Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

34 comentarii

  1. Pentru că narativa pare să fie „oameni disperați şi fără joburi protestând…”

    „Ion Rădoi, liderul sindicatului de la metrou e în piață” – presupun că singur, nu împreună cu minionii lui

    https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/foto-protestul-celor-100-de-tineri-cu-masini-puternice-spart-in-copou-la-miezul-noptii–283705.html

    „Protestele au fost organizate de AUR…”

    Şi tot aşa, mai sunt live-uri cu fauna de pe acolo. Luat CNP, scos din lista de asigurare medicală, prioritate minimă dacă ajunge la urgențe.

    00
    • Terminați, mă, cu prostiile astea de scos de pe lista de asigurări și refuzat tratamentul medical. Nu demonstrati decât ca sunteți la fel de idioti ca ei. Sunt o minoritate, vocală ce-i drept, dar o minoritate.

      00
    • Lumea are dreptul sa protesteze. Ca nu-ti place tie sau la altul motivul protestului nu inseamna ca gata, nu trebuie sa protesteze.

      Problema de baza e ca intr-un an de zile guvernul nu a facut nimic util pentru societate in contextul pandemiei, iar cand a aparut vaccinul pentru COVID19, s-au vaccinat prima oara aatia din servicii, armata, smardoii de la jandarmerie etc. Fix prin gura grija pentru restul de oameni, bugetarii pe primul loc, de parca astia mentin economia in picioare. Durerea asta in cur a liberalilor pentru oameni o sa ii coste.

      00
    • „Durerea asta in cur a liberalilor pentru oameni o sa ii coste.” si pe mine ma doare in… de liberali, dar daca era PSD-ul la guvernare, cred ca se vaccinau si puscariasii inaintea cetatenilor de rand.

      00
    • Bulevardul Anastasie Panu s-a tot aglomerat, spriritele s-au încins, iar două BMW-uri au ajuns să se ciocnească în fața Judecătoriei, în urma impactului, unul dintre autoturisme dărâmând un indicator de pe trotuar

      Cum de-ai ratat bijuteria asta de detaliu?!

      00
    • @Eugen, nu refuzat, prioritate minimă şi zero gratuități

      @xxx am văzut….

      00
    • @Eugen, e o minoritate , sper, o minoritate doar foarte galagioasa, dar cand locurile de la ATI vor fi ocupate de ei, sau alte persoane la care vor transmite ei virusul, este posibil ca noi, sau persoane dragi noua, sau alte persoane cumsecade sa nu aibe posibilitatea sa beneficieze de tratament medical adecvat.

      00
    • @adyzah

      Nu sunt jurist, dar sunt aproape sigur ca prin constitutie scrie ceva de garantarea dreptului la viata si discriminare. In plus un medic nu poate refuza dupa bunul plac tratamentul unui bolnav. Idei radicale precum ale tale nu ajuta decat pe cei ce tipa ca li se fura libertatea.

      Exista destule alte modalitati de a rezolva situatia, legale dar nu se doreste, fie avem prea multi incompetenti sau cineva are alte interese.

      Ai dreptul la protest, nicio problema, dar nu respecti distantarea sociala si nu ai masca de protectie conform legii, ia de aici o amenda. A trecut ora 22 si trebuia sa fii de mult acasa, inca o amenda. Esti ultras si iti e dor de o bataie cu jandarmii, nicio problema, ii mobilizam pe aia care tot stau degeaba prin intersectii, iti iei o mama de baston pe spate si hai la duba, ca intra in vigoare interdictia de circulatie si trebuie sa eliberam spatiul. Esti o televiziune care acopera extensiv si subiectiv protestele catorva sute de idioti fara a oferi punctul de vedere opus, fara a sublinia pericolele la care se expun si faptul ca aia comit o ilegalitate, nicio problema, exista CNA, primesti o amenda.

      Da, civilizarea se realizeaza cu amenzi atunci cand e necesar, corect pentru toata lumea si fara favoritisme.

      00
    • @rasta E posibil si sa cada un meteorit maine si sa murim cu totii. Nu prin discriminarea unora vom trece peste asta. Desi nu am pic de empatie pentru ei in general, nu as adera niciodata la idei radicale de genul „sa moara in mama lor de idioti”

      00
    • Eu zic să îi împușcați ca la 1933. Numai prostii aveți în capetele alea seci. Șobolani oligofreni de internet…

      00
    • Nu imi doresc sa traiesc intr-o tara in care cei care protesteaza sunt bagati in duba, batuti, gazati sau chiar impuscati, doar pentru ca altii considera ca nu au dreptate.
      Atata timp cat sunt pasnice, protestele trebuie sa fie parte din democratie.

      00
    • @Eugen, de ce radicale? Dacă tot nu crezi că o să ai probleme, dă-ne voie să tratăm mai întâi pe cei care nu şi-au bătut joc. Oricum discuția e teoretică, dar ar fi frumos.

      00
    • @florin Ai o problema de intelegere. Diseara te duci iarasi sa protestezi iarasi pentru libertate?

      @adyzah LOL. Nu, nu discutam teoretic, iti pare rau un pic ca nu poti fi un mic dictator, de fapt, nu?

      00
    • adyzah, un om pierdut in noaptea mintii lui.

    • @Eugen, eu dacă aş fi dictator aş putea fi doar unul mare. Da-s puțin ocupat acum, job, familie, cum găsesc puțin timp, mă interesez.

      00
    • @Eugen, ba e fix teoretic, cât timp nici cei care ar trebui să aplice reguli nu le respectă.

      În fine, am plecat de la profilul celor care cer „libertate” şi am exhibat un gând de „cum ar fi, dacă…”

      00
  2. Legat de 4., cumva speram ca pe masura ce evolueaza societatea lumea sa se destepte si sa ingroape o data pentru totdeauna ideea de sindicat si toate prostiile astea socialiste, da’ e fix pe dos, peste tot prin lume sunt din ce in ce mai multi care cred ca merita un job pe viata.

    00
    • Eu visez la o societate in care nu sunt sindicate, nu sunt legi socialiste care nu te lasa sa il dai afara pe unul si pe altul ca nu iti mai place de moaca lui din senin si asa mai departe, iar alora care nu le plac ideile astea sa isi faca ei companiile lor sa fie mai bune.

      00
    • @sin – poti face si acum, la angajare le pui in vedere ca tu esti boss de boss si ii angajezi strict pe perioada cat iti plac ochii lor iar legislatia care ii protejeaza nu e pentru tine, asa ca daca vor sa beneficieze de cunostintele tale nemasurate, inainte de angajare trebuie sa semneze un act de demisie in alb asa ca tu pui data si le accepti demisia cand vrei, ai in seif oricand actul prin care scapi de ei

      00
    • @raul: lol, n-ai inteles nimic. nu vreau sa am demisii in alb in seif, ci vreau sa nu existe prostiile astea cu avertismente, comisii si mai stiu eu ce sa ajungi la aberatii din alea in care te forteaza tribunalul sa il tii pe un trantor angajat (vezi cazul cau baiatul ala de la ericsson de s-a simtit lezat ca n-a mai fost sef).

      Altfel vezi lucrurile cand nu poti sa fii prost pe banii altora.

      00
    • @sin, poti sa faci asta si acum daca vrei. Ma refer sa scapi de un angajat/colaborator daca nu iti mai place moaca lui.
      Nu mai angajezi pe nimeni si faci doar contracte de colaborare. Ii obligi pe toti potentialii angajati sa isi faca PFA-uri sau SRL-uri si semnezi bianual contracte de colaborare cu ei.

      Dar sigur nu iti convine asta, pentru ca in aceste conditii nu mai poti obliga colaboratorul sa preia si alte task-uri care apar pe parcurs, esti obligat sa renegociezi cu el la intervale periodice si de fiecare data cand volumul de munca va creste acesta poate impune un tarif mai mare.

      00
  3. 3. Yupiii, nu crește prețul petrolului, o să găsim curpapir la supermarket și ne vin comenzile de pe aliexpres. În ordinea priorităților fiecăruia și adăugați ce vă mai place. :)

    00
  4. Ce test drive penibil cu Spring… acceleratie 0-100 in 19 secunde…. ok… dupa care vine completarea autorului “destul de vioi pentru depasiri, mai ales in comparatie cu motoarele de 1.0”… m am oprit din citit.

    00
  5. NOU
    #30

    Aia cu sindicatele si exemplul din anii 80 e departe de realitate daca se refera la politisti. 3 motive – qualified immunity, syndicates (au sindicate) si faptul ca nu mai este un job ce necesita calificare. Daca termini liceul poti fi politist linistit. Plus ca daca esti concediat/demisionezi gasesti linistit job oriunde altundeva, totul e sa nu ai cazier, dar qualified immunity te salveaza de orice mai putin omor din culpa.

    00
  6. 6. Un review destul de echilibrat.
    Sincer doresc sa „bag” și eu un drive test cu Dacia chinezeasca electrica. De curiozitate ca de cumpărat nu se pliază încă pe nevoile mele.
    Ce observ: dimensiuni de Suzuki ignis. Accelerație 0-100 sub dacia 1300 (aia făcea suta în 17). O singura viteza! Cuplu de 125nm. Probabil ca în rampa nu poate mai mult de 50km/h. S-ar putea sa avem ceva surprize prin orașe gen Brașov, Târgu Mureș unde ai niște drumuri mai „abrupte”. Chiar și în București s-ar putea sa nu poată sui calea serban voda decât cu spatele precum Ford T.
    P

    00
    • Cuplul de 125 Nm este rezonabil pentru o masina de dimensiunile astea.
      Loganul pe benzina de 1,6 (ala cu motor „mare”) avea un cuplu maxim de 128 Nm pornind de la 3000 rpm.
      In comparatie Spring are cuplu similar, la o greutate ceva mai mica. In plus, cuplul este disponibil de la inceput, nu doar cand o turezi foarte tare.

      00
  7. 2. Traseu Bucuresti-Craiova,anii 1990-2000.Porumb pe dreapta,grau pe stanga,rapita pe dreapta,orz pe stanga si tot asa pana la Craiova.
    Acelasi traseu anul 2021.Pe dreapta canci,pe stanga ciulini,pe dreapta munti de gunoaie,pe stanga PET-uri si pungi de plastic.Din cand in cand cam pe la o distanta de 20-30 de km,rasare timid un palc de 4 sau 5 randuri de porumb necules de vreo doi ani…
    Ne mai intrebam de ce a scazut productia agricola.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile