Să nu legalizeze alții ce înseamnă familia, să legalizăm noi!
OK, cine suntem noi? Niște cetățeni cu păreri despre ce ar trebui să facă niște cetățeni despre care știm că e posibil să vrea să facă ce vrem noi să votăm să facă. Unde sunt cetățenii ăștia cărora noi vrem să le legiferăm viața? Nu știm, nu au ieșit deloc pe interval. Nici personal, nici instituțional. Stau ascunși și așteaptă să le legifereze alții binele sau răul, ca apoi să iasă și să cuvânteze.
Dar nu prea mult. Și nu prea vocal. Pentru că…n-o să se schimbe nimic oricum, și-atunci de ce să se agite? Că poate reușesc? Nu merită efortul. Ca la orice, ăia care ar avea cel mai mult de câștigat țin capul plecat și tac. Toți sunt pe net clănțăi și știu ei cum fondul clasei și fondul școlii e ilegal, dar când zice doamna să cotizeze, toți tac și dau. Toți vor drumuri mai bune și mai sigure, dar să învețe ceilalți să circule pe ele. Și tot așa…
Sunt cateva aspecte:
1. Poate nu vor sa faca publicitate la mizeria de referendum
2. Poate le e frica sa nu fie considerati gay desi sunt sau nu
3. Poate le e spaima ca in cazul in care referendum trece sa nu fie persecutati ulterior
Intr-o tara in care homosexualitate este stigmatizata, nu-i invinovatesc. Iar opozitia este penibila la treaba asta – PNL s-a dat dupa PSD iar USR-ul foloseste argumente de tot rasul – ca nu e prioritatea nationala. Pai cand asta a devenit tema principala de discutie in societate, nu te ascunzi dupa deget, vino cu argumente legate de respectarea drepturilor omului, indiferent de orientarea sexuala si altele asemenea, pe subiect.
Ca se puteau face 10 spitale cu banii pe referendum – asta iarasi nu e un argument! Consultarea populatiei este deja legiferata prin OUG, ar trebui sa ne concentram pe argumentele fundamentale ale dezbaterii.
Btw, cred ca in nicio tara subiectul asta nu a fost controversat, insa abordarea politica a fost total diferita, si e clar ca trendul merge de la vest la est. Doar ca noi facem referendum sa ne intoarcem in evul mediu, nu in secolul 21.
„Btw, cred ca in nicio tara subiectul asta nu a fost controversat”
Bwahahahahahaa. Ce? Bwahahahahahahaha.
@Mihai
„Pai cand asta a devenit tema principala de discutie in societate, nu te ascunzi dupa deget, vino cu argumente legate de respectarea drepturilor omului, indiferent de orientarea sexuala si altele asemenea, pe subiect.”
Este inutil sa faci asta inainte de referendum. De fapt, e chiar contraproductiv. Oamenii s-au incins, nu mai sunt accesibili printr-o argumentatie rationala. Ce gandesc ei in privinta asta s-a cimentat in ani si ani de zile si e imposibil de rezolvat ceva prin doua-trei saptamani de dezbateri. Cunosc oameni care pareau normali ani si ani de zile si acum scriu de parca preiau direct de la Sputnik.
Las-o moarta, ca e cel mai bine. Oricum si asta se va schimba in Romania, chiar daca multi nu cred. Doar ca in vreo 10-20 de ani.
Pai stai ca nu e chiar asa. Ideea nu e sa legiferam si sa limitam (cum vrea referendumul – teoretic) , ci sa eliberam, sa dam drepturi egale. E o diferenta. Parerea traditionalistilor afecteaza libertatea unei categorii de oameni, parerea celor mai liberali nu.
Pe celalalt blog, se propusese o chestie: Dai „minus” doar daca comentezi de ce. Ar fi fost utila aici.
Cum să se poarte o discuție cu argumente contra? Mai bine îți fut un Dumnezeu și gata.
eu nu ma duc la referendum, e o prostie sa te duci si sa discuti despre asta, pro sau contra, pentru ca nu faci decat sa le dai legimitate. sa scoata CpF pe toti aia care au semnat, eu n-am de gand sa ii iau in serios.
Cu sau fara referendum, daca trece sau nu, LGBT vor avea fix exact aceleasi drepturi ca si astazi. Pana sa fie scris si in Constitutie mai trece vreme,iese Dragnea din puscarie, Firea candideaza pentru al doilea mandat de presedinte ,incepe constructia metroului spre aeroport Otopeni, Iliescu ramane cum am stabilit
Intra pe infrigement cu legile de la Bruxell.
S-ar putea sa vina Tutuianu ala de la Dambovita, cred ca fata de asta Dragnea e mic copil.
Pur si simplu un anumit partid, constient ca electoratul e in mare majoritate incult, dar si pentru a linge mana bisericii care ii aduce voturi, supune atentiei o problema care nu merita atata tevatura in secolul XXI
Extindere drepturi, ok. Toate bune si frumoase, dar intrebarea e: ai fi de acord ca o pereche de homosexuali casatoriti sa adopte copilul TĂU? Cu acordul tău, desigur. In conditiile legii desigur.
Upvote pentru da, downvote pentru nu.
Dacă o pereche de homosexuali ajunge să-ți adopte copilul , ori ești mort – deci nu te mai interesează, ori l-ai dat statului-deci nu te interesa.
Deci ?
ești ești genul de prost care nu s-a gândit bine înainte să se apuce de făcut scenarii stupide.
Intrebarea este tendentioasa si restrange foarte mult plaja de operare. Cuplurile care isi dau copiii spre adoptie sunt extrem de putine. Cuplurile (de orice sexe) ce vor sa adopte copii (de obicei orfani) sunt mult mai multe. Dar, oricum, nu despre asta e vorba.
Scopul psd-ului este sa abata atentia publica de la guvernarea catastrofala si, eventual sa se erijeze in aparator al drepturilor familiei traditionale (ironie grosolana, psd-ul se pisa cu jet pe orice fel de familie)
nu pot spune că îi cunosc pe toți, dar pe majoritatea homosexualilor din bucurești îi cam știu, mă învârt printre ei din fragedă pruncie – am și foști colegi de școală, de muncă, care mi-au devenit anturaj, așa că pot spune că da, sunt de acord să crească copii, homosexual nu înseamnă pedofil – unii dintre ei au făcut copii cu femei și i-au crescut singuri, fetele alea crescute de ei sunt mult mai echilibrate și pragmatice decât multe fete provenite din familii clasice, băieții de asemenea, copiii nu sunt homosexuali – de ce nu ies în față? pentru că chiar și pe vremea lui ceașcă puteai să fii homosexual fără să-ți ridici poalele-n cap, da, unii și-ar dori să împartă veniturile sau să se asigure că partenerului sau partenerei nu-i este interzis accesul în spital în caz de ceva grav, dar, iarăși, suntem în românia, cu șpagă se rezolvă orice și nici nu sunt atât de mulți pe cât par, unii au afaceri prospere, nu vor să se trezească cu lopeți pe spinare de la vreun gigi sau vreun vasile
Ai citit mult si prost. Si tot prost ai ramas. Pe un copil nu il intereseaza cum si-o trag parintii. Un copil are nevoie de iubire si afectiune.
Uite o intrebare mai imbecila chiar decat aia de la referendum.
1. Nu sunt de acord sa adopte nimeni copilul meu. Daca si eu si maica-sa crapam brusc nu ni se mai cere acordul oricum.
2. E o tema falsa impinsa in fata pentru a pacali oamenii dezinformati. In momentul asta se discuta exclusiv despre cine are dreptul de a aparea pe acelasi certificat de casatorie (sau asa era vorba, ca intrebarea danciliana e complet deschisa)
3. Am mai spus-o: in momentul asta un homosexual nu poate fi impiedicat legal sa adopte copii. Face o cerere, se face ancheta sociala, se constata daca poate asigura conditii. Teoretic, desigur, ca practic si cuplurile casatorite au mari probleme la adoptie. De obicei se rezolva cu spaga.
Prefer sa fie 2 homosexuali casatoriti decat 2 homosexuali necasatoriti. Asta se va intampa daca trece, numai homosexualii necasatoriti vor putea adopta.
Virgil, mai citeste o dată intrebarea te rog. Era vorba despre ce gandeste adultul/părintele, nu de ce gandeste copilul. Sunt sigur că poti face diferența
Ai citit mult dar tot prost ai ramas. Etichetele produselor nu se considera lectura
Am tot auzit argumentul asta cu adoptatul copiilor si culmea de la oameni inteligenti. Ironia este ca nici unul nu a stat sa caute de unde a venit asta cu adoptatul copiilor, ca daca te uiti la ce cer cei din LGBT nu apare nicaieri asta. Oamenii cer doar sa li se respecte alegerea sexuala si emotionala si sa nu mai fie atacati pentru asta. Eventual posibilitatea de a avea o forma de parteneriat civil, recunoscut de stat, cu partenerul/partenera lor. De ce asta? Pentru a putea sta unul langa celalat in spital daca e nevoie, pentru a putea mosteni … etc. Chestii care in mod normal se intampla cand vorbim de soti. Acum, in afara de cuplurile hetero unde urla ceasul biologic, in gagici mai mult, nu cred ca sunt multi care vor neaparat copil.
downvote pentru ca nu esti informat. Si ai pus botul la dezinformari.
Legea adoptiilor nu zice NIMIC de casatorie. Pot adopta un copil atat cupluri casatorite, cat si cupluri necasatorite, cat si persoane (teoretic) singure. Singura conditie e sa primeasca OK-ul de la cei care ii evalueaza, de la Protectia Copilului si, evident, a judecatorului.
Intrebarea nu e completa, parerea mea. Corect e: Ce ai prefera, ca o pereche de homosexuali casatoriti sa adopte copilul TAU sau vrei ca el sa ajunga intr-un centru de plasament si poate chair pe strazi dupa ce face 18 ani? Ambele cu acordul tau, desigur.
Upvote pentru da, downvote pentru nu.
Dureaza cam doi ani sa adopti un copil, e un proces lung, se fac anchete sociale, sunt verificati viitorii parinti. Acestia trebuie sa obtina un certificat care sa steste ca sunt apti sa adopte un copil. Teoretic, daca procesul e unul bun, cei care obtin acest certificat sunt oameni in masura sa creasca un copil, indiferent daca sunt gay sau nu.
Nu ma intereseaza acest subiect, nu particip la un asa referendum.
Ma doare fix in pix.
Sa curga berea….
Exact ca la alegeri
sa compari cu alegerile o chestiune care nu schimba juridic nimic si in care gradul de participare afecteaza rezultatul (ceea ce nu se intampla la alegeri) arata ca in Romania ignoranta in ceea ce priveste educatia civica e la cote inalte. Ca sa nu mai zic de argumentele cu care se indeamna lumea sa participe la un referendum atat de inutil incat mai bine dadeau banii astia pe Dunare ca tot fix aceeasi importanta avea.
Cine a spus că trebuie să participăm la referendum ?
Am zis doar că în momentul în care ți se rupe de drepturile și libertățile tale, e normal să nu dai doi bani pe drepturile și libertățile altora.
Atât
Eu cred că va fi validat referendumul fără nici o problemă. Trece de pragul de 30 (?) la sută din prima zi, asta odată, iar minim 3 sferturi vor vota că sunt de acord cu modificarea. Mă gândesc doar la cei de la țară, care ascultă și fac precum le spun popii/pastorii și primarii.
Știe cineva mai priceput ce anume se schimbă după ce trece referendumul și se schimbă definiția în constituție?
Dupa ce trece referendumul nu se schimba absolut nimic. Casatoria homosexualilor este si acum interzisa de Codul Civil. Vezi pe Contributors, are Cristi Danilet cateva articole pe tema asta.
Despre asta vorbeam: http://www.contributors.ro/editorial/pe-%C8%99leau-despre-referendum-partea-a-ii-a-referendum-pentru-o-%E2%80%9Eprecizare%E2%80%9D/
Am citit articolul.
De aici inteleg ca sunt doar povesti de cheltuit banii (~35 mil Euro – nu ar face 10 gradinite cu banii aia!!!), iar dedesubturile sunt numai de ghicit.
As putea ghici ca e un favor facut preotilor, iar acestia, la schimb, indeamna lumea sa voteze pesede, cum s-a mai intamplat.
„Trece de pragul de 30 (?) la sută din prima zi, asta odată”
Daca esti un sustinator al referdumului, esti optimist.
Tema nu aderenta la populatie. Mai pe romaneste vorbind, ii cam doare in cur de referendumul asta si pe aia de la tara si pe aia de la oras. A vorbit despre asta chiar un fost psd-ist, Alin Teodorescu, bazat pe sondajele pe care le are acum.
Trebuie eforturi mari de mobilizare, care or sa fie facute de BOR prin tara, de neoprotestenatii din Ardeal si, partial, de activul PSD (ca altele sunt prioritatile in PSD zilele astea). Chiar si asa, e practic imposibil sa se ajunga la 6 milioane de votanti pe bune.
Dar totusi, pe hartie e posibil. Cum? Pai de asta au fost nevoie de doua zile de votare, de o noapte intre zilele de votare, de eliminarea mijloacelor electronice de control al votului multiplu (in 2016, la locale si parlamentare sistemul au functionat foarte bine). Singurul partid parlamentar (USR) care s-a opus referendumului nu poate in momentul asta sa asigure 20.000 de reprezentanti in toate sectiile, mai ales la tara. O sa fie cam prapad pe acolo.
Mama, pregateste-mi ceva pentru micul dejun, te rog.
Andrei, daca ma culc cu taica-tu nu inseamna ca trebuie sa-mi spui „mama”
Dar cum?
Spune-mi simplu: Radu.
and the problem is?
Problema e ca strangeti prea tare din buci. Era o gluma, relaxati-va.
Sunt complet impotrica CpF, nu ma duc la referendum si nici cei din familia mea nu o vor face.
Pai si cu ce te deranjeaza pe tine cat de tare strange alt barbat din buci? Daca intelegi ce vreau sa spun :).
Doi homosexuali adopta un copil si il trimit la scoala. In prima zi toti copii isi bat joc de el si ii spun: Ha,Ha, Ha, tu nu ai mama, ai 2 tati. A doua zi la fel, iar in a treia zi copilul le raspunde : ba, a zis mama sa-i sugeti plua!
and the problem is?
cum ba Radu? Cu curvu ala? Macar de era Vasile.
Eu intreb altceva:
Nu poate nimeni sa atace legal intrebarea de la referendum?
1. Nu zice nimic clar, nu stii la ce se refera.
2. Pana la data referendumului, poate noaptea (ca tot au experienta), mai baga o modificare de constitutie votata de parlament (aici va las imaginatia) si sa ne trezim ca una se vorbeste si alta se hotaraste!
3. Multi dar prosti! Cred ca se voteaza!
Eu astept pana a doua zi mai tarziu sa vad care este procentul de participare, sondajele si apoi decid daca merg sau nu la vot.
Si votul meu e NU.
PS: La cum e facuta legea, sa inteleg ca vointa a <600 de … este mai presus de vointa a milioane care au votat un parlament de numai 300?
Ca degeaba/aiurea se modifica acum constitutia daca nu se ia in calcul referendumul trecut.
Din fericire, modificarea Constitutiei nu se prea poate face „noaptea ca hotii”. E un proces destul de strict reglementat (art 150 si 151 din Constitutie plus legea 3/2000), care mai trece si prin niste validari CCR. Deci teoretic suntem safe.
Iar referendumul trecut era unul consultativ, care are alt traseu decat initiativa cetateneasca de modificare a Constitutiei. Ma rog, chichite legale.
Referitor la forma întrebării: cică e reglementată prin legea 3/2000. O lege proastă, dacă mă întrebați pe mine.
De ce nu s-a aplicat această lege și la referendumul pt ”max 300 de parlamentari”? Cică în acel caz (cînd parlamentul nu a emis o lege pt asta) forma întrebării e lasată la voia inițiatorului.
Eu sunt curios cum vor ocoli decizia CCR care a spus că rezultatul acelui referendum (ăla cu ”max 300”) va trebui inclus în Constituție la proxima revizuire…
S-a umplut aici de postaci CpF care se ingrijoreaza de soarta copiilor infiați de cuplurile de homosexuali. Unii copii s-ar putea dezvolta mai frumos in aceste cupluri netradiționale sau macar progresiste. E momentul sa ieșim din peșteră si sa acceptam ca unii sunt diferiti. De exemplu:
https://www.youtube.com/watch?v=bdCXxUxI-WE
Numai homofobii înrăiți vor da downvote!
Jane, e momentul sa iesi din pestera si sa iti dai seama ca nu toti cei ce au o parere diferita de a ta sunt postaci. Si e momentul sa iesi din pestera sa vezi ca pana si oamenii pe care ii credeai perfecti au o doza de prostie a lor, ca nu exista o lume ideala. Daca nu e despre homosexuali, e despre religie sau politica, sau despre evrei, sau despre suedeji si asa mai departe. Nici macar noi, in bula noastra, nu suntem uniti de aceleasi principii. Daca nu iti convine asta, pune osul la munca si incearca sa schimbi mentalitati, altfel esti doar un postac anti-ceva si nu o sa rezolvi nimic jignind lumea.
Îmi venea să dau like pe la unele com, că rezonam cu ele, dar nu-mi convine deloc fondul, ceea ce spun ele de fapt. Sunt atâtea implicații, atâtea încrengături țesute pe care lichelele astea stau pregătite să le folosească, indiferent de rezultat, încât nu-mi pot scoate din cap imagine unei haite de câini sălbăticiți, cu spume la gură, pregătiți de atac. Cred că din acest căcat nu putem ieși cu fața curată, am zis!!
Nu pricep tot tamtamul asta cu homosexualitatea. Sunt de acord ca au drepturi si alea alea. Dar sincer, asta e problema noastra principala?? Cand sunt altele mult importante… si calici si fuduli
Va doresc experiențe homosexuale intense, mai ales orale.
Gata boss, deschide gura.
Dar poate ca referendumul la cum este pusa intrebarea, nu va face decat sa legitimeze orice modificare a constitutiei vor vota ei in parlament . Zic ca e mai bine sa mergem la vot si sa votam ca NU suntem de acord
– Alin, e adevarat ca nu esti prost?
QED
Sau nu
Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie. Asta va fi introdus in Constitutie(sper ca nu si altele). Dar o femeie singura cu un copil reprezinta o familie ?
Tu nu ai citit ce ai scris? Familia se întemeiaza…adica se definește începutul procesului și nu cum poate ajunge o familie pe parcurs!
Dacă homosexualii nu ies în față nu înseamnă că noi restul cetățenilor ar trebui să stăm pasivi, gen nu ne interesează ce fac guvernanții cu banii noștri. 200 de milioane de lei pt. un referenduum ce nu rezolvă problemele din top 100 pe care le are românia e pur și simplu o bătaie de joc la adresa contribuabilului.
Ce mi-a atras atentia zilele acestea a fost un interviu in care toti parlamentari intervievati aveau o pozitie ferma legata de referendum pana cand au intrebat un USR-ist. La care asta zice, ca nu stie ce o sa faca, sa vada cum se alineaza partidul. Pai plm, tu esti planta? nu poti avea o pozitie ferma fie ca e da sau nu. Nu ai propriile tale principii? Oricum la cum a ezitat banuiesc ca era pt DA dar nu avea curaj sa o zica stind ca partidul probabil se va retrage de la vot, dar totusi daca tu crezi ca DA e ok conform principiilor tale arata ca ai c..ie si spune pe post.
Stai chill, că și ăilalți tot plante erau, doar că-n cazul lor Partidul era aliniat deja…
Stai chill că ”vitejii” din celelalte partide n-au nici un merit… doar că-n cazul lor, Partidul era ”aliniat” deja!
După părerea mea, referendumul ăsta nu are nici o legătură(pentru cei care vor să dea minus pentru „nici o”, închipuiți-vă că am scris „nici măcar o”) cu drepturile sau stîngurile comunității homosexuale, ci este un test de mobilizare. Vor fi mulți cu capul în cur, care se vor duce să zică „nu”, pentru că mai dă-i în mm de p0p0nari. Ideea este că va fi o oportunitate pentru pesede să zică „iată, susținătorii tradițiilor și ………(insert baliverne populiste here)….. sînt uniți, țara nu tre’ să cadă pradă dezmățului din Vest!
De aia am zis și pe blogul celălalt, că o participare a oamenilor necucapulîncur ar fi un capac dat manipulatorilor prostimii care a tot hotărît sorțile pe la orice vot.
My 2 cents.
Poate neparticipare?
Io unu’ n-am inteles ce vrei sa zici.
in centrul unui oras de provincie se impart fluturasi cu “basescu homosexual”- 2004, alegeri prezidentiale turul 2, basescu vs nastase.
Nu doar tu observi asta, mai observăm și alții, doar că no, în cacofonia care e social media azi nu se mai aude.
„Spuneti-le celor pe care ii plangeti si promovati (sexistii alternativi) sa-si obtina ‘casatoria’ prin Referendum. Au aceeasi cale legala si democratica ca si crestinii. Ce credeti, vor aduna trei milioane de iscalituri? ” Dr.Pavel Chirila catre scriitorul Mircea Cartarescu. Cred ca stiti ca dl.doctor a salvat sute de suflete din banii lui personali – deci asa cum ii e vorba , ii este si fapta. Majoritatea , din pacate, stam in spatele unor ecrane si unii se vaicaresc, altii se bat cu pumnul in piept. Adica suntem niste fatarnici care latram ca cainii la luna. Atat am avut de spus.
Ma intreb de unde atata ura. A decis sotul sa iasa din dulap?
Intrase doar să stea un pic de vorbă cu amantul și s-au lungit. Ceva se înfiripase între ei. Regrete…
Doamna Nicoleta, ce spuneti dumneavoastra se aplica absolut oricarei minoritati: unguri, homosexuali, evrei, suedeji, persoane cu handicap, atei si asa mai departe. Toti sunt minoritari in Romania, pentru ca cea mai multi oameni din Romania sunt (sau se declara) romani, heterosexuali, sanatosi si crestin-ortodocsi.
Aplicand tehnica asta, se pot taia drepturi ale minoritatilor la greu. La orice problema ridicata, apelam la metoda doctorul de mai sus: „sa mearga minoritatea aia la referendum, sa vedem daca pot sa isi castiga drepturile democratic, prin vot.”
In general, e o idee rea de tot sa incepi sa decizi asupra unor drepturi prin referendum. In perioade de criza, mai complicate istoric, poporul (ala cu P mare) poate decide tot felul de grozavenii. Si nu vorbesc doar de poporul roman.
E vorba doar de altă faţetă a patriotismului. Mircea Cărtărescu a observat la Amsterdam încă din 1994-1995 cât de departe suntem de înţelegerea libertăţilor occidentale. De aceea, a şi scris Orbitor, ca să intrăm în Schengen.
*Camelian Propinatiu – Ce am preluat noi de la asa zisele tari „Iluminate” in afara de decadenta si hedonism, puteti sa exemplificati, va rog? Se lucreaza puternic , in tarile ortodoxe, pentru spulberarea valorilor spiritual crestine. Noua Ordine Mondiala are nevoie de „indivizi” spalati pe creier si noi ,inca, ne incapatinam sa le stricam planurile. Despre ce patriotism vorbiti la adresa lui Mircea Cartatescu? Nu inteleg, de ce ne tot ascundem dupa visini? Daca vreti patriotism, atunci, amintiti de Valeriu Gafencu, Anghel Papacioc, Ioan Ianolide etc.
Copiii sunt plapanzi si nestiutori, trebuie foarte mare atentie si mult discernamant in cresterea lor. Ei te vor reprezenta pe tine-parinte – in societate. Te vor ajuta la batranete (daca i-ai educat cuviincios). Isi vor intemeia o familie daca vor fi capabili sa-si mai gaseasca o sotie de calitate. Daca acesti copii asa cum ii vedem noi astazi, cu greu ii putem struni – cand provin din familii traditionale , atunci , mai abitir, ganditi-va ce se intampla cu un suflet tarat pe la intalnirile „mocirloase” ale LGBT istilor? Cautati materiale pe youtube. Sa nu ne miram ca apar copii drogati, psihopati, desfranati etc. Viitorul suna bine. Cine nu deschide ochii mari , n-o sa stie cine l-a lovit mai tarziu.
„Copiii sunt plapanzi si nestiutori…Isi vor intemeia o familie daca vor fi capabili sa-si mai gaseasca o sotie de calitate. ”
Vorbiti de copii sau de baieti? Si de ce trebuie musai baiatul sa isi gaseasca o sotie de calitate? Fata nu are niciun rost in treaba asta? Ea nu cauta? Ea trebuie sa fie doar „de calitate” si sa asteapta sa o gaseasca flacaul?
Ne cam intoarcem in timp, bag eu seama.
1.Fiinta, pana sa ajunga matura, trece prin etape: incepand cu copilaria (bineinteles ca ma refer si la baieti si la fetite) – primele reflexe/reactii/comunicari/comportamente sunt cele oferite de parinti .
2. Musai ca cei doi sa fie in deplina reciprocitate, bazata pe sinceritate si respect (sau cel mai puternic sa-l ajute pe cel mai slab pentru ca sa se ajunga la un echilibru – pun ghilimelele de rigoare la cuvantul puternic-slab, aici fac referire la partea emotionala si psihica) pentru a creea o armonie si o dezvoltare corespunzatoare atat in dinamica familiei cat si atunci cand va aparea un nou membru – copilul. Trebuie sa recunoastem ca se vor confrunta cu alte situatii/prioritati si este nevoie de intelegere si ajutor reciproc.
drogati, psihopati, desfranati oricum devin dacă rămân ai statului, doar că îi plătești tu alimentația și ingrijirea
Uite cum slovenii au avut lege in favoarea casatoriilor gay, iar prin referendum s-a anulat.
https://www.google.ro/url?q=https://www.europalibera.org/amp/24527374.html
Slovenii?!! cati gay sa fi fost in Slovenia?
Doar asta ti se pare ironic.. Dar acum 2 ani dupa ce-au strans semnaturile si toti pulifricii erau pe facebook, reddit, twitter cu texte ca vocea lor e opresata si semnaturile lor (pe cati am intrebat nimeni nu a semnat pentru asa ceva, chiar daca erau de acord – aparent nu stiau de asta inainte);
In fine, ironia e ca nimeni nu le zisese nimic pana in momentul ala, pana cand nu au inceput efectiv sa zbiere ca niste copii de 5 ani de cat de opresati sunt si sa puna filmulete cu cate-un gay de prin alta tara de care nu a auzit nimeni pana atunci si nici de atunci; Si apoi au inceput sa se supere cand au capatat in sfarsit atentia dorita si lumea nu era de-acord cu ei, ca cica de ce le spune lumea ca nu e frumos asta cu implicarea copiilor in ecuatie… „2 mame”, „2 tati” .. Copii sunt o problema sensibila, pentru copil 2 mame sunt si mama si bunica, etc… Dar pentru spalatii pe creier era clar o problema de asuprire a libertatii lor crestinesti..
Tot referendumul asta e o porcarie.. Si ipocriti suntem si noi ca nu mergem la vot.. Si porcaria e ca noi reactionam gresit.. Ar trebui sa mergem sa votam in masa cu NU si sa aratam categoric ca majoritar nu vrem sa schimbam Constitutia la cheremul unor extremisti crestini…
P.S. Si sa nu mai comparam referendumul constitutional de acum cu referendumul consultativ din 2009.. N-au legatura.. Primul e pentru o lege ce trebuie sa fie deja scrisa si clara in momentul referendumului, care asteapta aprobarea noastra pentru a intra in efect si al doilea pentru o directie generala asupra unui set de legi ce nu sunt finalizate la efectuarea votului;
Exact la fel cred.
Dpdv politic, ideea boicotului este într-adevăr cea mai bună tactică dacă opțiunea pe care vrei s-o transmiți e ”NU”. Însă e greu de imaginat că acest referendum nu va aduna rata minimă de participare (30% din nr total cetățeni cu drept de vot – grație ultimei modificări).
Însă dacă, prin miracol, acest prag nu va fi atins, peste tot se va mînca același rahat care s-a mîncat și la ultimul referendum de demitere a președintelui.
Cu totul altfel ar sta treaba dacă numărul de voturi contra ar fi majoritar (le-ar pica instant galoanele multor politicieni). Dar sunt realist și nu cred în miracole.
Pt mine, faptul că acest referendum se desfășoară pe parcursul a două zile (cred că-și dau palme că nu s-au gîndit la asta la suspendarea lui Băsescu!) pică chiar bine: voi urmări prezența la urne și, dacă se trece de prag, mă duc și eu. Măcar se le strecor în urne un manifest cu niște chestiuni demne cu adevărat a fi incluse în Constituție:
– fără penali în funcții publice (știți textul pe larg)
– regulile de organizare a alegerilor electorale (locale, parlamentare și europarlamentare)
– regulile de organizare a însuși referendumului
– scoaterea tuturor magistraților de sub autoritatea politicului
Pentru silicon`_v – De ce oare in „timpuri de criza” – se gasesc, mereu, minoritatile sa ceara cate ceva , ba un drept , ba altul? Pentru ca tocmai in timpuri de criza esti bulversat si nu mai esti atent la lucrurile esentiale ale firii omenesti morale. Nu timpurile trebuie sa ne preocupe – ele fiind doar un vector de ghidare in spatiu. Consider ca trebuie sa ne preocupe calitatea de a fi om (intr-o perioada data) si a nu ne lasa prada instinctelor de orice fel. De aceea, dupa ratiune si deosebirea dintre bine si rau trebuie sa ne guvernam conduita. Altfel, ce diferenta ar mai fi intre om si animal? Pana si acestea din urma au o ordine dupa care vietuiesc.
Vine APORCALIPSA maica!!!