Podcast: mai mulți bani versus calitatea vieții…

Sau de ce nu mă vând PSD și prefer să mor „sărac”. Ideea a venit de aici și un alt articol pe tema asta aici.

28 minute. Dacă nu aveți chef de ascultat, conspectez: pentru că viața e bună și așa și prefer să stau cu familia și să fac ceva ce îmi place decât să am o casă mai mare și mașină mai luxoasă.

Podcastul e disponibil și pe iTunes.

Dacă aveți propuneri de podcasturi, shoot.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

55 comentarii

  1. pentru că viața e bună

    Unde?

    00
  2. Nu toti suntem bloggeri. Trebuie sa mai si muncim.

    00
  3. Nu am ascultat podcastul nu stiu daca este iar despre ideea de downshifting, dar iti sugerez si tie si lui Arhi sa nu mai pedalati pe ideea asta ca va faceti de rahat si aratati cat sunteti de rupti de realitatile economice din Romania.

    Adevarul pentru 95% din populatia Romaniei este ca au de ales intre munca multa si salar mic sau multa munca si salar mare.

    Da, toata lumea vrea sa stea cu familia, majoritatea ar renunta la un salar mare pentru un salar decent si mai mult timp cu familia, dar pentru 95% din populatie nu exista moftul de a alege. Cand prinzi un salar bun, muncesti pana pici in nas ca nu se stie cand il mai prinzi. Altfel te intorci acasa cu coada intre picioare si cu buzunoarele goale si te apuci de munca multa pe salar de rahat.

    10
    • „Salar” e mă-ta.

    • Mihai, work smart , not hard!
      Daca vezi ca ce stii sa faci , nu e platit bine, invata sa faci altceva! Stiu ca suna usor de zis din gura si pare greu de facut in realitate, dar nu e asa. Eu sunt in al 2lea an de instalatii sanitare( cursuri).
      Mi-am dat seama ca ies mai multi bani de acolo si am decis ca trebuie sa am o calificare care se cauta

      00
    • mihai, dacă ai un pic de răbdare, o să vezi că apar și oameni care fac bani mai mulți ca mine, uneori triplu, alteori înzecit, muncind lejer. și au ajuns în situația aia fix pe ideea din podcast, și-au rezolvat nevoile de bază și apoi au început să se gândească la ce pot să facă mai bine. știu și că sunt oameni care muncesc până pică lat, știu cum e, și eu am trecut prin perioade din astea.

      ps: pe blogul ăsta e o vorbă, cine zice salar, mă-sa e o doamnă. vorbește limba română corect, te rog.

    • Urasc cand aud ca zice unu „salar”

      00
    • bai nene, baga un filtru pe „salar” ca imi lezeaza creierul.

      00
    • Cred că e clujean.

      00
    • Pentru toti cei care se agita la cuvantul „salar” am doua dedicatii, „facultă” si „treci și mâncă ceva”.

      00
  4. din pacate asta e valabil pt poate top 10% din Romania, cum spuneai si la final, cei care deja au cat de cat strictul necesar. Dar majoritatea tarii lucreaza pe 2000 lei pe luna si traieste de pe o zi/luna pe alta.

    Tu de ex poti privi mai obiectiv treaba, ai casa luata cu cash, faci bani buni, ai masina relativ noua si ai chiar si bani in banca. Deja probabil ca intri in top 1%. E bine ce zici, cine are bani si minte sa bage la cap, dar pentru restul 99% e vestul salbatic, fiindca decizia nu e ca renunt la job de 5000 euro ca sa stau mai mult cu familia si sa fac 2-3 mii euro. La ei treaba se pune ca daca nu lucrez de ma rup, aia de acas anu au ce manca.

    00
    • man, teoria asta se aplică la orice sumă. nu toți am început de la 2.000€, unii am început de la 500 lei. work hard, gândește pe termen mediu și lung.

    • voiam sa spun ca ai „luxul” ca poti sa stai sa te gandesti la asta, dar altii nu sunt in pozitia asta, ei se gandesc cum sa faca bani de haine, mancare, medicamente etc. E un stres care e ca si o ceata, nu te lasa sa vezi prea departe.

      Din nou, e bine ce zici, doar ca pentru 90%+ din populatie e greu de pus in practica.

      00
    • am luxul pentru că am căutat mereu exemplele altora. când vezi pe unul că face mai mulți bani și are mașină mai nouă decât a ta, nu îi iei morții în pulă, îl întrebi ce și cum a făcut ca să ai și tu la fel. gen.

    • Majoritatea nu stiu sa isi dramuiasca banii si banii se scurg in stanga si dreapta. Fericirea nu e in a 15 bluzita. Facebook-ul merge la fel de bine si pe telefon de 1000-1500 lei si pe ala de 3000 lei. Biscuitii si ciocolatica de la Mega cumparati la 11 noaptea nu fac bine nici la sanatate, nici la portofel. Daca mergi la restaurant si iei ceafa cu cartofi prajiti, mai bine luai un kebap. Era mai ieftin si avea si mai multe legume. Vai, dam 700 lei la intretinerea iarna, dar cine sta cu 25 de grade si nu are izolat blocul ca banii s-au dus pe hainute si cacaturi.
      Atitudinea: „imi bag pula, o singura viata am” e atat de distructiva pentru toata lumea.

      00
    • @Razvan: corect, plus mentalitatea „daca imi iau ceva il iau ca lumea, de calitate” adica cea mai scumpa varianta posibila. Gen calculator de business de peste 2000 de euro pentru stat pe Facebook, masina mare si „cu de toate pe ea” pentru o persoana singura sau cuplu fara copii, masina noua pentru 8000-10000 km pe an „ca sa nu il lase in drum”, trening de firma pentru stat in casa, echipament de ski de mii de euro pentru 2 iesiri pe an, bicicleta „decenta” de 1500 de euro care zace nefolosita, echipament audio profi la care asculta mp3 uri de pe YT din cand in cand la cate un party si lista poate continua.

      00
    • NOU
      #22

      Acum vreo 10-12 ani am avut aceeasi dilema. Am plecat de la un job ok-ish cu un venit ok-ish pentru momentul respectiv. Am ales sa castig putin mai mult si sa muncesc mult mai putin. Prietenul care a plecat odata cu mine a ales sa munceasca mult mai mult si sa castige foarte mult mai mult. Amandoi am reusit.

      00
    • @vali: teoria respectiva cu cizmele in varianta romaneasca e „sunt prea sarac sa imi iau lucruri ieftine”. Greseala pe care o fac mai toti cei din lumea reala e ca isi inchipuie ca diferenta de pret e data doar de diferenta de calitate (o pereche de cizme de 50 de dolari tine de 5 ori mai mult ca una de 10 dolari). In realitate poti sa cumperi bocanci Salomon mai ieftini decat niste pantofiori Jimmy Choo sau Mihai Albu si care sa te tina mai mult pentru ca in al doilea caz platesti designul de anul asta, care va fi depasit la anul oricum.
      Laptopul ala Dell, cu o configuratie de-ti sar maselele acum, va fi depasit moral si nu va valora mai nimic in 5 ani cand va fi foarte putin folosit si in stare foarte buna.
      Despre masini nu mai lungesc discutia, las doar link:
      https://www.youtube.com/watch?v=r2H8Oqm1eQ4

      Din cate am observat eu, saracii care raman saraci sunt cei care isi doresc cu disperare lucruri pe care nu si le permit. Si strang cureaua ca sa aiba bani sa le cumpere si dupa ce le cumpara raman si faliti si flamanzi.

      00
    • alex, mai citește o dată teoria aia, că amesteci niște lucruri.

  5. Da, sunt de acord cu podcastul.
    Totusi, cunosc oameni, multi dintre ei prieteni buni, care sunt foarte buni pe ceea ce fac. Si vreau sa repet, foarte buni, oameni in care chiar poti sa ai incredere. Dar, din anumite motive, o duc rau, foarte rau (ma refer la cazuri de nesiguranta alimentara). Printre motive as aminti piata foarte proasta in domeniu. Si, bineinteles, unii oameni nu stiu sa se vanda. Sunt FOARTE buni, dar nu stiu sa se vanda. Si cand esti intr-un domeniu, sarac, asa ramai si tu.
    Solutia e sa schimbi domeniul, si sa iti parasesti meseria, chiar daca esti foarte bun, si o iubesti.

    00
    • unii oameni nu stiu sa se vanda

      eu sunt așa. pot să vorbesc despre orice, dar când e vorba să mă autolaud, mă blochez.

    • @vali, este vorba de efectul Dunning – Kruger. Oamenii foarte capabili tind sa fie retinuti sau sa se subaprecieze, in schimb prostu e foarte laudaros.

      00
  6. @monciu – zici de parca din prima zi de munca @zoso a avut 2000E/ luna.
    Argumentatia ta nu are nici o logica.
    Ai dreptate ca altii muncesc de rup pe 2000. Am muncit de am rupt pe 1100. Imi placea de faceam, dar eram prea prost sa inteleg ca nu imi valorific timpul.
    Ideea este : te dai 2 pasi inapoi , analizezi si apoi inaintezi.
    Ca la box: 2 pasi inapoi – 1 inainte.

    00
  7. Mda, văd că ți se supără lumea dacă le zici că ar fi bine să muncească mai puțin și mai deștept.

    00
  8. propunerea mea de teme pt podcast-uri ar fi orice inafara de politica si justitie.
    sunt satul, acum vad la tv ca au pus pe altu la DNA – https://imgur.com/a/HBrH61x
    cu fatza aia de „sa traiti sefu! ordonati!” si cu icoanele alea din spate justitia e pe maini bune

    00
  9. Am fost și eu pe la Viena și am văzut oameni care mergeau cu bicicleta în ținută lejeră, își luau apă de la țâșnitori, erau relaxați și se bucurau de viață. Atunci am înțeles ce înseamnă cu adevărat calitatea vieții!!!

    00
    • mi-a venit sa plang cand m-am intors din Zurich. Sa vezi oameni de 60-70 ani coborand de pe munte, jogging de dimineata sau la pauza de masa…mi-am dat seama de fapt ca viata inseamna altceva

      00
    • Inseamna ca esti pensionar cu pensie nu cu 900 de lei dupa 45 de ani de munca… in romania te pensionezi ca prostul la 65 de ani lucrati cu putin peste 1000 de lei iar daca nu lucrezi nimic primesti 500 de lei. Ei? Tu crezi ca aia ce faceau jogging aveau pensie de 200 de euro?

      00
  10. Am ascultat podcastul. Un exemplu bun despre cum se poate ajunge la un echilibru intre viata personala, salariu, workload, stres and shit :-) Super !

    00
  11. sa dati click pe linkul de la pornhub. nici nu stiti ce pierdeti

    00
  12. Depinde cum te obisnuiesti… eu unul m-am obisnuit sa nu merg in toate tampeniile de concedii prin tari straine, efectiv nu imi face placere asa ca imi petrec concediul prin tara cu nevasta, ne suim in masina si mergem in tot felul de locatii pustii unde putem manca la un restaurant interesant, un muzeu, o casa memoriala, o plimbarica prin natura asa ca da, nu iti trebuie foarte multi bani sa fii fericit si fix de aceea nu trag ca boul la caruta doar pentru a munci 15 ore pe zi ca vai doamne bani masini casa de 500 de mp curve bautura, de sus e greu sa cobori cand ramai fara loc de munca

    00
  13. N-am ascultat (sorry, n-am rabdare, is din aia mai batrani care prefera cititul). Daca e vb de un fel de Blue Lagoon unde ai your Paradise, mai e un aspect: TOT ai de-a face cu Romanika. Iesi pe drumurile de kkt care sant, ai de-a face cu serviciile de kkt romanesti (btw nu deranjeaza deloc ca platesti taxe gastii PSD?), apoi serviciile medicale. Deci e imposibil sa ai o oaza a ta unde traiesti minunat cu familia, sooner or later tot intri in contact cu Romania fanariot-comunista.

    00
  14. Repetati dupa mine: Passive Income, Passive Income, Passive Income, Passive Income. Asta e nivelul maxim de castigator in viata, sa poti sa alegi cum iti petreci timpul. Ma rog, inca nu am invatat arta economisirii, ce sa mai vorbim de crearea unoi venituri pasive….

    00
    • Aceeasi discutie o avusem cu un verisor acum cateva luni. Se tot lauda cu cati bani face el, ce casoaie are, prin ce excursii a fost. Cand l-am intrebat de pungile de sub ochi nu i-a convenit…

      00
    • E normal, e mult mai usor cand ai facut 2 mii de euro sa mergi intr-o excursie, sau 20 de mii de euro sa-ti iei o masina. E mult mai complicat mental sa-ti faci o strategie pe 5-10 ani, sa pui banii deoparte, sa-i investesti etc (Delayed Gratification). Multi nu realizeaza ca nu poti sustine 10h+ pe zi de munca toata viata, iar compensarea cu 2 excursii pe an si o masina pentru a oameni pe care nu-i suporti oricum este extrem de daunator. Ganditi-va cu totii cum puteti sa va faceti venituri pasive si incepeti prin a nu mai cumpara cacaturi de care nu aveti nevoie.

      00
  15. eu m-am facut bugetar de lux, calitatea vietii e asigurata cu practic zero efort

    00
  16. Nu am ascultat podcastul pentru ca nu e genul meu insa am citit rezumatul. Ideea in sine e corecta insa se aplica unei grupe relativ retranse de populatie.
    Sa nu uitam ca o mare parte din lume munceste fix ca sa traiasca pana la urmatorul salariu si uneori facand sacrificii. Cand muncesti 40 de ore pentru casa, masa si tv e greu sa lucrezi mai putin, pentru ca efectiv nu ai de unde taia cheltuielile.
    Da, sunt si cei ce pot lucra 20 sau 30 de ore pentru a-si asigura nevoile zilnice si in cazul lor se poate aplica asta, sau cei ce lucreaza 40 de ore pentru a avea vila cu x camerea, MErcedes nou si 3 concedii in lume, oameni care pot reduce din cheltuieli.
    Insa o mare parte nu au de unde si nu pot lucra mai putin.

    00
  17. tocmai am parasit corporatia :) … inteleg ce spui

    00
  18. Postasem ceva de pe mobil, dar s-a pierdut. Sau e oprit pentru aprobare?
    Era o sugestie de topic.

    00
  19. 2 recomandari de carti sau audiobook pe tema:

    https://www.amazon.com/Your-Money-Life-Transforming-Relationship/dp/0143115766
    https://www.amazon.com/MONEY-Master-Game-Financial-Freedom/dp/1476757860

    bun podcastul, as mai recomanda ca tema:

    cum arata o zi de munca, disciplina, obiceiuri
    ecommerce – how to – construirea unui business de la cap la coada – unde si ce sa outsourcezi

    00
    • cum arata o zi de munca, disciplina, obiceiuri

      ăsta este https://zoso.ro/podcast-rutine-timp/

      ecommerce – how to – construirea unui business de la cap la coada – unde si ce sa outsourcezi

      aici nu pot spune prea multe, eu mă ocup de partea de usability a magazinului, mistery shopping și alte asemenea. nu am treabă cu furnizori și motorul din spatele magazinului.

  20. Vali, multumesc pentru podcast, imi plac foarte mult genul asta de articole pentru ca ma ajuta sa vorbesc din putina mea experienta de pana acum. Am ascultat podcastul si e cam in aceeasi directie in care vad eu lucrurile. Voi scrie un carnat de comentariu, ca de obicei, scuze, dar daca reusiti sa treceti peste greseli si analfabetismul din el, pot fi niste idei care pe unii pot sa-i ajute. Sa nu se interpreteze gresit, nu incerc sa acaparez eu articolul, ci doar sa adaug si putina mea experienta.

    Am ascultat podcastul si e cam in aceeasi directie in care vad eu lucrurile. Ai mentionat de 2 categorii de oameni care au facut bani: aia care au fost saraci si n-au vrut sa se mai intoarca la situatia aia si cei care au avut ceva bani si au avut si un exemplu. Eu mai vad inca o categorie: cei care n-au fost nici saraci nici bogati, dar au avut probleme cu familia si au fost nevoiti sa-si bage picioarele sa se miste singuri, cei care erau jigniti de familie constant, care erau tot timpul descurajati sau santajati si au zis „ok, eu nu mai stau la mana voastra”. De asemenea ai mentionat de 2 categorii de oameni care accepta niste lucruri/sarcini/situatii pe care nu le-ar vrea dar o fac fie ca-s saraci sau au datorii, fie ca nu vor sa se intoarca de unde au plecat (ca in exemplu cu copiii acestora sa se muta la scoala de stat). Cred ca mai e o categorie de oameni, in care ma includ cumva, care accepta pe moment niste mici mizerii pentru un obiectiv pe termen lung. Aici vorbim de situatii digerabile (renuntat la un obiectiv pe termen scurt, lucrat o noapte pe luna sa rezolvi ceva, mutat o zi o vacanta 2 sapt mai tarziu, stat peste program intr-o situatie cand nu au astia de la munca alta varianta), nu sa fii carpa de sters pe jos.

    Consider ca potcastul se adreseaza, asa cum ai precizat si tu, persoanelor care si-au rezolvat deja nevoile primare din piramida lui Maslow. Cetin a avut si el un articol bun despre downshifting. Cum vad eu lucrurile e ca sa poti sa faci downshifting dupa ce reusesti sa ai niste alternative alternative astfel incat sa ai optiuni de alegere, sa alegi tu tot timpul in loc sa fii tu cel care e ales si practic criteriile tale de alegere nu mai sunt la modul „sa iau ceva ce vine prima, sa nu moara familia de foame ca poate il alege pe altul” ci „hai sa aleg ceva care e cel e mai profitabil din punct de vedere venit/timp/efort/risc/beneficii”

    Insa pana sa ajungi sa ai variante de alegere, cum am precizat si in guest postul ala kilometric, consider ca trebuie sa iti dezvolti niste aptitudini, mai importante decat cele tehnice, care sa te ajute sa iti joci cartile mai bine. Nu le mai dezvolt acum ca am scris acolo foarte mult, dar cum vad eu lucrurile, adaptabilitatea, flexibilitatea, nevoia de invatare constanta, cautat sa rezolvi probleme oferind solutii practice, cautat mai multe solutii la o problema si sa le evaluezi din punct de vedere venit/timp/efort/risc, sa stii sa comunici cu tot felul de persoane si vazut ce poti „fura” sau folosi in loc sa-i impiedici sau sa-i invidiezi pe aia, sa iti construiesti un portofoliu sau o imagine, sa nu renunti cat timp merita si e profitabila situatia, sa intri pe fereastra daca ti s-a inchis usa initial, sa fii deschis la mici concesii pentru obiective pe termen lung, vazut din toata discutia ce poti tu folosi si nu cautat scuze aiurea gen politica sau „nu sunt talentat” sau „aici nu se poate” ci mai mult „bai tu cum faci? zi-mi si mie cand ai timp sa incerc si eu”, urmarit obiective pe termen mediu si foarte lung, dispus sa te intorci de unde ai plecat si sa consideri ca situatia de acum nu e de viata si de moarte, lasat mai multe usi deschise in cazul in care trebuie sa te intorci, vazut obiectivele cu mai multi pasi inainte, si nu in ultimul rand sa ai pe cineva care sa creada in tine si pentru care sa merite sa faci lucrurile astea. Plus ca de preferabil le dezvolti astea inainte sa termini facultatea, unde inca ai optiun de a sta cu parintii si a incerca chestii. Cand deja ai o familie, nevoile se schimba, ideal e sa fii deja intr-un punct ok.

    Doar o scurta paranteza, fara intentie de lauda, in momentul de fata locuim unde am planificat in urma cu 6 ani (nu intru in detalii si fara intentie sa ma laud, daca te uiti dupa IP sau facebook poti vedea unde), nu stiu inca pentru cat timp, luam in calcul ca poate exista riscul sa nu rezistam mult, insa am stabilit de la inceput ca venim si vedem cat rezistam, chiar si daca e 1 an, pentru mine a meritat efortul, in special pentru ca s-a atins. N-au fost 6 ani de sacrificii dar au fost ani in care s-a urmarit acest obiectiv. E downshifting din punct de vedere financiar (am renuntat chiar si la 5 contracte in acelasi timp) dar e mult mai relaxant. Oricand putem pleca de aici ca poate nu rezistam, cum am zis, am lasat optiunea de a ne intoarce de unde am plecat. Desi paragraful pare a lauda, ce vreau sa evidentiez e ca e important sa ai obiective pe termen lung. Sigur, exista posibilitatea se poate da in bara si e ok, nu e o nenoricire.

    Suna pompos „work smart not hard” si lumea crede ca pentru toate activitatile care nu implica mult efort, necesita anumite cunostinte dobandite in zeci de ani de scoli, insa am cateva exemple de cateva activitati vazute de mine in care efortul intelectual tehnic e minim si mai mult e un efort de comunicare
    – Slingshot led arrow Helicopter https://www.youtube.com/watch?v=3YJaUaknb4s. practic ce-i dracia asta, un rahat cu led, il tragi cu o prastie in sus si coboara ca un elicpter, luminos. 20-25 centi bucata pe aliexpress, se vinde cu 5$ bucata, 6 la 20$. Nu exagerez, cred ca unul care vindea cu masuta facea minim 500-600$ pe noapte. Suna mult 600$ dar inseamna sa vina 30 de clienti sa ia cate 6 bucati fiecare. Copiii vin instant, ii auzi „oaaaa”, parintii scot 20$ ca nu e o avere daca si-au permis sa vina in vacante de genul. Singurul dezavantaj e ca ai cateva ore dupa ce se intuneca poate 2 ore. Sigur, o sa zica lumea ca n-ai ce sa vinzi in RO asa, am dat un exemplu aici unde efortul intelectual tehnic e minim. DIn punctul meu de vedere are toate atuurile pentru un produs profitabil daca locuiesti intr-o destinatie turistica din strainatate si poti vinde legal.
    – Aloha Hawaiian Lei – . Dracia asta o iei de la Costco cu 2 la 10$ daca nu vrei sa le faci tu, si se vand cam 15$ bucata se pun in gat la cupluri sau familii, in 80% dintre cazuri se cumpara. Se pastreaza in frigider daca nu reusesti sa le vinzi in seara aia, pot rezista pana la 5 zile
    – Bubble gun https://www.amazon.com/Haktoys-Jurassic-Sound-Free-Complimentary-Batteries/dp/B0147LMQ7W . Astea sunt vreo 2$ pe alibaba bucata, se vand cam 1 la 12$ sau 2 la 20$
    – Finger painting (daca ai talent) https://www.youtube.com/watch?v=4gnogHvWneo – Am luat din Barcelona cu vreo 3 euro bucata insa cred ca se pot creste preturile spre 5euro. Daca esti rapid si talentat, poti face ceva de genul in 5 minute poate.

    Sigur, lumea o sa explice cum exemplele astea de mai sus nu se aplica la noi insa ce am vrut sa subliniez e ca poti face bani si fara sa fii ITist sau doctor sau economist sau orice necesita un efort intelectual mai mare, ci sa faci ce iti place. Daca as face asa ceva? Binentele, oricand pe langa sursa principala de venit, indiferent ce ar zice lumea, e o metoda de facut bani usor, rapid, legal, raportezi taxe, comunici cu oamenii, nu e nici o teapa. Nu trebuie sa ma concentrez neaparat pe construit rachete. Exemplele nu sunt despre bani ci despre activitati mai putin stresante care aduc venituri suplimentare.

    Plus ce ai zis cu educatia financiara.

    00
  21. “A man is rich in proportion to the number of things which he can afford to let alone.” -Thoreau

    “I think everybody should get rich and famous and do everything they ever dreamed of so they can see that it’s not the answer.” – Jim Carrey

    In conceptia mea (poate idealista si desprinsa de realitate) daca un om are un adapost, o mancare, o haina de pus pe spate cat sa ii tina cald, prieteni loiali si un partener de viata care il accepta asa cum este, e deja bogat. Banii sunt un instrument, nu un scop in sine.

    Inteleg ca majoritatea compatriotilor nostri traieste intr-o mare penurie materiala, dar cine viziteaza acest blog sigur este cel putin in penultima treapta din piramida lui Maslow (autoactualizarea) si isi permite sa vada lucrurile altfel.

    00
  22. Vin mai tarziu ca sa nu intru in valtoarea comentariilor, atunci cand multi sunt agitati.
    Poti castiga mult, poti castiga putin, dar nu sunt banii totul in viata.
    Atunci cand castigi putin ti se pare ca mai multi bani o sa iti aduca fericirea, iar atunci cand castigi mult uiti cum era cand erai mai sarac si de fapt nu prea stii sa te bucuri de ce ai.

    Dar sanatatea e mai importanta. Nu imi pot convinge parintii sa gateasca mai putin, sa se agite mai putin, sa se bucure de momentele ce le avem. Chiar si ei regreta ca nu au fost mai relaxati cu copiii in tinerete, ca nu au stiut sa traiasca momentele alea fara sa ceara prea mult de la noi.
    Atunci cand cel mai bun prieten(si cam singurul) este grav bolnav si se chinuie cu tratamentul si in ciuda sperantelor nu ai de unde sa stii ce aduce viitorul, poate e momentul sa te gandesti ca viata e mai mult decat lucrurile pentru care ne stresam zilnic.
    Fiti intelegatori cu cei din jur, fiecare are defecte. Unul e cheltuitor, altul e mai mincinos, dar indiferent ce pretentii avem noi de la ei nu se vor schimba daca nu vine din interior dorinta, iar defectele noastre sunt la fel de prezente, doar ca sub alta forma.
    Fiti buni cu cei mai amarati. Cu cat am ajutat mai mult pe altii, cu atat am avut mai multi bani. Fac parte din categoria aia mentionata de Vali cu bani multi lunar si aproape nimic strans. Dar nu cheltuim pentru noi, ci ne ajutam neamurile si prietenii si oamenii care intampina greutati. Nu regret absolut deloc, ca nivel de trai am trait aproape la fel si cand castigam de 10 ori mai putin. In 3 ani puteam probabil sa strang bani sa iau apartament(sau poate chiar casa) cu banii jos, dar oare merita? Am inceput sa pun cate putin deoparte lunar, cat sa am o mica rezerva, dar in rest stilul de viata ramane constant.
    In ziua inmormantarii nu o sa ma ajute la nimic banii.
    Zice bine Vali, cand ai din ce trai uneori nu merita sa te distrugi pentru mai multi bani.
    Daca vrei sa dai reply gandeste-te daca merita efortul. Este doar parerea mea acompaniata de niste indemnuri. Nu va cer sa fiti de acord cu mine, ramaneti la parerea voastra.
    Stiu ca e la moda sa fii ateu/zen sau orice altceva care implica dispret fata de Dumnezeu si biserica. Am fost si eu asa, dar pana la urma in momentele grele din viata doar Dumnezeu a fost cel care m-a tinut sa nu cad in prapastie si ma tine in continuare.
    Iar in sectia de terapie intensiva de la spitalul de copii nu prea mai exista parinti atei.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)