Știrile zilei – 8 iulie 2019

  1. Brunetă | Brunetă | Brunetă | Roșcată | Verde | Palat | Oraș | Brunetă | Brunetă | Oraș | Verde | Albastru | Albastru | Roșcată | Brunetă
  2. Cetățeni de mâna a doua
  3. Lupta din interiorul restaurantului
  4. Noutăți: copacii fac bine
  5. Despre Yango, după o săptămână
  6. Amazon Alexa păstrează înregistrările din casă
  7. Înapoi la mașina bunicii
  8. Cronica serii. Cronica dimineții.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

18 comentarii

  1. Da, pai ce sa vezi, multe lucruri de pe „vremea bunicii” functionau foarte bine inca de pe vremea stra stra bunicii, dar multi si multe le iau in deradere ca stiu ei mai bine, ce cacat se compara niste sute de ani cu ceva aparut de doar 20-30…. Un mic exemplu, sacosele de cumparaturi. Tataie avea cam trei sau patru sacose din alea negre din panza, cu care mergea si la piata si la paine si oriunde pleca la cumparaturi. Usor, usor, a aparut ideea ca aia care le folosesc sunt de ras, ca deh, erau sacose de pensionari. Acu, dupa nici 20 de ani, hop, sacosele de plastic, surpriza, sunt de rahat ca polueaza, asa ca hai sa schimbam schimbarea, care deja a facut un rau extrem de mare si sa facem sacose de hartie, care si alea de altfel necesita un proces de fabricare, plus materie prima. Niste prosti aia de dinainte care umblau cu traista de panza dupa ei…. Asa si cu masina de cusut, mare descoperire ca produsele facute pe banda rulanta din materiale sintetice, sunt de rahat in 80% din cazuri..

    00
  2. Asta cu copacii: e una tare prezentata in documentarul de pe Netflix Our Planet. Baietii au taiat bucati mari din padurea amazoniana si au reimpadurit cu nu mai stiu ce palmier care da ulei (imi scapa numele). Si animalele nu stau in zona aia, pur si simplu s-au retras in partea „neprihanita” de oameni sau au murit.

    Asa ca fapt divers Romania e ani lumina in spatele Braziliei la nivel de coruptie dar sa vedeti replantari in Romania :)) : https://www.youtube.com/watch?v=l-nHofbwNWs

    00
  3. voi tot cu trotineta electrică, înapoiaților? i.imgur.com/6eMLWpV.png

    taximetriștii se simt din nou amenințați

    00
  4. Ce-i fute pe unii grija de banii altora. “Ati plecat si platiti taxe afara, tradatorilor.” Mi-e scarba de voi!

    00
    • Varucu, e bine ca ti-e scarba, dar ar trebui sa vezi imaginea in ansamblu.
      Majoritatea celor plecati nu platesc taxe in Romania, dar cand au nevoie de servicii medicale (nasteri, operatii) le fac in Romania; nu vorbesc aici de cei care sunt integrati in tarile in care au plecat.
      Multi din cei plecati in afara au copii ramasi in tara, copii care beneficieaza de educatie, servicii medicale, etc, gratuite.
      Serviciile respective sunt gratuite, dar se pleaca de la prezumtia ca parintele contribuie la bugetul respectiv astfel incat sa poata exista gratuitatile respective.
      Deci, vezi tu, cand cineva plecat in afara imi explica cat de bine si civilizat e in Italia, Spania, Germania dar vine in Romania sa nasca pentru ca asigurarea nu ii acoperea toate costurile, atunci e vorba de banii mei.
      Daca alegem sa ii vedem doar pe cei care au plecat, s-au integrat, au toata familia cu ei, au salarii si asigurari de un anumit nivel cat sa nu aiba emotia zilei de maine, sau a unei probleme de sanatate, cred ca ne uitam doar la o parte mica din toti cei plecati afara.

      00
    • si face psd vreun efort sa ii aduca inapoi in tara? nu, nu cu forta.

      00
    • Hai sa vedem in ansamblu: majoritatea pensionarilor n-au produs nimic util toata viata lor activa acum costa sistemul mult mai mult decat costa copiii aia lasati acasa de capsunari (nu zic ca nu sunt, dar din ce vad eu aici in capsunarie toti isi aduc copiii cu ei, poate mai putin aia sezonieri).
      Cum iti place ansamblul asta? E bine sa impartim oamenii in utili cu plusvaloare si restul? Ca tare mi-e ca costa mult mai mult restul ala ramas decat aia plecati.

      00
    • @vlad: oh, doamne, inca unul… Hai sa simplificam: daca eu stau in Romania pe o leafa de 2.000 lei brut, platesc statului taxe in valoare de 850 lei lunar. Daca muncesc in Vest si trimit lunar 1.000 euro, 210 euro se duc direct statului prin cumparaturile care le face in Romania beneficiarul acelei plati. Doar din TVA de 19% plus impozitul pe profit platit din marja aia medie de 7% la retaileri. Doar din asta si am platit deja mai multi bani decit taxele pe care le-as fi platit ca angajat cu minimul pe economie in Romania. Daca socotesti circuitul banilor in natura economica, intr-un an de zile, din viramentul meu de 1.000 euro de luna asta, se duc la stat mai bine de trei sferturi. Basca, diferenta aia de 790 euro se intoarce in economie, plateste lefuri pentru care se platesc impozite si contributii samd. Deci, ce e de preferat? Ca eu sa stau pe minimul pe economie in tara si sa mor de foame ca sa platesc 170 euro taxe lunar sau sa muncesc afara si sa trimit in tara banii aia?

    • @Vlad, din cate stiu, ca sa beneficiezi de servicii gratuite in sistemul medical romanesc trebuie sa faci dovada ca esti asigurat (adica, platitor de taxe, CASS). Expectie: urgentele. Daca nu faci dovada, trebuie sa platesti. Cel putin asa stiu eu. Poate gresesc.
      Cei care vin in tara pentru diverse servicii (in mod special cele medicale), o fac mai degraba pe bani la clinicile private. Presupun ca stii din ce motiv. Multe din aceste servicii sunt mai ieftine in Romania decat in strainatate, plus ca la anumite clinici/spitale private lucreaza medici care au acumulat experienta in vest.

      00
    • @Radu, poate mă-ta, tac-tu și bunicii tăi n-au produs nimic util în viața lor. ai mei au produs. și probabil la fel părinții și bunicii celor mai mulți d-aici.

      00
    • @Vlad: ti-au raspuns foarte bine colegii asa ca nu mai insist. Adaug in schimb ca, de regula, cand ai ceva mai multi bani decat majoritatea (sa zic asa), vrei si niste servicii de calitate, pentru care esti dispus sa platesti. Asa ca ce spui tu acolo, pana la proba contrarie, pentru mine sunt povesti.

      00
    • Marin – pentru nastere nu trebuie sa fii asigurat in romania… iar pentru restul serviciilor medicale le faci gratuit daca ai domiciliu de romania. Te intrebi cum? Simplu, te duci pe urgente, le spui ca te doare in zona inimii, primesti analize de sange o radiografie ecocord etc…

      00
  5. Buna masina de cusut. Am dat si eu 100E pe ea. Pana acum intr-un an am economisit deja…10 sau 20e. Super investitie :D

    00
    • în 40 ani îți scoți banii pe ea.

    • Si la finalul articolului era reclama cu cursul de pregatire. 60 de persoane au finalizat cursul, tu iti dai seama? 60 doar intr-un nenorocit de oras… ma mir ca nu se impusca intre ei pe strada croitorii astia pentru clientela… fac pariu ca majoritatea sunt cursuri de pregatire prin fonduri europene/somaj; adica, tu vii la curs si nu conteaza ca iti cosi degetele de tricou dar iti dam diploma. Tu ai diploma si noi avem banii. reteta succesului

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)