Vrem învățământ performant, dar când se iau măsuri asupra profesorilor nu ne place…

Ieri, ministresa Educației, Ecaterina Andronescu, a dat o lovitură grea învățământului: a declarat că profesorii care au obținut sub 5 la examenul de titularizare nu vor mai avea dreptul să predea. Ar fi vorba de 3.800 cadre didactice.

Imediat au sărit:

Președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Mehedinţi, profesorul Ion Zoican, a spus, joi, pentru MEDIAFAX, că metodologia în forma sa actuală prevede posibilitatea ca cei retrași din examen să obțină un post. „Din punctul meu de vedere, în prezent, așa cum arată metodologia, cei care au fost la examen și s-au retras în timpul examenului pot să obțină loc în baza notelor din anii anteriori”, arată Zoican.

Vrem educație mai bună, dar când e să îi dăm afară pe ăia care n-au putut obține un 5, ne ofuscăm și găsim motive să nu.

Da, învățământul e așa cum e pentru că unele cadre refuză să plece și nu există metode să fie date afară. Examenul periodic e cea mai bună metodă. O dată la 5 ani dai un examen, poate nu ai chef să mai fii profesor, poate nu ai făcut nimic ca să mai înveți ceva, poate poate poate…

Am un amic care a luat 9.25 la titularizare și nu are post. E aberant să nu ai post, dar să fie păstrați oameni care au ieșit din examen sau au luat 5 sau mai jos. E aberant să fii bun pe ceea ce faci și să nu ai loc de oameni care refuză să iasă la pensie, pentru că 2.500 lei pe lună sunt mai buni decât 1.000 lei pensie.

Ne place meritocrația, dar să nu ni se aplice nouă.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

50 comentarii

  1. ieșirea din examen înainte de terminarea lui dacă ai deja titularizarea dată și luată în anii anteriori (e valabilă 5 ani parcă) este o tactică de a obține posturi mai bune în toamnă, e o metodă de a faulta ministerul și inspectoratele care scot toate ciurucurile de posturi în vară și păstrează toamna pentru ”urgențe” și ”dedicații”, majoritatea celor care au ieșit din titularizare nu sunt idioții care nu reușesc 5-ul, de-asta s-a ofticat idioata de ministresă

    00
    • lol. știi că te iubesc, dar aici te înșeli. ăia care au ieșit sunt ăia care nu puteau face de 5, că n-au picat pe subiect.

    • o notă mai mică luată la titularizarea din anii anteriori bate o notă mai mare luată la titularizarea din anul curent, posturile din toamnă se dau în ordinea participării la titularizare, nu în ordinea notelor obținute per ansamblu, așa că un 7 luat acum 5 ani obține ore la un liceu mai bun decât un 9 de anul ăsta – din păcate; de asemenea, în toamnă se mai face o dată necesarul de posturi după înscrierile la clasele 5-8 din vara și admiterile la licee, toamna nu apar întotdeauna posturi întregi, apar fracții de ore la licee bune unde directorii hotărăsc să mai creeze 2 clase de intensiv orice, să zicem, comparativ cu o normă întreagă la un liceu slab, unde nu se ia bacul decât în proporții mici, e de preferat să ai o normă din jumătăți la licee bune de unde scoți și meditații, adică bani și rezultate bune de pus la insectar și ți se duce buhul de ce profesor bun ești – nu neg că sunt mulți de nivel 7 care n-au picat pe subiect și au ieșit din examen că știau că nu scot 5-ul

      00
    • pizzi, imi poti da un link catre metodologia citita de tine?

      eu stiam ca e asa ordinea:
      – notele peste 7 de anul asta
      – notele peste 7 din anii trecuti
      – notele intre 5-6,99 de anul asta
      – notele intre 5-6,99 din anii trecuti

      00
    • da, cosmin și vali, aveți dreptate, am confundat metodologia de repartizare după titularizare cu cea ptr suplinitori necalificați, scuze, posturile repartizabile acum sunt distribuite cum ați spus, n-am tinut pasul cu metodologiile, ce stiam eu era de acum 10 ani

      00
    • Asta cu iesitul de la examen este o mizerie marca Romania, asa ceva nu exista nicaieri in lume. S-a introdus la un moment dat posibilitatea sa poti merge sa alegi post pe nota din anii anteriori(cred ca ultimii 2 ani daca nu ma insel), problema era ca puteai alege post titularizabil daca aveai peste 7 in ani anteriori dupa ultimul cu nota 7 care a sustinut examen anul curent si la suplinire(nota 5 la fel)… a fost clara situatia, dar a venit un mascarici de ministru la un moment dat si a zis ca totusi sa arunce el un colac de salvare situatiei de la titularizare, situatie care e de rasul lumii de zeci de an, ma refer la notele jalnice inregistrate si atunci a zis sa faca tot posibilul sa creasca notele cumva… si a pus mizeria asta in metodologie, ca te poti inscrie si in cazul in care nu stii de un 5 sanatos … iesi din examen si se considera nota din anii anteriori, ceea ce e penibil din toate punctele de vedere si n-are nici-un sens intr-o competitie care se vrea corecta. PS: Mai nou fiind totul pe calculator e destul de greu de jonglat pe fata, asa ca posturile se scot dupa ce incepe scoala daca chiar e sa se dea pe sub mana sau se cer tot felul de avize aiurea(asta e o varianta destul de greu de facut) si le are numai candidatul dorit.

      00
  2. Nu ne place meritocrația dacă vin banii pe șpago-crație sau politico-crație.

    Cum am zis într-un alt post: care din CFR și-a dat demisia chiar dacă firma este în faliment?
    Care ministru al „educației” și-a dat demisia în 30 de ani și a zis că este incompetent sau că nu poate reforma sistemul?!

    00
  3. Nu am cifrele exacte, o sa le prezint pe cele aproximative.
    În urma cu 6,7 ani erau aprox 1 milion de studenți in Romania, anul trecut au fost cam 500 000 (cauze: scăderea natalității, mulți au plecat cu părinții in strainatate, faptul că s-au pus camere de filmat la bac).
    În 2007 au inceput scoala 225 000 copii, în 2019 au ajuns sa se poate inscrie la bac 115 000 (unii din ei nu au luat bacul in anii precedenți) si au luat recent bacalaureatul 80 000 elevi.
    Cifrele arată că trebuie făcută o disponibilizate masivă in randul profesorilor din învățământul preuniversitar și universitar. Nu mai sunt elevi și o sa înceapă să găsească tot felul de motive pt a-i da afară.
    Pe lângă asta, poate se dorește ca mult mai puține persoane sa aiba studii superioare.

    00
  4. mesaj fara diacritice

    Materia pentru titularizare contine 10% din ce se preda la clasa. Mai mult de jumatate sunt metode de predare iar astea le inveti in functie de judetul unde dai examen. Anume sa cumperi cartile scoase de inspectorul local.
    Ar trebui corelata materia predata cu ce dai la titularizare si atunci va fi un examen ce arata ceva.
    Clar sunt multi ce nu au habar dar asta e alta discutie.
    Posibil sa se existe ceva schimbari (nu mai predau de 8 ani) dar asta pot spune profesorii de pe aici.

    00
    • Surpriză! Dar când se predă materie inutilă e bine, nu?
      La mate-info aveam latină, chimie, franceză. Numa chestii utile pentru profilul nostru. Biologie făceam la fel ca ăia de bio-chimie, chimie la fel. Numa ca să aibă lumea ore de predat. La asta nu se plânge nimeni, dar nu cumva profesorii să învețe ceva în plus.

      00
    • ok, nu discut despre latină și biologie la mate-info, deși nu toți ăia de la mate-info în liceu se duc doar spre mate-info mai departe.
      dar o limbă străină, alta decât engleză, chiar consideri că este inutilă, indiferent de profilul studiat?!

      00
    • Nu mai usor se reglementeaza materia pentru ambii? Sa avem profesorii bine pregatiti pe materia lor si elevii care invata.

      00
  5. Eu, ca părinte, mă pregătesc de igienizarea* obligatorie anuală a sălii de clasă.

    *) Lavabil pereți și tavane, rașchetat și lăcuit parchet, înlocuit jaluzele, reparat bănci și scaune, eventual montat aer condiționat. Dacă nu ne descurcăm singuri, sigur găsește direcțiunea o firmă.

    00
    • Daca voi in fiecare an renovati o clasa iar restul parintilor alte clase, iar chestia asta se intampla de ceva timp, nu ar fi trebuit scoala aia sa fie complet renovata pana acum?

      00
    • @Vali si eu
      Igienizăm aceeași clasă, așa dorește direcțiunea.
      Să fi văzut ce mutre au făcut când după primul an le-am spus că sala arată impecabil, copii cuminți..
      Încă un an și scăpăm de șpăgarii ăștia plângăcioși.

      00
    • Deci clasa e curata si voi aruncati cu bani in ea ca sa … ce??? Si ce poate face directiunea daca voi nu vreti/nu va permiteti chestia asta??? Care e temeiul legal aici?

      00
  6. Distrugatoarea sistemului a luat urmatoarele masuri in urma unei petreceri cu octogenarii de la catedra:
    – prostilor, daca luati sub 5 la examen, nu predati anul asta
    – desteptilor, daca iesiti din sala, puteti participa la examen cu nota de anul trecut, cu conditia sa fie peste 5.
    – prostilor, degeaba luati voi note mari, aia cu continuitate au prioritate la alegerea posturilor. si aici vorbesc strict de suplinitori. degeaba am luat eu 9 anul asta, fiindca unul cu 5, care are continuitate, imi ia fata.

    misto, nu? traiasca psd si toti aia care se bucurau de marirea salariilor. salarii marite – reducerea nr-ului de clase – imposibilitatea de a mai lua ore de catre suplinitori (unde sunt si foarte multi tineri)

    sa preaslavim octogenarii de la catedra. atat zic.

    00
  7. Prietenul tau nu are loc unde vrea el. Nu e totuna cu nu poate profesa. Locuri sunt.

    Titularizarea nu e o garantie pt nimic. E un examen – tipic romanesc, de tocit teorie sterila- si care nu are nicio legatura cu abilitatile reale de profesor.

    00
  8. eu am luat 9.7 am fost al 2-lea si erau 3 posturi titularizabile, cel mai aproape aveam la 60km de casa in conditiile in care erau cel putin 4-5 profesori pe o raza de 20 de km care erau tinuti peste varsta de pensionare de la inspectorat, blocand posturi titularizabile… problema este una foarte complexa si totodata foarte greu de rezolvat intr-un mod popular, in primul rand titularizarea e la nivel de corigenta de liceu, ca subiecte ma refer, in plus de asta nu are nicio relevanta examenul cu cat de bun esti la catedra… e un examen la care poti lua 5 sau 9 in functie de cum s-a nimerit fara sa spuna asta nimic despre tine ca profesor…

    00
    • Daca iei 2-3 la titularizare, probabil n-ai ce cauta in apropierea unei scoli… asta asa ca idee, la fel cum daca-ti pici testele psihologice n-ar trebui sa mai ai o sansa sa predai, e penibil sa pici teste psihologice de 20 de ani an de an si sa stai la catedra bine mersi cu o foaie de la psihiatru care sa ateste ca ai facut tratament medicamentos si acum esti bine, foaie pe care clar ai primit-o pe ochi frumosi si tratament cu siguranta n-ai urmat.

      00
    • @Goldy

      Fals. Cunosc profesori suplinitori nu dau doi bani pe titularizare si care sunt incomparabil mai buni decat orice dinozaur care a tocit pt examen, si care nu are ce cauta pe o raza de 20 de km de orice scoala, ca sa te prafrazez. si cand spun dinozauri ma refer la mai bine de 2/3 din profesorii pe care i-am avut in liceu si care si-au batut joc de mine cu note la razbunare si alte prostii, ca apoi sa le dau peste nas la bac.

      Una a mai si avut tupeul dupa ce m-a trecut cu 5 sa isi asume 10le la scris si la oral pe care l-am luat la materia ei (literatura romana). I-am transmis sa se duca dracului.

      Chiar m-am saturat de profesori obositi de liceu, unde majoritatea sunt niste incompetenti sinistrii si cu impresii de dive.

      Si fac ceva pe discutia despre note. Inseamna fix zero barat.

      00
    • @Ioan daca nu iei lejer un 5 la titularizare, nu mai conteaza nimic din ceea ce sustii… in final la scoala e nevoie de profesori care pe langa ca sunt buni pedagogi trebuie sa stie materia pe care o predau, altfel ajungi in situatia in care se scalda tara asta de 30 de ani, in care in fiecare localitate se alege primar ca e bun gospodar… la el in curte. Nu stiu cati ati vazut un subiect de titularizare ca sa stiti exact despre ce este vorba, dar cel putin in ultimii 10 ani nivelul e pe undeva la corigenta de clasa a 10-a, deci practic un elev de nota 8 la matematica(e domeniul in care am dat eu) rezolva lejer 90% din subiectele care n-au legatura cu pedagogia… notele de 2, 3 la un astfel de examen nu pot sa fie justificate prin „e profesor super bun, dar nu-i pasa de titularizare…” PS: Caz concret, intr-un an cand am dat titularizare, cu 2 min inainte sa se inchida sala pentru examen vine un profesor semi-beat la examen, se chinuia sa vb ok cu cei din comisie intra in examen… primeste subiectele, se pune si doarme 2 ore jumate se trezeste si scrie in restul timpului… nota finala 5.70 :D

      00
  9. Ba cum vrei tu sa-i inveti ceva pe altii, cand nici tu nu stii de 5? Ce e in neregula cu oamenii astia? Ori invata si ei in acelasi timp cu studentii?

    00
  10. @Ioan
    Sa speram ca e doar greseala de tastatura.
    Dacă ai luat 10 la bac la romana, si la scris si la oral, si scrii „incompetenți sinistrii”, cred ca ai luat notele astea cand nu erau camere de filmat.

    00
    • Te ataci pentru un o eroare de tastare, Vasile. Sa inteleg ca esti profesor si am atins o coarda?

      In anii ’80-’90, elevii nu aveau mentalitate de hot si nu concepeau sa fure la examen pentru ca la admiterea de la facultate erai oricum mancat de gargarite, unde aveai examen separat iar bacul insemna zero barat. Aceeasi elevi nu faceau presupuneri neavenite despre altii atunci cand nu le convenea punctul lor de vedere. Pana si un copil de gradinita intelegea ca atunci cand ataci persoana, recunosti ca nu ii poti respinge pozitia.

      Nu acelasi lucru pot spune despre vasta majoritatea a profesorilor care si-au facut un obicei din a fi neamuri proaste si agresive care abuzeaza de sistemul de notare pentru a ii forta pe parinti sa isi trimita copii la meditatii, in conditiile in care acesti „profesori” nu stiu o farama de didactica si pedagogie, si nu au ce cauta sa predea nimic nimanui.

      00
  11. Nu mai bine schimbam programa si modul in care se desfasoara examenele astfel incat sa nu se mai bazeze atat de mult pe memorat?
    In timpul examinarilor la matematica, fizica si chimie sa ai acces la toate formulele de calcul iar la romana – demonstratii pe baza oricarui text care indeplineste cerintele, mai putin cand e vorba de texte la prima vedere.

    Materile ce nu tin de profil sa nu mai fie notate, sa fie incurajate discutile pe baza unui subiect si informarea pe cont propriu.

    00
    • apreciez ideea ta. imi place.

      00
    • As fi un pic mai rezervat cu privire la formulele stiintifice. Profesorii trebuie sa predea formula respectiva, in special cea matematica, atasata de o demonstratie care sa o clarifice ca si notiune, aparitie si dezvoltare.
      E adevarat ca tot liceul am considerat pierdere de vreme demonstratii de cate doua table la orice teorema, dar am realizat inainte de bac si acum in faculta ca am sanse mai mari sa aplic corect si sanatos o formula daca am macar niste idei generale de unde vine si ce face. Desi imi este oferita acum in poli la unele examene cu documentatie, imi e inutila daca eu atunci o intalnesc prima data, pana inteleg ce se intampla acolo si de ce am nevoie, timpul s-a cam dus. Formulele nu sunt mereu atat de simplu de folosit ca si cand doar ma uit in enunt si iau datele direct de acolo, fara nimic altceva.
      M-am cam intins dar ati prins voi ceva. Fraza care incheia majoritatea orelor din liceu, din pacate, deci pot fi de acord cu schimbarea si scuturarea materiei dar sa fim delicati cu capul elevilor.

      00
    • :D in final hai sa nu mai facem nici-un fel de scoala ca ce sens are, sa dam examene de dragul examenelor, daca se poate sa revenim la anii de glorie cu 99% promovabilitate la BAC si sa suplimentam cu 70% locurile la facultate cu 2000 de lei taxa pe ani, taxa sa fie mica ca sa nu fim nevoiti sa garantam nimic… si aia e, termini facultate si te trezesti la 25 de ani ca te duci in Anglia sa lucrezi in depozit DHL la sortat colete. In invatamant toate isi au rolul, poezia aia din gradinita de la serbare, cantecelele alea cantate cu colegii, formulele alea la matematica care trebuie invatate(ele se invata mecanic dar prin exercitiu nu prin tocire…) Toate astea iti dezvolta niste sinapse care daca nu le dezvolti la timpul potrivit devin foarte greu de recuperat… si uite asa te trezesti cu tineri de 25 de ani care nu isi stiu numarul de telefon, nu isi stiu cnp-ul, nu isi stiu seria din buletin si nu-s capabili sa faca 2-3 conexiuni logice de bun simt. Educatia are nevoei de consecventa, iar in Romania consecventa asta tine de la un ministru la altul sau in cazul Ecaterinei(de departe cel mai slab ministru din toate timpurile) de la un examen la altul….

      00
  12. sindicatele din sistemul sanitar pretind ca vor performanta si corectitudine, dar cer sa se elimine ”pacientul misterios”!
    la fraza ”cu sau fara sistem, oricum se moare”, sindicatele au adoptat postura mortului!

    00
  13. de fapt, care este rostul unui sindicat cand angajatorul este statul?
    bine, inafara de batjocorirea clientilor!

    00
  14. @Ioan
    Chiar nu is profesor, dar sa zici ca ai luat 10 la romana, la scris si oral, si sa faci greseli de gramatica e aiurea. Citeste din nou comentariul si abia apoi apasă pe trimite.
    „Isi trimită copii”? Asa scrie unul cu 10 la romana la bac?

    00
    • Ai frustrari serioase, Vasilica. Te agati de paie in cel mai patetic si comic mod posibil.

      Ca sa stii si matale, literatura nu este gramatica. Un examen la literatura presupune analiza, sinteza si interpretarea unui text literar, a unei opere literare, si a diverselor motive si simboluri tratate intr-o opera literara, caracterizarea personajelor, etc.

      Eu iti sugerez sa ai macar proprietatea termenilor daca tot insisti ipocrit pe o ineptie.

      Unul cu zece la bac (cu care te stergi la cur) scrie cum areel chef 20 de ani mai tarziu. In speta, eu scriu cum vrea mushiul meu. Nu dau maine examen, si nici nu am ce sa ii demonstrez unui strain pe net care considera ca in mod obligatoriu decurge ca orice ineptie debiteaza el devine in mod magic corecta daca eu am adaugat sau am omis o litera.

      De asemenea, ai buton de reply. Poate inveti sa il folosesti.

      00
  15. NOU
    #39

    orice examen de titularizare e o gluma. ideal ar trebui ca oricine sa poata sa fie profesor, indiferent de studii, fiecare scoala sa isi faca singura examenele pt profesori, contractele sa fie anuale si sa aiba bonusuri de performanta, depinzand de performantele elevilor. Si elevii sa aiba posibilitatea sa schimbe oricand clasa sau profesorul sau scoala.

    00
  16. Imi pare rau ca tu crezi ca examenul de titularizare e o gluma.

    – ideal ar trebui ca oricine sa poata sa fie profesor, indiferent de studii – total gresit. vrei sa spui ca unul care a absolvit profesionala poate preda mai bine decat cineva care a facut o facultate? ma indoiesc aici .. Sunt multi studenti slab pregatiti, insa totusi, acestia sunt un pic mai buni decat cei mentionati prima data.

    -fiecare scoala sa isi faca singura examenele pt profesori – tu esti fiul lui X? Bun venit.

    – contractele sa fie anuale si sa aiba bonusuri de performanta, depinzand de performantele elevilor – ideea cu contractele anuale e buna, insa e cam nasol cu banca. bonusuri de performanta? elevii aleg scolile despre care au auzit ca sunt bune. Stii ca e mai greu sa lucrezi cu un elev slab decat cu unul bun, da? E cu dus si intors aici, depinde din ce unghi privesti.

    Si elevii sa aiba posibilitatea sa schimbe oricand clasa sau profesorul sau scoala. – elevii pot face asta. Pot schimba clasa sau scoala, pot vota pentru schimbarea profesorului.

    00
    • @ alexnicolae

      00
    • NOU
      #42

      si am uitat sa zic ca as vrea sa fie si private toate. elevul sa primeasca un voucher si finantarea sa urmeze elevul. daca profesorul nu are elevi va fi dat afara. daca elevii nu invata suficient piata libera va remedia asta. nu ma intereseaza sa dea examene profesorul ma interseaza sa fie relevant ce a invatat pt elev. daca e un tamplar bun poate e mai util ca profesor de tamplarie, chiar daca nu stie sa scrie si aa citeasca.

      00
    • NOU
      #43

      si la bonusuri de performanta am in minte sume de 200.000$. dar doar pentru profesorii pt care piata libera crede ca merita. nu cred ca ministra educatiei sa decida ca un profesor trebuie sa primeasca bani putini. sau multi. sau fix cat primeste acum.

      00
    • alex, eu cred ca visezi prea mult.

      00
    • @ifcosmin In facultate nu inveti sa explici, ci sa reproduci informatia. Unul care a absolvit o profesionala nu este neaparat mai prost sau mai bun ca profesor comparat cu unul care terminat o facultate, depinde foarte mult de ce a ales fiecare dintre ei sa faca in timpul liber. Am intalnit oameni cu studii superioare care nu sunt capabili sa citeasca si sa inteleaga un text (foarte multi chiar).

      @alexnicolae ce propui tu este mult prea complicat pentru a putea functiona in sistemul actual. Cat timp unitatile de invatamant primesc bani de la buget statul decide.

      00
    • gc , ai dreptate partial. Insa exista si practica pedagogica unde ti se explica ce si cum. Atat la modulul 1, cat si la 2.

      00
  17. Eu nu înțeleg de ce zici „noi” când te referi la sindicatele din învățământ. Eu nu mă identific cu nici un sindicat, și bănuiesc că nici tu.
    Aia e tot părerea lor, a celor care au creat acest sistem bolnav și îl întrețin, nu a mea, nu a ta, nu a cititorilor tăi, nu a părinților și a profesorilor competenți (câți or mai fi).
    Problema trebuie pusă altfel: cum putem face noi să schimbăm sistemul din afară, nu că suntem de acord cu el.

    00
  18. Inteleg ce vrea sa faca doamna Andronescu si are dreptate. INSA anul acesta procedura si metodologia trebuia schimbata INAINTE de examen ca lumea sa stie ce isi asuma. Ea vine cu argumentul ca este angajator, ei bine doamna draga, nu esti, esti doar un pion care lucreaza intr-o institutie publica, iar acolo dicteaza legea si principiile legii. Poate cel mai important dintre ele spune ca legea nu are putere retroactiva. Iar argumentul ca aceia nu erau profesorii pregatiti poate fi uitat. Desigur ca sunt si profesori incapabili sa ia 5, dar exista si alte situatii: poate anul trecut au luat note bune (9) iar anul asta nu iei decat 7 si te gandesti ca oricum nu sunt posturi ( cum nu au fost nici anul trecut) si poate prinzi un post de suplinire sau poate esti deja titular si ai incerca sa iei ai post la alta scoala ( caci transferurile se fac doar cu voia directorilor) si stii ca nu o sa iei printre primele note. Cred ca doamna ministru nu intelege complexitatea sistemului si a legii. Ideea este buna dar atitudinea de angajator privat nu cred ca are ce cauta intr-un sistem de stat! Se pot face multe modificari in invatamant, dar trebuie gandite serios inainte!

    00
  19. Cunosc profesor care a luat 9,92 la titularizare, primul pe lista, nici un post titularizabil, in oras nu sunt nici macar ore, trebuie sa faca naveta la zeci de km in 3 scoli, pentru avea o norma.
    Inca mai sunt directori ce pastreaza ore pt protejatii lor (nu vorbesc de 2, 3 ore care ar putea merge la titular, ci de la 5-6 ore in sus, care ar putea fi o paine pentru unul care nu mai gaseste ceva).
    As propune examen odata la 4 ani pt toti profesorii titulari. Iei peste 7 ramai pe postul tau. Nu, te prezinti in vara la titularizare cu toti ceilalti pe posturile celor ce au luat sub 7.

    00
  20. Eu cred că profesorii au cel mai mare salariu din Romania / ora muncă!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)