Prostiile lui Cristici: „The Critical Drinker”

Mai există oameni care povestesc filme? În 2021, mai există acest „fun”, să îți povestească cineva un film?

Pe YouTube l-am descoperit pe The Critical Drinker (userul e JackTaylor1983), un tip care face ceva mai mult decât să povestească filme.

Recomandă fime:

 

Face mișto de feministe:

 

Cunoaște filme vechi – pe care nu le-am văzut înainte de a-mi spune el despre ele*:

 

Îmi salvează timp, mai ales când sunt mii de filme pe care nu le-am văzut încă.

 

The Critical Drinker.

Uneori are 20-30 de minute de analiză pe film, de ce nu e bun, sau ce e bun, cum ar trebui să-l vedem, ce au gândit (prost) scenariștii… Pot spune că m-a învățat cumva să văd un film… adică, ce să văd într-un film la a doua, a treia, la a patra vizionare.**

Momentan are 860k subscribers (săptămâna trecută avea 855k); îmi doresc pentru el să mențină „trendul” și să aibă succes. :)
Îi fac reclamă deși nu cred că are nevoie de reclamă, că nu spune alea clasice în clipuri, „Like, share, și subscribe”… :)

 

* Invasion of the Body Snatchers (1956) mi se pare mai bun, totuși, decât varianta din 1978.
** E bine să urmărești analize pe film? E bine să știi mai multe, sau mai rău, pentru că pierzi povestea? Începi să ai „defect profesional” dacă urmărești multe analize pe film? Mai poți fi luat de valul poveștii unui film, când știi cum sunt făcute efectele speciale, sau de ce inamicii nu au chip (de multe ori au măști, căști, cagule), de ce X trebuia să facă Y, altfel filmul nu avea sens… Nu e aiurea acest lucru, să începi să știi mecanismul din spatele scenariștilor și regizorilor?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

52 comentarii

  1. Pentru fanii filmelor horror mai sunt Dead Meat si Foundflix. Tot cu povestirea filmelor.

    00
  2. Asteptam articolul colegului de blog cum ca Invasion of the Body Snatchers din 78 e mai bun. Evident cu m..le de rigoare.

    00
  3. E simpatic, dar nu pot digera stilul lui de discurs.
    Prefer Movie Recaps https://youtu.be/W5ESi5qDxCY pt. obiectivele descrise de tine.

    00
    • Movie Recaps foloseste literalmente o voce sintetizata.
      Iar Critical Drinker tinde sa fie un pic anti-left-anti-SJW. Ceea ce e o gura de aer proaspat in marea de canale pro-LGBTQI+, pro-PC, si pro Virtue Signaling.

      Nu l-am vazut pe om sa critice un film DOAR pentru ca are un personaj principal feminin.

      Problema e ca de la Wonder Woman (2017) incoace Hollywood a produs numai gunoaie (mai ales atunci cand au dat rolul principal unei femei, ceea ce e interesant si merita o discutie proprie dar nu aici).

      00
  4. „Mai poți fi luat de valul poveștii unui film?”

    Nope, doar dacă e într-adevăr bun.

    De exemplu odată ce ți se explică structura poveștii pentru filmele cu super-eroi îți dai seama că e de fapt același film repetat de 20 de ori. Un McDonald’s cinematic.

    00
  5. The Critical Drinker este cel mai bun.

    00
  6. Fix azi șefa mea mi-a povestit un film pe care l-a văzut aseară. Părea interesant.

    00
  7. Recomand si acest canal, mai degraba focusat pe arta cinematografiei, decat pe anumite filme: https://www.youtube.com/user/everyframeapainting

    00
  8. E simpatic Critical Drinker-ul, dar, la fel cum prea mult predica pe teme de „gender and race politics” devine obositoare si prea multa hahaiala la adresa acelorasi teme devine la fel de obositoare.

    Ce face foarte bine e atmosfera de discutie casual despre un film, stil „prieteni la o bere” (mai ales in clipurile mai lungi in care are si invitati) si explica foarte bine concepte importante din cinematografie („show, don’t tell”, „set-up/payoff”, „strong character” (indiferent de gen) ).

    Pentru mine unul, clipurile lui sunt completate foarte bine de retrospectivele cinematografice ale lui Oliver Harper in care explica cum a fost realizat un film anume.

    Insa cel mai mult la intelegerea filmelor m-au ajutat clipurile celor de la Every Frame a Painting in care explica partea vizuala in cinematografie. Din pacate acestia din urma nu mai sunt activi si libraria lor de clipuri poate fi vizionata intr-o seara libera :(.

    00
    • E posibil ca la ei sa fi văzut, sa imi fi dat seama de ce îmi plac atât de mult filmele/cadrele lui Hitchcock. Pentru ca face o scena, aproape teatral. Oare ei au povestit ca Hitchcock nu prea are „cuts” pe chipuri; nu e nevoie, pentru că ii bagă pe toti in același cadru, larg, ca pe o scenă de teatru?

      Tot prin canale de youtube de acest fel am aflat despre „bathos”, cum un film dramatic nu poate fi luat in serios pentru ca nu pune „comic relief” unde trebuie. Prea multe glumițe, puse aiurea, strică. (de exemplu, Godzilla 1998).

      00
  9. N-ai cum să asculți, de bunăvoie, așa voce enervantă

    00
  10. NOU
    #20

    Tot in aceleasi domeniu sunt Redlettermedia dar mai mult discuta filmele decat un review clasic si au un simt al umorului care nu e pentru toata, dar in cazul meu merge la fix

    00
  11. Îl urmăresc de mult timp, și singurul lucru care nu-mi place este că mi-a deschis ochii către agenda de PC care este vizibilă în mai toate blockbusterele din ultimii ani, și are dreptate.
    De exemplu am fost entuziasmat de Star Trek Discovery până mi-am dat seama înainte să văd părerea lui Critical Drinker că nu aveau niciun motiv real să bage personaje gay și, apoi, cireașa de pe tort a fost ala/aia cu sexul nedeterminat. În comparație nici nu mai e asa deranjant că cel mai puternic personaj este o femeie care mai este și de culoare pe deasupra. „F**k off, show!”

    00
    • NOU
      #23

      Ai uitat că pe femeia de culoare o cheamă Michael în film. 😁

      00
    • Star Trek avea deja gay și negri înainte de STD.

      Problema e că STD e scris că curul, fără nicio legătură cu tonul fostelor serii.

      Uită-te la Sisko din DS9 ca să vezi un negru căpitan scris bine.

      00
    • Adică ție trebuie sa iti spună cineva faptul că nu există motive că să bagi gay în filme??? Bineînțeles, în afara celor…despre gay.
      Aseară am vrut să văd despre ce e vorba într-un nou serial pe netflix.
      A durat fix 10 secunde până sa trec peste, în momentul în care „personaja” principală a început sa turuie indignată, cu acea atitudine de „listen here, bitch/wonderwoman” despre procentaje de elevi albi, negri, gay și bla bla bla, punându-l evident la punct pe profesorul care se făcuse mic în fața salvatoarei celor năpăstuiți. A, da, evident ca ea era ceva mulatră.
      Nuuu mai vreau, nu mai suport subiectele astea!
      Serios; efectiv nu mai există filme, seriale, desene etc etc etc, în care să nu se bată moneda pe gay, negri, trans și altele asemenea. Nici măcar glumele nu mi se mai par amuzante.
      Noroc cu secțiunile de filme și desene vechi de pe Amazon, Disney etc…

      00
    • cum suna asta… „Star Trek avea deja gay și negri înainte de STD” deci intai a avut gay si negri si de abia dupa std….

      00
    • star trek e utopia leftarzilor.

      o societate egala, unde lumea muncește doar ca hobby pentru ca toate nevoile de bază sunt acoperite.

      star wars în schimb era utopia celor de dreapta, până a cumpărat Disney franciza și a sucit-o spre stânga PC

      00
  12. Kermode and Mayo’s Film Review

    00
  13. Pt francofili, recenzii de succes 😋:
    https://unodieuxconnard.com

    00
  14. Ok, băiatul asta le povestește. Dar… sa nu îmi spuneți ca nu tot un „review” este și cel făcut de Cinema Sins. Eu le acord acestora mai multa valoare de judecata, deși subiectivismul e dominant oriunde în lume

    00
  15. NOU
    #31

    canal de povestit filme romanești?

    00
    • Dacă-mi povestește cineva despre cum mănâncă unul o ciorbă mă duc și mă spânzur. :)

      00
    • @AB: așa ceva nu se poate povesti. Trebuie văzut, auzita fiecare sorbitură. Savoare in fiecare lingură!

      00
    • Intr-un moment slow azi stateam in masina la umbra si in lipsa de altceva am dat radioul pe rfi. Vorbea un regizor roman de ultima capodopera. Cel mai mandru era de un moment de vreo 10-15 secunde in care personajul principal sta si fumeaza iar camera face un zoom lent pe fața acestuia.

      Ce arta, ce fenomen… Ce ciorba? Ce faci bade, sezi si cugeti? no, numa sed.

      00
  16. Serios, o sa ne zica individu ala ce e bun si ce nu pt.mine….

    00
  17. Voi astia ”normies” abia acum ati aflat de el ?
    Mai sunt si Worldclassbullshitters, Midnight’s Edge, EFAP cu Mauler. Astia sunt din The Fandom Menace.

    00
  18. Vin doar sa las un +1 pt Every Frame a Painting; merită și Nerdwriter1 și Beyond the Frame.

    Eu una văd filmele cu și mai multă plăcere.

    00
  19. Tipul din Falling Down este cel de care ne spunea Coloja ca trebuie sa ne fie frica la coada la supermarket.

    00
  20. NOU
    #40

    Mmmm. Falling down. Iron Maiden approves.

    00
  21. „imi salveaza timp” – niciodata nu ma iau dupa ratingurile, explicatiile, recomandarile altora, poate sa fie si Ebert, ceea ce pentru unii pare pierdere de vreme, pentru mine poate fi relaxare cand ai chef sa nu rationezi. Caut info doar pentru filmele de regizor care are ceva in cap si creeaza mai mult dect un film.

    00
  22. Eu urmăresc „everything wrong with…”
    E unul care caută nod in papură la orice film

    00
  23. Falling Down e cult classic.

    00
    • True! un cult movie, dar si curajos – iese din sabloanele Hollyfuckinwood – se pisha pe prostia numita PC si multiculturalism. Asta inca din anii 80. Nu stiu daca, acum, un film ca acesta ar mai putea fi realizat la Hollywood.

      00
  24. îl știu pe tip, mi se pare agasant accentul și vocea

    00
  25. Mă iertați, eu sunt țărancă de la Crăcăuții de Câmpie. Mie, la un film sau la o carte, îmi trebuie în primul rând povestea.
    Nu musai să fie credibilă, pt credibilitate îmi văd de viață, ci să mă smulgă de pe canapea și să trăiesc pe rând în pielea personajelor, sau să plâng de sare tricoul de pe mine sau să râd și chicotesc ca o fetiță de 5 ani.
    În plus de poveste, în filme, dacă actorii reușesc să mă facă să nu mai văd actorul, să nu mai văd alte personaje pe care le-a jucat și intr-o carte sunt niște fraze bine intoarse din condei (la capitolul ăsta am o pasiune pt Daniel Pennac, Jeffrey Eugenides, Rudyard Kipling, Jerome K. Jerome, P.G. Wodehouse și Isabel Allende), eu nu mai vreau nimic de la film/carte. Orice alte plusuri sunt extra.

    00
    • Ai punctat bine cu a vedea rolul, personajul, nu actorul.
      E greu. Unii actori nu mai pot face asta, sunt „epuizati” ca actori de diferite roluri. Am sa iau un mic exemplu, Gheorghe Dinică, pe care l-am văzut in minimum două roluri (foarte) pozitive dar „nu l-am crezut”.

      00
    • Eu am senzația asta despre Robert de Nirro și Jonny Deep.
      Iar Anne Hataway mi se pare atât de stereotip-artifială „fata bună” cam în orice rol în care am văzut-o (nu în toate, bineînțeles) că mă dor dinții.

      00
  26. Drinker e ca are cateva carti scrise : https://www.amazon.com/dp/B07F7K94J2?searchxofy=true&binding=kindle_edition&ref_=dbs_s_aps_series_rwt_tkin&qid=1627675131&sr=8-2

    Un alt canal cu review-uri competente e :
    Screen Rant, cu a lor serie „Pitch meeting” , un exemplu : https://www.youtube.com/watch?v=IFN6MPvCYVY

    00
  27. Un comentator mai ignorant si iritant nu puteai găsi. Literalmente, 50% din opiniile pe care le are sunt bazate pe informații greșite sau raționamente idioate.

    A preluat un gimmick de la Red Letter Media (Mister Plinkett) și îl executa prost de ani de zile pentru ca, spre deosebire de Mike Stocklasa, acest copycat reușește sa fie nesuferit și refuza sa se documenteze despre lucrurile despre care vorbeste. Pe sistemul ce face omul, face și maimuța.

    00
  28. eu ma uit la un film ca un copil de gradinita – mi’a placut sau nu mi’a placut. plm, chiar nu ma intereseaza vizionarea din perspectiva unui critic, sau a unui regizor, sau alte… „fineturi” d’astea. e doar un film, da’l in mortii lui (ca si muzica, de altfel – trebuie doar „sa’mi gaghile urechile intr’un mod placut”). probabil (de fapt, sigur) sunt eu mai limitat… dar „frankly, my dear, I don’t give a damn”.
    ;)
    p.s.: urasc sa mi se povesteasca filme.

    00
  29. https://www.youtube.com/watch?v=viQXE1QMfVg

    Cristi, pe bune… Am urmarit tot ce-a zis doar fiindca speram ca la un moment dat sa zica „haha, am glumit.. e o porcarie de film monoton ce nu are nici macar un pic de originalitate in ciuda actorilor ce joaca absolut senzational”.

    Daca lui i-a placut, bravo.. Da’ mie mi-a pierit cheful sa-l iau in serios. E doar un alt datator cu parerea din cele doua grupuri de activisti de duzina pro/anti-celalalt grup. Si problema lor e ca-si dau la laba in cerc cam la fel cum o fac influencerii pe instagram si odata ce-ai aflat din care grup face parte deja ghicesti review-ul inainte sa te uiti la el.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile