vot negativ comentariului meu inițial (nu trăiesc din thumbs up) le spun doar atât: Fiți revoluționari, liberi și nesupuși! Nu plătiți somațiile primite! Veți descoperi ce înseamnă conturi blocate și cât de greu se deblochează. Ce bine vă veți simți că voi aveți dreptate. Sistemul financiar o să tremure de frică. Muhahaha!

      00
    • @motanes

      „Ab, te duci cu foile la ghișeu și o să-ți spună ei ce ai de plată.”

      E normal să plătești o singură sumă sau se trezește că trebuie să le achite pe toate trei?

      00
    • @Phaff Nu știu ce o să plătești, poate te lămurești acolo. Și dacă nu te lămurești nu înseamnă că refuzul plății te scapă de eventuale blocări ale conturilor. Că despre asta vorbim: cum scapi de probleme mai mari, nu cum le cauți.

      Dacă vorbim de sume mici (fiecare decide ce înseamnă asta) atunci e mai ieftin să plătești decât să te iei la trântă cu ANAF. Ei au tot timpul din lume și nici nu le pasă. Spre deosebire de tine. Înțelegi cum stă treaba? De aia se prezumă că ANAF are dreptate și tu plătești. Pentru că blocarea conturilor poate provoca probleme mai mari decât că eventual plătești 180 de lei degeaba.

      00
  13. Până se rezolvă treaba scoți mai bine o sumă de bani din bancă sa poți supraviețui 6 luni…. Până se rezolvă.

    00
  14. In 2022 după 5 ani ar fi intervenit prescripția …și de aceea …😒

    00
  15. „…în condițiile în care, pe baza CNPului, statul știe exact cât câștig, nu trebuie să mai declar eu asta.”

    Du-te si declara mai mult decat au ei acolo… si plateste taxele aferente vezi ce se intampla dupa…

    00
  16. Eu n-am dat vreodată (pe PF) vreo declarație de venituri. Sunt deja declarate de angajator, la ce să mă mai chinui și eu? La fel și cu deciziile de impunere, nu știu ce e acolo, nu mă interesează.

    00
  17. Toate taxele astea de la anaf ar trebui simplificate și adăugate în contul de pe ghiseul.ro
    Dar asta ar însemna că anaf sa renunțe la niște nepoți angajați pe 8k lei net/lunar

    00
  18. Plătești sau nu? Ce faci în cazul ăsta?

    00
  19. De aia banii se tin la „saltea”, imobiliare, ceasuri de h-aur, tablouri, srl-uri diverse etc cum sepractica la oamenii care stie.
    Tu? Esti pe 0 nu ai muncit de 15 ani nu apari cu venituri etc nu vin „impuneri” diverse. E liniste…

    00
  20. Azi am primit o somatie de plata. Anaf. Vreo 15-20randuri de „datorii”. 1 leu, 2 lei, 1leu, 2 lei. Tot asa pana s au strans vreo 100 lei. Iti vine sa-i plesnesti.

    00
    • Probabil ei isi fac norma nu din sume, ci din numarul de contribuabili carora li s-au trimis decizii de impunere pentru restante. Si da bine la evaluarea anuala, chit ca el n-a recuperat nici salariul lui pe-un an.

      00
  21. Mi-a venit și mie. Îți explic ce am înțeles din ele (am PFA în sistem real).

    În 2018 s-a trecut la contul unic și s-a schimbat impozitarea pentru venituri, inclusiv contribuțiile sociale (pensie și sănătate). Cum anul fiscal 2017 se închide în 2018, regularizarea/ impunerea aia e consecința schimbării legislației.

    Ce ți-a venit e probabil pentru sănătate. Ce ai de lămurit sunt două aspecte:
    – dacă suma e corectă (la mine nu e, căci venitul net din declarația unică e diferit de cel folosit de ei :)) )
    – care ți-e termenul, scrie în decizie pe prima pagină, ca să plătești. Nu cred că merită să te complici cu popriri pe conturi.

    Și ca fapt divers, dacă nu greșesc și ai datorii la ei + penalizari, când te duci să plătești suma e calculată la sfărșitul zilei trecute, nu curente. Așa că rămâi cu dobanda zilei curente ca datorie :)). PS: pentru sume mari mai bine plătești la casierie, să ai chitanța.

    00
    • exact asa e. tocmai am primit si eu.
      @Vali, daca suma aia e doar pe luna ianuarie inseamna ca este cass aferent platii unor dividende probabil. Ai zis ca ai primit mai multe foi: una cu un table cu lunile anului, aia e baza pe care se calculeaza. ala e venitul din ce am inteles eu, si inca o foaie pe care scrie DECIZIE si in partea de jos scrie numele inspectorilor, unde e suma efectiva de plata cu + sau – . La mine aparea si in ghiseul.ro de a 2a zi deja.

      00
  22. Acum cateva luni aveam un cont la o banca cu actionari cu accent graseiat. Trec pe acolo sa pun niste bani doamna imi spune ” Stiti ca aveti o propeala de vreo 800 lei?” ” AAa, aia am platit-o de anul trecut, inca nu ati sters-o? ” Pai sa ne aduceti de la anaf” merg la anaf imi dau hartie ca NU am nici o datorie ,ma intorc dau hartia ” Se operaza in cateva ore si se sterge” , a doua zi canci stergere , propirea era tot acolo, ma cert cu aia , vine sefa de autobaza ” Vrem o hartie de la anaf in care sa spuna ca dosarul xyz/ 2000 toamna este inchis platit” , plin de draci merg la anaf din nou si unul mai fasnet imi spune ” Da la impozite locale ati fost?! ca si aia mai fac balarii de astea, nu e sigur de la noi ! ” ma duc la locale arat hartia , o muratura cu coc ma usuieste ” nu aici restantele ,mergeti la sediu de pe bulevard ” ajung acolo si nu reusesc sa trec de birou informatii ca e covid chiar daca toti au mastile sub mustati si guse ” Lasati ca sun eu la colegi le spun problema si imi trimit mie hartia” si stau si stai si plm, exasperat ii spun aleia ca urc eu pana la etaj la colegii ei imbracat cu 2 masti numai sa rezolv si brusc primesc fatala ” Pai colegii de la propiri nu lucreaza in sediul asta sunt pe alta strada!!!” FMM!!! a nu stiu cata zi ajung la sediul potrivit, rezolv in doua zile dupa ce cauta aia ce impozit local aparea la ei neplatit, cer hartia si iar o primesc in smetie ” Hartia nu se da personal , NU SE DA COPIE , se trimite prin Posta Romana la banca dvs!”
    plm Nutu Camataru, Gutza si Salam tot asa or avea probleme?

    00
  23. ce e de invatat de aici:
    niciodata sa nu iti faci pfa sau sa declari veniturile pe PF. stiu stiu, vrem sa fim cetateni model, dar cacaturile de genul asta se intampla de cel putin 10 ani, CEL PUTIN! si prea curand nu cred ca se vor schimba :)

    deschizi mai bine un srl / II

    00
    • Am eu I.I. (Întreprindere Individuală) din 2013, este ca la PFA.
      Am scos de mai multe ori certificat de atestare fiscală, eram pe zero, dar mereu au apărut din urmă plăți restante. Am avut și popriri. Cost of doing business, așa e în România, mereu ești vinovat în fața statului.
      Deja m-am obișnuit. Sunt prea bătrân să emigrez, dar poate băiatul meu nu va mai fi nevoit să trăiască aici.
      Cursuri de engleză, informatică, vrem să înceapă ceva germană, încerc să îi ofer șanse cât mai multe de a-și găsi un job bun în ce țară dorește. Noi aici mergem din rău în mai rău și nu prea văd speranțe în viitor.

      00
  24. Skynet s-a reprogramat, nu mai trimite roboti ucigasi, trimite decizii de impunere.

    00
  25. Alo, Cîțu-le, se aude? Citești? ‘tu-ți tuleii de kukuruz!

    00
  26. Obligatii SPV online nu e actualizat, e situatia pe mai, de 2 luni e asa.
    Dupa ziua de 10 a lunii trebuiau sa puna situatie pe luna anterioara, adica datele de pana pe 31 august.

    00
  27. în Mun. Constanța în ultimii ani a luat foc de 2 ori arhiva ANAF-ului – sau i-au dat foc intenționat după unii – tocmai pentru ca să piardă în mod convenabil evidența sumelor deja plătite și să trimită decizii de impunere pentru sume deja plătite.

    Evidența informatică este MUCI aici la Constanța fiindcă ANAF ține evidența sumelor plătite într-o bază de date iar evidența sumelor datorate.. în altă bază de date.

    Iar bazele astea de date, amândouă din ograda ANAF Constanța, bine înțeles că nu sunt proiectate să comunice între ele.

    Multă lume se trezește cu executări silite pentru „datoriile” din baza de date de impuneri. În același timp oamenii apar cu sume plătite „în plus”, sume pentru care ANAF nu știe (sau nu vrea să știe) de ce s-au plătit și refuză să facă minima legătură logică între datorii și sumele plătite, iar dacă persoana nu face cerere de compensare între cele două sume se va trezi cu executare silită.

    Ah… și cererea de compensare e bine să fie făcută în 2 exemplare, din care un exemplar să fie păstrat cu numărul de înregistrare… asta tocmai din cauză că ANAF are un „bun” obicei să piardă hârtii.

    00
  28. Am pățit-o și eu, dar am avut noroc de oameni competenți la ANAF, care mi-au răspuns rapid, corect și complet:

    „Referitor la adresa Dumneavoastra, din data de 09/08/2021 privind Decizia de impunere reprezentand CASS an 2017, va comunicam ca:

    In conformitate cu Legea 227/2015 privind Codul Fiscal, TITLUL V, CAP .III, sectiunea a 2-a, art.155, litera b, Dumneavoastra datorati CASS pentru veniturile din activitati independente la valoarea veniturilor realizate in anul 2017, respectiv 34000 lei.

    Contributia se calculeaza lunar si ca urmare venitul de 34000 lei a fost impartit la 12 luni, rezultand un venit lunar de 2833 lei. Cei 2833 lei s-au inmultit cu 12 luni rezultand un venit de 33996 lei la care se aplica 5.5% procentul valabil in anul 2017.

    Suma rezultata din inmultire este de 1870 lei.

    Dumneavoastra ati achitat contributie in val. de 1872 lei. Ca urmare aveti de recuperat suma de 2 lei.

    Toate acestea rezulta din Decizia de impunere nr.XXXX/27.04.2021 si din Situatia privind stabilirea bazei de calcul al contributiei, documente care v-au fost transmise.”

    00
  29. E simplu: dacă scrie o suma la diferențe calculate în plus, aveți de plata. Dacă suma e în tabel la diferențe calculate în minus, aveți de primit. Durează ceva pana apar astea în SPV, având în vedere ca s-au făcut recalculari la toate PFA-urile, II-urile și PF-urile cu venituri impozabile în 2017 😁

    00
  30. Si la maica-mea i-a venit pt 2017 niste taxe dampulea pt o chirie declarata din 2017 platite de mult. E clar ca eu nu o sa declar vreo chirie vreodata si daca risc amenda. Am patit si cu un PFA sa-mi trimita si pana la 5 ani dupa inchidere impuneri damboulea. Sfat: nu declarati nimic, lucrati cat puteti la negru. Pb nu e de corectitudine aici, e pur si simplu prostie pura.

    00
  31. O fi ceva cu anu 2017 pentru că și patronu meu se minuna că i-a trimis ANAF notificare pentru vreo 400 de lei. După patru ani.
    Oricum, nu am văzut în ultimii ani ceva proteste în Piața Universității sau la Guvern organizate de ceva ONG-uri sau sindicate care să apere românii de abuzuruile și incompentența ANAF. Am zis sindicate în mediul privat din România ? hahahaaa, ce glumeț sunt.

    00
    • 2017 e la modă zilele astea la ANAF fiindcă se apropie termenul de prescripție de 5 ani… așa că au început să dezgroape dosarele prăfuite pentru o ultimă rundă de controale (a se citi „stors bani din piatră seacă”) înainte să le trimită la arhiva mare.

      00
  32. Mie imi miroase a contributii la sanatate. De la un pfa, ceva. Anul 2021 este pentru 2017, in 2022 va fi pentru 2018. Diferenta 4 de ani este de la calendar, ei sunt pe stil f vechi.

    00
  33. Babaeti, nu va mai vaitati. Statul asta cretin trebuie futut maxim. Banii sunt furati in proportie de peste 60%. Principiul de baza este „nici un leu la stat”. Faceti-va SRL-uri si nu PFA. Schimbati sediile sociale dintr-un oras in altul la 8 luni, alegeti orase mici, facturati in conturi din afara si schimbati-le des, mai cumparati cate o firma cu creditare etc. Mai se pot face firme pe afara direct din Romania etc

    00
  34. Acum câțiva ani am mers, la ambiție, până în pânzele albe cu o suma de aprox 700 lei. Am câștigat în vreo doi ani în instanța definitiv. Anaf îmi trăsese însă banii. După verdict, ma duc să-mi dea banii înapoi. Mi-au dat în scris că nu îmi dau banii, pt că eu am contestat impunerea, nu executarea în sine. Pt executare ar fi trebuit sa deschid alt proces. Am renunțat să mă mai bat cu ei. În 2020 am primit un nou titlu executoriu pt 2016,pt o I I inchisa din 2016, 100 lei. Sa ma apuc sa caut în arhive ce ar putea fi, în condițiile în care am făcut mereu toate plățile…

    00
  35. Decizia pt 2017 este pt Cass-sanatate. Pe ultima pagina aveti contul si suma plata. In prima pag sunt sumele platite anticipat si daca aveti in plus, adica de recuperat sau in minus adica de platit. Tabelul este cu sumele de plata detaliat pt fiecare luna.

    00
  36. Daca tot ai dat link la articol azi, hai sa redeschidem si comentariile.
    A primit si mama, pensionara. 21 de lei de plata pentru o suma pusa din pix, pe ianuarie 2017. Repet, pensionara, niciun alt venit in afara de pensie si probabil dobanzile la economii.
    I-am platit eu din SPV, ca sa nu mai umble aiurea sa intrebe de ce sau sa faca viramente. Probabil la anul vine somatie ca nu s-a inregistrat plata, si tot trebuie sa mearga pe la ghisee cu dovada platii.

    00
  37. Bă, tu ești prost? Eu am primit acum (suntem în anul 2022) această decizie de impunere pt 2017, cu mențiunea că este emisă în 2021. Repet, primesc prin poștă, în luna iunie 2022, o decizie de impunere pentru anul 2017, datată cu luna 07, anul 2021. Deci mă exasperează ratații ăștia…

    00
  38. Tocmai ce am descoperit in SPV ca am si eu o astfel de decizie de impunere din 2017, dar e uriasa, aproape 10.000 de lei si nu inteleg de unde au inventat-o.
    Si inteleg ca termenul de contestare e de 45 de zile si decizia are deja o luna. Daca nu o vedeam intamplator acolo era si mai nasol …

    10
    • Intre timp m-am lamurit …
      Decizia aia e o tampenie, nu scrie ce sume as avea de plata si am confundat eu cifrele.

      10

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile