Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

24 comentarii

  1. Elevii se revoltă

    Nu e vorba de revoltă, ai o opinie doar de la o singură persoană care de fapt a și dat ieri interviuri pe la radio. La fel ca alți agitatori din ultimii aproape 30 de ani, începând de la liderii de sindicat BNS/Alfa/Frăția/USLM/etc și până la moldoveanul cu „autostrada”, încearcă să scoată castanele din foc cu mâna altuia. În cazul elevilor argumentul suprem a fost „le dă nota din oficiu (adică 1 sau 2), ce mare lucru?!”. Eh, când părinții din generația noastră încearcă prin toate mijloacele să le facă pe plac profesorilor, de la bani, flori, cadouri etc, elevul e cam între ciocan și nicovală. Dacă își supără profesorul s-ar putea să își ia omorul acasă, în familia tradițională românească. Iar bătaia o ia el, nu reprezentantul elevilor.

    00
    • Nu e chiar asa, vorbim de parinti de 35-45 ani din orase care oricum o ard in weekend-uri pe la proteste. Nu stiu cat de raspandita mai e ideea de „familie traditionala” printre ei. Elevii, parintii si profesorii participa oricum in scarba la mizeria asta de invatamant. Profesorii predau in scarba, elevii sunt dezinteresati de informatile primite la ore iar parintii nu se bazeaza pe scoala asa ca scot banii pentru meditatii.
      Instigatorii la proteste mereu au fost protejati (pe durata protestului cel putin), greul fiind suportat de prima linie.

      00
    • Aceeași părinți de la proteste care apoi se dau bine pe lângă profesori incompetenți ca să nu le pice odrasla? Ia să ne uităm puțin pe forumurile și grupurile de părinți, o să avem o surpriză despre România care vrea schimbare, dar să nu se schimbe nimic.

      00
    • @Ionut din ce am observat parintii care sunt mereu cu punga de cadouri in mana dispretuiesc cel mai mult sistemul si profesorii. Nu mersi, ma lipsesc de forumurile „specializate” in cresterea copiilor si intelegerea adolescentilor, oamenii aia traiesc intr-o bula foarte vocala care nu are nici o treaba cu realitatea.

      00
    • Competentii de la Ministerul Invatamantului nu sunt in stare sa elaboreze un subiect pentru simulare: poezia atribuită lui Şt.O. Iosif este de fapt traducerea fidelă a poeziei lui Henrich Heine, poet german! Deci au cerut elevilor sa comenteze o poezie de St.O. Iosif care e ecrisa de Henrich Heine si doar tradusa de poetul roman.

      00
  2. He, he… Asta cu canalizarea e poveste lungă. Într-o zonă din sud-est, cu monopol pe apă-canal deţinut de un rajah autohton (!), acum cîţiva ani s-a „implementat” un proiect foarte fain, pe vreo 600 mil. coco europeni, başca restul de 25% în lei. Proiectul a inclus o reţea de canalizare mai originală decît democraţia în viziunea lui nea Iliescu. Un oraş întreg, întors cu susul în jos, cu străzi (care şi aşa nu erau cine ştie ce) făcute terci de săpături, pentru îngropat una bucată reţea de conducte cu diametrul de 30 de centimetri (nu e glumă!), destinate, ţineţi-vă bine, exclusiv apei menajere. Nu cumva să credeţi că vă puteţi conecta şi toaleta la aşa ceva. Nu e prevăzut în proiect, ba nici apa de ploaie nu e preluată (mărturie, capacele de canal perfect etanşe, mai ceva decît la vechea reţea PTTR). Rezultat, sus-zisa apă de ploaie bălteşte pe străzi mai abitir ca înainte, lucrarea reuşind „performanţa” de a strica şi puţinul făcut cu decenii în urmă pe partea asta. Curios e că nu s-a sesizat nimeni (de la nivel superior, desigur. Localnicii, prin tradiţie, sînt mai resemnaţi decît pinguinii din banc.)

    00
    • NOU
      #7

      Nimic, dar NIMIC din Romania nu respecta vreun STAS sau vreo procedura.

      Nimeni nu raspunde pentru nimic.

      Cu spaga se rezolva orice.

      Totul e fals si distorsionat.

      00
  3. Legat de construcții în București mai bine cg nu ar mai aproba puzuri care conduc la creșterea aglomerației (zgârie nori acolo unde erau case).

    00
    • In provincie costa 10.000 euro un PUZ cu ce inaltime vrea muschii tai. In capitala cat costa?

      00
    • @kilroy
      Tocmai asta spun și eu. Ăștia fabulează cu pasarele pietonale și străpungeri și penetrări dar când e vorba de puzuri votează cu ambele mâini înghesuială. Că sa nu mai spunem că multe clădiri noi din București de 5-6-12 etaje sunt racordate la o rețea de canalizare concepută pentru case p+1 (Vezi Maria Rosetti 38).

      00
  4. Vinovat. Am făcut și eu poza aia. Nu-mi pare rău.

    00
  5. Când 1 milion de oameni fac aceeași poză

    Ha!!! https://www.flickr.com/photos/jollyca/13937296259/

    00
  6. Mai are rost sa speram ca amenzile astea (cu canalizarea) vor duce PSDul in cap? Sau nici de data asta nu se trezesc prostii?

    00
  7. Despre canalizare.
    De obicei atunci cand se face racordarea e inclusa in proiect dar pentru ca traim in Estul salbatic „cineva” iti taie o chitanta de 50 lei.
    La mine la comuna s-a asfaltat/canalizat tot frumos (mai putin gaz, pentru ala or sa sparga la anul si o sa mai iasa niste loz). Majoritatea s-au legat la canalizare, aproape gratis, mai putin vr-o 2-3 „destepti”, si sa nu va inchipuiti ca sunt oameni fara posibilitati materiale. Unul dintre astia e chiar putred de bogat pentru ca a incasat bani de la o asigurare de viata (sute de mii de E). Au zis ca e scump sa dea 10 lei sau cat dracu e la canalizare si lasa ca dau drumul la apa de la baie in santz (buda le-a ramas tot in fundu gradinii, traditional), numa ca noi restul vecinilor nu am fost de accord si bineinteles ca s-a ajuns la reclamatii la Sanepid. Aia au venit au constatat si au taiat amenzi de 2000 lei la fiecare.
    Booohn, acuma… nu inteleg de ce dracu costa 3000-4000 lei bransarea la canalizarea existenta? Caminul de bransare este facut, nu se mai sparge nimic in strada, trebuie doar conectata teava care vine din casa de la om.
    Daca ar fi dupa mine, legatul la canalizare ar trebui sa fie obligatoriu si gratis, apoi taxa lunara classica.

    00
  8. Uk si Usa mereu au supt-o saudiților.

    00
  9. Curge cu proiecte mișto pe bucureșteni
    Nu, curge cu desene misto…

    00
  10. Legat de un link din dreapta, un copil din 59 se naște autist? Mi se pare enorm, chiar atât de mulți să fie?

    00
    • About one in every 59 children is diagnosed with autism

      Termenul cheie este „diagnosed” ( vezi si link-ul pe care-l dau: . Autismul nu este o boala, ci este un spectru intreg de „tulburari” (din cauza asta se numeste „Tulburare de Spectru Autist”). Multe din tulburarile de genul asta se corecteaza daca sunt identificate la timp si corectate prin diverse terapii (eu cunosc personal un caz care a fost recuperat spectaculos).

      Cifra nu ma mira, mai ales ca acum copii au la dispozitie inca de la varste foarte mici tot felul de mijloace „favorabile” pentru dezvoltarea a astfel de tulburari – telefoane, tablete, televizorul. Tot din diverse articole citite stiu de statistici destul de naspa – copii de 1,5 / 2 ani care au, in medie, 10 ore de expunere la TV zilnic („expunere” inseamna si faptul ca merge TV-ul in timp ce copilul e acolo. Chiar daca el nu urmareste activ, tot il distrage de la alte activitati).

      00
    • @jollyca bun, dar s-a pus lumea de acord? te naști așa sau poți să ”devii” autist (chiar și în spectru). Pentru că dacă suntem de acord că vaccinurile nu provoacă autismul, atunci ar trebui să acceptăm că nici TV-ul și PC-ul nu o fac (cel mult te izolează social)

      De aia zic că dacă e scris în ADN și te naști cu el, 1/59 e enorm, e loterie.

      00
    • sunt idioti… 1 din 59 cu autism inseamna ca, in medie, in fiecare 2 clase de gradinita ai un autist

      00
    • Definiția autismului diferă în unele țări … de exemplu în uk dacă ești mai timid, mai social akward poți să primești ușor diagnosticul de autist ( cunosc cazuri personale) și ceva benefits pe lângă ;)

      00
    • Pentru că dacă suntem de acord că vaccinurile nu provoacă autismul, atunci ar trebui să acceptăm că nici TV-ul și PC-ul nu o fac (cel mult te izolează social)

      Nu e chiar acelasi lucru. Vorbim aici despre copii de 1 – 2 ani, varsta pe la care incep sa se arate semnele unei tulburari, daca ea exista. Pentru varsta asta e o problema daca consuma 8-9 ore pe zi TV, pentru ca aia e varsta la care copii incep sa invete sa socializeze. Daca singura lor interactiune e cu TV-ul da, va ajunge sa aiba diverse probleme de comportament sau de vorbire.

      […] te naști așa sau poți să ”devii” autist (chiar și în spectru)
      Din cate stiu e decisa treaba – se pote si una si alta.

      00
  11. Firea promite păsărele din sticla cu lifturi. :)

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)