Două cu mâncare: prezentare și funcționalitate

Fi-miu e mort după cașcaval, i se pare cea mai tare mâncare din lume, ar mânca numai asta dacă l-am lăsa.

Într-o vreme, cumpăram Hochland Family Pack, cașcaval feliat, într-un singur ambalaj. De vreo două luni, nu se mai pot desface feliile. Încerci să desfaci o felie, se rupe, se fărâmițează, nu poate fi pus pe pâine. Neplăcut. Hai că poate tura asta au pățit ceva, hai că poate le desfacem cu cuțitul…nimic. Am încercat Delaco, la fel. Momentan am trecut pe Brădet, dar probabil o să cumpăr din ăla la rolă și să îl tai cu cuțitul.


Am comandat de la Two Guys Delivery niște hamburgeri și niște piept de pui. Mâncarea bunicică, dar o problemă masivă, care există la McDonalds de 20 de ani: ambalajul în care vine ține produsul cald, dar nu lasă mâncarea să respiră, tot aburul ăla se duce în pâine și în cartofi. Iar când iei chifla în mână, ți se fărâmițează pur și simplu. Iar cartofii arată extrem de leșinați.

A doua: scobitoarea aia din burger are un scop simplu, să nu îți fugă atunci când muști din el.

Da cu chifla moleșită și fără scobitoare, experiența bate calitatea mâncării.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

50 comentarii

  1. fi-mea apreciază caşcavalul şi măslinele. n-am avut ce face odată şi am folosit un aparat d-ăla de scos sâmburi şi i-am scos din măsline, înlocuindu-i cu caşcaval. acum refuză să le mănânce altfel…
    da’ are deja o vârstă şi a început să îşi facă singură :)

    00
  2. Tot Hochland am luat și tot așa nu se mai desfac, mi-am băgat picioarele. Încă e ok ăla din Lidl, buterkase sau așa ceva. Și ăla rotund feliat Bluedino tot ok.
    Sunt poate cutii sau caserole speciale, care să și lase aburul să iasă dar să țină și mâncarea caldă?

    00
    • Bukkake?

      00
    • NOU
      #7

      aparat de feliat sau un cutit cu lama ceramica si poti felia la milimetru orice rola de cascaval iei … noi am renuntat de mult la „feliatele” din comert (cascaval, salam, sunca, etc) tocmai pentru ca am ajuns la doua concluzii :
      1. daca voiam sa ma perfectionez in „defolierea” cascavalului de cascaval imi luam dracului un board game
      2. costul cutitului + costul produselor „brute” iti mai aduc niste bani in pusculita ( exista un soi de hamon serano care are intre „felii” niste „foi de plastic” care sunt absolut oribile pentru ca NU ai cum sa le „defoliezi” intregi)

      concluzie : cutit bun (sau feliator) plus produse la „calup” = viata usoara, costuri mai mici, gusturi mai bune :)

      00
    • In plus, la acelasi feliator se taie si cascaval si salamuri si multe altele, deci contaminare. Dar snobismul e mai tare ca toate.

      00
  3. Boss.. una mica să respiră – să respire

    00
  4. Dacă-i place Hochland înseamnă ca-i place plasticul nu cașcavalul. Delaco e alt plastic … de sendviș. Dacă va iubiți copilul încercați și voi cu Napolact, Solomonescu, Unicarn, Milli, Romfulda sau Five Continents.

    00
    • Cand ai continuat cu Unicarm si Milli ai cam deraiat de la idee…

      00
    • Asa e… Hochland e facut din rumegus, nu din lapte, si Danone e de fapt pasta de aracet, nu iaurt.
      Aham, si OZN-urile exista la americani prin baze secrete
      Si Patriciu n-a murit…. Oh wait, this last one though…

      00
    • pe mine m-a plimbat soroș cu un ozn…

    • Mai cumparati mai copii si de la tarani. N-o fi mereu „stas” la ei dar nici reteta „consecventa” de emulgatori si conservanti nu au.

      00
    • Daca tot ati adus in discutie produsele de la tarani, stiti de unde cumpara taranii produsele pe care le vand ca produse traditionale? Imi mai cumpar cascaval fiert/afumat de la cei care vand pe marginea drumului pentru turisti (stat in soare si praf si noxe). Am observat ca toti vand cascavalul „impletit” care arata la fel si are cam acelasi gust.

      00
    • de unde cumpără și fructele și legumele pe care le vând.

    • Eu nu vorbesc de samsarii de la marginea drumurilor (la fel cu tarabe cu miere sau struguri), ci de cei cu mici afaceri de familie care au si un mic magazin in care-si vind produsele si le observi in timp.

      00
  5. cașcaval, pentru părinți responsabili

    00
  6. ii dai cascavalul cu Cola pentru un mic-dejun sanatos?

    00
    • Dar de cand e nesanatos sa ii dai sanvis cu cascaval dimineata, ca imi scapa ideea? Copii au nevoie de grasimi, la adulti e altceva.

      00
    • @claudiu, ma refer la Hochland Family Pack. Nu ai 5 ani, poti sa-ti dai seama si singur ce cancer e de pe ambalaj.

      00
    • Când eram eu (probabil și cei mai mulți d-aici) copil, când aveai o felie de cașcaval în sandviș era sărbătoare.
      Acu’ zici că dai otravă copilului.
      Unde a scris că-i dă numai așa ceva?!

      00
    • Nu știu bine ăia de se ocupa cu cercetatul ce provoacă cancerul, dar unii declară că hochlandul e cancer. Tutti scienzati.

      00
  7. Nu se mai desface feliile pentru ca e sub 50!

    00
    • Feliile se desfac intre ele. Problema e ca felia nu se desface din ambalajul individual al fiecare felii. Problema se manifesta la toate feliile. Rezulta: „nu se mai desface feliile”

      00
  8. Mai e cașcavalul vrac (la calup), cumpărat de la vitrina cu vânzare asistată și feliat acolo, ca mezelurile. Eu așa prefer.

    00
  9. Mi-a placut Solomonescu dar in ultima vreme mi se pare prea sarat.
    Are Delaco ceva feliat la cutie patrata la care nu am avut ptoblema cu ruptul feliei. Evident ca dupa desfacere se pune cutia in punga.

    00
  10. Cașcavalul cel mai bun și mai gras e ăla împărțit de guvern.

    00
  11. UX in produse fizice :-D

    00
  12. Excelent burgerul de la baietii aia, merita sa mergi la „sediu” pentru asta.

    00
  13. NOU
    #33

    Am observat si eu ca CTC-ul e cam hit and miss la unele loturi de produse.
    De exemplu sapunul solid pe care-l fololsesc, indiferent de unde-l cumparam, avea materie prima nedizolvata in compozitie. Acum vad ca si-a revenit.
    Viciul meu sunt niste dulciuri pe care le cumpar la 2-3 zile si care vin intr-un ambalaj cu o ureche de plastic pentru desfacere. De cateva saptamani, urechea respectiva e lipita prost si nu mai se poate desface ambalajul tragand de ea.

    Two Guys sunt cel mai prost si plin de basini delivery service pe care l-am intalnit in viata asta.
    Mai bine dai un telefon la Passage (cei de la care iau burgerii), le spui ce vrei, iei masina (sau un taxi) si te duci sa iti ie comanda de la ei. Unde mai pui ca nu toti burgerii din meniul sunt si in cel de livrara de la Two Guys.

    00
  14. @zoso: bă, evaluează un pic ce fel de mâncare dai la copil. Cu minim de efort găsești în Brașov surse mai neindustriale de mâncare

    00
  15. mai da’ chiar nimeni n-a prins ideea, aici nu e vorba de mancare….
    serios? „two guys”?

    00
  16. Pana nu cumperi unt si cascaval de la piata facute din lapte nu prea stii ce gust normal au produsele astea. Decat cascaval care are tot felul de adaosuri sigur la piata gasesti o sursa care face corect cascaval si care se va taia si cum vrei ;)

    00
    • Sigur găsești la piață cașcaval bun, ținut pe tarabă dezvelit în aer contaminat, atins de toți trecătorii ca ”să-l probeze”, apoi feliat cu un cuțit nespălat cu care anterior a mai feliat și ceva mezeluri și mânuit cu măestrie fără mânuși. No, thanks.

      00
  17. E o denumire gay. Nu as mânca ceva de la ei.

    00
  18. Cel mai misto cascaval posibil gasit prin magazine e Five Continents sau Gusturi Romanesti – Cascaval Dobrogea.
    Daaaarrr, fiind cascaval gras de capra (care sare piatra ca sa crape piatra-n 4), daca e prea rece se rupe, daca e prea cald se delipeste ioc.

    Insa se simte ca e cascaval, nu „cauciuc” :)
    De incercat.

    00
  19. Problema cu transportul si ambalarea mancarii o au majoritatea.

    Sunt foarte putini care au habar cum sa ambaleze mancarea ca sa ajunga bine la tine.

    Dar majoritatea localurilor inca au probleme cu onorarea comenzii asa cum o ceri (fara ceapa/usturoi, fara x/y/z, cu abc extra – adica contra cost), deci ce pretentii ai sa ti-o si livreze intr-o forma mancabila?

  20. Branza Trapist de la
    http://www.karpatenmilk.ro/ro
    Cu boabe de Piper etc etc
    Restul e pishwasser
    Aveau si un magazinas in bv dar s.a desfintat

    00
  21. io am aflat ca sunt malformata genetic la canalul de secretie a bilei cand am trecut in bucovina pe cascaval de-ala natural cu grasime necontrolata si-am vomat tot ce-am mancat, asa ca am ramas la plasticele din comert ca sa poata si sistemul meu digestiv sa supravietuiasca fara sa ma omoare – dupa toate comentariile tot n-am aflat care e cel mai nesarat plastic de pe piata, iar fie-mea, care e si ea malformata genetic ca mine, tot cu hochland si napolact degresat se impaca cel mai bine, deci? Care e cel mai nesarat plastic din comert?

    00
    • 5Continents si Solomonescu le cunosc oarecum, ca-s de la mine din zona. Si stiu ca nu prea isi bat joc de marfa si ca aduna lapte de la vaci, nu de la eprubeta. Acuma na…chestie de gusturi.

      00
    • de acord cu solomonescu, de la ei am luat doar specialitățile de capră până acum, dar tot mi se pare sărat, 5 continents o să încerc, mersi

      00
  22. cascavalul feliat sau ras trebuie sa aiba fibre de celuloza ca sa nu se lipeasca feliile de ele, poate e ceva lege care limiteaza cantitatea de celuloza folosita la ambalarea lor.
    Cumpara o bucata de cascaval si un cutit bun.

    00
  23. Îl găsești în Selgros sau Auchan,incearca și cașcaval Gabriella: https://www.facebook.com/produselactategabriella/

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.