Știrile zilei – 4 august 2021

  1. Brunetă . Urși . Roșcată . Munți . Brunetă . Blondă . Munți . Șatenă . Cioc . Cascadă . Seara . Brunetă . Verde . Blondă . Brunetă . Roșcată
  2. Poporul are pretenții exagerate
  3. CSM a găsit că justiția nu prea știe cu violul
  4. Groenlanda se topește
  5. McDonalds prelungește chiriile pe 15 ani
  6. Xiaomi a vândut cele mai multe telefoane din Europa
  7. Antreprenorul cinstit CEL.ro are probleme
  8. ContentSpeed a vândut pachetul majoritar
  9. Cronica de tehnologie
  10. Cronica de business

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

18 comentarii

  1. Tin minte si acum cand mi-am luat primul monitor LCD (Samsung) de la CEL cand erau in Crangasi intr-un apartament.
    Era vandut ca nou dar desigilat si cand am ajuns acasa am constatat si ca avea pixeli morti. M-am intors cu el si am stat cu ei in apartament pana mi l-au schimbat, se facuse 8 seara si le-am zis ca ii ia mama dreq daca nu-l schimba.

    Pe de alta parte tin minte si cand Emag era intr-o vila pe langa Manastirea Casin si am luat un kit tastatatura si mouse Microsoft care m-au tinut vreo 10 ani.

    00
    • Ce frumos este la cel.ro. Ceri insolventa pentru firma principala si apoi muti site-ul pe o alta firma si afacerile merg in continuare.

      00
    • @Andrei
      se practică de mult așa ceva și nu numai la noi. Așa au apărut zicerile:

      – aceeași Mărie cu altă pălărie
      – lupul își schimbă părul dar năravul ba
      sau
      – same meat, different gravy
      – la même Jeannette autrement coiffée

      00
    • @Adi, stiu ca se practica de multa vreme.
      Au facut acelasi lucru si Quickmobile si Marketonline inainte sa fie cumparat domeniul de Cel.ro si redirectat.
      Problema este ca de multe ori clientii care au nevoie de garantie raman cu buza umflata, fiindca nou companie nu are nicio obligatie fata de ei. Nu mai spunem si de furnizori, care sunt in aceeasi galeata.

      Mie mi se pare ciudat ca nu prea s-a modificat gama de produse a Cel.ro, asta insemnand ca inca primeste produse de la furnizorii pe care i-a tepuit prin firma initiala.

      00
  2. 3. „Cum să nu fie consensual dacă el i-a dat bomboane iar ea a acceptat?”

    00
  3. @2 ce sa te astepti de la un popor masoara nivelul competentei unui om prin nivelul de corectitudine gramaticala? In loc sa urmaresca faptele si deciziile unui politician, poporul vaneaza greselile gramaticale. Ce sa te mai impiedici in regionalisme gramaticale sau orice alt fel de regionalism sau englezism. O tara de pruteni inpeti. Hai decat cu downvoturile acu

    00
    • NOU
      #7

      Înțeleg de ce ești frustrat. Văd că nici tu „nai loa-t bacu” :))

      00
    • Adevarul este ca tara asta a dat numai politicieni competenți dar au fost opriți din ascensiune de greșelile gramaticale: Grapini, Dancila, Vanghelie, Baseasca, Nicolae, Zgonea, Dan, Pop, Rădulescu.

      Plm, daca nu ești în stare sa legi în scris 3 cuvinte sau măcar sa ai inteligenta necesara sa angajezi pe cineva sa scrie pentru tine dacă simți ca ai carențe, cum dracu’ sa conduci o tara sau un minister?

      00
  4. McDonalds prelungește chiriile pe 15 ani

    Deci 15 ani or sa ramana la nivelul de azi, dupa care vine un alt primar, le mareste si iese la rampa cu o noua reusita administrativa

    00
    • Tu ai citit bine articolul? S-a prelungit contractul de asociere pentru inca 15 ani. Nu am observat sa se mentioneze de chirie (in sensul clasic al termenului). Insa, veniturile Primariei se vor tripla pentru ca McDonald’s va plati intre 5% si 5.5% din incasarile nete lunare per locatie, dar nu mai putin de 6.000usd/luna. Inainte plateau 1.5%, dar nu mai putin de 2.000usd/luna.
      Asta inseamna ca e un castig pentru bucuresteni.

      00
    • ND a iesit si a spus ca a renegociat si marit chiriile pt ca erau neschimbate de nspe mii de ani.
      De aici comentariul meu.

      00
    • Si chiar a facut un lucru bun. Oricum, veniturile primariei au crescut pe perioada celor peste 20 ani de contract pentru ca si incasarile McDonald’s au crescut. pentru cele 6 locatii contractele au fost semnate in anii ’95 – 9E.
      Important este ca Nicusor Dan a reusit sa renegocieze contractele pe procente/sume mai mari si pe o perioada contractuala mai scurta – de la 25 ani numai la 15 ani.

      00
    • Daca este vorba de o crestere de la 1,5% la 5,5% din incasari, mi se pare o reusita extraordinara a lui Nicusor Dan. Daca Primaria ar reusi sa aduca in toate domeniile o crestere de 3-4 ori ar fi foarte bine pentru Bucuresti (chiar daca se semneaza contracte pe o perioada lunga de 15 ani).

      00
    • Dacă s-ar reuși, sumele mai încasate de la acele măriri oricum nu s-ar reflecta în imaginea orașului pentru că investițiile se fac tot pe dos în timp ce orașul devine din ce în ce mai insuportabil.

      00
    • @Andrei, ca banii se investesc prost, este cu totul alta discutie. Eu spuneam doar ca marirea surselor de venit ale bugetului capitalei este un lucru bun.

      00
  5. 2. sa zicem ca la orice „gafa” din minister, pe oricare nivel al ierarhiei, remaniezi ministrul. ce castig iti aduce asta?

    as vrea sa fortez o analogie cu povestea CEO-ului care a luat o decizie gresita si a pierdut $300 mil din banii boardului. este chemat de urgenta in biroul presedintelui boardului si se duce spasit acolo cu demisia in mana. presedintele se uita la demisie si zice: crezi ca vreau sa te concediez dupa ce tocmai am investit $300 mil in educatia ta?

    00
    • Dar crezi ca daca CEO-ul ala mai pierde inca 300 de milioane si trimestrul urmator mai este pastrat? Sau daca si al treilea trimestru este tot pe minus?

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.