Cum a ajuns Facebook să salveze mailurile utilizatorilor…

Ceva proaspăt, de azi dimineață

Facebook a anunţat că s-ar putea să fi salvat, neintenţionat, e-mail-urile a 1,5 milioane de noi utilizatori, începând din mai 2016 până în prezent, în ceea ce pare a fi cea mai recentă problemă privind confidenţialitatea cu care se confruntă compania de social media, informează Reuters.

Cum au ajuns ei în mailurile alea? Păi, simplu, grație idioților care au dat acces Facebook la mailul lor, să se conecteze cu prietenii. Și care credeau că Facebook doar asta face. Sau LinkedIn. Sau orice alt serviciu de genul ăsta.

Pentru că atât îi duce capul.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

32 comentarii

  1. Mie cel mai mult imi plac sistemele care te roaga de vreo 2^32 sa le dai access la contacte!
    Pai suntem 8 miliarde! Daca 4 miliarde ar urmari fiecare miscare/contact/mail a celorlalte 4 miliarde…cate probleme s-ar rezolva!

    00
  2. Eu sunt curios cum au salvat acele mailuri… adica am 10000 de mailuri pe gmail, cum reuseste Facebook sa le salveze toate fara ca Gmail sa stie asta si sa permita asta?… Gmail fiind concurenta activa. Bataia e pentru seturi active si validate de date pentru machine learning. Facebook o sa fie oprit, iar opritul asta nu o sa fie placut deloc… pentru nimeni.

    00
    • Eu sunt curios cum au salvat acele mailuri… adica am 10000 de mailuri pe gmail, cum reuseste Facebook sa le salveze toate fara ca Gmail sa stie asta si sa permita asta?

      dacă are parola ta?

    • Nu are cum sa aiba acces la parola ta. Parolele se tin in accounts, la care (teoretic) FB nu are acces. Nici eu nu inteleg cum au avut acces la mailuri. Inteleg acces la contacte, poze, call logs, dar mailuri…

      00
    • păi, ca să aibă acces la contacte, trebuie să aibă acces la cont. ș acces la cont îi dai tu. cu user și parolă»

    • Eu am inteles din prima ca le-ai dat acces, inteleg asta, dar cand salvezi 10000 de mail-uri… e greu sa-ti pierzi urma in conditiile in care gmail nu-i chiar mailrandom.ro. Chiar daca are parola ta, e foarte greu sa faci asta pentru mii si mii de conturi fara sa ridici suspiciuni.

      00
    • da, dar mailul e text. nu cântărește mult. și nu le sugi pe toate odată. 1.5 giga pe secundă.

  3. Nu sună ok, confidențialitatea este un subiect sensibil și serios.
    Dar, practic, pe mine, Gigel, cum mă afectează chestia asta?!

    00
  4. Ma doare-n pl de mailurile citite de mark.

    00
    • Asta pana vrei sa iti faci o asigurare si aia zic: nu [ca vad ca ai avut 5 programari anul trecut la medic specialist din mailurile tale sau din calendarul tau]. Exagerez normal, dar unde crezi ca se trage linia cand cineva are acces la mailurile tale?
      Mai uzual ar fi probabil sa iti bage reclame la city breakuri ca vede ca mergi des. Sau la orice alte produse bazate pe diverse info. Pentru ei emailurile sunt doar alta sursa de date utilizator, pe langa like-uri, postari, check-in-uri, browsing history. In mare folosite pentru a te ajuta (zic ei), dar cine iti garanteaza ca nu le vand mai departe, ca nu sunt furate.

      Ma rog, google poate face asta direct oricum (mail, chrome, smartphone), singura diferenta vizibila momentan e ca facebook au fost prinsi.

      00
  5. Daca n-ai nimic de ascuns si nu ai facut nimic rau, nu are de ce sa iti fie frica daca iti citeste Marky Mark mailurile. :)

    00
  6. Nu exista prostie mai mare ca „ce te deranjeaza? Daca n ai nimic de ascuns nu mai comenta”
    Tot mai multe siteuri gen olx au optiunea sa nu te mai inregistrezi si ai variante gen sign in with facebook, gmail,etc……

    00
    • Exact, la ce plm mai avem toti parola la conturi, si deblocam telefonul cu amprenta, daca nu avem nimic de ascuns?

      00
    • Sign in with Facebook/Gmail/Etc nu ofera access serviciului respectiv la datele tale. Atunci cand dai Sign in iti si arata exact ce date se acceseaza, in general nume, adresa mail, etc. Practic in loc sa le scrii singur sa pierzi timpul, le ia automat din contul Google.

      00
  7. eu vreau acces la mailul lui Zucc… egalitate pentru caini si catei

    00
  8. cum era aia când instalai un soft gratis ? Next-next-next .. Ok.

    00
  9. Nu stiu ce sa zic, dar cand iti dai user si parola la mail iti cam asumi si ca ala care le primeste o sa traga cu ochiu… neintentionat, aham

    00
  10. Acuma rad eu de cunoștințele și rudele care ma luau peste picior ca folosesc cont cu alt nume si mail dedicat pt fb, doar de pe pc prin tor, sfatuindu-i sa faca la fel. Rar, cand vreau sa verific de pe tel intru prin Team viewer. Si nu fac asta de paranoic, drept dovadă nici vpn nu folosesc in mod curent, pur si simplu imi parea complet asimetric cata ditai informația strânge fb despre un utilizator oarecare. M-au si verificat de 2 ori, o copie de ci usor modificată a fost îndeajuns.

    00
  11. amuzant cum pana si in bula asta prea putini cunosc diferenta intre securitate, informatii personale si secrete. oricum nu-i bai, in cazul de fata au fost facute muci toate 3.

    00
  12. Numai ca nu a salvat mailurile ci contactele din adresa de mail ☺️Fake news Vali!

    00
  13. @zoso: daca citeai stirea originala de pe business insider (nu traducerea ambigua in romana) ai vedea ca Facebook a stocat adresele de email (contactele) nu continuturi de email. normal ca si asta e grav, dar din ce ai scris si comentat, dai impresia ca e vorba despre continut si nu doar adrese. sursa: https://www.businessinsider.com/facebook-uploaded-1-5-million-users-email-contacts-without-permission-2019-4?r=US&IR=T

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile