Știrile zilei – 13 aprilie 2020

  1. Castel . Blondă . Brunetă . Oraș . Mare . Castel . Brunetă . Pisoi . Brunetă . Brunetă . Pistui . Șatenă . Brunetă . Galben . Olga . Balet . Balet . Blondă
  2. Cartelul s-a pus de acord cu prețul petrolului
  3. Imobiliarii sunt în negare
  4. Un parlamentar PSD ia bani de la un spital fără să treacă pe acolo
  5. Securiștii fac bani
  6. Lătrăii rușilor își fac treaba
  7. Români cu care ne mândrim
  8. Omenirea are de ales între a muri de foame sau de virus
  9. Un vulcan din Indonezia a erupt
  10. Cronica de business
  11. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

54 comentarii

  1. Piata imobiliara a suferit 2 lovituri:
    1. toate constructiile noi au fost sistate.
    2. chiriile au disparut, in Iasi unde au disparut complet masinile de neamt, suceava, bacau.

    Din ce am observat, in bucuresti, lumea vrea sa scape de apartamentele cu risc seismic :D

    00
    • 1. Nu a fost sistata nicio constructie. Am platit deja un avans destul de are (30%) pentru un apartament si m-au sunat sa ma duc sa imi aleg finisajele. Termenul de finalizare este oct. 2020.
      2. Stau intr-o vila cu apartamente. Nu a disparut nicio chirie.

      00
    • Locuiesc intr-o zona in dezvoltare, sunt 6 blocuri in constructie. Nu s-au oprit lucrarile la niciunul.
      Am terminat de renovat un apartament saptamana trecuta, l-am dat in chirie in 3 ore dupa ce am pus anuntul pe olx. In Iasi.

      00
    • Liviiu/Cosmin voi va integrati perfect in titlul pus de Vali „Imobiliarii sunt în negare” – daca vedeti punctual ca nu s-a sistat inseamna ca peste tot nu s-a sistat lucrul asa e? Eu locuiesc intr-o zona in continua dezvoltare si e cam liniste pe santiere, imobiliarii mari inca au fiori de la criza trecuta si sunt mai precauti in a da inainte cu proiectele.

      00
    • Piața imobiliară nu are cum să scadă (încă). În 2008 nu erau bani în piață, iar prețurile au scăzut foarte mult la construcțiile proaste, făcute pentru bani, alea de genul “dacă altceva nu găsesc, bună o fi și asta”. La ce se construiește cum trebuie, materiale de calitate și structură corectă, nu prea văd cum ar putea să scadă prețul.

      00
    • Aoleu dar cati agenti imobiliari pe blogul lui vali,
      deobicei la ora asta spamau pe olx 100 de anunturi per apartament, acuma spameaza dislike-uri.

      00
    • In constructii se munceste inca. Dezvoltatorii nu intra in faliment dupa o luna de… nimic.

      00
    • @Sorin cum scade pretu ? oare o sa fie de la sutele de mii de someri, alte sute de mii cu venituri sazute pe lunile astea si poate se gandesc de 2 ori sa cumpere ceva acum, programul prima casa modificat ?

      00
    • @sfatuitoru – de asta spuneam că nu are cum să cadă încă. Marea parte a clienților sunt “corporatiștii”, care fie plăteau o chirie deja, fie aveau in plan o achiziție. Mare parte din ei și-au făcut bine temele și sunt cumpărători informați. De asta spun că de scăzut scade la mizerii făcute pentru japcă, alea ce nu au respectat nici măcar suprafețele minime din lege, făcute prost cu materiale de doi lei. In Timișoara de exemplu, scad prețurile la blocurile de două etaje, ce au apărut ca ciupercile peste tot. Mare parte din ele sunt construite de țepari, fără a avea toate autorizațiile necesare, branșamente, cu materiale îndoielnice și spații subdimensionate, ajutate poate de o poziție bună.
      A, dacă pică Continental și Hella și Nokia și care or mai fi, da, atunci se duce in cap totul, nu mai contează. Dar firmele mari au bani pentru o lună-două, nu pun corporația pe butuci din atât.
      De asta spun că nu prea au cum să scadă, păstrând acel “încă”.

      00
    • @Sorin – e simplu prețul e stabilit de cerere și ofertă, atâta timp cât cererea va scădea prețul va scădea și el deoarece oferta e foarte mare, se construia in draci până la coronavirus, unii că să nu piardă tot vor vinde chiar și in pierdere.

      00
    • Normal că prețul este dat de cerere. Revin cu exemplul Timișoarei. Între Calea Aradului și Torontalului, au făcut niște blocuri Timcon. Construite cu spații decente, nu neapărat la cea mai bună calitate. Asta în 2008, când au pierdut acele spații datorită crizei in favoarea Raiffeisen. Acum le-au scos la vânzare. Sunt 12 ani, +/-. Credeți că a scăzut cineva foarte mult prețul? Nu și nici nu îl vor scădea, dacă nu pică cei mari. Și atunci chiar nu mai contează.

      00
    • Sunt curios cum vor evolua imobiliarele. Eu sincer ma aștept la o cădere mare. Dacă în toamnă va fi tot carantina, va fi dezastru. Chiriile vor cădea, lumea va lucra remote de acasă nu din chirie, la fel cursurile la facultate. Orașele își vor pierde principalele calități: sociale și economice. Nu vad nici un motiv sa mai stai în chirie. Și când vor începea proprietarii de apartamente de investiție sa realizeze ca pierdbani, multi bani panica va fi asemănătoare cu cea de la hârtia igienica. Plus băncile, inflația, căderea unor industrii. Eu nu pot fi optimist dar timpul ne va spune.
      Ca o observație off topic, incredibil ce prost gust avem. Se arunca o grămadă de bani în amenajări interioare, 50% cred ca folosesc designer, și apartamentele ies oribile. Am văzut multe apartamente și cred ca în maxim 10% te puteai simți confortabil și ‘acasă’.

      00
  2. „2,6 lei este echivalentul a 0,59 USD, adică statul român a plătit dublu față de prețul plătit chinezilor de compania soției fostului cadru SRI””

    data viitoare sa cumpere de la emag cu 3 lei, fara adauos.

    00
  3. E incredibil cu imobiliarele. M-am trezit ca trebuie sa caut o chirie de pe aprilie… si oamenii astia sunt in alte filme. Toti prietenii care au apart inchiriate au scazut chiriile si la jumatate (cele ocupate deja) pe perioada somajelor tehnice … dar daca vrei sa iei ceva gol e la pret de camera la versaiiles.

    nu mai inteleg nimic…

    00
  4. Nr. 8 – Ce ziceam… lumea isi va baga picioarele in ea de izolare si isi va asuma riscul.

    00
  5. La sfarsitul saptamanii la pompa o sa fie benzina 4.95

    00
  6. Fix erupții vulcanice ne mai trebuie.
    Aleg să nu bag în seamă restul ca să n-o iau razna cu capul.

    00
  7. O sa fie supraproductie de sportivi la cati ies sa faca sport acum.
    Sa nu mai vorbim de un varf al performantelor la skandenberg.

    00
  8. 6. Legat de țevi, gaze și dependență, las și eu un link cu o reprezentare în spațiu a acestor chestiuni. Poate`s știute, poate nu…

    00
  9. pe scurt: cristian banu aberează (aș sublinia: ca de obicei, dar asta e tautologie). bine, nu mă iau de inexactități factuale și evidente, de genul: „s-a format o tehnocrație administrativă care reușește să țină țara asta funcțională”. unde vede el așa ceva nu știu. (și ca să subliniez cât de „bine” se gestionează totul, numărul de decese în românia, raportat la numărul de cazuri confirmate, e cel puțin dublu față de oricare țară care are numărul de infectați confirmați în marja în care se află și românia, între 5000 și 8000 de cazuri).

    el aberează pentru că tratează pandemia și criza economică aferentă drept lucruri la care răspunsul e și va fi unul obișnuit, cum s-a mai făcut, cu referire la situațiile cât de cât asemănătoare, respectiv criza din 1929-1933 și pandemia de gripă spaniolă. or, nu e deja și nu va fi nimic asemănător, nici în răspunsul economic, nici în cel al tratamentului. și de aici îi vine pesimismul, care e greșit.

    criza economică nu e una la fel cu ceva ce a mai fost. nu e nici una a datoriilor, nici a supraproducției, nici a încrederii, nici a lipsei de bani. economia s-a oprit pentru că oamenii s-au oprit, iar deși repercusiuni majore vor fi, economia va porni cu toate motoarele în momentul în care lumea se va deschide din nou. iar pachetele financiare deja puse la dispoziție peste tot în lume, și care vor fi suplinite, nu arată doar că statele sunt dispuse să se implice, ci, mult mai important, că își permit să se implice (inclusiv românia își permite o injecție de 40-50 de miliarde de euro în economie, bani pe care nici nu-i va returna pe toți).

    iar în problema vaccinului și tratamentului, câteva observații:
    1. strict cronologic, în primă fază, și pentru că e mai ușor de obținut, tratamentul contează mai mult. or, acesta va fi disponibil, într-o formă eficientă și ieftină foarte repede. sunt sute de scheme de tratament în lume cu reușite mai mari sau mai mici și ele se îmbunătățesc de pe o zi pe alta. este logic ca, pe măsura creșterii experienței în lupta cu virusul, tratamentele eficiente să apară, pentru că, pur și simplu e o chestiune de dozare a actualelor anti-virale existente.
    2. vaccinul va apărea până în toamnă. și nu îmi bazez ce spun pe spusa șefei echipei de la oxford care lucrează la vaccin și care a confirmat luna septembrie pentru punerea lui pe piață. îmi bazez afirmația pe logică și pe înțelegerea firii umane. pentru că cel/ cei care vor inventa vaccinul vor fi foarte bogați și toate nobelurile vor poposi în curtea lui/ lor. pentru că sumele de bani investite în cercetare sunt la un nivel nemaivăzut în istorie. pentru că politica lui bill gates, de a finanța mai multe echipe concurente și de a construi deja fabricile în care se va face vaccinul pentru a nu pierde timpul, e deja replicată de mai mulți. pentru că china, pentru a-și satisface orgoliul și dorința de a se impune la nivel global, va arde etape și va călca pe cadavre doar ca să iasă prima cu vaccinul. și probabil îl va produce prima. pentru că principalele blocaje în punerea în piață a unui vaccin sunt financiare și birocratice, or acestea nu mai există acum.
    3. cu organizare serioasă, 65% dintr-o populație dintr-o țară cât de cât nomală va fi vaccinată într-o lună. ca să dau un exemplu, că poate mulți nu știu de campaniile de vaccinare de prin școli de pe vremea lui ceaușescu, un medic și un asistent vaccinau minimum 500 de elevi pe zi. iar dacă vaccinul va fi administrat pe cale orală, totul va fi și mai repede încă.

    00
    • Eu tot nu inteleg cu ce il are la mana clovnul ala de la politichii pe zoso de tot i se promoveaza aberatiile aici.

      Si vorbind de tehnocratia administrativa: mai e o tara pe lumea asta in care spitalele (adica locurile cu oameni care stiu medicina si au idee cum sa se fereasca de un virus) sa fie principalele focare de raspandire ale virusului cum a fost spitalul de la Suceava? Tehnocratii administrativi de acolo ce au pazit? Sau la Deva, Focsani sau pe unde au trebuit sa vina cei de la armata, care nu-s cei mai rasariti, si sa faca ordine.

      00
    • Mai grav e faptul că România are cea mai mare rata de decese din europa de est, în condițiile în care în toate țările fost comuniste se facea vaccin anti-TBC care ajuta populația de peste 30-35 de ani sa nu facă forme grave.

      00
    • @cosa, asta cu vaccinul anti tbc ține mai mult, până la apariția dovezilor științifice, de anecdotică. nu știu, o fi posibil să fie de ajutor, dar eu cred în dovezi. pe de altă parte, în românia se moare mult pentru că românul generic e o făptură ce duce multe boli în spate și, pe cale de consecință, are un organism tare fragil. de fiecare dată când citesc listele cu decese nu pot să nu mă gândesc: „băi nene, dar câte boli poate duce un om?”

      00
    • În România se moare.mult pet că mai mult de jumătate dintre morți au fost diagnosticați in ziua sau după ce au murit. Vaccinul anti-TBC creste rezistenta plămânilor, nu te ajuta cu nimic sa nu te imbolnavesti de coronavirus însă ajuta plamanii sa nu se ajungă la formele grave de pneumonie.

      00
    • @berenger: like! in ce priveste vaccinul, in mare cred ca el deja exista, ca formula, undeva in laboratoarele big pharma. cred ca acum se lucreaza la …pret! si singura presiune vine dinspre china care va iesi, asa cum zici, arzand etapele, cu ceva pe piata, la un pret accesibil.

      00
    • bill gates: „Singura șansă să ne întoarcem la viața noastră anterioară pandemiei este vaccinul contra coronavirusului, aplicat celor 7 miliarde de oameni. Efortul de a testa vaccinul, de a construi fabrici care să-l producă, de a înțelege cât de sigur și eficient este acesta reprezintă o problemă globală, iar colaborarea este esențială. Dacă totul va merge bine, s-ar putea să avem antivirusul mai devreme, dar va fi un compromis. Vom relaxa tesele de sigurnață obișnuite pentru vaccinuri, iar guvernele vor trebui să decidă dacă dau drumul producției și vaccinării fără toate testele, pentru că nu avem timp – 18 luni sunt ceea ce putem spera”.

      00
    • Raspunzi cu multe certitudini la certitudinile opuse din articolul de pe politichii.
      1. nu e deloc subinteles ca se va gasi un tratament in timp scurt (si nici macar pe termen lung); sunt multe boli, inclusiv infectii, cunoscute de multi ani si care nu au tratament cu adevarat eficient;
      2. vezi punctul 1; se fac eforturi imense, e adevarat, dar treaba cu vaccinul e foarte complicata si, din nou, FARA garantia reusitei;
      3. din nou wishful thinking; vaccinul oral, daca se poate picurat in reteaua cu apa potabila; presupunand ca se gaseste vaccinul, efortul de productie, distributie si administrare (injectabila, nu te amagi) la scara planetara e o imensa provocare in sine; analogia cu ce-ti imaginezi tu despre vaccinuri pe vremea lui Ceausescu e complet pe langa; apropo, 500 de elevi cu aceeasi siringa;

      00
    • @berenger, ești chiar comic :)
      Vaccin gata mai devreme de septembrie fiindcă oamenii sunt buni și iau premiul Nobel? Tu ai idee cât durează până este aprobat un vaccin? Tu ai idee cât ia un studiu clinic pe populații atât de diverse? Tu ai idee ce înseamnă configurarea unei fabrici pentru a produce milioane de doze de vaccin? Tu ai idee câte fabrici trebuie ca să produci miliarde de doze de vaccin? Realizezi cât durează să faci (în România) vreo 12 milioane de vaccinuri populației? O lună? :D
      Cu economia. Tu ai impresia că e o pizza congelată, vorba lui Coșea, ai scos-o din congelator și ai băgat-o în cuptor și gata. Doar că viața e complexă și are multe aspecte. Nu a intrat toată lumea în piuă. Zici răspiuă și gata. Sunt 1-2 luni de încasări pe care nu ți le dă nimeni înapoi. Sunt investiții care vor fi anulate fiindcă nu mai au sens în viitorul apropiat și nimeni nu intuiește foarte exact evoluția. Nici un stat nu poate compensa cu ajutoare 2-3 luni de încasări inexistente sau reduse. Ce se întâmplă cu restaurantele închise? Da, să zicem că angajații ăia au șomaj tehnic, pot supraviețui. Dar, restaurantul ăla nu a mai comandat carne/legume/fructe/sucuri/vinuri. Restaurantul ăla nu a mai spălat fețe de masă. Restaurantul ăla nu a mai tipărit meniuri, fluturași. Restaurantul ăla nu a mai făcut analizele lunare obligatorii. Dintr-o dată nu e doar o firmă afectată, sunt vreo 10.
      Spui că și România își permite o injecție de 40-50 de miliarde de euro. Vorbești de miliardele alea de parcă ar fi leii vechi – ia, bă și tu un milion să bei două beri. Decât că nu-i are. UE nu dă nimic (da, știu sunt agent rus și destabilizeze minunata uniune). Deocamdată ce propune UE sunt artificii financiare, care momentan sunt aplicabile ZONEI EURO. Din care România nu face parte.
      În mărinimia ei a permis să utilizăm 3,3 miliarde DIN BANII NOȘTRI. Și după suma asta a cam colapsat bugetul. Buget pe care oricum Câțu l-a făcut praf încă de dinainte de a începe criza, norocul lui că poate da în continuare vina pe PSD, că sunt proști suficienți care să-l creadă.
      Deci, fără bani de la UE, fără bani în buget, de unde naiba injectează România 40-50 de miliarde? Că zici tu că-și permite?

      00
    • Pai tot apare penibilul ăla de la timisoara, fost consilier a lui Băsescu, care cică făcea vaccin anti-cancer iar acum s-a reprofilat pe vaccin anti-covid-19 pe care sigur îl scoate in 3-4 luni și se găsesc mulți prosti care să-l creadă. Cum mai zicea cineva nu e sigur că se va descoperi vreodată un vaccin, așa cum nu exista vaccin nici pt sars sau mers, insa unii visează cai verzi pe pereți, cel mai optimist scenariu ar fi să apară un vaccin cam într-un an și ceva iar productia și vaccinarea in masă sa se produca undeva peste 2 ani.

      00
    • https://pressone.ro/mihai-netea-cercetator-revaccinarea-cu-bcg-ar-putea-sa-ne-protejeze-pana-apare-vaccinul-anti-covid-19
      Dar, cititi articolul: vaccinul BCG ofera/poate oferi protectie, cat timp are efect in organism (maxim 3 ani de cand a fost facut). Deci nu ai nici o protectie la mai mult de 3 ani de la vaccin. Cu toate acestea, si eu sper sa fie efectiv si sa ofere protectie contra COVID

      00
    • @cristian banu, nu-mi mai pierd timpul cu tot strawman-ul tău. citește ce am scris (începe cu: „tratează pandemia și criza economică aferentă drept lucruri la care răspunsul e și va fi unul obișnuit… or, nu e deja și nu va fi nimic asemănător, nici în răspunsul economic, nici în cel al tratamentului.”) și ieși din clișeele pe care le comiți. a, și nu mai profera falsuri flagrante. încă unul e: „3,3 miliarde DIN BANII NOȘTRI” (nu, nu sunt bani „noștri”. sunt bani europeni, din bugetul uniunii europene, virați sub formă de granturi pentru imm-uri, și pentru care s-a scos co-finanțarea națională).

      00
  10. La articolul de la punctul 8 mi-a plăcut expresia: „tehnocrație administrativă” care ține țara funcțională în ciuda politicienilor. Întrebarea firească ar fi: Dar, cine i-a numit în funcții administrative?
    Când în urmă cu câteva luni criticam vânzarea a o parte din cea mai mare exploatație agricolă din Europa (Insula Mare a Brăilei), care ar putea pune în pericol siguranța alimentară a României, imediat au apărut ironiile a tot felul de bășiți, probabil adepții curentului de opinie indus de unii politicieni cum că țara asta ar putea furniza hrană pentru 80 de milioane de locuitori. („Și dacă cultivăm lucernă pentru cămile, unde-i problema?” era retorica supremă PROpagată de trustul – evident – PRO, prin gura unui inginer agronom-sclăvete, care vorbea cu convingerea unui pensionar de bloc care face reclamă la cine știe ce gel reumatic)
    Ee?! Cum e acum? domnilor postaci a toate cunoscători. De ce nu mai exportăm cereale? Dacă rezerva națională nu mai ajunge nici până la următorul seceriș, de ce nu importăm și acum, ca în orice an fără pandemie, produse din cocă înghețată?

    00
  11. Germania are o lungă tradiție de prietenie cu Rusia de la Hitler-stalin, care s-a spart doar când Hitler și-a trădat prietenul invadând Rusia până la ultimii cancelari germani: kohl, schoreder și merkel care n-au nici o jenă să facă afaceri și sa cumpere gaze și petrol rusesc, bani cu care finanțează armata rusă.

    00
    • stai bre. Deasemeni Germania achizitioneaza gaze naturale si din Marea Nordului, si din scandinavia, adica le finanteaza si alora armatele? Cancelarii Germaniei au favut aproape egal afaveri cu toate tarile

      00
    • Germania si-a tras 2 conducte de gaz prin marea baltica, iar numerosi politicieni germani sunt actionari gazprom, deaicea si politica anti sua si pro rusa.

      00
    • Schroeder a fost pus de Gazprom manager la NordStream dupa ce s-a retras din politica (asta dupa ce inainte sa se retraga a aprobat proiectul si finantarea), e normal sa dea declaratii pro-ruse

      00
    • @gustav – evident că indirect ajuta toate tarile de un de cumpăra gaze și petrol, Polonia de ex a investit masiv in terminale de preluare a gazului lichefiat de la americani și în câțiva ani va deveni independentă de gazul rusesc, germania nu au asemenea planuri ei prefera să finanțeze indirect armata rusă.

      00
    • Citeste mai bine. Titlul e o mizerie „Germania face si drege”. Canci.

      Inautru dai de „„Este o şansă mare pentru noi. Ar trebui să încercăm să reconectăm Rusia cu UE şi cu Occidentul“, a spus Schroeder. Fostul cancelar ocupă poziţii importante la companiile ruse Gazprom şi Rosneft, cei mai importanţi jucători din industria energiei din Rusia, şi în compania holding Nord Stream 2, ”

      Schroeder e omul rusilor pana in maduva oaselor, dar nu mai are demult nicio treaba cu politica la nivel inalt in Germania. E doar o sluga bine platita, fost prim-ministru. Asta ca sa ne arate ca se nasc curve si-n Germania.

      00
    • Știe prostu’ asta ce fac rușii cu banii de pe gaz.

      00
    • @Cosa

      Germania nu au asemenea planuri ei prefera să finanțeze indirect armata rusă.

      mananci cacat, din nou.

      @silicon_v
      cosa e doar unu’ care scuipa venin impotriva UE, Germania, Iohannis, Austria, etc si preaslaveste Rusia, China, Vietnam.

      00
    • A apărut și sabotor trolul penelist finanțat direct de propagandă galbena.

      00
    • Trolul prostănac penelist sabotor nu înțelege că dacă am lăudat carantină aplicata de Vietnam nu înseamnă că laud sistemul comunist de acum 40-50 de ani ci pur și simplu daca cineva are o metoda buna trebuie s-o copiem și noi și să nu ne luăm după cei care ziceau până acum 2-3 săptămâni că e o răceală banala care a dus la milioane de infectați și peste o sută de mii de morți.

      00
  12. iar isi vor smulge unii parul din cap ca au platit apartamente pe hartie?

    00
  13. In imobiliare stau bine aia ce au vandut din faza de proiect. Marea majoritate a vanzarilor se fac prin credite.. Multi castigau bine, din salarii, combinatii, afaceri, dar s-a pus un stop si aici. Daca un dezvoltator are 100 de apartamente, 50 le-a vandut din faza de groapa, mai are 50 de vandut. Cui le vinde? Oferta era destul de bogata, multe constructii erau dubioase, sau compartimentari de cavou. Normal, ar fi ca piata sa se duca oarecum in jos, macar spre pretul real.. Zilele trecute ii explicam unui amic ce cauta sa isi vanda masina de lux pe care a dat 100 000euro. Nu intereseaza pe nimeni ca ai plafon din piele de puta de papagal, daca piata merge in jurul valorii de 25-30000e, e absurd sa ceri tu 60 000 ca are nu stiu ce plafon si nu stiu ce tapiserie, nimanui nu-i pasa.

    00
  14. Saracul Krakatoa. A fost celebru intr-o vreme. Acum n-a mai auzit nimeni de el.

    00
  15. Mhahahaha, am vazut si eu filmul cu Krakatoa – https://www.imdb.com/title/tt0064555/

    00
  16. „Imobiliarii sunt în negare”.
    Nu sunt in negare. Stiu si ei foarte bine ca in ultima luna nu i-a mai cautat absolut nimeni. De fapt nu, i-au cautat aia care voiau sa renunte la achizitionarea imobilelor. Sigur, vor mai fi cativa care nu vor renunta, dar criza vine. Si va fi o criza mare.

    00
  17. Dupa ce te rugai de ei sa iti trimita macar 2-3 poze sa stii daca are rost sa stabilesti o vizionare sau nu, pentru ca nici atat nu se sinchiseau sa faca, acum, dragii de agenti imobiliari incep sa sune inapoi sa intrebe daca nu cumva mai esti interesat sa faci vreo achizitie.
    Incepe sa va fie fomica baieti & fete?

    00
  18. Oamenii au dreptate, piata imobiliara nu va scadea niciodata, piata imobiliara este mereu în crestere si va fi mereu în crestere. Se construieste non-stop si nu e motiv de ingrijorare … ia de aici casa cu 50% mai putin decât anul trecut… cresterile de la an la an a valorii sunt cu cel putin 5-10% fata de anul trecut si acum e cel mai bine sa cumperi ca la anul va fi mai scump, iar apartamentele construite de catre marii investitori s-au vandut deja iar altele nu vor mai face si lumea se va bate pe cele cateva apartamente ramase în piata. Nu a fost niciodata un an mai bun ca acum

    00
    • Hahaha, sunt dezvoltatori in Iasi cu muuulte apartamente nevandute. Am sunat o data la un dezvoltator prin noiembrie, aveau libere apartamentele de la et. 6 pana la 12, intr-un bloc cu finalizare primavara asta. Mai stiu si altii ce au terminat blocurile si nu au vandut tot.

      Si ce bataie o sa fie mai incolo pe apartamente cand in ultimu an s-au vandut mai greu si mai putine si urmeaza multi someri si venituri taiate ?

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube